Moj bosanac ,ispricat cu ti jos jedan dogadzaj."Jedne noci zovu nas iz bolnice oko oo.30 da hitno dodzemo.Kad smo stigli ,uvodi nas dr.Amina u intezivnu njegu u sobu- gdje lezi nas sin ,skopcan na masine,drsko gura stolicu mojoj hanumi i kaze "Vas sin nece doziviti jutro- vi tu sjedite kolko hocete"
Tog momenta je prosao citav moj zivot kroz glavu,(djeciji dzahilijet,rat,ranjavanja,vracanje vjeri ,studije,....) ,i naviru sejtanske misli da tu doktoricu namlatim.
Ali ne -sve to odbijem i kazem doktorici "Doktorice samo Allah dz.s.zna koce zivjet a ko umrijeti do jutra" i onda smo zanjemili.
Bili smo uz naseg sina 2-3 sata i otisli sa dovom da ALLAH dz.s. da, sto je dobro za nas.
Ujutro oko 7 smo se vratili,ulazimo u intezivnu njegu pedijatrije ,u sobu gdje lezi nas sin,srecemo tu istu AMINU doktoricu i ona cudno izglada.
Pitam doktorice, sta se desava, kako je beba,okrece se i kaze :"Sad tek vjerujem da cuda postoje, on je boljeg zdrastvenog stanja(nalazi) nego prije 7 dana" .
NA ovu njenu izreku samo sam dodao "Draga doktorice postoji Allah dz.s. a ne cuda".
Zahvalila se i ode.
Od tada a i dan danas, ta zena kada god se srenemo ,naziva mi selam ,a kad bude u viziti a ja sa bebom u bolnici ona ne moze a da ne spomene taj licni primjer medicine i svima kaze "Ja sam bila medicinski sigurna da nece prezivjeti a on je jos tu sa nama" i nanovo ibret i zabrinuta faca.
Sad vidi da li mi mozemo ista uticati na Allahovo odredzenje--ne,mi samo mozemo raditi sto vise dobra i dovit da Allah dz.s. bude zadovoljan sa nama. AMIN.
Savjeti i (ne)prihvatanje istih
- cyprus
A šta je sa dobronamjernim savjetima koji te nenamjerno mogu zavalit itekako?patrius wrote:Savjet je ono sto trazimo kada vec znamo odgovor,samo ne zelimo da ga znamoA @cyprus,cesto zlonamjeran savjet moze da "otvori oci"...Uostalom,mnogo vise takvih i dobivamo.Oni kojima je stalo do nas,i koji nam zaista zele pomoci,uglavnom ne savjetuju,nego djeluju...