Dokazi da Allah postoji i da je kuran od Allaha

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Garibaldi

Post by Garibaldi »

femme of_Roi wrote:Znas li jarane da je tebi srce zapecaceno? :sad: Pokaj se bolan dok ti nije dosao kobni cas pa ce ti sve ovo pasti na um.
Kakva neznalica! :roll:
Sto ne postujem knjigu koji je propali trgovac napisao?
Ne hvala.
danas

Post by danas »

pokaj se bolan, bice ti kasno kad dodje kobni cas :roll: :roll: :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Citizen-X wrote:
_BosanaC wrote:Argumentacija tipa "Ko ne misli ko mi pojeo govno" :roll:
Niko ti ne brani ni da ne mislis uopste niti da dolazis na ovaj dio foruma niti te tjera da dolazis, druga stvar - ako vec neko ima poriva da vrijedja vjeru islam i dovodi u pitanje istu - neka to zadrzi za sebe - i uvrede i degutantne izjave, izmedju ostalih ovog lika gore a pocesto i tvoje.

Pozdrav!
Ko vam je kriv kad svaku kritiku islama dozivljavate kao uvredu.

Pozdrav i tebi
Garibaldi

Post by Garibaldi »

muthafuca wrote:1) navedi jednu jedinu kontradikciju
2) nidje veze
3) ozenio je sa 9 a prvu bracnu noc sa 14 (cini mi se), zasto to tebi i tebi slicnim izgleda kao pedofilija, evo odgovora, zene u onim krajevima brze (seksualno) sazrijevaju od drugih, a poligamija niposto jer je ozenio iz prostog razloga jer je bila siroce, znaci radi zastite a ne radi strasti
I 1. What was man created from, blood, clay, dust, or nothing?
1. "Created man, out of a (mere) clot of congealed blood," (96:2).
2. "We created man from sounding clay, from mud moulded into shape, (15:26).
3. "The similitude of Jesus before Allah is as that of Adam; He created him from dust, then said to him: "Be". And he was," (3:59).
4. "But does not man call to mind that We created him before out of nothing?" (19:67, Yusuf Ali). Also, 52:35).
5. "He has created man from a sperm-drop; and behold this same (man) becomes an open disputer! (16:4).
2. Is there or is there not compulsion in religion according to the Qur'an?
1. "Let there be no compulsion in religion: Truth stands out clear from Error: whoever rejects evil and believes in Allah hath grasped the most trustworthy hand-hold, that never breaks. And Allah heareth and knoweth all things," (2:256).
2. "And an announcement from Allah and His Messenger, to the people (assembled) on the day of the Great Pilgrimage,- that Allah and His Messenger dissolve (treaty) obligations with the Pagans. If then, ye repent, it were best for you; but if ye turn away, know ye that ye cannot frustrate Allah. And proclaim a grievous penalty to those who reject Faith," (9:3).
3. "But when the forbidden months are past, then fight and slay the Pagans wherever ye find them, and seize them, beleaguer them, and lie in wait for them in every stratagem (of war); but if they repent, and establish regular prayers and practice regular charity, then open the way for them: for Allah is Oft-forgiving, Most Merciful," (9:5).
4. Fight those who believe not in Allah nor the Last Day, nor hold that forbidden which hath been forbidden by Allah and His Messenger, nor acknowledge the religion of Truth, (even if they are) of the People of the Book, until they pay the Jizya with willing submission, and feel themselves subdued," (9:29).
3. The first Muslim was Muhammad? Abraham? Jacob? Moses?
1. "And I [Muhammad] am commanded to be the first of those who bow to Allah in Islam," (39:12).
2. "When Moses came to the place appointed by Us, and his Lord addressed him, He said: "O my Lord! show (Thyself) to me, that I may look upon thee." Allah said: "By no means canst thou see Me (direct); But look upon the mount; if it abide in its place, then shalt thou see Me." When his Lord manifested His glory on the Mount, He made it as dust. And Moses fell down in a swoon. When he recovered his senses he said: "Glory be to Thee! to Thee I turn in repentance, and I am the first to believe." (7:143).
3. "And this was the legacy that Abraham left to his sons, and so did Jacob; "Oh my sons! Allah hath chosen the Faith for you; then die not except in the Faith of Islam," (2:132).
4. Does Allah forgive or not forgive those who worship false gods?
1. Allah forgiveth not that partners should be set up with Him; but He forgiveth anything else, to whom He pleaseth; to set up partners with Allah is to devise a sin Most heinous indeed," (4:48). Also 4:116
2. The people of the Book ask thee to cause a book to descend to them from heaven: Indeed they asked Moses for an even greater (miracle), for they said: "Show us Allah in public," but they were dazed for their presumption, with thunder and lightning. Yet they worshipped the calf even after clear signs had come to them; even so we forgave them; and gave Moses manifest proofs of authority," (4:153).
5. Are Allah's decrees changed or not?
1. "Rejected were the messengers before thee: with patience and constancy they bore their rejection and their wrongs, until Our aid did reach them: there is none that can alter the words (and decrees) of Allah. Already hast thou received some account of those messengers," (6:34).
2. "The word of thy Lord doth find its fulfillment in truth and in justice: None can change His words: for He is the one who heareth and knoweth all, (6:115).
3. None of Our revelations do We abrogate or cause to be forgotten, but We substitute something better or similar: Knowest thou not that Allah Hath power over all things?" (2:106).
4. When We substitute one revelation for another,- and Allah knows best what He reveals (in stages),- they say, "Thou art but a forger": but most of them understand not," (16:101).
6. Was Pharaoh killed or not killed by drowning?
1. "We took the Children of Israel across the sea: Pharaoh and his hosts followed them in insolence and spite. At length, when overwhelmed with the flood, he said: "I believe that there is no god except Him Whom the Children of Israel believe in: I am of those who submit (to Allah in Islam). (It was said to him): "Ah now!- But a little while before, wast thou in rebellion!- and thou didst mischief (and violence)! This day shall We save thee in the body, that thou mayest be a sign to those who come after thee! but verily, many among mankind are heedless of Our Signs!" (10:90-92).
2. Moses said, "Thou knowest well that these things have been sent down by none but the Lord of the heavens and the earth as eye-opening evidence: and I consider thee indeed, O Pharaoh, to be one doomed to destruction!" So he resolved to remove them from the face of the earth: but We did drown him and all who were with him," (17:102-103).
7. Is wine consumption good or bad?
1. O ye who believe! Intoxicants and gambling, (dedication of) stones, and (divination by) arrows, are an abomination,- of Satan's handwork: eschew such (abomination), that ye may prosper," (5:90).
2. (Here is) a Parable of the Garden which the righteous are promised: in it are rivers of water incorruptible; rivers of milk of which the taste never changes; rivers of wine, a joy to those who drink; and rivers of honey pure and clear. In it there are for them all kinds of fruits; and Grace from their Lord. (Can those in such Bliss) be compared to such as shall dwell for ever in the Fire, and be given, to drink, boiling water, so that it cuts up their bowels (to pieces)?" (47:15).
3. Truly the Righteous will be in Bliss: On Thrones (of Dignity) will they command a sight (of all things): Thou wilt recognize in their faces the beaming brightness of Bliss. Their thirst will be slaked with Pure Wine sealed," (83:22-25).

II Nego, hajde reci mi, da je prorokova zena pozivjela jos koju godinu? Sta bi bilo? Ne bi sigurno uzeo onolike zene. Zar ne? Ne bi mu ona dala...

III Ime te djevojcice je bilo Aisa. Ozenio je nju kada joj je bilo 6 godina (pogledaj malo bolje svoje izvore, moj je iz oksfordske historije islama) i imao je spolni odnos sa njom kako joj je bilo 9 godina. Bez obzira na sve pokusaje islamskih ucenjaka da opravdaju ovo sa argumentacijom da su djeca u to vrijeme ranije seksualno sazdrijevala, to je nemoguce jer su sve studije i geneticke i antropoloske i socioloske (obzervacije nad najizoliranim domorodnim stanovnistvom Amazona, Pape Nove Gvineje i africkih plemena) pokazale da nema sanse da dijete sa 9 godina bude seksualno zdrelo. Znaci Muhamed je bio i ostao pedofil, izvoli pa me kontraargumentiraj. Bujrum.
Last edited by Garibaldi on 19/10/2007 22:21, edited 2 times in total.
Hantraga

Post by Hantraga »

Jedan od najmocnijih dokaza smo sami mi...

Nastajemo od kapi vode, i vremenom nam se formiraju organi i cjelokupni sistem koji nam omogucava da normalno funkcionisemu...

Zamislite covjekov organizam kao perfektnu masinu, u kojoj sve funkcionise...
Vi nemorate da razmisljate o kiselini u vasem organizmu, jel je sve ph regulisano...
VAs krvotok i pritisak je regulisan...

Ako se porezete i iscuri vam krv, ona se sama regenerise...

Vas organizam ima odbrambeni sistem...

KAd se udarite ili slomite nogu vase tijelo automatski luci tecnost koja je slicna lijeku protiv bolova...Zato se i kjaze da u prvih nekoliko minuta kad dozivis neku povredu i ne osjecas bol...

Dakle neko je perfektno konstruisao nas organizam...

A sve ovo sto covjek konstruise je losa kopija naseg savrsenstva...
hop-cup

Post by hop-cup »

tooo garibalde, sad si im svima pokazao!
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

danas wrote:pffff, ja taman dosla tobe, ubijedio me lik, a pobrisase me... :roll: :roll: :roll:
haj sad tisucu puta estagfirullah :D
Garibaldi

Post by Garibaldi »

Hantraga wrote:Jedan od najmocnijih dokaza smo sami mi...

Nastajemo od kapi vode, i vremenom nam se formiraju organi i cjelokupni sistem koji nam omogucava da normalno funkcionisemu...

Vi nemorate da razmisljate o kiselini u vasem organizmu, jel je sve ph regulisano...

KAd se udarite ili slomite nogu vase tijelo automatski luci tecnost koja je slicna lijeku protiv bolova...Zato se i kjaze da u prvih nekoliko minuta kad dozivis neku povredu i ne osjecas bol...

Po meni je ovo bolje evolucija objasnila.

http://www.youtube.com/watch?v=bldN-lby ... ed&search=

http://www.youtube.com/watch?v=Xe7yf9GJ ... ed&search=

http://www.youtube.com/watch?v=qR_z85O0 ... ed&search=
the_forgotten

Post by the_forgotten »

Garibaldi wrote:
femme of_Roi wrote:Znas li jarane da je tebi srce zapecaceno? :sad: Pokaj se bolan dok ti nije dosao kobni cas pa ce ti sve ovo pasti na um.
Ne hvala.
Ne...vec zato sto si debil! Cuj prezire i Islam i Krscanstvo....eee ko li je tebe u djetinjstvu zlostavljao :-)
Neelix

Post by Neelix »

the_forgotten wrote:
Garibaldi wrote:
Ne hvala.
Ne...vec zato sto si debil! Cuj prezire i Islam i Krscanstvo....eee ko li je tebe u djetinjstvu zlostavljao :-)
BRISACU POSTOVA, OVO JE PRESLO U LICNO VRIJEDJANJE I PREMA PRAVILIMA FORUMA ZASLUZUJE BAN!
Garibaldi

Post by Garibaldi »

the_forgotten wrote:Ne...vec zato sto si debil!
Hvala.
Cuj prezire i Islam i Krscanstvo....eee ko li je tebe u djetinjstvu zlostavljao :-)
Izgleda da je to kod tebe bio slucaj. Kada ti je ovo sve fino sameljeno u glavu, pa mislis da ces goriti ako pocnes razmisljati.

Da vidimo ko je osnovao ove vjere.

Isus - u kojeg sumljam da je uopce postojao. Ciji ce kult kasnije da izadje kao jedan od mnogih, i da kroz naslijedje institucija rimskog carstva, novi imperator (naravno ´´duhovni´´) - papa, sebe da postavi kao dominatnu religiju. Pri tome ruseci sve domace obicaje svih naroda, sto je crkva progutala.

Muhamed - vec sam rekao svoje.

Dalje, sebe sam ´´otkrizao´´ od crkve. Postujem 12 bogova Partenona, u Olimpiji sam se molio na mjestu gdje je bilo jedno od cuda 7 drevnog svijeta - Zeusova statua. Pagan sam.
Last edited by Garibaldi on 19/10/2007 22:58, edited 2 times in total.
danas

Post by danas »

Neelix wrote:
the_forgotten wrote:
Garibaldi wrote: Sto ne postujem knjigu koji je propali trgovac napisao?
Ne hvala.
BRISACU POSTOVA, OVO JE PRESLO U LICNO VRIJEDJANJE I PREMA PRAVILIMA FORUMA ZASLUZUJE BAN!
"sve su zivotinje jednake, ali su neke jednakije..." :)
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

znaju moje poruke brisat a ja nikom zlo nemislim
RIZVA

Post by RIZVA »

Garibaldi wrote:
the_forgotten wrote:Ne...vec zato sto si debil!
Hvala.
Cuj prezire i Islam i Krscanstvo....eee ko li je tebe u djetinjstvu zlostavljao :-)
Izgleda da je to kod tebe bio slucaj. Kada ti je ovo sve fino sameljeno u glavu, pa mislis da ces goriti ako pocnes razmisljati.

Da vidimo ko je osnovao ove vjere.

Isus - u kojeg sumljam da je uopce postojao. Ciji ce kult kasnije da izadje kao jedan od mnogih, i da kroz naslijedje institucija rimskog carstva, novi imperator (naravno ´´duhovni´´) - papa, sebe da postavi kao dominatnu religiju. Pri tome ruseci sve domace obicaje svih naroda, sto je crkva progutala.

Muhamed - vec sam rekao svoje.

Dalje, sebe sam ´´otkrizao´´ od crkve. Postujem 12 bogova Partenona, u Olimpiji sam se molio na mjestu gdje je bilo jedno od cuda 7 drevnog svijeta - Zeusova statua. Pagan sam.

pa kad si vec pagan kako velis, koliko se placa za to uclanjenje u taj paganski tabor da se malo oparim
the_forgotten

Post by the_forgotten »

@Neelix i danas

Jel vas ko sta pitao? Jel se vama obracam?
Garibaldi

Post by Garibaldi »

Neelix wrote:BRISACU POSTOVA, OVO JE PRESLO U LICNO VRIJEDJANJE I PREMA PRAVILIMA FORUMA ZASLUZUJE BAN!
Neka ostane, nema veze. Navikao sam na ovo. Ovo je bas fina slika vecine diskutanata sa ´druge´ strane (cast izuzecima, kao uvijek).
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Image
pitt

Post by pitt »

sto vas je milina vidjeti kad se tako volite :)
Garibaldi

Post by Garibaldi »

RIZVA wrote:a kad si vec pagan kako velis, koliko se placa za to uclanjenje u taj paganski tabor da se malo oparim
Koliko znam, nema nigdje okupljanja. Niti ´institucije´, mene je navelo ljubav prema literaturi i civilizaciji drevne Grcke.

Preporucujem Platona za pocetak.

´´Neznanje je korijen i pokretac svakog zla´´
Last edited by Garibaldi on 19/10/2007 23:08, edited 1 time in total.
the_forgotten

Post by the_forgotten »

Garibaldi wrote:
Neelix wrote:BRISACU POSTOVA, OVO JE PRESLO U LICNO VRIJEDJANJE I PREMA PRAVILIMA FORUMA ZASLUZUJE BAN!
Neka ostane, nema veze. Navikao sam na ovo. Ovo je bas fina slika vecine diskutanata sa ´druge´ strane (cast izuzecima, kao uvijek).
I jeste licno vrijedjanje...isto kao sto je meni licno vrijedjanje kad neko napise da mrzi Islam!!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Image
RIZVA

Post by RIZVA »

[qote="Garibaldi"]
RIZVA wrote:a kad si vec pagan kako velis, koliko se placa za to uclanjenje u taj paganski tabor da se malo oparim
Koliko znam, nema nigdje okupljanja. Niti ´institucije´, mene je navelo ljubav prema literaturi i civilizaciji drevne Grcke.

Preporucujem Platona za pocetak.[/quote]

baš si cool
Comrad

Post by Comrad »

Mene samo zanima da li su ovi uspjeli preokrenuti koga sa foruma. Imaju fin pristup, napisi jednu bajkicu (cijela prica se napise do jednog ajeta), malo isprepadaj raju da ce gorjeti u dzehenemu, nemoj slucajno da im das priliku da se sami zapitaju da li stvarno bog postoji itd. dosta vise..ccc :roll:
shuriken

Post by shuriken »

Hantraga wrote:Jedan od najmocnijih dokaza smo sami mi...

zamislite da ste tako neobrazovani da mislite da stvarno nastajemo od kapi vode

sigurno bi mogli prihvatit razna narodna tumacenja
Ajvaz Dede i Ilije Gromovnike
jer ne bi posjedovali znanje da objasnite izlaz i zalaz sunca
a kamoli nesto zahtjevnije, kao recimo dugu ili grom
Last edited by shuriken on 19/10/2007 23:22, edited 1 time in total.
Garibaldi

Post by Garibaldi »

the_forgotten wrote:I jeste licno vrijedjanje...isto kao sto je meni licno vrijedjanje kad neko napise da mrzi Islam!!!
Boze sacuvaj. Ne mrzim nista, islamska civilizacija je donijela mnogo dobra.

Ovako, blaga aleksandrijske biblioteke su sacuvana i preko osvajanja Spanije su dosla u zapadnu Evropu. Dalje, kruzni grad Bagdad (da cijeli grad je imao apsolutno savrsen oblik kruga) koji je postojao do mongolskog osvajanja, je bilo remek djelo inzenjerstva i do danas danas je misterija kako je sagradjen.
Arabeske u Samarkandu (danasnji Uzbekistan) su tako precizno proracunate, da su bile po slucaju inzenjerstva stoljecima ispred takvih dostignuca u Evropi.
Da ne zaboravim, medicina naravno. Islamski lijecnici su jos u srednjem vijeku pisali o spletu nervih baza oko srca, tj. o drugom mozgu u stomaku. Tek je krajem proslog stoljeca to utvrdjeno od strane danasnjih naucnika. Itd, itd, itd...

Sto se tice moga stava o Muhamedu, on je takav na osnovu mojih moralnih kriterija kako djelim ljude. Zao mi je sto se ne mogu uklopiti u tvoj frencajz...
Post Reply