Da. Objaviće ga na dvd-udoktor78 wrote:Cuo sam da pripremaju DVD izdanje Live after Death
IRON MAIDEN
Moderator: _BataZiv_0809
- Better Man
- Neon_Knight
maiden je maiden...imam nekih 10-ak njihovih originala,iako mi nisu najdrazi bend. sto se tice toga da je metallica klasa iznad-smijesno!bez uvrede,ali maiden ima i skolovanije muzicare a osim toga ostali su dosljedni i vjerni svojoj muzici za razliku od onih smrd americkih!
-
IlijaLadin
Pazi, metall je imao svoj vrhunac u neka druga, prošla vremena. U to vrijeme Metallica jeste bila klasa za sebe.
Inače, nekako mi je bespotrebno upoređivati ta dva benda. Sad bismo trebali uvesti i Judas Priest?
Znate šta meni smeta? Kad neko album Metallica-e "Metallica" iz 91. godine zove black! Kako bih ga stavio u top. To mi zvuči kao trivijalizacija, kao prostituiranje benda. Black - my ass!
Prednost Maidena, kako sam već prije napisao, jeste u dosljednosti prepoznatljivom stilu. Njihova živost i živost ritam gitare i bass-a je nenadmašna. Nekima će se solo gitara urezati u vijuge.
btw. Neko mi ja maznuo posljednji njihov CD! A baš mi se neki dan slušao.
Inače, nekako mi je bespotrebno upoređivati ta dva benda. Sad bismo trebali uvesti i Judas Priest?
Znate šta meni smeta? Kad neko album Metallica-e "Metallica" iz 91. godine zove black! Kako bih ga stavio u top. To mi zvuči kao trivijalizacija, kao prostituiranje benda. Black - my ass!
Prednost Maidena, kako sam već prije napisao, jeste u dosljednosti prepoznatljivom stilu. Njihova živost i živost ritam gitare i bass-a je nenadmašna. Nekima će se solo gitara urezati u vijuge.
btw. Neko mi ja maznuo posljednji njihov CD! A baš mi se neki dan slušao.
- Neelix
smrdi ti u gacamaNeon_Knight wrote:maiden je maiden...imam nekih 10-ak njihovih originala,iako mi nisu najdrazi bend. sto se tice toga da je metallica klasa iznad-smijesno!bez uvrede,ali maiden ima i skolovanije muzicare a osim toga ostali su dosljedni i vjerni svojoj muzici za razliku od onih smrd americkih!
meni se svidja 10-15 pjesama maidena i nekih 70 pjesama metallice. i uvijek su mi bili bolji i raznovrsijii rjecitiji, jamesov glas mi se vise svidja...ali to je do ukusa sve. uostalom tema nije uporedjivanje ova dva benda.
strange world
- metal_rules_cura
Nisam citala sve postove na ovu temu, al vidim da su vec pocela neka usporedjivanja. Kako god, ova dva benda imaju potpuno drugacije djelovanje, drugaciju muziku, oba su napravila svojevrsnu revoluciju u pravcima koje sviraju, ali porediti heavy i thrash really nema smisla 
-
Pataren Ponthus
Pa recimo da se mogu porediti.I jedni i drugi imaju svoje zlatne osamdeste.Ali ljudi,pogledajte Metallicu.Od Black albuma nisu snimili valjan album.Pa i da jesu pogledajte pauizu,1990 do 1996 godine.A Maiden konstantno dere svo vijeme,doduse sa Blaze-om.A sta mi se kod Metallice svidja.Svidja mi se njihov thrash zvuk koji su imali u pocetcima i zato sto su imali jebenu ideju.metal_rules_cura wrote:Nisam citala sve postove na ovu temu, al vidim da su vec pocela neka usporedjivanja. Kako god, ova dva benda imaju potpuno drugacije djelovanje, drugaciju muziku, oba su napravila svojevrsnu revoluciju u pravcima koje sviraju, ali porediti heavy i thrash really nema smisla
Opcenito Madien je apsolutno najveci bend na svijetu,ove americke seljacine su se vec odavno prodale i zive na racun stare slave.Tako da poredjenja odavno nemaju smisla.
Eto tako...
UP THE IRONS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Neon_Knight
thrash...uuuu...st.anger,reload,load...nema veze s tim pravcem!kad se kaze thrash,misli se na kreator,sodom,destruction,testament...nikako na metallica-u!metal_rules_cura wrote:Nisam citala sve postove na ovu temu, al vidim da su vec pocela neka usporedjivanja. Kako god, ova dva benda imaju potpuno drugacije djelovanje, drugaciju muziku, oba su napravila svojevrsnu revoluciju u pravcima koje sviraju, ali porediti heavy i thrash really nema smisla
neko je jos spomenuo da je metal imao svoj vrhunac u nekim proslim vremenima-ne bih se slozio!metal je metal i uvijek ce se svirati! kada ljudi postanu malo prisebniji i skolovaniji,metal ce opet biti "in"!
-
gr33n1ock
Metallica je za levate koji ne znaju sta je ustvari heavy bilo sta. Metallica svira za raju koja ne znaju cijeniti glasovne sposobnosti koje DEFINITVNO postoje kod B.Dickinsona a kod James Hetfield-a ih nema... nisu ni isparile jer ih nije nikada ni imao. Govorim uopceno da se na nadje niko uvrijedjen...Neelix wrote:nisu losi, ali meni je Metallica klasa iznad
Iron Maiden 4life
Ipak goticka legenda zivi nakon toliko godina!
Alt rock je odlican. Breaking Benjamin, Foo Fighters, Matchbox 20 i metal ko Drowning Pool, Megadeath, Machine Head, Disturbed, Scars of life
- metal_rules_cura
Pa, necemo raditi recenzije...Neon_Knight wrote:thrash...uuuu...st.anger,reload,load...nema veze s tim pravcem!kad se kaze thrash,misli se na kreator,sodom,destruction,testament...nikako na metallica-u!metal_rules_cura wrote:Nisam citala sve postove na ovu temu, al vidim da su vec pocela neka usporedjivanja. Kako god, ova dva benda imaju potpuno drugacije djelovanje, drugaciju muziku, oba su napravila svojevrsnu revoluciju u pravcima koje sviraju, ali porediti heavy i thrash really nema smisla
- Neon_Knight
metal_rules_cura wrote:Pa, necemo raditi recenzije...Neon_Knight wrote:thrash...uuuu...st.anger,reload,load...nema veze s tim pravcem!kad se kaze thrash,misli se na kreator,sodom,destruction,testament...nikako na metallica-u!metal_rules_cura wrote:Nisam citala sve postove na ovu temu, al vidim da su vec pocela neka usporedjivanja. Kako god, ova dva benda imaju potpuno drugacije djelovanje, drugaciju muziku, oba su napravila svojevrsnu revoluciju u pravcima koje sviraju, ali porediti heavy i thrash really nema smislaMetallica je imala faza u radu koliko hoces, oslanjali su se i na hard rock, imali i prog uticaja etc. etc. Pricamo o njihovoj bazi i oni s te strane gledano jesu thrash! A da, zaboravio si nabrojati Annihilator recimo (u oni su imali raznih faza) ili recimo Overkill... Sta cemo?
kako ti se svidja agent steel,i oni su imali raznih faza...ili exodus?nuclear assault,vio-lence,dark angel, coroner,whiplash,demolition hammer,sadus ili tako nesto? thrash slusam jako dugo,ali sam tamo naveo samo neke, necemo valjda nabrajati?
a sto se tice annihilatora,jeff je malo usrao u zadnje vrijeme...
pa i pentagram je poceo sa thrashom pa su poceli svirati heavy i promijenili ime, zar ne?
-
shin
Gdje ces se sa metal rulez curom raspravljati prosipa se ko riza redovno kada krene sa ekspertizama.Neon_Knight wrote:metal_rules_cura wrote:Pa, necemo raditi recenzije...Neon_Knight wrote: thrash...uuuu...st.anger,reload,load...nema veze s tim pravcem!kad se kaze thrash,misli se na kreator,sodom,destruction,testament...nikako na metallica-u!Metallica je imala faza u radu koliko hoces, oslanjali su se i na hard rock, imali i prog uticaja etc. etc. Pricamo o njihovoj bazi i oni s te strane gledano jesu thrash! A da, zaboravio si nabrojati Annihilator recimo (u oni su imali raznih faza) ili recimo Overkill... Sta cemo?
kako ti se svidja agent steel,i oni su imali raznih faza...ili exodus?nuclear assault,vio-lence,dark angel, coroner,whiplash,demolition hammer,sadus ili tako nesto? thrash slusam jako dugo,ali sam tamo naveo samo neke, necemo valjda nabrajati?
a sto se tice annihilatora,jeff je malo usrao u zadnje vrijeme...![]()
pa i pentagram je poceo sa thrashom pa su poceli svirati heavy i promijenili ime, zar ne?
- Neon_Knight
jebga,novi sam ovdje...mlad, neiskusan...
konto sam da barem zbog nicka zna malo bolje...no,svako ima svoje!
konto sam da barem zbog nicka zna malo bolje...no,svako ima svoje!
- Neelix
ti si levat...govorim uopcenogr33n1ock wrote:Metallica je za levate koji ne znaju sta je ustvari heavy bilo sta. Metallica svira za raju koja ne znaju cijeniti glasovne sposobnosti koje DEFINITVNO postoje kod B.Dickinsona a kod James Hetfield-a ih nema... nisu ni isparile jer ih nije nikada ni imao. Govorim uopceno da se na nadje niko uvrijedjen...Neelix wrote:nisu losi, ali meni je Metallica klasa iznad
Iron Maiden 4life![]()
Alt rock je odlican. Breaking Benjamin, Foo Fighters, Matchbox 20 i metal ko Drowning Pool, Megadeath, Machine Head, Disturbed, Scars of life
- Neon_Knight
gr33n1ock wrote:Metallica je za levate koji ne znaju sta je ustvari heavy bilo sta. Metallica svira za raju koja ne znaju cijeniti glasovne sposobnosti koje DEFINITVNO postoje kod B.Dickinsona a kod James Hetfield-a ih nema... nisu ni isparile jer ih nije nikada ni imao. Govorim uopceno da se na nadje niko uvrijedjen...Neelix wrote:nisu losi, ali meni je Metallica klasa iznad
Iron Maiden 4life![]()
GOTICKA LEGENDA?! na cemu si ti sinko?!kakvi goti?mislis na vizigote ili ostrogote?! bio si u pravu za hetfielda, ali nove poslije gluposti sto si napisao i bendovi koje si naveo-uzas covjece!
-
gr33n1ock
Toliko o znanju na ovom forumu... ja mislio ovo bar semi-profesionalno.Neon_Knight wrote:gr33n1ock wrote:Metallica je za levate koji ne znaju sta je ustvari heavy bilo sta. Metallica svira za raju koja ne znaju cijeniti glasovne sposobnosti koje DEFINITVNO postoje kod B.Dickinsona a kod James Hetfield-a ih nema... nisu ni isparile jer ih nije nikada ni imao. Govorim uopceno da se na nadje niko uvrijedjen...Neelix wrote:nisu losi, ali meni je Metallica klasa iznad
Iron Maiden 4life![]()
GOTICKA LEGENDA?! na cemu si ti sinko?!kakvi goti?mislis na vizigote ili ostrogote?! bio si u pravu za hetfielda, ali nove poslije gluposti sto si napisao i bendovi koje si naveo-uzas covjece!
Idi gledaj yu-gi-oh (govorim uopceno)Neelix:
ti si levat...govorim uopceno![]()
- metal_rules_cura
Ne bih raspravljala o svom znanju... Meni je dovoljno.
- JouRneyMan
Hmm sta reci Maiden,legende heavy metala inspiracija mnogima, jedan od najvecih metal bendova,Metallica im nije ni do koljena, UP THE IRONS!!!!!!!
-
Pataren Ponthus
My men!!!JouRneyMan wrote:Hmm sta reci Maiden,legende heavy metala inspiracija mnogima, jedan od najvecih metal bendova,Metallica im nije ni do koljena, UP THE IRONS!!!!!!!
UP THE IRONS!!!!!!!!!
A sad svi uglas...UP THE IROOOOOOOONS!!!!!!!!!!!!!!!
- black

Objavljeno 17.11.2007. u 20:24
Koncerti Iron Maidena rasprodati devet mjeseci unaprijed
Prodaja karata za tri koncerta Iron Maidena u Švedskoj i Finskoj prouzročila je nezapamćenu pomamu, u samo dva i pol sata, prodano je 123.500 karata, i to devet mjeseci unaprijed.
Dva koncerta održat će se u Švedskoj, prvi 16. jula na stadionu Stockholm, koji ima kapacitet za 31.500 gledatelja, te drugi 26. jula na stadionu Ullevi u Gotheburgu, koji ima kapacitet za 50.500 osoba.
Za koncert sa 41.500 mjesta na Helsinškom olimpijskom stadionu koji će se održati 18. jula, karte su bile rasprodane za manje od dva i pol sata, stoga su organizatori ad hoc odlučili organizirati još jedan koncert u Finskoj, koji će se održati 19. jula u Tempereu na stadionu Ratina na koji stane 30.000 ljudi.
Thomas Johansson, promotor tvrtke EMA Telstar, događaj je komentirao: "Kad smo najavili turneju Iron Maidena, kazali smo da je to dosad najveća nordijska turneja jednog rock benda, te da želimo osigurati svakom fanu da dođe na koncert ovog iznimnog benda. Ovo je prvi put da je jedna međunarodna grupa uspjela popuniti glavne stadione u dvama najvećim gradovima, u Stockholmu i Gotheburgu, na jednoj turneji i da čak ni ta mjesta nisu zadovoljila veliki odaziv publike", kako prenosi Imperium.net.
Rod Smallwood, menadžer Iron Maidena, kazao je za Imperium.net: "Oduševljeni smo nevjerojatnim odazivom naših fanova širom svijeta. Reakcija publike u Švedskoj i Finskoj zadivljujuća je. Radujemo se što odlazimo na turneju u mnoge zemlje, te što ćemo ponovno gostovati u Indiji početkom veljače 2008. godine."
(FENA / Sa-x)
- Brunello
Ljeto 2004, odnekud cuh iron maiden konzert u freiburg-u (svica).......Napolju 37 stepeni...Kuha sve... uputimo se......dodjemo kad ono neka aluminijska sala prima 1000 dusa........udjemo, unutra 45 stepeni (kolega bivsi logoras iz omarske citavo vrijeme prica da je gore nego u omarskoj bilo) sve kuha...nema zraka, samo piva i naravno "zivjela alkoholna revolucija"........NA KRAJU KONCERTA NIKAD VECU HRPU PRAZNIH CASA U SVOM ZIVOTU VIDIO NISAM.....NEOPISIVO, DO KOLJENA....JEDVA SMO IZASLI......MRAK,MRAK,MRAK,MRAK....
PS koncert A1,prva klasa,kakva metalica, neusporedivo....wooooooooowwwww
PS koncert A1,prva klasa,kakva metalica, neusporedivo....wooooooooowwwww
-
Sin_Groma
Ah, uspoređivanje Metallice i Maidena, koliko puta san na ovo naisšao...
Pa eto, Metallica je bolja... Možda su prominili stil, ali barem su imali muda da to naprave, bez obzira oce li izgubit fanove... Nisu ko Maideni, koji trkeljaju isto sranje vec ko zna koliko godina, samo za to da zadrze istu publiku... Toliko su dosljedni u svome sviranju da su poceli sami sebe kopirat, stalno sviraju iste i iste rifove... Ne znam ko se vise proda od tih bendova... A Metallica, iako su muzicki neobrazovaniji od Maidena, sigurno bolje svira, sta su pokazali, ako vec ne cijelom diskografijom, onda barem sa RTL, MOP i AJFA albumima...
Pa eto, Metallica je bolja... Možda su prominili stil, ali barem su imali muda da to naprave, bez obzira oce li izgubit fanove... Nisu ko Maideni, koji trkeljaju isto sranje vec ko zna koliko godina, samo za to da zadrze istu publiku... Toliko su dosljedni u svome sviranju da su poceli sami sebe kopirat, stalno sviraju iste i iste rifove... Ne znam ko se vise proda od tih bendova... A Metallica, iako su muzicki neobrazovaniji od Maidena, sigurno bolje svira, sta su pokazali, ako vec ne cijelom diskografijom, onda barem sa RTL, MOP i AJFA albumima...
-
LSD
Bolje sviraju od maidena,jelde...pa jesi li ti slusao ikako Piece od mind,powerslave,the number of the beast,somwhere in time,seven son...jesi li slusao te albumeAh, uspoređivanje Metallice i Maidena, koliko puta san na ovo naisšao...