Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Amazonka27 wrote:Mene muslimani ne prihavatju kao muslimanku jer nisam pokrivena, ne klanjam i ne znam arapski, a da su me se cetnici dokopali u ratu..ubili bi me jer je moje ime i prezime muslimanko. Kome pripadam?
edit:
pogotovo nisam muslimanka...ako nebudem glasala za SDA
Od Boga dolazis, Bogu se vracas. Njemu pripadas.
Ako si ateista odgovor na ovo pitanje postaje puno teze.
Amazonka27 wrote:Mene muslimani ne prihavatju kao muslimanku jer nisam pokrivena, ne klanjam i ne znam arapski, a da su me se cetnici dokopali u ratu..ubili bi me jer je moje ime i prezime muslimanko. Kome pripadam?
ti pripadas samo meni jer sam mocna i ne dam ti nikud
Ovakav tekst se moze napisati i za drugu temu. Recimo, kada RS-a ne bude, odjednom ce svi biti zaposleni, autoput ce se kroz par mjeseci napraviti, policija ce raditi svoj posao, ratni zlocinci ce biti pohvatani, itd... pardon, to nije tema
A i sa mudzahedinima nam je pravo dobro. Onda komotno mozemo reci da smo multi-kulti jer imamo razlicite vrste muslimana
edit:
Nisam ateista. Vjeru posmatram kao privatnu stvar. Vjerujem da je Bog jedan i molim mu se na jeziku koji ja razumijem. Posto je Bog svemoguc razumjece me..al ja zaista ne razumijem arapski i nemam vremena da ga ucim.
edit:
Nisam ateista. Vjeru posmatram kao privatnu stvar. Vjerujem da je Bog jedan i molim mu se na jeziku koji ja razumijem. Posto je Bog svemoguc razumjece me..al ja zaista ne razumijem arapski i nemam vremena da ga ucim.
Ja kazem kamo srece da ga govorim, jer je svaki novi jezik bogatstvo. Ipak ne govorim arapski i radim slicno kao i ti. Postoje prevodi i ja izgovaram sure na bosanskom. Allah dz.s. sigurno razumije a razumijem i ja sto je jos jedan plus. Zanimljivo je da nikad nisam dobio odgovor na pitanje zasto je obavezna molitva na arapskom cak iako se ne razumije to sto se izgovara. Allah dz.s je zaista svemoguc i On da je htio da svi govorimo isti jezik zaista bi to i ucinio. Jest' malo off-topic ali...
Posto sam musliman,smtram se vjernikom,losim,ali koliko-toliko vjernikom ne smijem nista govoriti protiv mudzahida,kao neki "pravi evropski muslimani".Halo ba,dok ti ljudi ne aktiviraju kakvu bombu,zakolju kakvog covjeka onda uredu.Al koliko vidim u medijima se samo prica,televizija-carsija...daj ba.Boli me kar za price.
mudžahedini su se borili za islamsku bih,to je valjda svima jasno.u zenici 93.i 94. sedma musl. i el mudžahid svaki dan viču za koga za alaha protiv koga protiv vlaha a vlasi su svi nemuslimani,jebiga šta ja kao hrvat koji je bio u armiji bih trebam poslije toga,osjećati tu vojsku svojom.i u dnevnom avazu prije mjesec dana su proglašeni personama non grata,nepoželjnim osobama u bih
Stvarni problem sa mudzahedinima nisu oni sami vec IVZ i Ceric koji je direktno odgovoran i za njihovo vjersko i politicko djelovanje. ON je glavni vehabija u BiH, jer drzi kurs Saudijske Arabije, otkud sve nedace i poticu.
Da smo pravna drzava, djelovanje IVZ , kao uostalom i svih ostalih religija bi bilo regulisano zakonima i znala bi se pravila . Prvi i osnovni problem pocinje od toga sto je IVZ uzurpirala pravo vlasnistva nad jednim narodnom, nad Bosnjaciam, proglasavajuci nas sve muslimanima. Time nam je sprijecena mogucnost da se definisemo prvo kao narod, a potom i kao drzavotvorni narod, nacija koja konstituise ovu drzavu. To su vrlo opasne igre zavjere koje trebamo rascistiti u svojim redovima. Sve dok ne skinemo taj plast prisvajanja od strane IVZ imacemo ove probleme. Na kraju krajeva, samo su clanovi IVZ muslimani , a to je jedan manji postotak samih Bosnjaka, te je nesuvislo dozvoliti Glavnom vehabiji Cericu da nas SVE naziva muslimanima. Sloboda vjeroispovjesti je privatna stvar svakog pojhedinca, a ne politicki diktat.