EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

mIRCerka wrote:
nausnica wrote:Ja se bogumi ispraznila i izbacila što sam trebala iz sebe. Vi još izgleda niste? Hajde samo polako, sačekaću vas, no frkx :-D
Čekam vas u "D pouver ov Viđajna" :bih:
praznjenje ti je vrlo lose bilo, za takvo praznjenje ima sajt tog tipa, ovo je vrlo nisko i fakat nemoj ocekivati bilo kakvu pomoc kad te opet prozovu snobom radi bosmala...
A sto je Enis dobio papire a Edo nije?
udruga umjetnika hrvatske, otkako postoji, pjevace pop, hiphop i slicnih zanrova muzike ne smatra svojim clanovima (primjeri Alka Vuica i Super Silva) dok glumce smatraju. Samim time glumci imaju vecu potporu. Ne stelu, vec potporu. Jasno ko dan.
A Enis je daleko od papka.
A i Tesanj i Brcko su daleko od vukojebine.
respect
btw. bez veze teme, kad nam Hrvatska odredi vize, onda imamo (i mi i Edo) problem.... :D
pa cemo ga onda zaliti...
iznad tesnja zora svice.... :-D
Edoxxx

Post by Edoxxx »

nije problem sto mu ne daju pasos ... problem je u njemu ako ga prihvati ...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Edoxxx wrote:nije problem sto mu ne daju pasos ... problem je u njemu ako ga prihvati ...
shto, jel radi patriotizma?
pa nigdje nije osvanula tema o hanki i njenih haman 5 pasosa...
BiH, Cro, navodno i pasos Srbije ima, njemacki i mescini Slovenija....

jok, bitno je nekome ko nema certifikat R.S. iz Starog grada reci da je papak....

:zzzz:

Enisu svaka cast na onome sto je postigao, koliko god mi sve njegove uloge bile preslikane.
I voljela bih i da Edo dobije te papire pa da rahat putuje i zabavlja raju.
Saian

Post by Saian »

nausnica wrote:Daj mi još koji sekund :D

jedno dvije vjechnosti bi bile malo :D :D :D
Neelix

Post by Neelix »

opet neizje*ana :D :D :D
Zox

Post by Zox »

Nemojmo se praviti budale. Ko je god IKAD istrpio ponizenje cekanja za vizu pred bilo kojim konzulatom EU zna da putovnica JESTE nagrada.
Edo Maajka je meni super lik. Ali on sam potencira neku furku "pola purger, pola bosanac", ja bih tako nesto potencirao jedino kad bih imao DIREKTNU koristi u vidu putovnice (koju sam nekad davno odbio iz patriotskih razloga, i sad se kajem), tako da mi ga nekako, iz dna moje primitivne balkanske duse, i nije zao.
peanuth

Post by peanuth »

mIRCerka wrote: shto, jel radi patriotizma?
ev citam vas pa samo da te ispravim.

nije moguce pored njemackog imat drugo drzavljanstvo. to jest ja sad se moram odrec bosanskog da bi dobio njemacki.. eto nisam vise patriota,ali zaboli me nece me vise zahebavat na granicama i trazit vize od mene za ulaz u neke zemlje.. pljujte i po meni :D

PS: sto smo mi tako pogan narod, pa onog ko je nesto postigao u zivotu..a Enis to jest ,pljuvat i zvat ga kojekakvim imenima.umjest da skidamo kapu pred njim.. :? :?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

peanuth wrote:

nije moguce pored njemackog imat drugo drzavljanstvo. to jest ja sad se moram odrec bosanskog da bi dobio njemacki.. eto nisam vise patriota,ali zaboli me nece me vise zahebavat na granicama i trazit vize od mene za ulaz u neke zemlje.. pljujte i po meni :D

PS: sto smo mi tako pogan narod, pa onog ko je nesto postigao u zivotu..a Enis to jest ,pljuvat i zvat ga kojekakvim imenima.umjest da skidamo kapu pred njim.. :? :?
Hanka ga ima brate mili, jos se hvalila time.
A tebi svaka cast sto ga imas i ti :D Samo znaj, uvescemo mi vama vize :D :D samo polako :D

A ya pljuvanje po Enisu rekoh i ja...ne nosim kapu ali blagi naklon dajem :D
peanuth

Post by peanuth »

mIRCerka wrote:
peanuth wrote:

Hanka ga ima brate mili, jos se hvalila time.
A tebi svaka cast sto ga imas i ti :D Samo znaj, uvescemo mi vama vize :D :D samo polako :D

A ya pljuvanje po Enisu rekoh i ja...ne nosim kapu ali blagi naklon dajem :D
kad prije odgvori :D :?

Hanka kaki onda..
nemam ga jos,ali u radu je :zzzz:
Cuj vizu za zemlju gdje sam se rodio i odrasto..pa nema smisla :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

peanuth wrote:
kad prije odgvori :D :?

Hanka kaki onda..
nemam ga jos,ali u radu je :zzzz:
Cuj vizu za zemlju gdje sam se rodio i odrasto..pa nema smisla :D
hos, nes, banglades....

odreknes se naseg pasosa, ausweiss bitte vizu na sunce :D
a cjenovnik cemo udarati po mjestu rodjenja...
atko

Post by atko »

Steta sto Maajka nije rodjeni Sarajlija tema bi ibla bas onako mrak fasisticka :lol: :lol: :lol:

Naucnice, od postova o matematici do odron tema :-) sta bi?
J.A.

Post by J.A. »

I Enis i Edo bi volili da imaju putovnicu ali nemaju, znam iz pouzdanih izvora!!!
Normalno da bi svaki naš umjetnik, pa čak i obični grđanin, više prihvatio i žudio za HR putovnicom ili nekom drugom drugom putnom ispravom (iz EU)!!!
Nema tu se šta ljutiti, ljudi sebi prave put!! Pa i VI svi bi!!!
:?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

atko wrote:Steta sto Maajka nije rodjeni Sarajlija tema bi ibla bas onako mrak fasisticka :lol: :lol: :lol:
R.S. s mjestom rodjenja Centar ili Stari Grad.
Prozor

Post by Prozor »

E jesu papci, Reis fino sredio a oni ne znaju.... :-) :-) :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:
atko wrote:Steta sto Maajka nije rodjeni Sarajlija tema bi ibla bas onako mrak fasisticka :lol: :lol: :lol:
R.S. s mjestom rodjenja Centar ili Stari Grad.
da naglasim, R.S. znaci Rodjeni Sarajlija :D
district-beg

Post by district-beg »

Enis je zaista dobar glumac,komicar...mozda jedan od boljih u regionu u ovom momentu! Edo Maajka je bez mozda najbolji u regionu u svojoj bransi...medjutim, Edo nikad nije dosao na pozornicu i ismijavao Bosnu i Bosance kao sto to Enis u svakoj novoj emisiji NMK radi! Dakle, o tome je rijec! Edo sine, vrati se ti nama, ima i ovdje hljeba..ili ko sto neko rece, sta ce mu hrv. kad i ma bolji heh..
district-beg

#42 Re: EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Post by district-beg »

Bonnie-Clydova mala wrote:
nausnica wrote:Na HR Piramidi večeras, tema Edo Maajka i zašto taj čovjek još uvijek nema HR papire i putovnicu. Jednostavno mu ne daju, vozaju ga i ignorišu već godinama.

Tokom rasprave saznamo da je Enis Bešlagić bez ikakvih problema, sa štelom koju je našao u Zagrebu, dobio HR putovnicu još davno.

Pobudalim.

Malo mi je krivo, tj podosta mi je krivo, što jedna faca i pravi umjetnik poput Ede Maajke koji u HR živi već ihajhaj, još uvijek nema putovnicu jer mu je ne daju, a jedan papak iz Tešnja (izvinjavam se svim ljudima iz Tešnja, nadam se da će razumjeti šta želim reći) preko štele dobije i to odmah :sad: :( :? :sad: :( :?

Ta dva lika (Edo vs Enis) se ne mogu nikako porediti...

Po stvarima koje Bešlagić radi i kako ih radi, saznajemo da je riječ o papku, ne zato što je iz Tešnja već fakat zato što jednostavno ima onu pronicljivu proračunatu papansku malograđansku dušu, i snima takve bljuvotine i gluposti da sam ga davno prekrižila ko potencijalni kvalitet. Toliko se on uvukao onom Zuhri u pakšu, da mi je zlo kad gdje vidim jednog, vidim i drugog, nema više projekta bez njih, a kvaliteta - nigdje. Enis je već davno počeo da liči na malog papka koji se dočepao svjetla grada, i u strahu da ponovo ne završi u vukojebini, prihvata svakave poslove i u sve se petlja, a nije dobar. Postao je pravi karakterni glumčić, koji nije u stanju glumiti išta drugo osim papka iz Tešnja, samo uvijek u drugim oblicima.

Edo Maajka na drugu stranu je lik sam za sebe, Don jebeni Kihot, sam protiv vjetrenjača, nije prodana duša, ne leti na sve što mu dođe pod noge, jednostavno bira i vjeruje u sebe. Svi ga vole, i mladi i stari, ima dušu i ljudi je razumiju. Ne glumi nikoga, samo je ono što jeste - kvalitet. I to mu niko ne može osporiti.

Ipak, Edo Maajka još uvijek nema ni domovnicu ni putovnicu. Niko mi ne može reći da Edo Maajka nema veće i više štele u Zagrebu od Enisa nekakvog Bešlagića. Ali onda se sjetim kako će papak sve učiniti samo da dođe do cilja i po svaku cijenu. Žao mi je što i Edo nije papak jer bi do sad imao putovnicu :sad:

Uffff, eto.... Tištilo me, tištilo, i morala sam ovo izbaciti iz sebe.

Ma lijepo si se ti ovdje napričala. Al zbog čega je jedan bolji od drugog???
Po čemu je Enis "papak iz Tešnja", a E. Majka nije "papak iz Brčkog, il odakle li je već", ako ćemo već pričati o papanluku i vezat ga za gradove porijekla?

Nekome je E.Majka bezveze, a Enis super. Njih dvojica su dva različita umjetnika i svaki je poseban na svoj način. I što se jedan uvlači u dupe, a drugi ne uvlači? Mislim da se obojica uvlače, inače ne bi, dok traže selameta u Hrvatskoj, obojica dobro kotirali u toj istoj Hrvatskoj. Samo je jedan uspješniji uvlakač od drugog.

Btw, Edo Majka je posebna priča, ja ga lično ne volim i smetaju mi psovke u njegovim pjesmama.S druge strane Enis je ako ništa, stvarno smiješan kad ga posmatraš u miljeu poslovično od humora operisanih Hrvata...
Brcko ba i Tesanj... :-?
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Šta će mi višeeee..kad je ona samnom tu..ja gledo bi ju cijeli dan.. :oops: :D
pinkzelena

Post by pinkzelena »

moje_brcko wrote:Enis je zaista dobar glumac,komicar...mozda jedan od boljih u regionu u ovom momentu! Edo Maajka je bez mozda najbolji u regionu u svojoj bransi...medjutim, Edo nikad nije dosao na pozornicu i ismijavao Bosnu i Bosance kao sto to Enis u svakoj novoj emisiji NMK radi! Dakle, o tome je rijec! Edo sine, vrati se ti nama, ima i ovdje hljeba..ili ko sto neko rece, sta ce mu hrv. kad i ma bolji heh..

'ebo Edu Maajku.. :oops:
Baš me čudi kako nije dobio papire..a tako uvjerljivo govori Hrvatski.. :roll: dakako samo kad je u HR.. a sad ako se nađe neko da me napadne zbog ovoga,samo da kažem da sam ga LIČNO gledala na HRT-u u nekakvoj emisiji i NE,nije se za*ebavao..

Baš se sekiram za njega.. evo ne znam šta ću od sebe.. :roll:
Fibra

Post by Fibra »

Ma ko ih je*e kad se takmice za HR putovnicu!! Jel to neka privilegija???
district-beg

Post by district-beg »

pinkzelena wrote:
moje_brcko wrote:Enis je zaista dobar glumac,komicar...mozda jedan od boljih u regionu u ovom momentu! Edo Maajka je bez mozda najbolji u regionu u svojoj bransi...medjutim, Edo nikad nije dosao na pozornicu i ismijavao Bosnu i Bosance kao sto to Enis u svakoj novoj emisiji NMK radi! Dakle, o tome je rijec! Edo sine, vrati se ti nama, ima i ovdje hljeba..ili ko sto neko rece, sta ce mu hrv. kad i ma bolji heh..

'ebo Edu Maajku.. :oops:
Baš me čudi kako nije dobio papire..a tako uvjerljivo govori Hrvatski.. :roll: dakako samo kad je u HR.. a sad ako se nađe neko da me napadne zbog ovoga,samo da kažem da sam ga LIČNO gledala na HRT-u u nekakvoj emisiji i NE,nije se za*ebavao..

Baš se sekiram za njega.. evo ne znam šta ću od sebe.. :roll:
nije on jedini koji rekne koju hrvatsku rijec,pa svima nama se nekad podkrade koja,zbog nazalost velikog medijskog uticaja te zemljica na nas!on tamo zivi! i jos,cest sam gost u Gunji(prvo mjestu u Hr poslije granicnog prijelaza u Brckom), i tamo svi,ali svi Bosnjaci pricaju hrvatski,i cak sto vise,trude se da ga pricaju..to sa rekao da podsjetim na to kakvi smo mi inace..sto se tice Ede,znam ga licno,moj co'jek,i on ne govori hrvatski! ni ja ne slusam bas nesto te pjesme,ne volim tu muziku, ali znam da pjeva na bosanski, 100%
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

auuu, odron teski :( zamisli omakne ti se koja hrvatska rijec :( ja bih se ubila na vasem mjestu... nema druge.
district-beg

Post by district-beg »

dawn_upon_dawn wrote:auuu, odron teski :( zamisli omakne ti se koja hrvatska rijec :( ja bih se ubila na vasem mjestu... nema druge.
samo se ti ubijaj :D
obuca

Post by obuca »

pitam se koja li je sljedeca tema :-) :-)
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Imao sam osećaj da je ova Naušnica dobro parčence. Kad ne lezi vraže, voli Edu Maajku. :-) :lol:
Post Reply