Sarajevo Taxi ponovo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

iceman ze

Post by iceman ze »

ja sam dodouse ima i godina, sa standa u Kosevskoj, preko puta predsjednistva....uzeo taksi jel SA taksi valjda jest.....do Vraca mi je uzeo 5 KM......neznam ima li 5 kilom. moracu bas kad mi bude usput izmjeriti relaciju....inace se vozim svojim autom, pa i neznam za probleme sa taksistima..... :-)
ifbbpro

Post by ifbbpro »

Zakonom ti mora ukljuciti taximetar.
A to sto si stavio ruksak u gepek ne znaci nista.
Fakat treba biti bezobrazan.. ako se pocne praviti glup i ne upali taximetar fino mu kazes stani i izadjes. Ko ga jebe.
Edin H.

Post by Edin H. »

no1diego wrote:Ja neki dan krenuo Sarajevo Taxi-jem sa Zelj.Stanice do Buca Potoka, malo iznad Zraka odrediste,jbt. kralj mi otkuco 7,70 KM nigdje stali nismo,nema 3 km do tamo,i jos kad mu ja dadoh 10 KM da platim on mi vrati 2,zaokruzio KRALJ na 8!Rekoh daj 30 pfeninga,kaze nemam i daje mi marku i kaze daj ti 70?????? :-D Rekoh nemam!Kaze haj uredu je,Hejjjj, uredu je :-D Od sad stanem kraj Sarajevo Taxi-ja i zovem Zuti da me pokupi!
Da li ti rado nagradis vozaca i das baksis :D
Topla voda

Post by Topla voda »

taksi je pravo jeftin.
taxi i cigare.
JokTiSi

Post by JokTiSi »

hrusta wrote:sarajevo taxi............ma bjaaaziiiiiii. mama mi se sama vracala iz merkatora (na socijalnom) nedavno, kupila malo vise nakih stvari za kucu, nako tesko vala 2 kese nositi do c.vile i ona haj uzecu taxi, pita je frajer doklecete ona do deytona, nece frajer no da cuje i jos kaze, pa neisplati se njemu gubiti mjesto u redu zbog tako male relacije, pa ebo ga konj pa je li taksista ili nije.... i mama onda nako iznenadjena njegovom reakcijom onde na standu, zovne zuti taksi, javi jos se dispecerka, zuti taksi, izvolite, trebami taksi od merkarora doje do deytona na c.vili, moze li, samo malo gosp. pricekajte, zovne ona preko veze, ima li ko u blizini, .... i vrati se ona mojoj mami: gospodjo vozilo br... bice do vas za 2 min, dodje fin momak, jos otvori mami vrata da joj pomogne sa kesma, i dokle gosp, bez ikakivih problema, svaka im cast zutom taksiju, momci rade posteno pa i zarade posteno......nece ce me vidjeti sarajevo taxi, treba ih bojkotovati majkemi..
Ma stoka je to evo gledam jutros kod autobuske stanice ono taxi stajaliste sto ima stoji cura sa majkom i pricaju nesto sa taksistom vidim ja nisu cista posla. Malo odvojim uho kad debil trazi 10KM za voznju ono nece da cuje ispod cijenu kaze hocete necete meni je svejedno i jos napada zenu kao sto ga pita uopste za manje :oops:

Htio sam uslikat debila kako je galamio i dero se ali zaboravio mob :roll: nevjerovatno kakva je to bagra iz sarajevo taxija sve bi ih trebalo pobit odreda :x :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jutros nekakav invalid kod Remize u kolicima sa starijom zenom pokusava zaustaviti taksi, naravno niko nece da mu stane. Nazovem i Sarajevo taxi i Samir i Emir, ne htjede niko poslati taksi, kazu nemamo ti mi karavana za toga, ovim rijecima :?
pinkzelena

Post by pinkzelena »

_BosanaC wrote:Jutros nekakav invalid kod Remize u kolicima sa starijom zenom pokusava zaustaviti taksi, naravno niko nece da mu stane. Nazovem i Sarajevo taxi i Samir i Emir, ne htjede niko poslati taksi, kazu nemamo ti mi karavana za toga, ovim rijecima :?

:shock: :( :( :x :x mamu im njihovu!!!!!
Ali_G

Post by Ali_G »

Hvala Bogu pa ima drugih taksi kompanija. Bar ovi zuti, crveni, kale rade na sve moguce relacije. A nisu bas ni u sa taxiju svi isti. Recimo na stajalistu iznad Katedrale ima medvjed u mercu kojem je mrsko upaliti i za 4KM. A ima i momak na istom standu i koji ce te uvijek odvuci.
ninja-san

Post by ninja-san »

Ma kod taksija ti je zakon uvesti konkurenciju i sve se sredi.
Kad te vozi bitno je gledati da suft preko dana ne ukljuci tarifu br.2 koja je za poslije 22 sata,

Uzasna su iskustva sa taksistima sarajevo-taksija na aerodromu. Na njih se ne zale putnici vec i taksisti. Nece da voze do holiday inn-a bez 25 KM a nijednom satro taksimetar ne radi. Kad im kazes kako ces ih prijaviti inspekciji, smiju se i kazu -prijavi.

Inspekcijooooo ucini nesto.

S druge strane, u "zutom" "crvenom " i inim taksijima vozi stvarno svatko jer oni auta iznajmljuju, pa ubojice i dzeparosi kad se nadju na slobodi , prvo sto rade, voze taksi za drugog.

Uvesti reda!!!
barby02

Post by barby02 »

Sarajevo taxi je uzas ! :x
Samir & Emir odlican :-D
primjer: meni ( zensko) nestane benzina :lol: Zovem Sarajevo taxi i dva puta mi govnara (dispecerka)spusti slusalicu pa treci put povjeruje i kaze br. koji treba doci po mene za 1 min. Covjeka nigdje 7-8 min.
Samir & Emir (naravno dok se sjetih i nadjoh br.)nazovem rece"sad cemo mi to srediti" i krene kao da vec imam benzina :-D
sarajevo taxi treba stjerati u cose, sve moguce kontrole i inspekcije im poslati, po meni prepoloviti broj. . . i to im je puno :x
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

barby02 wrote:Sarajevo taxi je uzas ! :x
Samir & Emir odlican :-D
primjer: meni ( zensko) nestane benzina :lol: Zovem Sarajevo taxi i dva puta mi govnara (dispecerka)spusti slusalicu pa treci put povjeruje i kaze br. koji treba doci po mene za 1 min. Covjeka nigdje 7-8 min.
Samir & Emir (naravno dok se sjetih i nadjoh br.)nazovem rece"sad cemo mi to srediti" i krene kao da vec imam benzina :-D
sarajevo taxi treba stjerati u cose, sve moguce kontrole i inspekcije im poslati, po meni prepoloviti broj. . . i to im je puno :x
Hoce nestati goriva kad stalno sipas "za cenera"... :)
barby02

Post by barby02 »

hahahahahahah ali grijesis, ja sipam normalno, al mi ne valja auto :-)
iceman ze

Post by iceman ze »

pa nazoves BIHAMK.....oni ce brze doci zbog kvarova na cesti.......moj jaran nece da promjeni gumu na autu bez njih...... :-)
tempora

Post by tempora »

_BosanaC wrote:Jutros nekakav invalid kod Remize u kolicima sa starijom zenom pokusava zaustaviti taksi, naravno niko nece da mu stane. Nazovem i Sarajevo taxi i Samir i Emir, ne htjede niko poslati taksi, kazu nemamo ti mi karavana za toga, ovim rijecima :?
I ne samo to.Desilo mi se vise puta da sa bebom u narucju, sklapam kolica i stavljam u gepek taksija.Par izuzetaka su bili iz zutog taksija i jedan iz Sa-taxi, koji su mi pomogli.No iako imam raznih iskustava u taksiju, sto lijepih sto ruznih, zadnji me je totalno izbacio iz cipela:
Vozim se u Sa-taksiju i tip ispred vozi sporo.Taksista pocinje da negoduje, gundja i nervira se.Ja citam novine i pravim se da ne cujem.U jednom trenutku covjek staje na raskrscu i ceka da predje glavnu ulicu.Taksista sve glasnije pocinje da prica " hajde majmune" "ma vidi ga" bla bla bla-nakon prelaska ulice vozilo ispred nas staje sa strane da suvozac izadje, a taksista se iz vozila dere "seljacinoooooooo........pu pu pu ......pocinje da pljuje, da mase rukama, te staje otvara vrata i dere se": Sta je papak........seljacino , hrakne, posalje ga gromoglasno u je i be po rodbinskim vezama i iz sve snage zalupi vrata i nastavi voziti!.
Ja u soku! Iznutra se tresem od te silne agresije.I kao da me nema i kao da sam vazduh.Valjda covjek zaboravio da je na radnom mjestu ili smatra da mu to nije radno mjesto a da meni cini uslugu.
I uopsteno, taj odnos taksista prema ljudima je frapantan.Odvratna nekulturna prisnost koja si kojesta dozvoljava.

O invalidima i njihovom zivotu u ovom gradu ne smijem vise ni da razmisljam.I upravo zbog njih i zbog silne djece koja su taoci ovoga grada, Sarajevo je grad bezumlja.
sulesavic

Post by sulesavic »

barby02 wrote:hahahahahahah ali grijesis, ja sipam normalno, al mi ne valja auto :-)
Ima rupu na rezervoaru?
barby02

Post by barby02 »

Ma neee, nego se neko crijevo presavilo,pa se moze puniti donekle, a odnekle guras na trotoar(kad stane). Nazalost nemam uvid ni koliko je pun ni koliko se ispraznio, pa onda vako pravim belaj i sebi i drugima :-) Znaaaaaaam, moram kod majstora,al sve nesto odgadjamo ili ja ili on. . . :roll:
Edin H.

Post by Edin H. »

barby02 wrote:Ma neee, nego se neko crijevo presavilo,pa se moze puniti donekle, a odnekle guras na trotoar(kad stane). Nazalost nemam uvid ni koliko je pun ni koliko se ispraznio, pa onda vako pravim belaj i sebi i drugima :-) Znaaaaaaam, moram kod majstora,al sve nesto odgadjamo ili ja ili on. . . :roll:
kanister je zakon :D
barby02

Post by barby02 »

Pa to i ja kazem :-D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

tempora wrote:
I ne samo to.Desilo mi se vise puta da sa bebom u narucju, sklapam kolica i stavljam u gepek taksija.Par izuzetaka su bili iz zutog taksija i jedan iz Sa-taxi, koji su mi pomogli.No iako imam raznih iskustava u taksiju, sto lijepih sto ruznih, zadnji me je totalno izbacio iz cipela:
Vozim se u Sa-taksiju i tip ispred vozi sporo.Taksista pocinje da negoduje, gundja i nervira se.Ja citam novine i pravim se da ne cujem.U jednom trenutku covjek staje na raskrscu i ceka da predje glavnu ulicu.Taksista sve glasnije pocinje da prica " hajde majmune" "ma vidi ga" bla bla bla-nakon prelaska ulice vozilo ispred nas staje sa strane da suvozac izadje, a taksista se iz vozila dere "seljacinoooooooo........pu pu pu ......pocinje da pljuje, da mase rukama, te staje otvara vrata i dere se": Sta je papak........seljacino , hrakne, posalje ga gromoglasno u je i be po rodbinskim vezama i iz sve snage zalupi vrata i nastavi voziti!.
Ja u soku! Iznutra se tresem od te silne agresije.I kao da me nema i kao da sam vazduh.Valjda covjek zaboravio da je na radnom mjestu ili smatra da mu to nije radno mjesto a da meni cini uslugu.
I uopsteno, taj odnos taksista prema ljudima je frapantan.Odvratna nekulturna prisnost koja si kojesta dozvoljava.

O invalidima i njihovom zivotu u ovom gradu ne smijem vise ni da razmisljam.I upravo zbog njih i zbog silne djece koja su taoci ovoga grada, Sarajevo je grad bezumlja.
Dovoljno je vidjeti onu sliku sa Stupa gdje su ogradom pregradili pjesacki prelaz, koji je btw. prilagodjen izmedju ostalog i za invalide, i da se do dana danasnjeg niko nije pocesao zbog toga, a prosto ne vjerujem da niko od nadleznih ne zna jos uvjek za to.
sulesavic

Post by sulesavic »

_BosanaC wrote:i da se do dana danasnjeg niko nije pocesao zbog toga
Èe¹u se, èe¹u... Samo tamo gdje se to po bontonu i ne smatra ne¹to lijepim...
Skyfox

Post by Skyfox »

Oni hahari kod kolodvora su katastrofa cekaju da se nakupi vise putnika jer nece da pale auto samo radi jednog, i onda kad nas natrpaju ko sardine razvoze te po gradu, em te navoza ko idiota em od svakog uzme punu cijenu za dionicu.

Zadnji put kad sam putovao busom po povratku stanem ispred standa i sa merakom zaustavim taxi u prolazu pred njima koji me kao gospodina odvukao kuci...
barby02

Post by barby02 »

Topla voda wrote:taksi je pravo jeftin.
taxi i cigare.
:angry:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Eh ovako, uskoro, ako ne i krajem ovog mjeseca, uvode nove kontrolore u sarajevo taksiju (to mi je izletio sadasnji taksista buduci kontrolor) i kad god vam odbiju voznju, vi fino upamtite broj i prijavite...
mede78

#49 sarajevo taxi ponovo

Post by mede78 »

Posto uskoro dolazim na SA Aerodrom a primjetio sam da je tamo prisutan samo SA taxi imali neko broj tel. druge neke taxi firme.
Hvala :)
_BosanaC

#50 Re: sarajevo taxi ponovo

Post by _BosanaC »

mede78 wrote:Posto uskoro dolazim na SA Aerodrom a primjetio sam da je tamo prisutan samo SA taxi imali neko broj tel. druge neke taxi firme.
Hvala :)
Zuti taxi: 033-663-555
Samir&Emir: 1516
Post Reply