Great Wall Motor

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

chuchumbamayumbe wrote:Ovo reklamiranje kineza je vjerovatno u dogovoru sa forumskom moderacijom i vlasnikom?
Mislim, ima cjenovnik reklama a ovo ovdje ispada besplatno.
Baš i nije reklama. Koliko vidim hvale se i druge marke, a niko zbog tog ne plače.
Ovo je dobro da razbije tabue o jednoj industriji. Inače smo poprilinčno učmala sredinai i poželjno je malo uzdrmati naša gledišta i stavove stavit pod lupu.
Fair Life

Post by Fair Life »

Kineska "Crvena Zastava"...
testdriver

Post by testdriver »

chuchumbamayumbe wrote:Ovo reklamiranje kineza je vjerovatno u dogovoru sa forumskom moderacijom i vlasnikom?
molim te samo da pročitaš malo topice...i ono šta sam ja dolje napisao, da je meni interes neko divlje reklamiranje i lupanje ljudima u glavu kupite kupite kupite...bilo bi drukčije, imali bi 100 banera kad bi upalili stranicu i dao bi na neke testove sve moguče vrste vozila, možda kasnije kad vidim kako ćete prihvatiti sve ovo kontaktiram urednike da dogovimo nešto, međutim moj cilj je ovdje kvalitetno informirati ljude o vozilima koja su prisutna, a također pošto sam redovito u kini i imam dolje dosta poznanika i veza, mogu prenijeti kvalitetne informacije, također i s ruskog tržišta imam dosta kolega koji voze razne aute, cherry, brillianse, great wall, gelly, maple itd itd

tema topica je great wall i ovdje ću ja pisati novosti, informacija i ovako fino raspravljati s vama, a također oečkujem da se ovdje također pišu i sve ostale novosti npr uz kinesku autoindustriju ( da ne otvaram nove topice) i sve ostalo šta ljude zanima, bit svega je kvalitetno informiranje, mogu reči da sam u kini vozio stotine auta, i o svakom kompaniji znam bar ponešto i redovito primam newslettere od njih šta rade i kako napreduju
testdriver

Post by testdriver »

Fair Life wrote:Kineska "Crvena Zastava"...
kineska crvena zastava se zove HONGGI, posjeduju automobil totalno luksuzan, ovaj je top model, više od 70000 dolara košta

Image

a ovaj je ko rolls

Image

nemam trenutno ovdje kvalitetniju sliku ,imam kuči u nekoj hrpi cd-ova, ovaj košta preko 100000 dolara
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

testdriver wrote:
Fair Life wrote:Kineska "Crvena Zastava"...
kineska crvena zastava se zove HONGGI, posjeduju automobil totalno luksuzan, ovaj je top model, više od 70000 dolara košta

Image

a ovaj je ko rolls

Image

nemam trenutno ovdje kvalitetniju sliku ,imam kuči u nekoj hrpi cd-ova, ovaj košta preko 100000 dolara
i hoces da kazes da se moze porediti sa ovim

Image

ili ?????
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

gledajte ove slike, sve same imitacije...jebemu misa, dokle vise
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

arman1 wrote:
Baš i nije reklama. Koliko vidim hvale se i druge marke, a niko zbog tog ne plače.
Ovo je dobro da razbije tabue o jednoj industriji. Inače smo poprilinčno učmala sredinai i poželjno je malo uzdrmati naša gledišta i stavove stavit pod lupu.
Uredu je ba...
Covjek gradi autosalon u Hrvatskoj, plasiraju se auta i ovamo u BiH, nabaca milion slika, itd...
Hvale si i druga auta, naravno, ali se niko ne javalja i ne potpisuje kao "zastupnik/trgovac" ili sta ti ja vec znam, nego ljudi diskutuju o svemu i svacemu.
Kako god...
Sretno sa biznisom i svako dobro!
za_sada_bez_dobrog_nicka

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Ne sumnjam da Kinezi grabe krupnim koracima, kad je kvalitet u pitanju, ali morat će se još dugo dokazivati kako bi stekli povjerenje potencijalnih kupaca.
testdriver

Post by testdriver »

beg babić...oni ga tako poređuju, ja sam vidio ovaj auto uživo, i samo unutrašnje uređenje, provozali su nas i krug po poligonu, inače je auto baziran na modeli Vw phaeton, jer je ta grupacija FAW u joint venture poslu s VW-om
testdriver

Post by testdriver »

chuchumbamayumbe wrote:
arman1 wrote:
Uredu je ba...
Covjek gradi autosalon u Hrvatskoj, plasiraju se auta i ovamo u BiH, nabaca milion slika, itd...
Hvale si i druga auta, naravno, ali se niko ne javalja i ne potpisuje kao "zastupnik/trgovac" ili sta ti ja vec znam, nego ljudi diskutuju o svemu i svacemu.
Kako god...
Sretno sa biznisom i svako dobro!
hvala jarane na dobrim željama, bome i kod mene već niču zidine, evo već smo sagradili dobar dio servisnog prostora, u 3 dana gradnje više od 20 metara zida u 3,5 metra visine, asfalt i parking su več sređeni..evo i prve slike:
Image
ovdje će biti servisni prostor, 3 box-a,prijemni ured s rezervnim djelovima, odmah pored toga u nastavku gradim auto salon i još jednu poveču prostoriju za skladištenje djelova, a iznad servisnih radiona će biti uredi, kancelarije itd itd...tajnice :-D 8) nekih 1200m2...kad se to sve upakira bude super, a na tom dijelu gdje je servis na tom velikom zidu ću napraviti od stiropora imitaciju kineskog zida...i aute kako se voze po njemu...bude super
testdriver

Post by testdriver »

e ajde..čovječe pročitaj malo moje postove i neke detalje u njima
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

testdriver wrote:
Pa gospodine dragi...
Već ste mi odgovorili na gore navedeni post na ovoj i prethodnoj stranici, nema potrebe ga ponovo aktualizirate.
Zar nismo završili sa time?
testdriver

Post by testdriver »

chuchumbamayumbe wrote:
testdriver wrote:
Pa gospodine dragi...
Već ste mi odgovorili na gore navedeni post na ovoj i prethodnoj stranici, nema potrebe ga ponovo aktualizirate.
Zar nismo završili sa time?
jesmo...ja mislio da se ponavlja, izivini prijatelju ;-)
testdriver

Post by testdriver »

evo još malo o ostalim proizvođačima...danas sam baš primio informaciju

onaj model koji je prvi gadno nastradao na ncap testu, landwind...jučer je uspješno odradio test, dobio je 3 zvijezdice što je svakako bolje nego nijedna, napravljene su i neke vanjske promjene na vozilu, ovo je sad službeno,međutim ovaj model se nudio od prvog dana, tu se također vidi da je onaj holandez koji je bio uvoznik kupovao modele kodne oznake x3 umjesto ovo novog x6, koji je bio i namjenjen euro tržištu i tako napravio veliku štetu svim ostalima koji dolaze u europu

ovo je taj noviji model
Image

Image
a ovo je slavni razbijač na crash testu
Bullet Tooth Tony

izravni konkurent bmw-u X6 , vidi lole sto se naslonio , kineski gengstaaaaaaaaa :lol:
Ali_G

Post by Ali_G »

Ne izgleda to toliko lose, samo mi nije jasno kako neko moze dati ne bas malo para za staru tehnologiju, a jos ne provjereno ponasanje ostalih komponenti? Valjda ima i drugih stvari na autu osim motora.
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Ja sam za sad na svom Toyota Rav sa 57000km, 18 mjeseci star, promjenio samo... gume...upravo danas...

Da sam vozio kineza, vjerovatno da bih promjenio citavu kinesku Vladu, zajedno sa Centralnim Komitetom.... :lol: :D
testdriver

Post by testdriver »

gospodar kuglastih munja wrote:Ja sam za sad na svom Toyota Rav sa 57000km, 18 mjeseci star, promjenio samo... gume...upravo danas...

Da sam vozio kineza, vjerovatno da bih promjenio citavu kinesku Vladu, zajedno sa Centralnim Komitetom.... :lol: :D
nećeš, evo moj hover je star 6 mjeseci i ima 50000 km, napominjem da je ovaj auto provozalo bar 1000 ljudi, bio je na nekoliko auto sajmova, i ja za koristim za off road susrete, odvozio njih 8-9
evo i šta sam radio:
10000 km, filter ulja, zraka, ulje
20000 km, filter ulja, zraka, ulje
30000 km, filter ulja, zraka,ulje, prednje kočione pločice
40000 km, filter ulja, zraka, ulje, rashladna tekučina za zimu
50000 km, filter ulja, zraka, ulje, zadnje pločice, i servis na mjenjaču ( auto koristim i za off road, u rijeci sam zaglavio u jednoj rupčagi prilikom izvlačenja sletio na kamen :) jebiga,ludo i zabavno, jedan ležaj mi je napuknuo,ovdje sam ja kriv kao vozač)
55000 - mjenjam serijske gume goodyear m+s i stavljam gume cooper discoverer H/T
testdriver

Post by testdriver »

Ali_G wrote:Ne izgleda to toliko lose, samo mi nije jasno kako neko moze dati ne bas malo para za staru tehnologiju, a jos ne provjereno ponasanje ostalih komponenti? Valjda ima i drugih stvari na autu osim motora.
cijena mu se kreće od 15000 eura do 20000, ali znam da oni u ponudi imaju i modele samo za zadnjim pogonom, a nude i diesele, znam za motor da je isti ko u hoveru, a ostalo je večinom preuzeto s isuzu rodea i ford explorera, možda bi i na interijeru trebalo proraditi, vozio sam ja ovo, dosta inače robusan auto, evo i filmića kako radi i šta može

http://www.youtube.com/watch?v=jhKFv-nvEjk
testdriver

Post by testdriver »

Beg_Babic wrote:izravni konkurent bmw-u X6 , vidi lole sto se naslonio , kineski gengstaaaaaaaaa :lol:
hehe, slika s sajma, ovaj auto se radi od 2004 godine

vidio sam i na cesti sarajevo - tuzla neki salon isto s autima, ali tip uvaža xinkai marku, e sa njima sam čuo da ima problema, i da su povučeni s ruskog tržišta, a opet razgovarao sam i s nekim ljudima koji su iznimno zadovoljni njima, žale se na hrđu i interijer obradu,hvale motor i robusnost, inače rade modele ali baš iste kopije (vanjski) toyote land crusier, pick up modeli su večinom izgledom kao d-max, a za mehaniku ne znam, večina toga koliko sam vidio je baš kinesko,motor samo znam da je od great wall- 2.2 toyotin,ne znam za ostale komponente, inače se radi o relativno maloj montažnoj kompaniji, po proizvodnju bi rekao da su kvalitetnom iza landwinda..i debelo iza great wall-a
testdriver

Post by testdriver »

pošto slika obično bar zamjenjuje 1000 riječi evo i slikica iz moje arhive, već se sada vidi razlika između landwinda i xinkaia, prvo interijer landwind

Image
nije bajno ali ok urađeno, pogotovo ove obloge vrata bi mogle biti malo estetski urađenije ljepše i deblje,možda malo modernijih i zaobljenijih linija

a evo vozila xinkai:
Image
ovaj dolje je dostupan kao pick up
Image
ali interijer puno skromnije napravljen,vjerujem da je i cijenovno niže nego landwind
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

dokle vise s tim kopijama ba halo kako vas nije stid to je tolki bezobrazluk
Bullet Tooth Tony

joj gledaj land cruiser-a .ups... oprosti xinkai-A
Bullet Tooth Tony

karabaja-x wrote:dokle vise s tim kopijama ba halo kako vas nije stid to je tolki bezobrazluk
ja ne vidim ni jednu kopiju

:?

Image

Image

i samo da znas bolji je Hover od Rav4 buhahahahaha :D :D
artzy

Post by artzy »

Jes, al je citanje opcionalno... svejedno - Kinezi dolaze ... samo da poprave ugled pa da i Ameri pocnu da kupuju kineske aute... vecina kineskih automobila pri sudaru ponasaju se kao kartonska kutija...
Post Reply