Najdebilnija serija :D

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Najdebilnija serija?

Sex i grad
9
10%
Oz
2
2%
JAG
4
4%
Viza za buducnost
23
25%
Esmeralda/Marisol/ i ostale (sve su iste, pa pod jedan odgovor :)
29
32%
Sopranos
0
No votes
Sunset beach
6
7%
Sex i selo
19
21%

Total votes: 92

patrius

Post by patrius »

Sopranose sam nekoliko puta pogledao,tek onako usput,kad se zadesim pred tv-om,sto je veoma,veoma rijedak slucaj,i mislim da joj nije mjesto u ovoj anketi.Takodjer sam i Oz onako ovlas par puta zraknuo,i ucinilo mi se da su oni tamo panduri zapravo taoci zatvorenika,sto mi je obezvrijedilo logiku.Ostalo ne'am pojma sta je...
Tesssa

Post by Tesssa »

patrius wrote:Sopranose sam nekoliko puta pogledao,tek onako usput,kad se zadesim pred tv-om,sto je veoma,veoma rijedak slucaj,i mislim da joj nije mjesto u ovoj anketi.Takodjer sam i Oz onako ovlas par puta zraknuo,i ucinilo mi se da su oni tamo panduri zapravo taoci zatvorenika,sto mi je obezvrijedilo logiku.Ostalo ne'am pojma sta je...
Gledam redovno jedan dokumentarac u serijama iz americkih zatvora.Bas je sinoc bilo price o odnosu zatvorenik-cuvar.U jednom od najcuvanijih zatvora u Americi, na najgorem odjelu su 2 cuvara na 220 zatvorenika. Uzevsi u obzir omjer snaga, cesto se desava da cuvari postanu primorani da nabavljaju robu za zatvorenike i sl. Tako da logike itekako ima :D

Sto se teme tice.Razumijem da je subjektivna, ali ipak ne mozes bas trpati u isti kos Sopranose, Vizu i Sunset beach.Ma koliko ti Sopranosi ne odgovarali. Jednostavno ne ide. Meni su recimo Ocajne kucanice bas debilna serija, ali su mi od Sunset beacha bolja za tri klase.
patrius

Post by patrius »

Pa da,za Sopranose se slazemo,ali to sto je nesto realno,ne znaci da je i logicno,to valjda dobro znamo :-)
BSn

Post by BSn »

Uvijek treba potencirati domace, pa zato: Viza za buducnost! :D

Vidjeh neki dan da se to cudo i dalje emituje na FTV-u! :D
Tesssa

Post by Tesssa »

patrius wrote:Pa da,za Sopranose se slazemo,ali to sto je nesto realno,ne znaci da je i logicno,to valjda dobro znamo :-)
naravno da znamo :D , ali sam ja shvatila iz tvog posta da ti ne vidis smisao odnosa cuvar-zatvorenik, a ja ti govorim da smisla itekako ima. A kad se sagledaju cinjenice ima i logike ;-)
patrius

Post by patrius »

dinchy84 wrote:
patrius wrote:Pa da,za Sopranose se slazemo,ali to sto je nesto realno,ne znaci da je i logicno,to valjda dobro znamo :-)
naravno da znamo :D , ali sam ja shvatila iz tvog posta da ti ne vidis smisao odnosa cuvar-zatvorenik, a ja ti govorim da smisla itekako ima. A kad se sagledaju cinjenice ima i logike ;-)
Pa ne vidim bas smisla u tome kad cuvari strepe od svakog,i najmanjeg koraka zatvorenika.Mislim,koliko sam zapazio,a kazem da sam tek par puta pogledao,cuvari ondje uglavnom imaju ulogu da saniraju posljedice zatvorenickih budalastina,a nikako da pokusaju djelovati preventivno,edukativno,itd...Po onome sto se tamo desava,a osoblje i uprava zatvora su tome svjedoci,malo koji od onih zatvorenika da bi ikada trebao izaci na slobodu,stavise,oni u zatvoru,dok robijaju,zaradjuju nove i nove robije...Naravno,necemo sad ulaziti u cuvarsko-zatvorske "dealove",to je vec interna stvar ustanove 8-)
Tesssa

Post by Tesssa »

patrius wrote:
dinchy84 wrote:
Pa ne vidim bas smisla u tome kad cuvari strepe od svakog,i najmanjeg koraka zatvorenika.Mislim,koliko sam zapazio,a kazem da sam tek par puta pogledao,cuvari ondje uglavnom imaju ulogu da saniraju posljedice zatvorenickih budalastina,a nikako da pokusaju djelovati preventivno,edukativno,itd...Po onome sto se tamo desava,a osoblje i uprava zatvora su tome svjedoci,malo koji od onih zatvorenika da bi ikada trebao izaci na slobodu,stavise,oni u zatvoru,dok robijaju,zaradjuju nove i nove robije...Naravno,necemo sad ulaziti u cuvarsko-zatvorske "dealove",to je vec interna stvar ustanove 8-)
Malo naivno gledas na sve to. Ne zelim reci ta je OZ neka wow realna serija, ali dosta toga je prilicno vjerodostojno. Iz onoga sto sam mogla citati o tome i gledati dokumentarce rijetko na kojem mjestu cuvari djeluju preventivno i edukativno, jednostavno nakon odredjenog perioda odustanu.
O klanovima i zatvorskim bandama bi mogla trubiti do prkosutra. To je nekako tema koja me bas fascinira i interesuje.

Nego, da se ovo ne pretvori u raspravu o zatvorima... :-) :D
sulesavic

Post by sulesavic »

InfraRedRidinghood wrote:Ama, kako se zvala ona horror/SF saFunJAÈa (amerièka), i¹la na OBN-u prije nekih 4-5 godina? :shock: :shock: :shock:

U ¾ivotu ne vidjeh ni¹ debilnije - NIKAD :run:

Rat svjetova?
Tesssa

Post by Tesssa »

InfraRedRidinghood wrote:
sulesavic wrote:
InfraRedRidinghood wrote:Ama, kako se zvala ona horror/SF saFunJAČa (američka), išla na OBN-u prije nekih 4-5 godina? :shock: :shock: :shock:

U životu ne vidjeh niš debilnije - NIKAD :run:

Rat svjetova?

Nije ovo :-) Sjećam se neke bakice i njenog lutka koji svako malo oživi (glumi ga neki patuljasti lik), i pakao im je u ormaru i tako to :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Passions! Iliti Strasti :D

http://www.nbc.com/Passions/

Fakat je malo sta bilo tako debilno. Jedna scena po 10 epizoda traje :lol: :lol: :lol:
Tesssa

Post by Tesssa »

Fakat! Meksicke sapunice su remek djela u poredjenju s ovim! :lol:

Jos se neko potrudio da napise ovoliki tekst :shock: :

http://en.wikipedia.org/wiki/Passions
sulesavic

Post by sulesavic »

InfraRedRidinghood wrote: U ¾ivotu ne vidjeh ni¹ debilnije - NIKAD :run:
Samo nijanse su u pitanju...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:40, edited 1 time in total.
patrius

Post by patrius »

Ma svako ispravno glediste je danas "naivno",odnosno "utopijsko" itd.Hocu reci,nije posteno,nije ljudski da se zatvorenicima dopusta da rade ono sto ih je i dovelo u zatvor,kuzis???Valjda nije sustina kazne,odnosno ne bi trebala biti, u tome da se zatvorenici tek strpaju u tor,pa neka nastave raditi sta im je volja.Ovo napominjem iz razloga sto se svi pravni toereticari i experti,kao i djelatnici,ubise od naglasavanja popravno-edukativne dimenzije kazne.Ali,da,slazem se,u zemlji koja prakticira "institucionalno ubistvo" to je irelevantno :sad: Uostalom,vidimo kakav je "progres" i nama donijelo anglosaxonsko pravo:"zasticeni" svjedoci,nagodbe za sve i svasta,pa i za ratni zlocin,placanje "usluga" kriminalaca iz budzeta... :x
Neelix

Post by Neelix »

alcho wrote:Ako su ti sporanosi debilini, onda se cudim da se znas konektovati na internet :x
vjerovao ili ne, evo se ne mogu iscudit jednom debilu nikako :lol: necu ga imenovat, valjda nisi toliki debil da skontas ko ovdje odskace debilitetom?
Shamrock

Post by Shamrock »

nisi ba¹ gledao puno serija :)

a bome nema¹ ni ukusa :)
Neelix

Post by Neelix »

dinchy84 wrote:
sulesavic wrote:
Rat svjetova?

Nije ovo :-) Sjećam se neke bakice i njenog lutka koji svako malo oživi (glumi ga neki patuljasti lik), i pakao im je u ormaru i tako to :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Passions! Iliti Strasti :D

http://www.nbc.com/Passions/

Fakat je malo sta bilo tako debilno. Jedna scena po 10 epizoda traje :lol: :lol: :lol:
ovo sam zaboravio stavit, definitivno zasluzuje mjesto :roll:
Neelix

Post by Neelix »

Shamrock wrote:nisi baš gledao puno serija :)

a bome nemaš ni ukusa :)
neces valjda zapoceti raspravu o ukusima....? :-)
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

jel' ko gledao walker texas ranger, to je ubjedljivo najguplja.

a sopranos su umjetnost, i nista vise :D
Tesssa

Post by Tesssa »

callmethebreeeze wrote:jel' ko gledao walker texas ranger, to je ubjedljivo najguplja.
Pala je i meni na pamet :-)

i McGayver (kako li se zove)
sulesavic

Post by sulesavic »

Mo¾da bogohulim, ali kakvi su vam stavovi o Cosby Showu? Juèer-prekjuèer, èini mi se, odgledah zadnju epizodu. Izmeðu te i prve - svega je bilo...
sulesavic

Post by sulesavic »

dinchy84 wrote:
callmethebreeeze wrote:jel' ko gledao walker texas ranger, to je ubjedljivo najguplja.
Pala je i meni na pamet :-)

i McGayver (kako li se zove)
Aaaaa!
sulesavic

Post by sulesavic »

sulesavic wrote:Mo¾da bogohulim, ali kakvi su vam stavovi o Cosby Showu? Juèer-prekjuèer, èini mi se, odgledah zadnju epizodu. Izmeðu te i prve - svega je bilo...
Paaaaaaaaaa, kod mene uglavnom prouzroèi umjereno do prete¾no bljuvkilo :D
S poèetka lijepo, pri kraju to na b.
Tesssa

Post by Tesssa »

Top 10 facts about Chuck Norris:

1.Guns don't kill people, Chuck Norris does.

2.There is no theory of evolution. Just a list of animals Chuck Norris allows to live.

3. Chuck Norris does not sleep.He waits.

4. There is no chin under Chuck Norris's beard. There is only another fist.

5. When Chuck Norris crosses the street, the cars have to look both ways.

6. Chuck Norris has two speeds. walk, and kill.

7. Chuck Norris does not love Raymond.

8. Chuck Norris can hold Puff Daddy down.

9. Chuck Norris beat the Sun in a staring contest.

10. Chuck Norris CAN lick his elbow.

ide to u nedogled :lol: :lol: :lol:
rashomon

Post by rashomon »

Neelix, Oz ti nije dobar?
Nisi normalan, svega mi...
-------------------------------------

Cosby show je plod politike...Crnačka porodica, dobro situirana, doktorska, ekonomski stabilna, sa emancipacijom implementacije jazz-a i afro-američke kulture kako bi se skinuo monolitni stereotip sa crnih ljudi...Vjerovatno prva takva stvar na TV-u generalno...

S jedne strane to mi je draga serija...ali onda skontam da su sav kajmak pokupili bijelci...i dođe mi ga baš bljutavo...
Last edited by rashomon on 09/10/2007 20:25, edited 3 times in total.
sulesavic

Post by sulesavic »

dinchy84 wrote:10. Chuck Norris CAN lick his elbow.
Je li ko probav'o?
Post Reply