Gdje ste služili vojni rok u JNA?
-
Misirlija
NiŠ 1987, Kasarna ''Bubanjski Heroji'', Bataljon Vojne Policije,
Komandir Porucnik Zeljko Siljeg, sad je prvi covjek HVO
, Komandant Bataljona, Blagoje Stojanovski
Iz Dana:
ŽELJKO ŠILJEG: Bivši kapetan JNA, 1987. je zapovijedao specijalnom postrojbom Vojne policije poslane iz Beograda radi progona "kosovskih separatista". Agresiju na Hrvatsku dočekuje na mjestu komandanta bataljona JNA u Kninu. Za vrijeme rata u BiH, u HVO-u je zapovijedao operativnom zonom Duvno. Danas je šef tajne službe - SNS-a. Ima čin generala.
Komandir Porucnik Zeljko Siljeg, sad je prvi covjek HVO
, Komandant Bataljona, Blagoje Stojanovski
Iz Dana:
ŽELJKO ŠILJEG: Bivši kapetan JNA, 1987. je zapovijedao specijalnom postrojbom Vojne policije poslane iz Beograda radi progona "kosovskih separatista". Agresiju na Hrvatsku dočekuje na mjestu komandanta bataljona JNA u Kninu. Za vrijeme rata u BiH, u HVO-u je zapovijedao operativnom zonom Duvno. Danas je šef tajne službe - SNS-a. Ima čin generala.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Mostar - Ortijes aerodrom. Septembar 1990/91, sretno dezertirao, nakon skoro pune godine ni redovnog ne iskoristih.
Hehehehe, Mostar jbga imao sam jaku stelu ako koga interesuje

Hehehehe, Mostar jbga imao sam jaku stelu ako koga interesuje
-
Pospanko
Vratio sam se ponovo u srednju skolu, tj. cetvrti razred ponovo upisao, u nekoj drugoj skolikaranana wrote:Nisam ovo skonto iz tvojih blogova i knjige pospanko. Ja sam konto da si ti drito iz srednje skole upao u sranja u Sarajevu i BiH.Pospanko wrote:1991 Nis
1991 Benkovac
1991 Dezerter
- fantom slobode
Nisam mogao da se pozalim, a bilo je i koka, one koje su se dobrovljno prijavile da sluze vojsku:)to je prava komedija!!!Suplji bataljon, kao sto rece:)Osim toga, Lubljana je bila super grad, ostao sam u kasarni i nakon obuke:)spreca wrote:Tamo ti je bilo dobro tamo su i picke sluzile "Suplji bataljon"fantom slobode wrote:Ljubljana 1985/1986, kasarna "Ljubo Sercer"za Bezigradom.
![]()
![]()
Da ti nisi bio u marsalci ili onoj trecoj, ne mogu da se sjetim kako se zove?A ovu Vrhniku sto neko spomenu i dobar dio Slovenije(Velike Bloke,Pivku,okolinu Novog Mesta, Krim itd...), sam obisao sa datim vozilom veze. Najbolje je bilo podrzavati TO sa vezom, kuhar iz hotela "Lev" te budi ujutro oko 10 na dorucak:-)A ti jedini imas struju, red se uhvati svi hoce da se obriju aparatom za brijanje-zbog agregata sam dobio i 10 dana nagradnog:)Slovenija, moja dezela!!!!
- shana_majka
callmethebreeeze wrote:je li ovdje rijec o onim zajebanim padobrancima? pricaj nam o tome, kako je doslo do toga da si tamo sluzio vojnu rok. da li si ti sam to htio ili je komsija odlucila o tome? kakva je obuka bila? da li si naucio da davis ljude onom zicomshana_majka wrote:1981/2 padobranska pukovnija
-
Majstorinho
Jesu vam ostale one tetovaze?Tipa gola zenska...Ili jna...

-
be highirly
90/91 junac , prijatno klaso muuuuu
split , divulje
aviomehanicar na 'gazela'
split , divulje
aviomehanicar na 'gazela'
-
be highirly
tebi je bilo guravo ,enes-s wrote:Split - Lora - 1991
kad onog makedonca zadavise
- spreca
Ne nisam bio u marsalci u Slo sam vec od1972 pa znam ali mi je bratic sluzio u istoj kasarni ali on je u glavnom bio u onim radionicama gdje su popravljali tenkove ali cinimi se da ste bili ista klasa,a ja samti stara kajla 1973/74 junska Nisfantom slobode wrote:Nisam mogao da se pozalim, a bilo je i koka, one koje su se dobrovljno prijavile da sluze vojsku:)to je prava komedija!!!Suplji bataljon, kao sto rece:)Osim toga, Lubljana je bila super grad, ostao sam u kasarni i nakon obuke:)spreca wrote:Tamo ti je bilo dobro tamo su i picke sluzile "Suplji bataljon"fantom slobode wrote:Ljubljana 1985/1986, kasarna "Ljubo Sercer"za Bezigradom.
![]()
![]()
Da ti nisi bio u marsalci ili onoj trecoj, ne mogu da se sjetim kako se zove?A ovu Vrhniku sto neko spomenu i dobar dio Slovenije(Velike Bloke,Pivku,okolinu Novog Mesta, Krim itd...), sam obisao sa datim vozilom veze. Najbolje je bilo podrzavati TO sa vezom, kuhar iz hotela "Lev" te budi ujutro oko 10 na dorucak:-)A ti jedini imas struju, red se uhvati svi hoce da se obriju aparatom za brijanje-zbog agregata sam dobio i 10 dana nagradnog:)Slovenija, moja dezela!!!!
-
Timotije
Derventa/Sarajevo (Butile) 1987/88.
Preko stele oboje (prvi i zadnji put u zivotu), u Derventi se dobro napatio u pjesadiji, a i uzeli me brate svi na zub. Pravio se mangup iz civilstva, sta li...
Kasnije je bila banja u Butilama (kasarna imala pekaru, a i kafana odmah iza rampe)...
Preko stele oboje (prvi i zadnji put u zivotu), u Derventi se dobro napatio u pjesadiji, a i uzeli me brate svi na zub. Pravio se mangup iz civilstva, sta li...
Kasnije je bila banja u Butilama (kasarna imala pekaru, a i kafana odmah iza rampe)...
- Fair Life
#47 Re: Gdje ste služili vojni rok u JNA?
E vidis... ja sam ovu cjevurdu sa optickim nisanom nosio na marsu od BilecejOFLA wrote:Surdulica 1988/89. Prokleta Vlasina. Valjalo je ovo nosit, odvali rame na terenskim marševima, život prisjedne.
Kleo sam se životom svojim nikada više ni jednog jedinog kilometra neću svojim nogama prepješačiti. Nikad više. Nikada! Upaliću auto zbog jednog kilometra, ili ću biciklom, čekaću tramvaj tri sata ako treba zbog jednog kilometra, može i na rolšuama, ali svojim nogama neću. Bio sam u groznom psihičkom stanju za vrijeme marševa; januar, mokar do potkošulje, blatnjav, nikakav, bole noge, malaksao, i u sred one planinske pustare pomislim u jednom momentu "da hoće tramvaj naići da sjednem..."
do Avtovca (Gacko Polje).
... i borbeni ranac... i transportnu torbu... i asov... i zastitnu masku... i jos svasta nesto.
48 klasa... bili smo zamorcici... "opitna" klasa.
Mi smo trebali dokazati koliko mozemo 'izdurati'...