Moj šef

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

HiBreeD

Post by HiBreeD »

jeza u ledja wrote:Ja sam osudjen da mi je sef - zena. Njen sef je - zena. A sef cijelog odjela je - zena. Prva kolegica je zena, jedno vrijeme bila nesto vise od kolegice :D , drugi kolega je peder. Treci, takodje peder. Oni se druze. Pored toga ima jos par kolegica. I ima sekretarica, koja je jelte zena. Ima jos jedan momak, ali je crnac. :D

Kidam nalijevo. :run:

ti si onda bas jeza u ledja :D :D :D
Eshek

Post by Eshek »

QQ lele... ja i ne smijem napisati kakvu legendu imam :D :D
SHOCK

Post by SHOCK »

Radi se o ženi koja mi i mama može biti.

Ima lijep odnos prema radnicima, a ipak i autoritet. Mislim da je jedna sposobna i moderna direktorica.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

moj je sef lazov.
Kleopatra1

#30 Re: Moj šef

Post by Kleopatra1 »

Semiramida wrote:Dragi moji zaposleni forumaši,

Kakav je vaš šef / šefica? Fin, strašan, lijep, ružan, nagodan, ters...?

Moj šef je crn, recimo i zgodan, super muževnog glasa, autoritativan, voli se u funkciji šefa, zna svoj, ali i tuđe poslove i na TI je s kolegama.
Imam najbolju seficu na svijetu! Imamo profesionalni/prijateljski odnos. Zena je i supruga, majka, nena i razumi sve. Sretna sam pravo, cak i kad bih povisicu dobila, ne bih rizikovala da idem dalje da ne udarim na kakvu azdaju! ;-)
Semiramida

#31 Re: Moj šef

Post by Semiramida »

Kleopatra1 wrote: Imam najbolju seficu na svijetu! Imamo profesionalni/prijateljski odnos. Zena je i supruga, majka, nena i razumi sve. Sretna sam pravo, cak i kad bih povisicu dobila, ne bih rizikovala da idem dalje da ne udarim na kakvu azdaju! ;-)
I ja sam jedno vrijeme imala šeficu. Al' to je bila opšta katastrofa što zbog posla, što zbog naših međusobnih odnosa, glodanje do koske. Bogu hvala, neko se sjetio da je (s)makne s tog mjesta i sunce je opet zasjalo punim sjajem.
tempora

Post by tempora »

Moj zadnji sef je bio homoseksualac, pedofil, patoloski lazov, manipulator i lopov.
Sefica prije njega, bila je isfrustrirana lezbejka, alkoholicarka i zena koja je svaku novu zensku osobu u timu htjela prvo licno isprobati a potom joj predati profesiju.
O njenom predhodniku da ne govorim!
Kad sve saberem i oduzmem u zadnjih 6 godina nisam imala normalnog sefa.Ali zato jesam jedno bogato iskustvo. :D :-) :oops:
obuca

Post by obuca »

otkad radim sefovi su OK. sto je najbitnije flexibilni su. znaci nije bitno kad dodes i odes, ali posao mora bit uraden. :) e sad ovaj zadnji, tj. moj trenutni sef, mora proputovati 3 drzave da bi dosao do mene :lol: :lol: . tako da je on skroz OK, a ja mogu na miru da radim.
barby02

Post by barby02 »

Moja sefica je divna :-D Moja sadasnja direktorica je isto divna :-D
Ali smo imali sotonu nekoliko godina,pa ti Mobing dodje kao godisnji odmor,sta je ta radila :x Mislim da cemo nesto morati napisati o njoj, kao gradivo za edukaciju mladim narastajima, jer nije dovoljno sto se o njoj pisalo u stampi. . to brzo prodje :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

tempora wrote:Moj zadnji sef je bio homoseksualac, pedofil, patoloski lazov, manipulator i lopov.
Sefica prije njega, bila je isfrustrirana lezbejka, alkoholicarka i zena koja je svaku novu zensku osobu u timu htjela prvo licno isprobati a potom joj predati profesiju.
O njenom predhodniku da ne govorim!
Kad sve saberem i oduzmem u zadnjih 6 godina nisam imala normalnog sefa.Ali zato jesam jedno bogato iskustvo. :D :-) :oops:
zatvor? :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

ja imam dva sefa...glavnog i manje glavnog :D. Nas je trojica. Svi smo Geljo :D
elem, nas troje radimo u kancelariji,. Pretezno smo ja i ovaj glavni tu. Nema persiranja, ne zamjeraju mi kad zakasnim, a ni ja njima kad moram ostati duze. Pustaju me uvijek da idem na ispit. Kad sam bolesna, bolesna sam, samo javim. Kupuju mi cigare, ako kazem da mi se nesto jede, odu ikupe mi. Jedino sam zeMskou firmi. Ako neko dodje ta tlane od njihovih "ahbaba" i neprimjereno se ponasaju :D nikad vise se ne pojave u kancelariji. Razmazili su me...i kuku meni kad nadzem neki drugi posao...
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 20:53, edited 1 time in total.
bengin

Post by bengin »

Kao čovjek nije loš ali što se tiče posla onda je totalno neodgovoran. Sve mu je na "haj'd lako ćemo" ili na "ma to će se srediti samo od sebe". Ne želi se suočiti sa problemima organizacione prirode s kojima se suočavamo u kompaniji i koji su pred nama. Totalno nespreman za posao koji mu je povjeren- posao čiji obim će se u narednih par mjeseci uvećati za min. 5 puta. Arogantan prema našim sadašnjim i potencijalnim budućim kupcima. Misli da je uhvatio Boga za jaja jer raspolaže sa robom koja je ovih dana na cijeni i veoma tražena. Posao koji bi kompaniji trebao da donese par miliona KM prihoda mjesečno obavlja manirom jednog pijaćarskog prodavca, pilićara i buregdžije. Ne smije prdnut bez svog nadredjenog. Šta god da se radi samo misli na to da on ostane čist.......Jednom rječju- zaista ne znam gdje ga bossovi nadjoše i na osnovu čega mu dadoše ovaj posao. Mislim da ga ipak, ako ovako nastavi, za min. 3 mjeseca čeka noga u guzicu.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Meni na poslu nije loše ali mi i ne cvjetaju ruže.. no kad vidim kako ostali ljudi deveraju moram biti pravo zadovoljan...
No par stvari moram iznijeti koje su fakti... volio bih strašno da je moj šef obrazovaniji i nekako širi, nekad bi poželio i da je nekako drugačije doveden u samu firmu da nije radili štela... da ima malo više predstave o stvarima koje se rade i za koje mi se u stvari zalažemo i borimo..
Pored toga volio bih da glavni šef nije toliko arogantan, samoživ, netolerantan... i da je nekako stručniji... no njih nisam birao ja tako da mi je dobro kako je drugima... recimo sama spomen Merkatora i tamošnjih robovlasničkih odnosa... malo me smekša...

Sve u svemu riba fakat smrdi od glave....
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

jOFLA wrote:
tempora wrote:Moj zadnji sef je bio homoseksualac, pedofil, patoloski lazov, manipulator i lopov.
Sefica prije njega, bila je isfrustrirana lezbejka, alkoholicarka
E ovo me nasmija.

A moj je šef ljigav čovjek. Pravi ljigavac. Plitak, sebičan, i sujetan. Ali jako sujetan. Ne samo što se tiče posla, nego onako kad nešto priča privatno vidiš kakav je. Fuj od čovjeka. I nikakve kulture. I očito pati od nedostatka samopouzdanja, voli da proziva i izigrava autoritet i dramatizuje i za najmanje sitnice i takve gluparije koje najmanje imaju veze s poslom. Čisto gubljenje vremena. Gdje je taj rastao da mi je znati i šta su mu radili u djetinstvu zaboga miloga.
Kažu taština je put za propast, ali džaba ti kad je šef. Trpiš mu sujetu. Nije lako naći posao, ali mislim teže ga je sačuvati. Trpiš hebiga, i šutiš. Ali eto nije strašno, osam sati, ostatak dana ne može mi pokvariti, tu nema pristupa.
Ti kao da opisa mog sefa. :-) :D Moj jos i smrdi. :D Samo sto treba kera uhvatiti na samom pocetku maltretiranja negdje gdje nema kamera pa ga dobro isamarati. :wink: Kasnije bjezi od tebe a zajebava druge koji mu ne pruzaju otpor.
Fair Life

Post by Fair Life »

tempora

Post by tempora »

Da ne bude zabune, nemam nista protiv homoseksualizma, vec protiv onih koji posao koriste da bi lijecili svoje frustracije.A takvih je puno, nevezano za seksualno opredjeljenje-samo sto kako rekoh, ja u zadnjih godina nailazih samo na ovu "vrstu" sefova. :roll:
sulesavic

Post by sulesavic »

uvjek dobar gost wrote:recimo sama spomen Merkatora i tamo¹njih robovlasnièkih odnosa... malo me smek¹a...

Sve u svemu riba fakat smrdi od glave....
Ne diraj mi Mercetor!
stranacc

Post by stranacc »

Mome sefu su i drugo koljeno zamijenili ovih dana :( . Ali on toliko voli posao da i takav sepav svaki dan dodje na poso. Dok je mogo hodat` bio je zayeban ..., sad je vec drugaciji :(
Inace su svi namazani , k`o da su s djavolima kolo igrali :zzzz:
pitt

Post by pitt »

Moji sefovi su roboti. Dolaze na posao prije 6 am i ostaju do 7 pm, uz obavezan dan preko vikenda. Zadrti republikanci.....al to je occupational hazard :D:D Na stranu ta mana, ljudi su jako pametni i uspjesni....stara skola. Prosle godine za Bozic sam sefu uzeo ovo za put u Jerusalem :D:D

Image
lady midnight

Post by lady midnight »

pitt wrote:Moji sefovi su roboti. Dolaze na posao prije 6 am i ostaju do 7 pm, uz obavezan dan preko vikenda. Zadrti republikanci.....al to je occupational hazard [/b]:D:D Na stranu ta mana, ljudi su jako pametni i uspjesni....stara skola. Prosle godine za Bozic sam sefu uzeo ovo za put u Jerusalem :D:D

Image
na zapadu nishta novo :D:D
BELLUNO

Post by BELLUNO »

Da ne ispadne da se hvalim ali sam i ja sef jedne grupe ljudi.Isao sam godinu vise u skolu da bi bio sef.Pokusavam biti realan sef ali stvarno ima puno posla i onda odmah nemoze se biti realan.Ja inace radim i po 16h ne zbog toga sto sam sef, nego jednostavno ima posla.Ali mnogi postovi su mi otvorili neke stvari na koje cu ubuduce obratiti paznju kao sef.
_Jenny_

Post by _Jenny_ »

Ja imam najbolje sefove na svijetu....Moje roditelje...
Mogu kasniti,izderat se na zaposlenike ako imam "los" dan a da me ne ceka radna knjizica na stolu poslije toga...
Salim se,to nikad ne radim...ali najbolje je (po meni ili mozda jer sam na to navikla) biti u obiteljskoj firmi...Sefovi daju povisicu svaki put kada dode vikend :D
A ponedjeljkom znaju da ces kasniti jer si vikend prije proveo pitaj boga di i s kim :D:D:D:D
barby02

Post by barby02 »

BELLUNO wrote:Da ne ispadne da se hvalim ali sam i ja sef jedne grupe ljudi.Isao sam godinu vise u skolu da bi bio sef.Pokusavam biti realan sef ali stvarno ima puno posla i onda odmah nemoze se biti realan.Ja inace radim i po 16h ne zbog toga sto sam sef, nego jednostavno ima posla.Ali mnogi postovi su mi otvorili neke stvari na koje cu ubuduce obratiti paznju kao sef.

Zivio sa-x ! :sax:
Felicita

Post by Felicita »

Moj otkaz dao :D
Post Reply