MAPLE C31- Kinesko čudo tehnike na našim cestama
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Samid
Ja licno kad procitam Made in China, najezim se,nebitno o kojem proizvodu se radi jer 90% je smece.Sto se tice auta na zapadu se skoro nikako ne prodaju jer nikoga neinteresuje kinesko auto.Ako niste znali novi pasat se proizvodi u Kini,BMW X3 se sklapa u Kini,Jetta u Mexiku,Tuareg u Slovackoj itd.sto znaci ako je svabo nemora doci iz svabije.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
da ali svabo i dalje drzi konce u rukama i igra se igra po njihovim pravilima. a sta kinezu znaju? oni su dobri jedino u jeftinom kopiranjuSamid wrote:Ja licno kad procitam Made in China, najezim se,nebitno o kojem proizvodu se radi jer 90% je smece.Sto se tice auta na zapadu se skoro nikako ne prodaju jer nikoga neinteresuje kinesko auto.Ako niste znali novi pasat se proizvodi u Kini,BMW X3 se sklapa u Kini,Jetta u Mexiku,Tuareg u Slovackoj itd.sto znaci ako je svabo nemora doci iz svabije.
- dadoka84
Neki dan sam bas zagledao jedan maple automobil, onaj crni sa naljepnicama raznobojnim. Prva stvar neravan lim, bas kao da je auto bilo razbijeno pa popravljano nestrucno. A, tek boja, ima efekat narandzine kore... Mislim da je to na novom automobilu neprihvatljivo. A svi ovi crash testovi samo govore u prilog (ne)kvaliteti automobila porijeklom iz kine.
- fantom slobode
Ja se sjecam vremena kada su znali samo da prave lose modele autica za djecu.Mislim da Kinezi dolaze, a da prave samo kopije, ne bih se slozio.Velika je industrija tu u pitanju i i dalje se razvijaju.Njihova auta ce biti sve bolja i bolja, uostalom takve stvari smo vec vidjeli od Juzno-Koreanaca.
- Drvosjeca iz Dejcica
Slazem se, ali ono sto se danas moze vidjeti kod kineskih auta je uglavnom totalno lose i neprihvatljivo za standarde savremenog vozila. Slazem se da ce Kina u bliskoj buducnosti biti veliki proizvođac automobila, ali ne vlastitih, vec evropskih bradova.Mislilac wrote:Predrasude o kineskim proizvođačima...
Živi bili pa vidjeli.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
svabo je tito, a ovi dole, kinezi, japanci, koreanci, mogu samo da imitiraju
- srce_ruke_lopata
heh,"cudo od tehnike", mozda u buducnosti nekada budu i imali nesto kvalitetnije ali kako stvari stoje sada to je obicno smece.Negdje sam nedavno citao kako kinezi pokusavaju da udju na US trziste sa automobilima ali jednostavno ne mogu da prodju gomilu sigurnosnih testova i regulacija..o kvaliteti da i ne govorimo, kao i vecina "Made in China" otpada...fino ti kakvog japanskog ili njemackog polovnjaka kupi,a okani se kineskih "cuda tehnike" 
-
Mislilac
Kina VEĆ proizvodi automobile i evropske i američke brandove. Snadbijeva azijsko i australijsko tržište. I opet ponavljam, veliki dio montažnih traka evropskih i američkih prozvođača automobila se premiješta u Aziju (Kinu!). Znači: proizvod - made in Chine, know-how i tehnologija - evropska i američka, a radna snaga - azijska. Znači - jeftina radna snaga. Kvalitet - po standardima.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slazem se, ali ono sto se danas moze vidjeti kod kineskih auta je uglavnom totalno lose i neprihvatljivo za standarde savremenog vozila. Slazem se da ce Kina u bliskoj buducnosti biti veliki proizvođac automobila, ali ne vlastitih, vec evropskih brandova.Mislilac wrote:Predrasude o kineskim proizvođačima...
Živi bili pa vidjeli.
Jah, jah...karabaja-x wrote:svabo je tito, a ovi dole, kinezi, japanci, koreanci, mogu samo da imitiraju
- karabaja-x
za mene samo s-klasa ili sedmica dolaze u obzir...a zna se ko koga spijunira, imitira, kopira, tehnologiju, design, sve moguce...pogledaj samo jednog lexusa....prosao je sve faze imitacije, od mecke preko bmw-a pa do audija....nije lose auto, priznajem, ali ne volim ga iz principaMislilac wrote:
Jah, jah...karabaja-x wrote:svabo je tito, a ovi dole, kinezi, japanci, koreanci, mogu samo da imitirajuIdi kupi golfa.
- chuchumbamayumbe
Ne bi ja bjez'o od njega, ocami!karabaja-x wrote:za mene samo s-klasa ili sedmica dolaze u obzir...a zna se ko koga spijunira, imitira, kopira, tehnologiju, design, sve moguce...pogledaj samo jednog lexusa....prosao je sve faze imitacije, od mecke preko bmw-a pa do audija....nije lose auto, priznajem, ali ne volim ga iz principaMislilac wrote:
Jah, jah...karabaja-x wrote:svabo je tito, a ovi dole, kinezi, japanci, koreanci, mogu samo da imitirajuIdi kupi golfa.
-
bad.boy_sa
pa ja za te pare moze kupiti auto jebo techuchumbamayumbe wrote:Prolazim ja nedavno pored salona gdje prodaju te kante, tamo na Cengic Vili...
Parkiram pored auto, trebao da obavim neki poslic, kad tamo prikolica sa 2 ova automobila, ne moze ni jedan da upali. Ono, dok sam parkirao, polako prolazim tuda, oni digli haubu, "ibrete se", ovo-ono...
Dolazim ja nakon jedno 20min kad majstori sa alatom se zarovili pod haubu ali kinez izgleda ni da cuje!![]()
A novi skroz, tek ih skidaju sa shlepe.
Auta izgledaju presmijesno, nekakve chunga-lunga gume na njima, odozada isto nishta...Kontam, ko moze dati 18-20k KM i vise za onakvo auto?!?!
Za te pare uzeti zvijer polovnjaka da zgazi i maple i salon zajedno sa njim, ocami!
maple to ti je ko da se vozis na tresnji
auto je pravo smece
- karabaja-x
dobro, uzeo bih ga i ja kad bi ga dobio na lutriji ili kao poklon od neke babe,al bi ga odmah potom unovcio...sta je lexus no obicna honda, al cesto oni to rade, prodaju raji muda za bubregechuchumbamayumbe wrote:Ne bi ja bjez'o od njega, ocami!karabaja-x wrote:za mene samo s-klasa ili sedmica dolaze u obzir...a zna se ko koga spijunira, imitira, kopira, tehnologiju, design, sve moguce...pogledaj samo jednog lexusa....prosao je sve faze imitacije, od mecke preko bmw-a pa do audija....nije lose auto, priznajem, ali ne volim ga iz principaMislilac wrote:
Jah, jah...Idi kupi golfa.
- Citizen-X
Ti fakat znas nasmijatkarabaja-x wrote:dobro, uzeo bih ga i ja kad bi ga dobio na lutriji ili kao poklon od neke babe,al bi ga odmah potom unovcio...sta je lexus no obicna honda, al cesto oni to rade, prodaju raji muda za bubregechuchumbamayumbe wrote:Ne bi ja bjez'o od njega, ocami!karabaja-x wrote: za mene samo s-klasa ili sedmica dolaze u obzir...a zna se ko koga spijunira, imitira, kopira, tehnologiju, design, sve moguce...pogledaj samo jednog lexusa....prosao je sve faze imitacije, od mecke preko bmw-a pa do audija....nije lose auto, priznajem, ali ne volim ga iz principa
Mozda si mislio na Acuru
- karabaja-x
u pravu si, pogrijesio sam, al sve je to isto sranje ba, ne mozes ih razlikovat na cestiCitizen-X wrote:Ti fakat znas nasmijatkarabaja-x wrote:dobro, uzeo bih ga i ja kad bi ga dobio na lutriji ili kao poklon od neke babe,al bi ga odmah potom unovcio...sta je lexus no obicna honda, al cesto oni to rade, prodaju raji muda za bubregechuchumbamayumbe wrote: Ne bi ja bjez'o od njega, ocami!Nadam se da si i ovo bubn'o namjerno
Mozda si mislio na Acuruu svakom drugom slucaju je Toyota
- Bullet Tooth Tony
kad ne znas normalno da ih ne mozes razlikovatikarabaja-x wrote:u pravu si, pogrijesio sam, al sve je to isto sranje ba, ne mozes ih razlikovat na cestiCitizen-X wrote:Ti fakat znas nasmijatkarabaja-x wrote: dobro, uzeo bih ga i ja kad bi ga dobio na lutriji ili kao poklon od neke babe,al bi ga odmah potom unovcio...sta je lexus no obicna honda, al cesto oni to rade, prodaju raji muda za bubregeNadam se da si i ovo bubn'o namjerno
- Citizen-X
Vala nova Honda Accord mi je stravakarabaja-x wrote:u pravu si, pogrijesio sam, al sve je to isto sranje ba, ne mozes ih razlikovat na cestiCitizen-X wrote:Ti fakat znas nasmijatkarabaja-x wrote: dobro, uzeo bih ga i ja kad bi ga dobio na lutriji ili kao poklon od neke babe,al bi ga odmah potom unovcio...sta je lexus no obicna honda, al cesto oni to rade, prodaju raji muda za bubregeNadam se da si i ovo bubn'o namjerno
- chuchumbamayumbe
Bilo kako bilo kod nas se svaka prica uvijek zavrsi na Hondi! 
- karabaja-x
nikad im ja dolara necu dat. iz principa jarane.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Ma jašta živio bicikl i kad ti babo da ključeve stojadina.karabaja-x wrote:nikad im ja dolara necu dat. iz principa jarane.
- arman1
Da ako je neznaš.chuchumbamayumbe wrote: Jes, i ta tvoja, da prostis, kanta, vrijedice za te 4 godine 0 bodova, i ako je budes htio prodati niko je nece htjeti kupiti, taman da mu je i dzaba dajesh. Polovna zvijer, ako se vec daju neke "velike pare" se fino provjeri i to je to.
Pretpostavljam da je i lak na tom autu napravljen na bazi olova...Kad vec farbaju djecije igracke za po zivot otrovnim bojama, zato ne bi i automobile?
Mislim, kao si vec dao toliko para koliko si dao mogao si uzeti i neko novo auto bez da bude kinez. Ne gumo Skodu, ali ako bih morao birati radije jednu Skodu nego deset kineza, svijumi!![]()
Plus, ako cemo po toj logici kasko osiguranja, kradja i svega ostalog onda bi svi trebali vozati te kineze i kraj price, jel tako?
BTW, matematika je carobna stvar, ali ona u ovom slucaju ne predstavlja nikakvo razumno mjerilo.
- arman1
Pa kupi S paket možda ti ga otkupi neki muzej.karabaja-x wrote: za mene samo s-klasa ili sedmica dolaze u obzir...a zna se ko koga spijunira, imitira, kopira, tehnologiju, design, sve moguce...pogledaj samo jednog lexusa....prosao je sve faze imitacije, od mecke preko bmw-a pa do audija....nije lose auto, priznajem, ali ne volim ga iz principa
- arman1
ti mali ne psujbad.boy_sa wrote: pa ja za te pare moze kupiti auto jebo te
auto je pravo smece
-
paldumđija
Predlažem osnivanje kluba štovatelja "MAPLEA" pardon "KANTE" i Armana za doživotnog predsjednika. Članarina nije obavezna, ali je poželjna na ime liječenja crash-testiranih članovaarman1 wrote:ti mali ne psujbad.boy_sa wrote: pa ja za te pare moze kupiti auto jebo te
auto je pravo smece
Da čujemo ostale učenike na forumu, glasanje počinje evo sada.
-
SA 071
Kluba postovatelja, da te ispravim. I ja sam za. S tim da se novac od clanarine iskoristi u preventivne svrhe, tj. za psihijatrijsko lijecenje onih koji iskazu i samo interesovanje da kupe nekog kineza.paldumđija wrote:Predlažem osnivanje kluba štovatelja "MAPLEA" pardon "KANTE" i Armana za doživotnog predsjednika. Članarina nije obavezna, ali je poželjna na ime liječenja crash-testiranih članovaarman1 wrote:ti mali ne psujbad.boy_sa wrote: pa ja za te pare moze kupiti auto jebo te
auto je pravo smece![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
Da čujemo ostale učenike na forumu, glasanje počinje evo sada.