Silajdžic i Dodik potpisali Protokol o reformi policije
-
ibro dirka
Mislim da je ovaj lakmus do sada najbolje oslikao stanje u bh politici, kako i u "vlasti", tako i "opoziciji". Ako iz ovoga nista ne naucimo, fakat i zasluzujemo sve sto ce se desiti.
-
Almir Arnaut-Belli
Istina o ovoj dvojici je da su željni fotelje više nego mi zajedno Slobodne BIH,da nije tako davno bi otišli ako ne u PM,onda iza rešetaka i sudili bi im mi a ne njihove sudije i sudovi,molim Boga da se više nikad ne rodi neko sličan njima,žao mi je naroda i žrtava njihovog preseravanja .
Izdajica Haris=sakriveni Četnik Dodik
Izdajica Haris=sakriveni Četnik Dodik
- Real Khan
Kao što navedoh u postu iznad, ja sam shvatio da su morali potpisati onaj Lajčakov Protokol, koji i ja imam pred sobom. Eh, ako su pak dotični potpisali nešto drugo, onda je to drugi par cipela. U tom slučaju gospodin Borogovac bi bio u pravu glede izdajnika Bosne. Ako je u tome stvar, onda ne treba čekati nego ustaj narode i preuzmi stvar u svoje ruke!ibro dirka wrote:De svega ti ovo pojasni: jesu li potpisali originalni Lajcakov prijedlog, ili nesto novo (sazeto, promijenjeno, kako god)?Real Khan wrote:Ako nekoga zanima, Protokol predviđa državni nivo policijske strukture kroz postojanje Direkcije za koordinaciju policije kao upravne organizacije unutar Ministarstva sigurnosti BiH. Policija će biti financirana na državnom nivou. Teritorijalna nadležnost lokalnih policijskih oblasti će biti u skladu sa teritorijalnim nadležnostima postojećih Tužilaštava u RS-u, kantonima Federacije BiH i Brčko Distrikta. Pored toga postojaće i jedna lokalna policijska oblast koja pokriva teritoriju općine Srebrenica (vidite, neće više biti Federalnog MUP-a, samo RS, Kantoni, Brčko i Srebrenica). Da ne duljim, ima tu svega i svačega, ali kada se sve uzme, ipak je bolje pristupiti Sporazumu sa EU i onda igrajući po tim pravilima (a ne dejtonskim), ipak će na kraju morati nestati i RS i Kantonalne policije. Živi bili pa vidjeli...
Btw, nemojte me pitati odakle mi ovaj Protokol, ali ću samo reći da Real Khan može svašta nabaviti(naravno, bez zloupotrebe položaja)
Iz sazetka, ovo za Srebrenicu je izgleda jedino novo.
-
ibro dirka
I onaj Lajcijev odgovara jedino RS-ovcima i ovim sto bi treci entitet. Znaci, izgleda da ce se zavrsiti onako kako je i planirano, i procitano.
S tim da Srebrenica dobi svoju policiju, kao sto onomad Tihi (umalo) ne dobi drugaciju plocicu na vratima kabineta, pri "reformi" Ustava.
Tragikomedija.
S tim da Srebrenica dobi svoju policiju, kao sto onomad Tihi (umalo) ne dobi drugaciju plocicu na vratima kabineta, pri "reformi" Ustava.
Tragikomedija.
-
nezeljeni nadimak
Samo to i jeste nacin da se sprijece izdajnici da zavrse posao do kraja, a blizu su. Ocekuju ih jos samo ustavne promjene, da stave potpis na federalizaciju, a nemam nikakve sumnje da hoce, pa da se time zabije kolac u grob BiH. Bojim se da je kasno, da se s takvima trebalo ako ne u ratu, onda nakon rata razracunati, do posljednjeg. I dan danas ovdje slobodno zivi jedan Fikret Muslimovic, da ne spominjemo njegove saucesnike medju koje spada i Haris Izdaja, SDA, SBiH i sva klika okupljena oko njih, ukljucujuci i odredjene krugove IZ.Real Khan wrote: onda ne treba čekati nego ustaj narode i preuzmi stvar u svoje ruke!
Last edited by nezeljeni nadimak on 28/09/2007 17:27, edited 1 time in total.
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Grobari nase zemlje su ljudi poput tebe koji cinjenice okrecu naopacke.nezeljeni nadimak wrote:Dakle, potvrdjene su sve sumnje prema Harisu Izdaji i Gargamelu.
Fino.
Nadam se samo da ce doci dan kada ce se pomesti govna i kada ce se jasno oznaciti izdajnici i grobari BiH, oliceni prije svega u SDA i onima koji su iznikli iz te opcije (SZBiH).
SDA nije savrsena, ali je ipak jedna od onih stranaka koja je stala u odbranu nase zemlje i koja to i sada radi.
Medjutim, ima i u toj stranci gamadi koja je samo za malja.
Znas li ti ko je organizovao odbranu BiH, znas li koja stranka je bila na celu odbrane? Svi samo ne SDA, hoces li to reci...? Mozda neka vanzemaljska stranka branila BiH...
-
ibro dirka
Jasta je. De Pustinjski saberi se malo kada pricas o toj SDA i pusti se supljaka.
-
Glasovito
#33 ?
Da li u sumskoj tamo negdje na pc-ovima od drveta isto nazivaju Dodika izdajicom a kao mi sad Hareta?
Znam samo da je ovaj protokol veliko sranje. Ali jos ne kuzim zasto se Dodik toliko njemu protivio, kad ostaje RS-milicija a nestaje federalna murija.
Znam samo da je ovaj protokol veliko sranje. Ali jos ne kuzim zasto se Dodik toliko njemu protivio, kad ostaje RS-milicija a nestaje federalna murija.
-
nezeljeni nadimak
Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Grobari nase zemlje su ljudi poput tebe koji cinjenice okrecu naopacke.nezeljeni nadimak wrote:Dakle, potvrdjene su sve sumnje prema Harisu Izdaji i Gargamelu.
Fino.
Nadam se samo da ce doci dan kada ce se pomesti govna i kada ce se jasno oznaciti izdajnici i grobari BiH, oliceni prije svega u SDA i onima koji su iznikli iz te opcije (SZBiH).
SDA nije savrsena, ali je ipak jedna od onih stranaka koja je stala u odbranu nase zemlje i koja to i sada radi.
Znas li ti ko je organizovao odbranu BiH, znas li koja stranka je bila na celu odbrane? Svi samo ne SDA, hoces li to reci...? Mozda neka vanzemaljska stranka branila BiH...
Znam, SANU, Dobrica Cosic, Matija Beckovic, Vojislav Seselj, veliki ahbabi i mentori Alije Izetbegovica i njegovih sljedbenika.
Kako te nije sramota?!
-
Eto sad, juce ste pljuvali Harisa zbog njegove "retorike" i jer ne zeli da prihvati kompromis, jer je "maksimalista" i valjda nacionalista!
Danas kad je malo popustio i priblizio stavove sa Dodikom, opet ne valja. Opet nasli neku mahanu. Sad nevalja jer je, eto valjda, previse popustvljiv...
Pa redovni pljuvaci, prvo vi rascistite sami sa sobom sta vi u stvari hocete pa onda forumajte...
Nas narod nema granice u svojoj gluposti...!
Sta vi hocete? jednu policiju ili dvije? Sta vi hocete? DaHaris popusti ili da ne popusti?
Prvo ovo rascistite sa sobom...

Danas kad je malo popustio i priblizio stavove sa Dodikom, opet ne valja. Opet nasli neku mahanu. Sad nevalja jer je, eto valjda, previse popustvljiv...
Pa redovni pljuvaci, prvo vi rascistite sami sa sobom sta vi u stvari hocete pa onda forumajte...
Sta vi hocete? jednu policiju ili dvije? Sta vi hocete? DaHaris popusti ili da ne popusti?
-
ibro dirka
#36 Re: ?
Da se nesto previse sustinski bunio, nije. Bunio se (tacnije inatio) protiv Lajcaka i tako to, mada ponajvise onako bas teatralno.Glasovito wrote:Da li u sumskoj tamo negdje na pc-ovima od drveta isto nazivaju Dodika izdajicom a kao mi sad Hareta?
-
ibro dirka
Ja nisam, zato ne kaki. I popij koji apaurin.Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Eto sad, juce ste pljuvali Harisa zbog njegove "retorike" i jer ne zeli da prihvati kompromis, jer je "maksimalista" i valjda nacionalista!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
nezeljeni nadimak
Kakav apaurin, ne moze njemu ni cekic pomoci.
Zanima me samo ciji je mali?
Zanima me samo ciji je mali?
-
rashomon
Ne bih rekao da sam se oko bilo čega nervirao, a pravo da ti kažem ne primjetih u svojoj okolini da neko komentariše bilo šta u vezi tih reformi i silnih klinaca.jefferson wrote:Dogovorili se o policiji?
A principi?
A odcjepljenje?
A ukidanje RS?
E moja stoko, koliko je samo zivaca narod izgubio da bi se oni dogovorili.
juuupppiii, sreca narod pamti ove USPJEHE pa ce opet glasat za iste 2010.
Jebiga, ljudi iz SZBiH cak nisu ni punoljetni u vlasti, vrijeme je bar da preko 20 godina krcme drzavu!
Evo, ovo je moj prvi komentar na temu pod nazivom Reforma policija i europske integracije.
Last edited by rashomon on 28/09/2007 17:39, edited 1 time in total.
-
Koja stranka je organizovala odbranu Drzave?nezeljeni nadimak wrote:Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Grobari nase zemlje su ljudi poput tebe koji cinjenice okrecu naopacke.nezeljeni nadimak wrote:Dakle, potvrdjene su sve sumnje prema Harisu Izdaji i Gargamelu.
Fino.
Znam, SANU, Dobrica Cosic, Matija Beckovic, Vojislav Seselj, veliki ahbabi i mentori Alije Izetbegovica i njegovih sljedbenika.
Kako te nije sramota?!
Ko je bio vrhovni komandant nase Armije koja je BRANILA I CASNO ODBRANILA nasu zemlju?
Da nisu mozda Zlaja i SDP ili mozda HSP ili mozda SNSD...? Mozda su nasu zemlju odbranili komunisti...?
A to za Cosisa i Seselja, ne blebletaj kafanske gluposti...
-
nezeljeni nadimak
Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Koja stranka je organizovala odbranu Drzave?nezeljeni nadimak wrote:Pustinjski pjesnik i mrav wrote: Grobari nase zemlje su ljudi poput tebe koji cinjenice okrecu naopacke.
Kako te nije sramota?!
Ko je bio vrhovni komandant nase Armije koja je BRANILA I CASNO ODBRANILA nasu zemlju?
Da nisu mozda Zlaja i SDP ili mozda HSP ili mozda SNSD...? Mozda su nasu zemlju odbranili komunisti...?![]()
![]()
Je li bolan, ciji si ti mali?
A da si mi blizu, naslikao bi ti najzivopisnijim bojama koja nas je stranka odbranila.
-
nezeljeni nadimak wrote:Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Koja stranka je organizovala odbranu Drzave?nezeljeni nadimak wrote:
Kako te nije sramota?!
Da nisu mozda Zlaja i SDP ili mozda HSP ili mozda SNSD...? Mozda su nasu zemlju odbranili komunisti...?![]()
![]()
Je li bolan, ciji si ti mali?
A da si mi blizu, naslikao bi ti najzivopisnijim bojama koja nas je stranka odbranila.
Nasu zemlju su odbranili borci(svih vjera) u patikama i sa 5 metaka u dzepu!
A stranka koja je bila na celu i u organizaciji te armije je SDA. Za to vrijeme komunisti su bili sakriveni u misijim rupama. To je historijska cinjenica, ma koliko ti to mrzio!
Zahvaljujuci toj armiji i toj stranci, BiH je opstala. Inaca bi sada ovde bila Hrvatska Banovina i Velika Srbija!
Medjutim ovo nije tema! Sorry!
Dake, hocemo li da Haris popusti ili ne?
-
ibro dirka
Na stranici ONASA-e.
HDZ BiH
Potpisan je "nekakav" protokol, a mi ne znamo šta je to i moramo sačekati reakcije Ureda visokog predstavnika, rekao je za Agenciju ONASA glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice BiH Mišo Relota, komentarišući činjenicu da su danas u Sarajevu lideri Stranke za BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Haris Silajdžić i Milorad Dodik, potpisali Protokol o ispunjavanju uslova za reformu policije
Ovo nije cijela vijest.
---------------------
Naslov: SDA BIH - A. ZUKIĆ: RANO JE ZA KOMENTARE SILAJDŽIĆEVOG I DODIKOVOG PROTOKOLA
Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Amir Zukić nije mogao za Agenciju ONASA komentirati sadržaj Protokola o ispunjavanju uslova za reformu policije, koji su danas u Sarajevu potpisali lideri Stranke za BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Haris Silajdžić i Milorad Dodik, rekavši da će to biti moguće tek kad im Protokol bude dostavljen.
Ovo nije cijela vijest.
------------------------
Naslov: B.LJUBIĆ O DOGOVORU IZMEĐU H.SILAJDŽIĆA I M.DODIKA
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990 Božo Ljubić izjavio je za Agenciju ONASA da je dobro ako su se lideri Stranke za BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Haris Silajdžić i Milorad Dodik, dogovorili da prihvate prijedlog visokog predstavnika i specijalnog predstavnika Europske unije u BiH Miroslava Lajčaka
Ovo nije cijela vijest.
------------------------
Naslov: OHR POZIVA SVE DA SE SUZDRŽE OD TUMAČENJA DANAS POTPISANOG PROTOKOLA SILAJDŽIĆA I DODIKA
Ured visokog predstavnika (OHR) i specijalnog predstavnika Evropske unije (EUSR) u BiH poziva sve strane da se suzdrže od tumačenja Protokola o ispunjavanju uslova za reformu policije, kojeg su danas u Sarajevu potpisali lideri Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke za BiH (SBiH), Milorad Dodik i Haris Silajdžić
Ovo nije cijela vijest.
HDZ BiH
Potpisan je "nekakav" protokol, a mi ne znamo šta je to i moramo sačekati reakcije Ureda visokog predstavnika, rekao je za Agenciju ONASA glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice BiH Mišo Relota, komentarišući činjenicu da su danas u Sarajevu lideri Stranke za BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Haris Silajdžić i Milorad Dodik, potpisali Protokol o ispunjavanju uslova za reformu policije
Ovo nije cijela vijest.
---------------------
Naslov: SDA BIH - A. ZUKIĆ: RANO JE ZA KOMENTARE SILAJDŽIĆEVOG I DODIKOVOG PROTOKOLA
Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Amir Zukić nije mogao za Agenciju ONASA komentirati sadržaj Protokola o ispunjavanju uslova za reformu policije, koji su danas u Sarajevu potpisali lideri Stranke za BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Haris Silajdžić i Milorad Dodik, rekavši da će to biti moguće tek kad im Protokol bude dostavljen.
Ovo nije cijela vijest.
------------------------
Naslov: B.LJUBIĆ O DOGOVORU IZMEĐU H.SILAJDŽIĆA I M.DODIKA
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990 Božo Ljubić izjavio je za Agenciju ONASA da je dobro ako su se lideri Stranke za BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Haris Silajdžić i Milorad Dodik, dogovorili da prihvate prijedlog visokog predstavnika i specijalnog predstavnika Europske unije u BiH Miroslava Lajčaka
Ovo nije cijela vijest.
------------------------
Naslov: OHR POZIVA SVE DA SE SUZDRŽE OD TUMAČENJA DANAS POTPISANOG PROTOKOLA SILAJDŽIĆA I DODIKA
Ured visokog predstavnika (OHR) i specijalnog predstavnika Evropske unije (EUSR) u BiH poziva sve strane da se suzdrže od tumačenja Protokola o ispunjavanju uslova za reformu policije, kojeg su danas u Sarajevu potpisali lideri Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke za BiH (SBiH), Milorad Dodik i Haris Silajdžić
Ovo nije cijela vijest.
-
ibro dirka
@Pustinjski, suplju o SDA prebaci na drugu temu. Ovdje tome nema mjesta.
-
Slazem se. Nego morado prokameniti na provokacije!ibro dirka wrote:@Pustinjski, suplju o SDA prebaci na drugu temu. Ovdje tome nema mjesta.
-
sarlo
Da ponovim jos jedanput:
-Bosnjacki clan predsjednistva mora biti hrabar i beskompromisan. Mora.
-Njegov Posao je da zastupa i stiti interese Bosnjaka i drugih gradjana (adekvatnije je upotrijebiti glagol boriti se),
-Uspjeh njegovog posla zavisi od njegovih sposobnosti, rada i (nazalost) vise od drugih faktora;
-Radi-bori se- sa ciljem da uspije. A ako i ne uspije ni u cemu na prvom mjestu je bitno da bude hrabar i beskompromisan.
Najboljih tridesethiljada momaka ove zemlje je dalo zivote za nju i on nesmije njih da iznevjeri. Mi zivi cemo se nekako snaci.
-Bosnjacki clan predsjednistva mora biti hrabar i beskompromisan. Mora.
-Njegov Posao je da zastupa i stiti interese Bosnjaka i drugih gradjana (adekvatnije je upotrijebiti glagol boriti se),
-Uspjeh njegovog posla zavisi od njegovih sposobnosti, rada i (nazalost) vise od drugih faktora;
-Radi-bori se- sa ciljem da uspije. A ako i ne uspije ni u cemu na prvom mjestu je bitno da bude hrabar i beskompromisan.
Najboljih tridesethiljada momaka ove zemlje je dalo zivote za nju i on nesmije njih da iznevjeri. Mi zivi cemo se nekako snaci.
-
nezeljeni nadimak
Decko, mislim da bi se trebao hitno obratiti ljekaru, dok jos nije kasno, kao sto je mozda kasno za one o cijim sudbinama odlucuju najgori izdajnici i grobari BiH, na celu sa SDA i SZBiH.Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Slazem se. Nego morado prokameniti na provokacije!ibro dirka wrote:@Pustinjski, suplju o SDA prebaci na drugu temu. Ovdje tome nema mjesta.
- chuchumbamayumbe
Sve ce oni potpisati samo da ostanu na vlasti mamu im kriminalnu-profitersku!
- Better Man
Nisu kafanske gluposti već sušta istina. Oni jesu njegovi mentori. A sam Šešelj se najviše zalagao da se Alija oslobodi sa robije.Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Koja stranka je organizovala odbranu Drzave?nezeljeni nadimak wrote:Pustinjski pjesnik i mrav wrote: Grobari nase zemlje su ljudi poput tebe koji cinjenice okrecu naopacke.
Kako te nije sramota?!
![]()