Šta bi vi uradili???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

be highirly

Post by be highirly »

karabaja-x wrote:ako vec niste, samo se opalite, a poslije nek bude sta hoce
znaci mogao bi novi filmic zavrsiti na netu kao na ovoj temi

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=42365
obuca

Post by obuca »

mamica 31 wrote:
obuca wrote:
mamica 31 wrote:gle, njih dvoje nisu nista uradili osim sto su se mozda "zaljubili" jedno u drugo ( a svi dobro znamo da se osjecanje ne mogu bas kontrolisat)
E sad je stvar kako ce sa Daphne dalje postavit. Tu je ta moralna dilemica.

i niko nije nicija svojina. Mozda su bas njih dvoje jedno za drugo. U tom slucaju jaranica koci srecu ;-)
tako je. zivio govornik. jaranica je kriva :lol: :lol: :lol:
niko nije rekao da je jaranica kriva. nemoj mi izvrtat rijeci :oops: Nego, da li bi ti ostala u vezi sa momkom koji te ne voli???

fakat mi nisu jasne posesive osobe :roll:
mama ja cam ce calila :roll:
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Amazonka27 wrote:A kako se ta tvoja drugarica osjeca? Pises o njegovim i svojim osjecajima...a o njenim? Nisu oni bezze bili godinu dana...pazi da ne izgubis i nju i njega...a plus ces imati etiketu "dobre jaranice". Kako god...Ja te nebih zeljela imati u blizini.

ne zaboravi, da nas onaj prvi utisak kojeg steknemo kad upoznamo nekog, rijetko prevari...uvjek postoji razlog zasto antipatisemo tu osobu...on zeli promjenu, ti se osjecas usamljeno...i doslo je do kratkog spoja...
kako god...niste fer ni jedno ni drugo.
Nikad ne radi ono sto nebi voljela da tebi rade.
Potpis!!!

Najgore u svemu tome je sto djevojka od tog momka jos nije svjesna kakvog kretena od momka i kako pokvarenu osobu koja joj se predstavlja prijateljicom ima pored sebe, zalosno.
pacifista

Post by pacifista »

Ponavljam se:

"...ko u tuđi vrt uđe crn lebac mesi, u crnom plehu,
ne poželi ništa tuđe, svi smrtni gresi u tom su grehu..."

Đ. Balašević, Čivutski vrt
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

obuca wrote:
mamica 31 wrote:
obuca wrote: tako je. zivio govornik. jaranica je kriva :lol: :lol: :lol:
niko nije rekao da je jaranica kriva. nemoj mi izvrtat rijeci :oops: Nego, da li bi ti ostala u vezi sa momkom koji te ne voli???

fakat mi nisu jasne posesive osobe :roll:
mama ja cam ce calila :roll:
onda izvini :)
obuca

Post by obuca »

ok je mama. shvatila sam ja sta ti hoces reci. :)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ljudi, najbolje je da se niko ne4 zabavlja dok se ne bude htio/htjela zenit.
I svi cemo biti ispravni, moralni i nevini :D
krava

Post by krava »

mislim ako njih dvoje ne zele vise biti zajedno i mjesecima nisu bili intimni (sto mi je bas cudno u svakoj varijanti) ...pa sta su toliko cekali da raskinu....?
:?
Daphna

Post by Daphna »

Napisala sam već nekoliku puta, ja ne tražim opravdanje za sebe! Samo da pojasnim još nešto, jer mi se čini da neki nisu shvatili: mi nju nismo prevarili!

Znam da ne mora biti samo fizički kontakt prevara. Ali zar je pogrešno to što smo sjeli i razgovarali? Niko od nas ne želi da povrijedi nju. Da sam bezobzirna i bezskrupulozna osoba, ne bih uopšte razmišljala o tome, već bih što reče karabaja uskočila u krevet i nastavila dalje.

Molim da mi obrišete post.

Hvala svima!
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Jeste pogresno sto ste sjeli i razgovarali jer ste to uradili njoj iza ledja, sama si rekla da to nije nesto sto ste i prije radili tako da skontaj sama, po meni je to podmuklo, htjela bi ispasti fina a nisi, pokvareno.

Ako zelis imati prijateljicu ostavi se tog lika, ako zelis imati lika onda se nadam da ces oboje izgubiti, to bi bilo posteno prema tvojoj "prijateljici"
Daphna

Post by Daphna »

Op3r4t0r wrote:Jeste pogresno sto ste sjeli i razgovarali jer ste to uradili njoj iza ledja, sama si rekla da to nije nesto sto ste i prije radili tako da skontaj sama, po meni je to podmuklo, htjela bi ispasti fina a nisi, pokvareno.

Ako zelis imati prijateljicu ostavi se tog lika, ako zelis imati lika onda se nadam da ces oboje izgubiti, to bi bilo posteno prema tvojoj "prijateljici"
Molim te samo pročitaj ponovo. Ja sam rekla da do tog dana nikada nismo razgovarali, viđali se niti komunicirali na bilo koji način. I jasno sam napisala da je naš odnos bio zdravo za zdravo!

Još jednom ovako javno molim da obrišete temu.
konyan

Post by konyan »

Majstorinho je bas ovakve ekstremne moraliste sanjao. Volio bih vidjeti operatera da se nadje u ovakvoj situaciji. :D

Daphne :D, cestitam na zaljubljivanju. Zivot nije crno-bijel. :D Neko mora biti ponekad i povrijedjen. Obicno zbog vlastite sujete :D. Ako stvarno ne stima stvar medju njima.. :D ukupna sreca na svijetu ce biti povecana ako budete skupa. :D Puno srece. :D
floki

Post by floki »

krava wrote:mislim ako njih dvoje ne zele vise biti zajedno i mjesecima nisu bili intimni (sto mi je bas cudno u svakoj varijanti) ...pa sta su toliko cekali da raskinu....?
:?
Pa možda baš taj klik i izvlakušu....

Što se tiče tog posudjivanja i spajanja bivših sa svojim prijateljicama to mi je nekako bilo OK kad sam bila u nekom periodu od 15g do 18g, jel kad nam je bilo zanimljivo "zabavljati se " po desetak dana i onda fajront.

Međutim , kad dođeš u neku zreliju dob , mislim da svi krenu u vezu sa dozom ozbiljnosti i nekim planovima za budućnost.

Sada nešto govoriti napamet mogu samo na osnovu tvog napisanog ,a to je da ni u kom slučaju nemate ništa zajedničko dok oni ne završe. Kako god, to je ipak kriza i mislim da ćeš ,u nedostatku njihovog međusobnog razgovora i možda već monotonije , na kraju ipak biti povrijeđena.
Last edited by floki on 28/09/2007 15:13, edited 1 time in total.
Daphna

Post by Daphna »

konyan wrote:Majstorinho je bas ovakve ekstremne moraliste sanjao. Volio bih vidjeti operatera da se nadje u ovakvoj situaciji. :D

Daphne :D, cestitam na zaljubljivanju. Zivot nije crno-bijel. :D Neko mora biti ponekad i povrijedjen. Obicno zbog vlastite sujete :D. Ako stvarno ne stima stvar medju njima.. :D ukupna sreca na svijetu ce biti povecana ako budete skupa. :D Puno srece. :D
Hvala puno.

Poštujem svačije mišljenje. Zato sam i postavila temu...
krava

Post by krava »

konyan wrote:Majstorinho je bas ovakve ekstremne moraliste sanjao. Volio bih vidjeti operatera da se nadje u ovakvoj situaciji. :D

heheh konyan, u kakvom si ti zen stanju? :D
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Nema to nikakve veze sa ekstremnim moralisanjem, u pitanju je karakter i postovanje prijatelja, po meni ili si prijatelj ili nisi i uvijek ce mi biti vazniji vec postojeci prijatelj od neke potencijalne djevojke ili u njenom slucaju momka.

Ja postujem svoje prijatelje pa cak i u slucaju ako je to povrsno prijateljstvo njihove djevojke meni nikad, ama bas nikad ne mogu biti djevojke, sto nije slucaj kod doticne otvaracice teme.
konyan

Post by konyan »

krava wrote:

heheh konyan, u kakvom si ti zen stanju? :D
Preporucujem svakome mjesec dana na odmor. Po mogucnosti u Spaniju. :D :D Da me vidis u saobracaju. :D Nista me ne dotice. :D Ravnodusno ispratim pogledom sve likove i njihova sabrana djela. :D :D.
DaysleepeR

#43 Re: Šta bi vi uradili???

Post by DaysleepeR »

Daphna wrote:Znam da je ova tema prežvakana već milion puta, ali meni treba savjet. I to objektivan... Biće onih i za i protiv, to znam. Iskreno, i ja se lomim ali ne znam šta i kako...
Tako si malo detalja pružila da nema šanse da te skontaju.
Vjeruj mi.

Čak i kad bi posletili forum i vidjeli temu, ti si to tako suptilno uradila da možeš biti 100% sigurna da neće skontati

:lol:
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

mamica 31 wrote:ljudi, najbolje je da se niko ne4 zabavlja dok se ne bude htio/htjela zenit.
I svi cemo biti ispravni, moralni i nevini :D
e pa ja to bas tako i praktikujem. nimalo se ne zabavljam, nikome ne mogu naskoditi, nikakve veze nisu radi mene u opasnosti, moralno sam apsolutno intaktna, bez ikakvih negativnih strana.

samo mi je, majke mi, dosadno, ne mozes zamislit... :D :lol: :-)

a sto se tice ove menage a trois, ako su daphna i taj decko skontali, da si odgovaraju, da bi se tu mogla razviti neka veza, nek probaju. za njegovu aktualnu bi to mozda i bio sok, ali bolje sokantan kraj, nego veza koja ne funktionira - i ako za jednog ne funktionira, onda je fakat svejdedno, dali drugi jos uvijek lebdi na nekom roza oblacicu.
ja, iskreno, ne znam, dali bih pocela vezu s nekim, ko je radi mene ostavio nekoga drugoga. uvijek bih imala neki strah, da se to ne ponovi.
cica maca

Post by cica maca »

Daphnice, pusti ti ovu pricu nekih laznih moralista. Sve si nam lijepo objasnila, cak i vise nego sto treba. Neka on rascisti svoj odnos sa svojom djevojkom, pa kad se to rijesi, vas dvoje fino pod ruku i uzivajte. Zivot je jedan, treba misliti na sebe, ako vas dvoje osjecate isto i zelite nesto vise od prijateljstva, onda samo naprijed. Za par godina se necete ni sjecati imena te njegove bivse, a i njoj ce biti bolje sto nije sa nekim koga nevoli i ko je nevoli.
Semiramida

Post by Semiramida »

Šta bih ja da sam na tvom mjestu? Hm...
Pošto sam lik koji se smrtno zaljubljuje uvijek i iznova - prohodala bih s istim, a onda bih se vjerovatno razočarala i u sebe i u njega - pa bih raskinula i deprimirala.

A da sam na mjestu one druge - pojela bih vas oboje (kad i ako bih saznala)!

Ne mogu se staviti u ulogu frajera. Njima je vazda dobro... :)
Downunda

Post by Downunda »

Mozda se sve zavrsi sa "menage a trois", sto bi reko Del Trotter!

Ta ra
repeater

Post by repeater »

my guess: karabaja je momak iz price
konyan

Post by konyan »

repeater wrote:
my guess: karabaja je momak iz price
:lol: :lol: :lol: Najjaca na ovu temu. :D
sinus

#50 Re: Šta bi vi uradili???

Post by sinus »

Daphna wrote: Nju znam nekih 4, 5 godina a njega oko godinu dana (koliko su u vezi, tačnije god i 3 mj). Poznajem ga površno, čak mi je kada sam ga upoznala bio jako antipatičan i nervirao me. Sreli smo se svega 5 6 puta, uvijek u društvu, nikada nismo ostali sami ili nešto tako. Dakle, neki odnos zdravo za zdravo.

Eh, evo sad dileme. Znam da im je veza u krizi, već dugo su u lošim odnosima, nisu intimni mjesecima... Sutradan smo se on i ja čuli MSN-om... Što do tada nikada nismo, nismo nikada ni razmijenili poruku, ništa. I tada je počela ta priča. Znači nisam ja pokrenula tu temu, on je.
A kad stigoste da razmijenite msn ?
Post Reply