ev' jedan dobitni od večeras

, sutra dižem pare, nije neka lova, al' dobro je za ovu zemlju...
njemacka – bih (U19) 1
duisburg – shalke 2
salzburg – karnten 1
juventus – reggina 1
young boys – aarau 1
barcelona – zaragoza 1 (vodi trenutno 4-1, neće zajebat

)
osasuna – levante 1
bayern – cottbus 1
bilo sve 3 ili vise razlike

( jedino shalke, meni se cini 2)
na 2 marke – 40 km
bogme sam se kock'o u periodu '98 – 2003...pratio utakmice, uzivao...i solidno dobijao...
nekoliko puta po 1000 km i 500, a cesto po 50 do 100 km, sve s malim ulogom...
drugi nacin je bio s ulozima po 50 ili 100 km na jedan ili dva para, otprilike kvota 2...to je bio najsigurniji vid kladjenja...doduse, znalo se tako i pasti, narocito one godine kad sam forsirao losi Leeds United, ne vjerujuci da ce ovi ispasti iz lige...
najjaci zalogaj bio je kad sam stavio 500km na kvotu 2, utakmicu
Atletiko Madrid - Rayo Vallecano 2-0... izgiz'o sam sve nokte dok je zavrsilo...i odmah mi bilo krivo sto nisam stavio 1000 kako sam prvobitno planirao...
i zanimljiva stvar, uvijek je bio predosjecaj kad cu dobiti...jednom cekam kuci hiljadarku, ostao samo par Venezia – Parma 2...nije bilo tad teleteksta, pa sam pratio na RAI DUE,
povede Parma 3-2 i odem vani nesto raditi, kad zove brat: „ eno Venezia izjednacila 5 minuta prije kraja „
rekoh samouvjereno:“ neka je, nista im to ne pika, dobice Parma“
u zadnjoj minuti dreka na RAI DUE, viidm javlja se reporter iz Venezie i rumendza nesto, kad tamo Marco Di Viao zabio gol, odbijanac od stativu (to kasnije vidio na nasoj TV).
kako se dobijalo – tako se trosilo, s lakocom, mada pri vecim dobicima kupovao bi i stvari za kuce, tako da ne smatram da je sve propalo i bilo uzalud...
kasnije, svega mi, jednostavno me proslo, izgubila se draz, zasitio se, izgubiloo se interesovanje za fudbal... slabo ga gledam, jedino nasu reprezentaciju ili klubove u evropskim kupovima, te eventualno Barcelonu i tako to...
sad odigram 2-3 listica sedmicno, dobijem isto toliko puta al mjesecno, sitna lova, do 50km, onako bez gledanja i pracenja...mrsko mi u bilten zavirit, pogledat tablice, kako ko stoji...a da bi bio dobar, moras biti sav u tome, koncentrisan na to bas kao oni igraci
na koje se kladis...moras pratiti, prvo formu ekipe, zatim imati informacije o povrjiedjenim igracima, smjeti hrabro odigrati tj.poslusati sebe, odigrati na autsajdera, ma sta ti ime nekog velikog kluba govorilo...
najjaca pogodjena kvota mi je 12,50, kad sam uhvatio dvicu AZ protiv PSV-a...svi mi se smijali prije utakmice, a kasnije tapsali...
i jos ovo, nije suplja, na jednom paru sam pao mnogo puta...nije laz, vjerujte onim zagrizenim, mogu se poznati, oni zive za to...
p.s. glede teme, nisam nikog gnjavio teletekstom, kod mene je bilo fatalisticko gledanje na kladjenje - bice sta ce biti, nista tu moje buljenje nece pomoci...