postoji razlika između zastave RH i obične hrvatske zastave,tzv. šahovnice.MUNAFIK wrote:piskerernest wrote:ZZZlica wrote: Bio bi ti odavno na psihijatriji da zivis u Stocu kao potomak jedne od najstarijih bosnjackih stocanskih familija, da ti svaki dan u gradu osvane neki novi monumentalni križ ili neki krizni put (na svaki metar jedan krizic), a iznad glave vijore sahovnice.
Momak je jednom pokusao staviti zastavu BiH, pa su ga "Herceg-Bosanci" htjeli lincovati
ma on zastavu hrvatskog naroda naziva zastavom zločinačke herceg bosne,.
u tome je stvar.
zastava koju svi prepoznajemo kao šahovnicu hrvati doživljavaju svojom zastavom,a on tu zastavu non stop naziva zastavom zločinačke herceg bosne.
ja imam razumijevanja za to što je on preživio i u pravu je kada zastavu 1 naroda sa čini mi se tvrđave zamijeni državnom zastavom,ali ne možeš zastavu 1 naroda nazivati tako kako je on naziva.
A uredu je u sred Bosne i Hercegovine na sva moguca mjesta stavljati HR zastavu??? Jel uredu pod tom zastavom pobiti i protjerati iz Stoca jedan narod spalit im i porusiti domove i onda na njihove kuce staviti iste te zastave???
Strasni zlocini su bas pod tom zasavom uradjeni i dan danas se vrse pa tamo u Stocu je aparthejd na svakom koraku i mozes li zamisliti provode ga Hrvati isti ti koji kace te zastave na svakom koraku???
Niko ne naziva zastavu Republike Hrvatske zlocinackom i ovakvom i onakvom ali kad se ta zastava stavi u kontekst i u situaciju kakva je u Stocu onda ona nosi jasnu poruku ''Mi Hrvati smo ovdje glavni i ovdje ima mjesta samo za nas svi ostali niste dobro dosli i na sve nacine cemo Vas protjerati PA AKO BUDE TREBALO OPET CEMO VAM RUSITI DOMOVE I UBIJATI VAS''
Volio bih da ima Hrvata koji ce osuditi to jer to samo steti ugledu hrvata i ugledu hrvatske zastave tj ( zastave susjedne nam zemlje)
Dizdare svaka cast, istina je gorka svima icestitam na snazi i smjelosti da je kazes javno pred svima znajuci da ces se opet vratiti u Stolac gdje te lahko mrak moze pojest i da niko za to ne odgovara... SVAKA CASTTTT!!!!
ova prva ima 5 znakova više ,ne znam kako se to naziva jer ponavljam nemam je u kući ali malo bolje pogledajte i vidićete razliku između zastave RH i obične zastave hrvata.
ja se ograđujem i osuđujem zločine u stocu,ne kažem da je dizdar u svemu u krivu,nego da nije u redu da hrvatsku zastavu naziva maltene zločinačkom i da on izgleda ne zna da postoji zastava koja je zvanična zastava RH i da to nije zastava koja je izmišljena 92. ili 93. kada su idioti među hrvatima počeli ubijati i tjerati svoje komšije srbe i bošnjake.
neću sada proširivati temu i pisati o obrnutoj situaciji.