Pošteno na FTV sa Duskom Jurisic

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
piskerernest

Post by piskerernest »

MUNAFIK wrote:
piskerernest wrote:
ZZZlica wrote: Bio bi ti odavno na psihijatriji da zivis u Stocu kao potomak jedne od najstarijih bosnjackih stocanskih familija, da ti svaki dan u gradu osvane neki novi monumentalni križ ili neki krizni put (na svaki metar jedan krizic), a iznad glave vijore sahovnice.

Momak je jednom pokusao staviti zastavu BiH, pa su ga "Herceg-Bosanci" htjeli lincovati :roll:

ma on zastavu hrvatskog naroda naziva zastavom zločinačke herceg bosne,.
u tome je stvar.
zastava koju svi prepoznajemo kao šahovnicu hrvati doživljavaju svojom zastavom,a on tu zastavu non stop naziva zastavom zločinačke herceg bosne.
ja imam razumijevanja za to što je on preživio i u pravu je kada zastavu 1 naroda sa čini mi se tvrđave zamijeni državnom zastavom,ali ne možeš zastavu 1 naroda nazivati tako kako je on naziva.

A uredu je u sred Bosne i Hercegovine na sva moguca mjesta stavljati HR zastavu??? Jel uredu pod tom zastavom pobiti i protjerati iz Stoca jedan narod spalit im i porusiti domove i onda na njihove kuce staviti iste te zastave???
Strasni zlocini su bas pod tom zasavom uradjeni i dan danas se vrse pa tamo u Stocu je aparthejd na svakom koraku i mozes li zamisliti provode ga Hrvati isti ti koji kace te zastave na svakom koraku???

Niko ne naziva zastavu Republike Hrvatske zlocinackom i ovakvom i onakvom ali kad se ta zastava stavi u kontekst i u situaciju kakva je u Stocu onda ona nosi jasnu poruku ''Mi Hrvati smo ovdje glavni i ovdje ima mjesta samo za nas svi ostali niste dobro dosli i na sve nacine cemo Vas protjerati PA AKO BUDE TREBALO OPET CEMO VAM RUSITI DOMOVE I UBIJATI VAS''

Volio bih da ima Hrvata koji ce osuditi to jer to samo steti ugledu hrvata i ugledu hrvatske zastave tj ( zastave susjedne nam zemlje)

Dizdare svaka cast, istina je gorka svima icestitam na snazi i smjelosti da je kazes javno pred svima znajuci da ces se opet vratiti u Stolac gdje te lahko mrak moze pojest i da niko za to ne odgovara... SVAKA CASTTTT!!!!
postoji razlika između zastave RH i obične hrvatske zastave,tzv. šahovnice.
ova prva ima 5 znakova više ,ne znam kako se to naziva jer ponavljam nemam je u kući ali malo bolje pogledajte i vidićete razliku između zastave RH i obične zastave hrvata.
ja se ograđujem i osuđujem zločine u stocu,ne kažem da je dizdar u svemu u krivu,nego da nije u redu da hrvatsku zastavu naziva maltene zločinačkom i da on izgleda ne zna da postoji zastava koja je zvanična zastava RH i da to nije zastava koja je izmišljena 92. ili 93. kada su idioti među hrvatima počeli ubijati i tjerati svoje komšije srbe i bošnjake.
neću sada proširivati temu i pisati o obrnutoj situaciji.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 11:10, edited 1 time in total.
Comrad

Post by Comrad »

Da nasi voditelji ne znaju praviti ove emisije to znamo, nego mi nije jasno kako vise ne skontaju neke stvari. Duska vjecito zovne nekih 5-6 likova, a iz aviona se vidi da u BiH ne postoji voditelj koji moze da se nosi sa jednim politicarem a kamo li sa njih 4-5. Oni tu dodju, svadjaju se, mozda jedna od 100 emisija krene onako kako je Duska zamislila. Jer ona ih ne moze zaustaviti kada krenu da baljezgaju. Ne moze onako. I da, sto je zanimljivo, nakon svake hebene emisije tih 5-6 ljudi se posvadjaju i mozemo vidjeti ustvari u kakvoj zemlji zivimo.
p.s. Ja bi sve uradio da pobjegnem iz BiH ukoliko dodje do rata, to je moj odgovor na anketu! A divljaci nek divljaju, ocito im malo 3-4 godine :x
ninja-san

Post by ninja-san »

A kako nitko ne razmislja o tome da taj Stolac u dobrom procentu naseljavaju Hrvati pobjegli sa noza oznojenih mudzahedina u Zenici, Kaknju, Varesu, Banovicima, Zavidovicima....

Nitko nema pravo zastavu hrvatskog naroda bila ona sa pleterom (H-B) ili sa kvadratima iznad grba (RH), nazivati fasistickom.
cyprus

Post by cyprus »

Haj Dizdar donekle i može proć (al nije ni njegovo maslo za ramazana), al ona dvojica Zvonko i onaj iz Gacka, ja naprosto ne mogu da vjerujem koliko su to ograničeni umovi :-) :roll: . Nažalost oni predstavljaju današnjeg prosječnog čovjeka iz BiH. :roll:
piskerernest

Post by piskerernest »

bajić je jedini ok bio u emisiji
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

ninja-san wrote:A kako nitko ne razmislja o tome da taj Stolac u dobrom procentu naseljavaju Hrvati pobjegli sa noza oznojenih mudzahedina u Zenici, Kaknju, Varesu, Banovicima, Zavidovicima....

Nitko nema pravo zastavu hrvatskog naroda bila ona sa pleterom (H-B) ili sa kvadratima iznad grba (RH), nazivati fasistickom.
ima i tekako pravo i kako je drugacije nazvati kada te istjeraju iz tvoje kuce onda je sruse ubiju ti nekoliko clanova obitelji onda ti se nedaju vratiti u tvoj grad Stolac i na tvoju srusenu kucu objese bas tu zastavu???

Molim te lijepo kako drugacije nazvati zastavu koju dizu na mjestu zlocina kao znak HVALE I PONOSA!!! ne mozes je zvati zastava Hrvata jer nisu svi hrvati zlocinci, ja je necu tako zvati. ali ta zastava OBJESENA na tom mjestu jeste ZASTAVA FASISTA USTASA I ZLOCINACA, hrvati moraju da dignu glas protiv toga to je ZLOUPOTREBA njihove, hrvatske, zastave.

Ja sam dobronamjeran i reci cu jos jednom to nije Hrvatska zastava, ne onih postenih hrvata, ali oni koji je tamo stavljaju u ime zlocina cine samo zlo sebi i narodu kojem pripadaju!!!
ninja-san

Post by ninja-san »

Pa sto mislis kako se ponasaju ljudi prema kojima je isti takav zlocin pocinjen u Zenici, Varesu, ili Maglaju.
piskerernest

Post by piskerernest »

t
MUNAFIK wrote:
ninja-san wrote:A kako nitko ne razmislja o tome da taj Stolac u dobrom procentu naseljavaju Hrvati pobjegli sa noza oznojenih mudzahedina u Zenici, Kaknju, Varesu, Banovicima, Zavidovicima....

ima i tekako pravo i kako je drugacije nazvati kada te istjeraju iz tvoje kuce onda je sruse ubiju ti nekoliko clanova obitelji onda ti se nedaju vratiti u tvoj grad Stolac i na tvoju srusenu kucu objese bas tu zastavu???

Molim te lijepo kako drugacije nazvati zastavu koju dizu na mjestu zlocina kao znak HVALE I PONOSA!!! ne mozes je zvati zastava Hrvata jer nisu svi hrvati zlocinci, ja je necu tako zvati. ali ta zastava OBJESENA na tom mjestu jeste ZASTAVA FASISTA USTASA I ZLOCINACA, hrvati moraju da dignu glas protiv toga to je ZLOUPOTREBA njihove, hrvatske, zastave.

Ja sam dobronamjeran i reci cu jos jednom to nije Hrvatska zastava, ne onih postenih hrvata, ali oni koji je tamo stavljaju u ime zlocina cine samo zlo sebi i narodu kojem pripadaju!!!
to rade idioti među hrvatima ,ustaše ,fašisti nazovi ih kako hoćeš.
ta zastava je zastava hrvata stoljećima ,i poslije ndh je ona ostala zastava hrvata bez obzira što su ustaše isticale tu zastavu i zloupotrebljavale je.

ko su pošteni hrvati,ajde molim te reci.jesu li to oni poznati intelektualci koji su poslije 10 godina kritike ,žestoke kritike tuđmana i njegovog režima uavazu proglašavani špijunima i izdajicama države npr. lovrenović,stojić,jergović.

slične stvari su činili i idioti među bošnjacima ,da li automatski i zastava koju bošnjaci smatraju svojom može po nekome biti zločinačka
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

ninja-san wrote:Pa sto mislis kako se ponasaju ljudi prema kojima je isti takav zlocin pocinjen u Zenici, Varesu, ili Maglaju.
budimo objektivni i realni, situacija u Stocu se ne moze porediti ni sa jednim drugim gradom, tamo je tipicni aparthejd koji provodi tamosnje hrvatsko stanovnistvo, bez ljutnje i icega budimo REALNI I ISKRENI!! tamo sve sto se pravi i sto postoji je hrvatsko i namjenjeno je samo Hrvatima a razni krizevi i sahovnice o tome da i ne pricam!!!
cyprus

Post by cyprus »

MUNAFIK wrote:
ninja-san wrote:Pa sto mislis kako se ponasaju ljudi prema kojima je isti takav zlocin pocinjen u Zenici, Varesu, ili Maglaju.
budimo objektivni i realni, situacija u Stocu se ne moze porediti ni sa jednim drugim gradom, tamo je tipicni aparthejd koji provodi tamosnje hrvatsko stanovnistvo, bez ljutnje i icega budimo REALNI I ISKRENI!! tamo sve sto se pravi i sto postoji je hrvatsko i namjenjeno je samo Hrvatima a razni krizevi i sahovnice o tome da i ne pricam!!!
A Bugojno? Sam Dizdar ga je spomenuo i uporedio sa Stocem.
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

cyprus wrote:
MUNAFIK wrote:
A Bugojno? Sam Dizdar ga je spomenuo i uporedio sa Stocem.
Ako u Bugojnu postoji takav zlocin i ako u Bugojnu Bosnjaci ne daju hrvatskoj djeci da idu u skole i ako postoji posebna bolnica samo za bosnjake, ako se ni jedan hrvat u Bugojnu ne moze zaposliti, ako se godinama hrvat mora boriti da bi dobio svoju kucu i zemlju nazad, ako na hrvatskoj zemlji bosnjaci u bugojnu prave kojekakva svetista ili ti 'Isamske puteve'' ako po bugojnu na sve strane kace zastave sta ti ja znak kakve i ako svakodnevno na sve moguce nacine diskriminiraju hrvate i jos ako ako jos hiljadu puta... onda svaka cast Bugojno je isto sto i Stolac!!!

Ovo sve navedeno nije tema, tema je Emisija i njeni gosti gdje je jedan od gostiju zastavu koju ustase stavljaju na mjestima na kojima su zlocine pocinili nazvao zlocinackom, i prema meni ima apsolutno pravo jer kako je drugacije nazvati??? mjesto zlocina izvrsitelj zlocina u znak hvale i dike stavio tu svoju zastavu--- sve je u znaku ZLOCINA PA STO NE BI ONDA I TA ZASTAVA SE NAZVALA ZLOCINACKOM!!! jos jednom kazem Zastava R Hrvatske nije zlocinacka ali ako se ona stavi u Sred BiH na mjestu gdje su zlocini pocinjeni onda tu zastavu moramo zvati tako!!!
ninja-san

Post by ninja-san »

MUNAFIK,
Hajde da pustimo da nas Europa i Svijet ocijene, hajde da ne valoriziramno sami sebe...

Ja se sutra ujutro u 09:45 mogu nacrtati na Vienna International Airport, i piti kavu u pasazu, mozes li ti.... dedo, nana, onaj sto misli od podne i do podne....
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Kakav ba zlocin u Zenici ba, jes' ti dobar jaro?

Ako si mislio na onaj sa ispaljenom ustaskom granatom koja je ubila 17 ljudi u sred grada, granatom koja je otkinula mom jaranu nogu u Crkvicama i jos neke "incidente" onda je ok, u suprotnom kod "zlocinackog" ljecnika Potrebica na neuropsi'jatriju da te pregleda dijete, ako ti zatreba stela reci. Potrebic nije musliman.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

ninja-san wrote:MUNAFIK,
Hajde da pustimo da nas Europa i Svijet ocijene, hajde da ne valoriziramno sami sebe...

Ja se sutra ujutro u 09:45 mogu nacrtati na Vienna International Airport, i piti kavu u pasazu, mozes li ti.... dedo, nana, onaj sto misli od podne i do podne....
Ja znam da ti mozes pit ka(H)Vu sinko moj, siroko ti polje evropsko i daleko sa "saharom", nemam nista protiv toga, sve dok ne pocnes srat.
Nemoj vise matere ti tvoje one, da valoriziras ti narod. Tako je valorizir'o i Hitler, Pavelic (za kojeg hamletovski pojma nemate il' biste ga il' ne biste ga) i Milosevic i Boban a i Njofra, a u novije vrijeme nas je valorizirala i
JEB(O)ropa, kazavsi kako je vrlo isplativo i cak sta vise pohvalno pobit' muslimansku gamad, i "islamisticke ekstremiste" i "teroriste" u srcu JEB(O)rope.

Me's'cini da si im'o nesto suvislije komentare prije, ja stvarno pojma nemam odakle ti se izrodi toliki gnjev kao kod pojedinih i sta je uzrok tome?
Povampirite se preko noci.

Nema sta, dobio si od Njofre saharu, pa mozes da seres, blago tebi imas dvi' domovine, al' dzaba ti - iz istog si prkna JEB(O)rupe dos'o ko i ja.

Da imas pet pasosa Comonwealtha.

POZDRAV DOMOVINI!
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

ninja-san wrote:MUNAFIK,

jel pricamo o istom onom svijetu i evropi sto su dopustili da se u BiH desi ovo veliko krvoprolice, jel pricamo o svijetu i evropi koji su genocid sveli na nivo jedne opstine i na kraju krajeva jel ti mislis na onaj svijet i evropu koji su nam uveli EMBARGO na oruzije dok su cetnici naoruzani do zuba ubijali klali silovali palili i protjerivali??? i jel pricas o ovome svijetu i evropi koji mirno gledaju, ustvari aktivno ucestvuju u jos vecim agresijama zlocinima koji se trenutno desavaju sirom svijeta?

Neka hvala oni nemaju za mene i za moje mrtve a i za sve gradjane BiH i sve mrtve i zrtve zlocina genocida silovanja protjerivanja , sta da ocjenjuju!!!

Svaka tebi cast sto mozes, ali ja volim svoju domovinu BiH i ja znam zasto ne mogu to sto ti mozes, a isto tako ti nikad ne mozes voliti BiH koliko ja mogu, znas li ti zasto?!? Sretno na kafici ili kavici...
Last edited by MUNAFIK on 25/11/2007 13:56, edited 1 time in total.
ninja-san

Post by ninja-san »

Za Zivka Totica ja pitam, i izresetano vozilo sa tablicama HVO-ZE i za one jadne i nesretne ljude o kojima se ogvori u optuznici protiv Delica....

Zenice , Zenice ne sluzi te zaborav....
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

ninja-san wrote:Za Zivka Totica ja pitam, i izresetano vozilo sa tablicama HVO-ZE i za one jadne i nesretne ljude o kojima se ogvori u optuznici protiv Delica....

Zenice , Zenice ne sluzi te zaborav....
Zenicu poredis sa Stocem????? :-? :-? :-? :-?
ninja-san

Post by ninja-san »

Pa kad ne volite EU, zasto se onda gomilate po Njemackoj, Austriji, Danskoj ,Svedskoj i drugim gostoprimljivim zemljama...

Ccc... jos nisam cuo da je Bosnjak, izbjeglica otisao u Irak, Iran, Saudijsku Arabiju, Turkmenistan, i da se tamo ostvario, uspio i vratio sa Volovom
S 80.

Sve se radi gomilanje po Danskoj, Svedskoj, USA, Njemackoj, a onda pripremanje teroristickih napada...

Cccc, shvatiti ce i EU brzo...
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

ninja-san wrote:Pa kad ne volite EU, zasto se onda gomilate po Njemackoj, Austriji, Danskoj ,Svedskoj i drugim gostoprimljivim zemljama...

Ccc... jos nisam cuo da je Bosnjak, izbjeglica otisao u Irak, Iran, Saudijsku Arabiju, Turkmenistan, i da se tamo ostvario, uspio i vratio sa Volovom
S 80.

Sve se radi gomilanje po Danskoj, Svedskoj, USA, Njemackoj, a onda pripremanje teroristickih napada...

Cccc, shvatiti ce i EU brzo...
ti ocito imas nekih problema????

pricamo o Stocu i samo o Stocu, sta tu nije jasno ja sam spomenuo zlocinje tamo ti odmah pocnes pricu o nekim drugm zlocinima???? sto to, jel to neki BOLESNI pokusaj OPRAVDANJA ZLOCINA U STOCU????sta je bilo ne moze se vise LAGATI i pricati 'nije to istina' pa se sad preslo na PRAVDANJE tih zlocina....

BOLESNOOOOOOO fujjjjjjj....
ninja-san

Post by ninja-san »

Ma ne pravda se nitko, ali ne moze se prcati o Stocu, bez price o Kaknju i Banovicima, jer se to desilo u isto vrijeme.

Medjutim ne odgovori ti meni, sto nitko nije izbjegao u Iran?
Citizen-X

Post by Citizen-X »

ninja-san wrote:Ma ne pravda se nitko, ali ne moze se prcati o Stocu, bez price o Kaknju i Banovicima, jer se to desilo u isto vrijeme.

Pa hajd da ja tebe pitam po kojem
ti to pravu svojatas evropsko tle,sto si ti boljI evropljanin od mene ili bilo koga treceg,desetog?

Je l' to zato sto si krscanin?

E ako je tako onda nisi dalje od dr Mengeleta dogur'o k'o ni brdo sumara koji istjerase I pobise gromadu naroda u sred te jebene Evrope.
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

ninja-san wrote:Ma ne pravda se nitko, ali ne moze se prcati o Stocu, bez price o Kaknju i Banovicima, jer se to desilo u isto vrijeme.

Ne nije se desilo u isto vrijeme jer u Stocu se to desava i dan danas, ili se ti pravis glup!!!

A sto bih ja odgovarao zasto niko nije otisao u Iran??? ne razumijem pitanje ni svrhu pitanja?? i ne kontam te....
ninja-san

Post by ninja-san »

Ah,
Pa naravno da sam bolji Europljanin, jer zna Europa da cu ja raditi na razvoju civiliziranog drustva a ti da ces vjerojatno sibicariti na Fridrih-Hendrich Laan,krasti bicikle, saneriti Marlboro i krivotvoriti vize....

Zato mene Europa primi u kucnim papucama, a ti moras donijeti nalaze krvi i potvrdu iz MUP-a da nisi nista krao pisljednjih 6 mjeseci....
ninja-san

Post by ninja-san »

Ma raumijes ti MUNAFIK super dobro...
Stvar je u tome sto se takvi kao ti zaklinju u neke islamske vrijednosti, propagiraju serijat, tuku zaljubljene parove po Sarajevu, a onda se, gle cuda, ne teleportiraju u Avganistan, vec u zemlje, kako kazete "cafirske" i "krsscanske " Europe, pa valja tamo raditi , i obitelj organizirati....
Post Reply