Druže Ragibe samo dva pitanja
-
BigusDickus
Dobro vodolija, sta si se oKOMIo
na komija. Znas li uopce zbog cega je postavio ovakvo pitanje?
-
LudoALudjiJA
ako pogledas dva pitanja kojim je komi i otvorio ovu temu, shvatices da je to samo poklic koji niti predstavlja kakve argumente, niti ima kakve veze sa necim sto bi se trebalo zvati "diskusija na forumu" koja podrazumijeva izlaganje argumenata, kontrargumenata itd. uvazavajuci cinjenice i logiku kao kriterije, a njihova veza sa zdravom pamecu je teze dokaziva od krvnih veza mog cuke sa engleskom kraljicomFair Life wrote:Umjesto silom argumenta, dokazujes argumentom sile. Ne ide to bas tako jednostavno vodolija_33.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30 Re: Druže Ragibe samo dva pitanja
ja sam upoznao više od pedeset forumašavodolija_33 wrote:A što to tebi smeta diskutovanje o Islamu, Tita ti? Ako ti tema ne odgovara, a ti lijepo produži na slijedeću u kojoj diskutujete o tome ko je koga " opalio" gdjekomi wrote:izritiran vašim obraćanjem prema jednoj forumašici postavljam vam dva pitanja
1. zašto taj vaš bog nije čekao sa objavom do pojave interneta (ili barem TV-a, radija) jer bi se tako vijest o njemu širila brže
2. Zašto ne idete u Kinu ili neku drugu zemlju da propovijedate svoj nauk, jer očito ovdje nećete ništa postići?, kako
, i o ostalim glupostima koje se mogu naći na ovom forumu
. Vidiš, ja te teme preskačem jer me ne interesuju i smatram da su za ljude koji imaju malo problema sa "softverom" ali Boga mi i "hardverom"
pa im ga to dođe kao ventil.
Tita mi, ponekad mislim da su ta vaša "sranja" uglavnom plod, bojim se, općeprihvaćenog stava da je sve što je Islamsko loše pa čak i "taj Islamski Bog". Trend. To samo pokazuje koliko ste glupi i ograničeni. Bog je jedan i jedini, za sve nas koji vjerujemo.
I na koncu, ko si ti?Jedan obični anonimus (kao i ja, u ostalom!), ništica. Svoje frustracije i bijesove iskaljuješ ovdje, pokušavajući da budeš simpa i mangup koji je konačno shvatio bit života u kojem nema mjesta za Boga i vjeru. OK, to je tvoj izbor, ali nemoj onda druge ljude optuživati što imaju svoj izbor.
često mnoge sretnem na ulici pozdravimo se
ponekad sjedimo zajedno na kavama
a dok sam pljuvao po kršćanstvu bio sam cool
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
on samo zna da je bog jedan osim kod milijarde indijaca koji imaju 340 milijuna bogovaBigusDickus wrote:Dobro vodolija, sta si se oKOMIona komija. Znas li uopce zbog cega je postavio ovakvo pitanje?
-
vodolija_33
E to je ono što mi najviše i ide na živce. Taj način postavljanja tema. (Neki dan Sport Billy je postavio temu na sličan način. Nešto kao:"UKINIMO RELIGIJU KAO LEGITIMNU FORMU FAŠIZMA" ili nešto tako!LudoALudjiJA wrote:ako pogledas dva pitanja kojim je komi i otvorio ovu temu, shvatices da je to samo poklic koji niti predstavlja kakve argumente, niti ima kakve veze sa necim sto bi se trebalo zvati "diskusija na forumu" koja podrazumijeva izlaganje argumenata, kontrargumenata itd. uvazavajuci cinjenice i logiku kao kriterije, a njihova veza sa zdravom pamecu je teze dokaziva od krvnih veza mog cuke sa engleskom kraljicomFair Life wrote:Umjesto silom argumenta, dokazujes argumentom sile. Ne ide to bas tako jednostavno vodolija_33.
Elem, non-stop isto otkako sam član na ovom forumu.
@bigdickus-
Ne, ja neznam zašto je postavio takvo pitanje, jer nikakav pametan uvod nije ni napravljen. Smatram da je glupo što se "neka tamo" tema proteže na hiljadu drugih, tako što "neko" ili ne zna postirati odgovor ili misli da je njegovo mišljenje glede iste jako bitno pa ga postavi na novoj temi (što je u konkretnom slučaju i uradio)
@komi-
Nešto se ne sjećam da si imao moju podršku, kada si "jedno jutro ustao i skontao da mrziš kršćanstvo i sveštenstvo". Sjeti se malo, pa ćeš vidjeti da nisi u pravu.
Lijep pozdrav
-
RoadRunner
#33 Re: Druže Ragibe samo dva pitanja
To je zalosna istina.komi wrote:
ja sam upoznao više od pedeset forumaša
često mnoge sretnem na ulici pozdravimo se
ponekad sjedimo zajedno na kavama
a dok sam pljuvao po kršćanstvu bio sam cool
Dok pljujes po jednoj strani, samo te ta strana ne voli, dok pljujes samo po drugoj strani, samo te druga strana ne voli. Ako pljujes po svim stranama, ne voli te niko, a niko nece ni da stane i malo skonta koliko si ti uopste u pravu dok to radis.
Ja ovdje pod "pljuvati" ne podrazumjevam "blatiti", da se razumijemo.
-
Ahlam
Ragie... nadam se da cu kod eteb naci spas u tvojim rijecima. Ja zivim u arapskoj porodici znas. i onaj tamo zenska kad dobije prvu onu,.. ma znas i sma.. mora se pokriti... eh, ali ja se ne zelim pokriti, jer jednostavno sta ja znam.... I sad pitanje.. da li je obavezno da se zenska mor apkriti. U Kur' anu pise da jets. ali postojili, moze li da se ne pokrijem.
-
vodolija_33
Ovdje mi nešto nikako nije jasno. Kako djevojka koja živi u arapskoj porodici ne zna vjerske propise?Ahlam wrote:Ragie... nadam se da cu kod eteb naci spas u tvojim rijecima. Ja zivim u arapskoj porodici znas. i onaj tamo zenska kad dobije prvu onu,.. ma znas i sma.. mora se pokriti... eh, ali ja se ne zelim pokriti, jer jednostavno sta ja znam.... I sad pitanje.. da li je obavezno da se zenska mor apkriti. U Kur' anu pise da jets. ali postojili, moze li da se ne pokrijem.
Također, način pisanja rečenica i izražavanje misli....
Možda griješim, a možda ne. Vidjet ćemo. Do tada, lijep pozdrav.
-
LudoALudjiJA
vodolija, ovo sto slijedi je sa topika "trebam pomoc.." koji je Ahlam otvorila:vodolija_33 wrote:[Također, način pisanja rečenica i izražavanje misli....Da li to treba da nam pokaže u kolikoj si dilemi ili nešto sasvim drugo
Ne znam, možda griješim ali ovo mi nikako ne ide u glavu. Imam neki čudan osjećaj da nisi tako "zbunjena" i "nepismena" kao što se čini. Pisani tekst ima jednu prednost, a ta je da možeš da uradiš "spell check". Eh upravo to nekorištenje spomenutog alata me najviše zbunjuje
Možda griješim, a možda ne. Vidjet ćemo. Do tada, lijep pozdrav.
"LudoALudjiJA (citat):
ne znam sta on misli, ali cu ti reci sta ja mislim...ti ili se zezas sa citavom ovom pricom (ako je tako, skidam kapu na inteligenciji, stilu i ideji) ili si jako nezrela, da ne kazem nista jace...koje god od ovo dvoje, ja sam sa ovim topikom zavrsio...
TIFA29 (citat):
Zasto li samo imam dojam da je tema izmisljena, da curica nije curica, vec neki momak, kao i da je postavljena sa sasvim drugom namjerom nego sto sadrzaj uvodnog komentara sugerira.?
mada sam namjeravao zavrsiti sa ovim topikom, vratio sam se samo da kazem da se i ja i Tifa mozemo oko neceg sloziti...svijet je ljepsi sa takvim spoznajama"
izgleda da nas je nekoliko, neovisno jedan od drugog, doslo na isti zakljucak...Tifa bi se sad komotno mogao pozvati na vjerovatnocu valjanosti takvih premisa po sudu logike...ili tako nekako...