UEFA champions league 2007/2008

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

Post by cyprus »

Za Lyon se već od samog početka ove sezone znalo da to nije više onaj Lyon iz prošlih sezona. Jučer nisam smio odigrat keca na njih i sreća što nisam. Istina, pao sam na nekim drugim parovima al to je već neka druga priča.

Što se tiče Stuttgarta i njemačkog klupskog fudbala, nije tajna da su i jedni i dugi u krizi: Stuttgart ove sezone, a njemci generalno zadnjih 5-6 sezona. Zato mislim da ova pobjeda Barcelone ne može bit neko mjerilo njene snage. Mislim da je slabljenju njemačke lige u najvećoj mjeri ogroman broj prosječnih i ispodprosječnih igrača iz istočne evrope i drugih djelova svijeta koje njemački klubovi dovode u svoje redove. Eto kad su njemački prvoligaši došli na ideju da dovode neke igrače direktno iz naše lige (Berberović, Grujić, Hrgović, Jelić) onda je stvar jasna kaliko je jačina njemačke lige oslabila u odnosu na prije period prije 7-8 godina. Ipak ove sezone njemačka jeliga nakon dugo vremena je dobila klub koji po kvalitetu igračkog kadra može parirati svakom evropskom klubu. To je naravno Bayern i mislim da je ovogodišnja LŠ uveliko oslabljena neigranjem ovog kluba u njoj.

Vezano za ostatak sinoćnjih rezultata mislim da je sve ostalo prošlo bez iznenađenja. I još samo da napomenem da Mančester sinoć nije zaslužio pobjedu.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Ne znam samo kako se možete nafuravati da su njemački klubovi bolji od španskih. Po kvalitetu njemačka liga je negdje tik iza talijanske, a ona je svjetlosnim godinama iza španske i engleske. Ako ništa drugo njemačka liga je nešto interesantnija za gledanje od talijana. I tu se možete sporiti (talijani ili nijemci). Sa špancima nisu ni u istoj jakosnoj skupini. Špance možete porediti (i po kvalitetu i po zanimljivosti) samo sa englezima.

Moja prognoza za večeras:

Liverpool-Marseille 2:0
(Torres će opet da bude lud, a svakako se zna da se reini go ne može dati)

Besiktas-Porto 2:2
(Porto je opet jak ove godine, kao i ostali portugalski klubovi. ovo je tekma na kojoj bi večeras volio da budem)

Valencia-Chelsea 2:0
(e ovo će biti osvetničko iživljavanje)

Rosenborg-Schalke 0:1
(teška utakmica u kojoj šalke ima imperativ pobjede, a rosenborg je ipak samo slaba ekipa koja je imala sreće protiv kriznog čelzija)

Lazio-Real Madrid 1:3
(ne volim real, al' što tek ne volim ove fasci majmune - ovo je nerezonski tip, al će ih real zgaziti. jedino bih volio da im samo crnci zabijaju. golove naravno)

Bremen-Olympiakos 3:1
(reći ću samo da se diego pravo ide u real, a to valja i zaslužiti. večeras)

Celtic-Milan 0:0
(ovaj smor od tekme ne treba ni gledati. milan je večeras pojačan. ne igra im dida)

Benfica-Shakhtar 2:0
(gledajte malog argentinca večeras. zove se DeMaria)
elSaik

Post by elSaik »

cyprus wrote:Za Lyon se već od samog početka ove sezone znalo da to nije više onaj Lyon iz prošlih sezona. Jučer nisam smio odigrat keca na njih i sreća što nisam. Istina, pao sam na nekim drugim parovima al to je već neka druga priča.

Što se tiče Stuttgarta i njemačkog klupskog fudbala, nije tajna da su i jedni i dugi u krizi: Stuttgart ove sezone, a njemci generalno zadnjih 5-6 sezona. Zato mislim da ova pobjeda Barcelone ne može bit neko mjerilo njene snage. Mislim da je slabljenju njemačke lige u najvećoj mjeri ogroman broj prosječnih i ispodprosječnih igrača iz istočne evrope i drugih djelova svijeta koje njemački klubovi dovode u svoje redove. Eto kad su njemački prvoligaši došli na ideju da dovode neke igrače direktno iz naše lige (Berberović, Grujić, Hrgović, Jelić) onda je stvar jasna kaliko je jačina njemačke lige oslabila u odnosu na prije period prije 7-8 godina. Ipak ove sezone njemačka jeliga nakon dugo vremena je dobila klub koji po kvalitetu igračkog kadra može parirati svakom evropskom klubu. To je naravno Bayern i mislim da je ovogodišnja LŠ uveliko oslabljena neigranjem ovog kluba u njoj.

Vezano za ostatak sinoćnjih rezultata mislim da je sve ostalo prošlo bez iznenađenja. I još samo da napomenem da Mančester sinoć nije zaslužio pobjedu.
barem u Njemačkoj nisu gigantske cijene igrača i ulaznica... fudbal je koliko toliko ostao normalan... pa čovječe, 2.Bundesliga je protekle sezone imala veći prosjek gledalaca od italijanske serie A... a sve mi se čini da su vama zanimljivije lige u kojima se što manje timova bori za prvaka... meni lično nisu...

što se Lige prvaka tiče, to je najgluplje fudbalsko takmičenje koje postoji... krenuvši od samog naziva koji veze nema sa timovima koji učestvuju u istom...
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Zavatoni wrote:Ne znam samo kako se možete nafuravati da su njemački klubovi bolji od španskih. Po kvalitetu njemačka liga je negdje tik iza talijanske, a ona je svjetlosnim godinama iza španske i engleske. Ako ništa drugo njemačka liga je nešto interesantnija za gledanje od talijana. I tu se možete sporiti (talijani ili nijemci). Sa špancima nisu ni u istoj jakosnoj skupini. Špance možete porediti (i po kvalitetu i po zanimljivosti) samo sa englezima.

Moja prognoza za večeras:

Liverpool-Marseille 2:0
(Torres će opet da bude lud, a svakako se zna da se reini go ne može dati)

Besiktas-Porto 2:2
(Porto je opet jak ove godine, kao i ostali portugalski klubovi. ovo je tekma na kojoj bi večeras volio da budem)

Valencia-Chelsea 2:0
(e ovo će biti osvetničko iživljavanje)

Rosenborg-Schalke 0:1
(teška utakmica u kojoj šalke ima imperativ pobjede, a rosenborg je ipak samo slaba ekipa koja je imala sreće protiv kriznog čelzija)

Lazio-Real Madrid 1:3
(ne volim real, al' što tek ne volim ove fasci majmune - ovo je nerezonski tip, al će ih real zgaziti. jedino bih volio da im samo crnci zabijaju. golove naravno)

Bremen-Olympiakos 3:1
(reći ću samo da se diego pravo ide u real, a to valja i zaslužiti. večeras)

Celtic-Milan 0:0
(ovaj smor od tekme ne treba ni gledati. milan je večeras pojačan. ne igra im dida)

Benfica-Shakhtar 2:0
(gledajte malog argentinca večeras. zove se DeMaria)

Samo se ti nadaj. :oops:
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Patron of Formello wrote: Samo se ti nadaj. :oops:
Jebi ga. Mor'o sam malo. :-D

Inače Roma je sinoć odigrala solidno i zaslužila je barem bod. U globalu sinoćnja igra dosta ohrabruje, i mislim da će ova sezona biti solidna za Romu.

Rekl'o bi se PoF-e da sam navijač Rome, pa da bi odmah eventualnu raspravu zaustavio reći ću da Romu samo gotivim, ali navijam samo za svoj klub, a to je Sarajevo. Inače sviđa mi se ta analogija Sarajeva i Rima u pogledu fudbala.

Komentar ostalih sinoćnjih utakmica:

Lyon-Rangers 0:3
(e ono je bio konačni krah lyona. i bilo je više vrijeme. postali su pravo dosadni. iako gledajući snimak, pogodili su toliko prečki i stativa da su zaslužili malo manji poraz. ma po prvoj utakmici sa barcelonom se vidjelo da je lyon tanak ove godine. rangersi ni krivi ni dužni odoše dalje, jer ne vrjerujem da će im stuttgart išta moći).

Stuttgart-Barcelona 0:2
(ma dosta je hvalospjeva o barceloni ove godine. mislim da su ubjedljivo najjači u LP ove godine i sve osim njihovog osvajanja ove godine će po meni biti veliko iznenađenje. stuttgart je prosječna njemačka ekipa koja zaista ne spada u LP).

Manchester-Roma 1:0
(jedva je ono bilo sinoć. puno realnije je bilo 1:1 ili 0:0)

Dinamo Kyev-Sporting 1:2
(portugalci su ove godine jači u LP nego ikada do sada. a onaj šovkovski je sad naš'o praviti sranja. što ne napravi barem jednu onakvu glupost od sinoć protiv nas. on je isključivi krivac za oba gola i poraz dinama).

CSKA-Fenerbahce 2:2
(svaka čast za turke. nakon sinoćnje utakmice postaje sve izvjesniji njihov prolaz u osminu finala)

Inter-PSV 2:0
(rutinski, nema šta. ako je drogba obilježio prethodne godine, ova godina je godina ibrahimovića. čini mi se da je napkon ušao u onu top formu. trenutno prvi špic na svijetu. pa onaj go glavom sinoć je čisto ludilo).

Steaua-Arsenal 0:1
(Arsenal me iznenađuje ove godine. Dole kapa Wenger - arsenalove bebe igraju sjajno. nevjerovatno su kompaktni i nezgodni, al biće problema u fazi ispadanja k'o da gledam)

Sevilla-Slavia 4:2
(ova utakmica se svodi pod onu "nisu u istom razredu jačine")

Toliko.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

elSaik wrote:Pričajte šta hoćete, njemačka Bundesliga je najbolja liga u Europi...
Mora da se šališ :lol:

Nema šanse da je jača od

Image

:D
DicaTM

Post by DicaTM »

Po meni je najbolja Engleska liga, samo pogledajte zalaganje fudbalera, trku, fizičku spremnost, atmosferu na tribinama tamo i sve vam se kaže odma'
elSaik

Post by elSaik »

Majstorinho wrote:
elSaik wrote:Pričajte šta hoćete, njemačka Bundesliga je najbolja liga u Europi...
Mora da se šališ :lol:

Nema šanse da je jača od

Image

:D
ako je najjači španski tim jači od najjačeg njemačkog ne znači automatski da je i španska liga jača/kvalitetnija od njemačke... i obratno... meni je Bundesliga najdraža/najzanimljivija i uvijek ću radije pogledati Bayern - Schalke/Dortmund - Schalke/Werder - Bayern nego Real - Barca/Sevilla - Barca/Real - Sevilla... a tome da su španski stadioni poput pozorišta ne želim ni da pričam... to je moje lično mišljenje...

ali je zanimljiva činjenica da sve te "jake" lige bilježe pad gledanosti dok "slaba" njemačka liga iz godine u godine obara rekorde u Njemačkoj...
DicaTM

Post by DicaTM »

Boga mi ništa naspram Engleske. Ono je nogometni raj, ona zemlja oni navijači kad uporedim Grbavicu ili Koševo sa Old Trafordom ili Vemblijem dođe mi da plačem.
elSaik

Post by elSaik »

DicaTM wrote:Boga mi ništa naspram Engleske. Ono je nogometni raj, ona zemlja oni navijači kad uporedim Grbavicu ili Koševo sa Old Trafordom ili Vemblijem dođe mi da plačem.
smiješno... sjede, aplauz, s vremena na vrijeme neka pjesmica i to je to...

skupi 20 000 Bosanaca vs. 20 000 Engleza i vidjet ćeš koliko bi se sjebali...

što se poređenja tiče... jedno su Manchester i London a drugo Sarajevo...
DicaTM

Post by DicaTM »

pa vidi jest da su mirni, ali govorim ti da je na svakoj utakmici 99,99% popunjeno, a razlika između najposjećenije utakmice inajNEposjećenije utakmice je 1000 gledalaca. U Italiji je mala posjeta recimo..
pudlica

Post by pudlica »

italija i njemacka imaju najjace navijace sto se moze vidjeti na tribini,poljaci,englezi,italijani,rusi cjepaju po fajtovima pogotovi poljaci i rusi,al engleska ima najljepsi,bolji fudbal i najbolje stadion,sve je nekako preljepo za gledat,nema prljave igre kao u italij
DicaTM

Post by DicaTM »

Upravo tako
cyprus

Post by cyprus »

Vidim da se oplela priča o jačini liga, pa evo da i ja nešto kažem. Trenutno Engleska i Španska liga su apsolutno daleko ispred ostalih. Od njih dvije prednost dajem Engleskoj zbog većeg broj jakih ekipa. Na trećem mjestu bi mi neupitno bila italijanska, četvrta njemačka (iako možda i jeste ljepša od španske i talijanske, nije ni približne kvalitete), a peta francuska. Od ostatka Evrope izdvojio bih Portugal ispred svih, a zatim i Holandiju, Rusiju, Grčku i Tursku.
rIder

Post by rIder »

sve je izgleda u parama, englezi imaju najvise i najbolja im je liga, talijani imaju problema sa debilima ovaj huliganima a i stadioni su im katastrofa, jedini pravi fudbalski stadioni su u milanu i onaj u djenovi, a problem je i taj sto klubovi nisu vlasnici istih, a drzava normala ne ulaze u njih....
cyprus

Post by cyprus »

Oj večeras iznenađenja. Ja ne znam da je ijedna utakmica završena očekivano. Uveliko se zajebo svak ko je danas kročio u kladionicu :D (ja nisam :D ). Jako sam sretan zbog Chelseaja i Olympiakosa, ali mi je i drago zbog poraza Milana i Liverpoola.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

cyprus wrote:Oj večeras iznenađenja. Ja ne znam da je ijedna utakmica završena očekivano. Uveliko se zajebo svak ko je danas kročio u kladionicu :D (ja nisam :D ). Jako sam sretan zbog Chelseaja i Olympiakosa, ali mi je i drago zbog poraza Milana i Liverpoola.
Meni je drago zbog ovih strucnjaka,koji su bili uvjereni u poraz Chelsija...A posebno mi je drago sto je izgubio Liverpool i Milan.Dva odvratna kluba :x :D
DicaTM

Post by DicaTM »

ja se nisam okladio, dobro je naneviro bi se strašno :lol:

Nikad više iznenađenja
bosn.om

Post by bosn.om »

Majstorinho wrote:
cyprus wrote:Oj večeras iznenađenja. Ja ne znam da je ijedna utakmica završena očekivano. Uveliko se zajebo svak ko je danas kročio u kladionicu :D (ja nisam :D ). Jako sam sretan zbog Chelseaja i Olympiakosa, ali mi je i drago zbog poraza Milana i Liverpoola.
Meni je drago zbog ovih strucnjaka,koji su bili uvjereni u poraz Chelsija...A posebno mi je drago sto je izgubio Liverpool i Milan.Dva odvratna kluba :x :D
Ma nije Liverpool odvratan, bar ima publiku :D al je morao dobiti po gubici, Marseille je mitican klub koji moze biti na dnu tabele u svom prvenstvu, al je sposoban svakog zgaziti u evropskim takmicenjima, tako to ide s legendarnim klubovima naspram novo-obogacenih, a ako se kojim slucajem i Chelsea nadje na putu, i oni ce dobiti po njusci...sinoc se na Anfield-u samo Marseille-ovi ultrasi culi cjelu utakmicu, a da ne govorim u kakvu ce se vatru Velodrome pretvoriti kad gosti dodju, nema vruceg stadiona u Evropi, bi rek'o evropsko predstavnistvo Bombonere. Dobro je krenulo za kvalifikaciju u svakom slucaju, dolazi Porto iduce kolo, bice tesko cini mi se, dobro igraju, al' potom jos zanimljivije.
van Basten

Post by van Basten »

Ja ne pamtim luđe noći u ligi prvaka... rezultata svakakvih... jedini gost koji je izgubio jeste - Milan :lol:
Neka, bar nije monotono
elSaik

Post by elSaik »

admir karic wrote:MA RAYA...ova godina vam ye kao ono kad su monaci i porto otisli doio kraya...tako ye i ova godian sansa za one timice koiy se puuno dizu a niye im tu myestoo
yer, kada se vrati BAYERN I YUVE ...onda.... ove sezone yedini velikan koyi ce i ostat yeste REAL,mislim da ye yedan putnik za moskvu i finale, a drugi ce biti neki timic koyi se puuno dize (barca, inter, manchester)...a sledece sezone finalsista ye BAYERN !!!!
ove sezone na krayu ce se rec:POBYEDNIK LP YE TIM X, U GODINI U KOYOY NEMA bayerna, yuventusa, ayaxa(nema veze sad to sto ih ye dinamo --oni su 4x LP osvoyili)....al zato su tu bili STEUA,SLAVIA, ROSENBORG.... :(:(:(
ya
pa ja, gdje si vidio da u Ligi prvaka igraju prvaci, trebaju da igraju novi prvoligaš iz Italije, 4.iz Njemačke, 2.iz Holandije :roll: :roll: :roll:
van Basten

Post by van Basten »

eto čovjeku smeta prisustvo Steaue u LP, iako je ona jedan od dva kluba iz istočne Evrope koji se okitio titulom osvajača Kupa šampiona i iako je rumunski klubski fudbal u finoj ekspanziji zadnjih godina, a kuka zbog izostanka truhlog Ajaxa jer je on eto nekad 70ih osvojio 3 titule i još jednu prije 10ak godina. Principijelnost, nema šta :-)
A čak i da se poluozbiljno analizira takav način razmišljanja... šta onda? Da li onda trebaju samo oni koji su nekada osvajali Ligu prvaka da imaju pravo učešća? :-)
Better Man

Post by Better Man »

elSaik wrote:
admir karic wrote:MA RAYA...ova godina vam ye kao ono kad su monaci i porto otisli doio kraya...tako ye i ova godian sansa za one timice koiy se puuno dizu a niye im tu myestoo
yer, kada se vrati BAYERN I YUVE ...onda.... ove sezone yedini velikan koyi ce i ostat yeste REAL,mislim da ye yedan putnik za moskvu i finale, a drugi ce biti neki timic koyi se puuno dize (barca, inter, manchester)...a sledece sezone finalsista ye BAYERN !!!!
ove sezone na krayu ce se rec:POBYEDNIK LP YE TIM X, U GODINI U KOYOY NEMA bayerna, yuventusa, ayaxa(nema veze sad to sto ih ye dinamo --oni su 4x LP osvoyili)....al zato su tu bili STEUA,SLAVIA, ROSENBORG.... :(:(:(
ya
pa ja, gdje si vidio da u Ligi prvaka igraju prvaci, trebaju da igraju novi prvoligaš iz Italije, 4.iz Njemačke, 2.iz Holandije :roll: :roll: :roll:
Nek nema Bayerna ni Juventusa i onako nisu zaslužili, a i igraju ružan fudbal u Ligi Prvaka. Dosta mi je Juventusovih 0:0 ili 1:0, a isto tako i od Bayerna.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Rangers-Barcelona...Bit ce dobra tekma.Jelde? :D
kijameta

Post by kijameta »

Majstorinho wrote:Rangers-Barcelona...Bit ce dobra tekma.Jelde? :D
2 kao suza.
Post Reply