Ne dirajte nas, mi nemamo babe!(delozacije)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

ima li iko informaciju zašto su ih deložirali?

Mislim, ovakvih slučajeva je bilo prije 5-6 godina koliko hoćeš i u Sarajevu tako da me ova deložacija u Kalesiji nije posebno iznenadila.
Žao mi je zbog teške situacije jadne žene, ali po ovoj priči gore ispada kao da su "kabadahije" došle iz vedra neba i istjerale ženu iz stana, tj. nema druge strane priče - ko ima pravo na stan, je li bilo predlagano neko drugo rješenje ovoj gospođi, da li se i ako jeste koliko puta odlagala ova deložacija.. itd..

Nažalost, priča je tragična, ali ako je stan tuđi ova je deložacija bila neminovna.

S druge strane, ako stan pripada nekoj instituciji koja ne želi da ga da na korištenje - e j............. redom.
nostalgicar

Post by nostalgicar »

POLITICARI I LOPOVI SVE PARE KOJE STE POKRALI ZA LIJEKA VAM TREBALE !!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

mIRCerka wrote:jah, identifikovasmo i problem i odgovorne, a sta CEMO URADIT?
glasat ćemo :roll:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 13:02, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

komi wrote:
glasat ćemo :roll:
oje Image

:x
_ja_

Post by _ja_ »

Stvarno ljudi i zene , sta ce mo uratiti?

_BosanaC

Post by _BosanaC »

_ja_ wrote:

Nista, kao i do sad.
Fiore

#33 we

Post by Fiore »

Ahmmed wrote:e moj fukara....

A svima su im puna usta Bosne, šehida, invalida, demobilisanih boraca......

I licemjerje im , nekako najčešće uz ramazan, ispliva na površinu....Bešćutnost, neosjetljivost, međedi u policijskim odorama, naknadna pamet.....

Ponekad pomislim...Ne zaslužujemo mi Bosnu...jer Bosna zaslužuje bolje ljude.....

To je zasluga sminkera Brankovica i njegove svite.. i da hoce vise izaci ti famozni demobilisani borci na ulice.. Ovo je u svakom kantonu sa bosnjackom vecinom.,ovo je u svakom mjestu sa bosnjacom vecinom.,a zasto? E pa odgovore znaju sminker Brankovic i njegova svita..
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
_ja_ wrote:

Nista, kao i do sad.
za promjenu cu sjesti na ruke umjesto na dupe... :zzzz:
etovidis

Post by etovidis »

Bitno je da je Brankovic 'stambeno osiguran'. :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

jebo ga vise brankovic...pa i moji starci imaju stan 1/1 na svoje ime, koji vam je vise....

Ovim ljudima se moze pomoci, ali kao sto neko rece, potrebne su sve informacije vezano za delozaciju, niko nije dosao iz vedra neba pa u rebra da ih delozira...

sve moze promijeniti i na sve se moze uticati, samo treba maknut sa 'brankovica'....

dokaz za to vam je lik iz kalesije koji je prosli petak trebao imati saslusanje pred sudom, i dobio odgodu (do nekon dana kad sud bude imao vremna da ga primi) kako ne bi fulio dzumu u taj petak...

SVE SE MOZE.
:x :x :x :x
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Stomak me zabolio kad' sam procitala :( :(

Hoce neki da dizu revoluciju i pocinju nove ratove, a na djecu koja su bez babe ostala u skorasnjem ratu su nesto prebrzo zaboravili :( :( :( :( ...

Kako god su dosli u taj stan, nisu zasluzili da ih se naglavacke izbaci :( ....Boze kako su nekom puna usta Boga, kad treba filozofirat i prosipat suplju.....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Lucy01 wrote:Stomak me zabolio kad' sam procitala :( :(

Hoce neki da dizu revoluciju i pocinju nove ratove, a na djecu koja su bez babe ostala u skorasnjem ratu su nesto prebrzo zaboravili :( :( :( :( ...

Kako god su dosli u taj stan, nisu zasluzili da ih se naglavacke izbaci :( ....Boze kako su nekom puna usta Boga, kad treba filozofirat i prosipat suplju.....
i iz podruma rafale pucat u zrak..
danas

Post by danas »

Lucy01 wrote:Stomak me zabolio kad' sam procitala :( :(

ma glavno je pitanje smije li imam biti neko ko nema punu saku brade... whateva...

gag me with a spoon... :roll: :roll: :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Ovo je svidjalo se to nama ili ne realnost nase drzave i stanja u njoj. I mozemo mi svi proklinjati od jutra do sutra sve do jednoga politicara ali dok se ne desi 5 Oktobar prvo u Sarajevu a onda u svim ostalim mjestima u BiH i dalje ce biti ovako kako jeste. U svakom slucaju politicari su uspjeli u jednom: uspjeli su da nas naprave skoro pa ravnodusnim i bezvoljnim za bilo sta konkretno. I necemo nista uraditi ako se svi skupa ne promjenimo iz temelja i kao prvo na tim usranim izborima ne skontamo da glasamo za buducnost nase djece a ne za sebe i politicare. Pa ako ne valja niti jedan sa spiska ne treba onda glasati niti za jednoga.
U ovom slucaju ovdje najnormalnije bi bilo da su na ulaz ove zgrade stali ratni drugovi od ovoga covjeka sto je dao zivot za svoju drzavu, grad pa i za njih same i njihovu djecu.
Kod ovoga sljama ulogu moze imati samo strah i nista vise.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

hrasno38 wrote:Ovo je svidjalo se to nama ili ne realnost nase drzave i stanja u njoj. I mozemo mi svi proklinjati od jutra do sutra sve do jednoga politicara ali dok se ne desi 5 Oktobar prvo u Sarajevu a onda u svim ostalim mjestima u BiH i dalje ce biti ovako kako jeste. U svakom slucaju politicari su uspjeli u jednom: uspjeli su da nas naprave skoro pa ravnodusnim i bezvoljnim za bilo sta konkretno. I necemo nista uraditi ako se svi skupa ne promjenimo iz temelja i kao prvo na tim usranim izborima ne skontamo da glasamo za buducnost nase djece a ne za sebe i politicare. Pa ako ne valja niti jedan sa spiska ne treba onda glasati niti za jednoga.
U ovom slucaju ovdje najnormalnije bi bilo da su na ulaz ove zgrade stali ratni drugovi od ovoga covjeka sto je dao zivot za svoju drzavu, grad pa i za njih same i njihovu djecu.
Kod ovoga sljama ulogu moze imati samo strah i nista vise.
kao da niko nema kablovsku...kako je ISTRAGA sa valdecom uspjela njegovog prijatelja vratiti na spisak branitelja, a covjek 100% RVI, ima snimak ranjavanja i sve... pa stali njegovi uz njega...a kod nas...covjek se ne bi ni za sebe izborio a ne za jarana...
:roll:
Edin H.

Post by Edin H. »

Ovaj tekst je poprilicno konfuzan

Da li je postojalo sudsko rjesenje za delozaciju? Da li je rjesenje za delozaciju izdato na vrijeme? Da li se familija obracala nadleznim institucijama (osim gradonacelnika - ne vidim kakve veze delozacija ima sa njim) za pokusaj pronalazenja rijesenja njihovog problema?

Zasto su im ponudili privremeni smjestaj sa obecanjem da ce se vratiti u stan?
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Sta vam je ba, sad vi kao iznenadjeni postupcima policije, te se zgrazavate nad istom. Ovi su slali i specijalce i pascad na majke Srebrenice prije jedno 6-7 godina, pa sto nebi delozirali jednu zenu sa par djece. To je puno jednostavnije nego, ned'o bog, kakvog zajebanog kriminalca delozirati. Ovo ce se zaboraviti za 10 dana, a ne do izbora. Mogu glavu dati da ce ta ista zena glasati za njih na izborima, "da nas nebi vlasi zajebali".

Presmijesno...
Phia

Post by Phia »

Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Eh da imam neku vlast i moc, kako bi nekima ledja gorjela od mojih beizbol palica. Kako bi se sada volio namlatiti nekoga!! :x :oops: :x

Kakva je to pravda? Nedzad Brankovic kupio stan od nekoliko stotina hiljada maraka, a ovamo sehidske porodice na ulice :x :x :x :x

Uh da sam od neke moci, nekima bi zemlja gorjela pod nogama!!

"Nakon rata, bice mnogo nepravde i lopovluka"
A.I.
Jebiga nedzad je premijer nemoze on stanovati u stanu od 20kvadrata
Ko sto rece neko vece na BN-u pa nemoze jedan premijer voziti manje auto od a6 ili passata. Ne izgleda fino vidjeti premijera u feliciji ili u golfu...
Kako ste glasali tako je... bice bolje za 3 god :lol:
fukara_tz

Post by fukara_tz »

:) :) :)

Porodica Herić ponovo u stanu.

Odlukom općinskog vijeća Kalesija Munevera Herić, osmogodišnji Salih, devetogodišnji Enver i jedanestogodišnja Dženita vraćeni su u stan iz kojeg su nedavno deložirani.

Na 28.sjednici općinskog vijeća koja se održala u četvrtak 20.09.2007. godine sa početkom u 10:00 h na zahtjev SDP-a koji je tražio da se u dnevni red uvrsti kao prva tačka dnevnog reda Informacija o pokušajima deložacije i razlozima deložacije porodice umrlog RVI Envera Herića.

opsirnije http://www.kalesija.com/otvori.php?link ... vo-u-stanu.
obuca

Post by obuca »

SUPER tako i treba. :) :) :) :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nazalost, upadose u politicke valove....
SDA je predlagala da SDA placa kiriju 6 mjeseci za njih, a SDP to ne da...
kako god, nek su ih vratili i svima im na obraz...
IMME

Post by IMME »

Neka se zasluzni za delozaciju guse u sopstvenom smradu. Pfuuj :x

Vratili ih, nego sta :zzzz:
Ivy

Post by Ivy »

Porodica rahmetli Envera Herića vraća se u stan

Vijećnik Amir Barčić kazao da bi, zbog svega što se događalo, načelnik Rasim Omerović trebao podnijeti ostavku

Odlukom kalesijskih općinskih vijećnika porodica umrlog ratnog vojnog invalida Envera Herića bit će vraćena u stan iz kojeg je nedavno deložirana.
Na 28. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija, koja je počela u četvrtak, kao prva tačka dnevnog reda uvrštena je informacija o deložaciji ove porodice.
Načelnik Rasim Omerović ponovo je kazao da je sve urađeno u skladu sa zakonom te da je Muneveri Herić, supruzi umrlog Envera, pružena mogućnost svake pravne zaštite. Još je dodao i da u svom radu neće podleći nikakvom pritisku, već da će nastaviti raditi po zakonu.
Prvi mu je replicirao vijećnik Amir Barčić, koji je rekao da je lako provoditi zakon kada treba djecu ratnog vojnog invalida izbaciti na ulicu. Barčić je kazao i da bi načelnik Omerović, da ima morala i ljudskosti, trebao podnijeti ostavku zbog svega što se događalo.
Nakon brojnih diskusija usvojen je zaključak da porodicu Herić treba stambeno zbrinuti privremeno, dok to ne bude u skladu sa zakonima u Federaciji BiH.
Nakon što je prekinuta redovna, održane se još dvije vanredne sjednice Općinskog vijeća, nakon čega je donesena odluka o obaveznom privremenom stambenom zbrinjavanju ove porodice, odnosno vraćanju u stan iz kojeg je deložirana.

Načelnikov savjet: Uzmi štrik i objesi se

Sve vrijeme održavanja sjednice, ispred općinske zgrade protestirala je grupa građana s transparentima u rukama, pružajući podršku porodici Envera Herića.
Među njima je bila i Munevera Herić sa svoje troje maloljetne djece. Na njenom transparentu je pisalo: "Na razgovoru kod načelnika savjetovao me: Uzmi štrik i objesi se. Lažem li, načelniče?"
Post Reply