Kako danas biti originalan?
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
nisam na tebe mislio, ustvari nisam nista ni cito, vec sam samo nako reko sta mi je palo na pamet
- Comrad
orginalan si jarane kad imas golfa dvicu jarane, 37 spojlera ocam', pa ga sprzis ba kod rtv doma ondje jebo kameru, jebo pjesake ba, moze nagurat 130km uzimas ove dijasporce djaba im nova auta ba, to ti je pasha moj orginalnost...

- Edin H.
Ti u golfu dvici a oni bjezeComrad wrote:orginalan si jarane kad imas golfa dvicu jarane, 37 spojlera ocam', pa ga sprzis ba kod rtv doma ondje jebo kameru, jebo pjesake ba, moze nagurat 130km uzimas ove dijasporce djaba im nova auta ba, to ti je pasha moj orginalnost...
Samo se moras dobro zaletiti i izbjeci one drotove sko skacu po haubama
- Comrad
Dobri si pasha, zaboravio ja ba da moras isto zatamnit prozore nista da se ne vid' ba, samo malo puta da moz's upravljat'...i przi ocam'...e to, to je orginaaalnost...Edin H. wrote:Ti u golfu dvici a oni bjezeComrad wrote:orginalan si jarane kad imas golfa dvicu jarane, 37 spojlera ocam', pa ga sprzis ba kod rtv doma ondje jebo kameru, jebo pjesake ba, moze nagurat 130km uzimas ove dijasporce djaba im nova auta ba, to ti je pasha moj orginalnost...
![]()
Samo se moras dobro zaletiti i izbjeci one drotove sko skacu po haubama
-
realna do boli
Kada smo vec kod automobila ,zar vam se ne cini da su danasnji najnoviji
( za "normalnu" voznju) svi isti.
Mobiteli..tu u pet deka...
Plazme ..LCD svi slicni..
Srednjoskolke ..iste
...
Nema nista ..ono..bas ..novo..origainalno a upotrebljivo..
O izgledu ljudi se jos i da razgovarati ..ali i tu smo stoljece isti...prije su bar haljine bile drugacije ,a i muski su bili kreativniji.
Mozda je to i posljedica toga da sada nedamo da nam moda diktira sve u zivotu vec prihvatamo ono sto je nosivo i sto nam odgovara.
Mada ne smatram da smo dostigli savrsenstvo da bi se tu zaustavili...ali nema nista posebno novo...
( za "normalnu" voznju) svi isti.
Mobiteli..tu u pet deka...
Plazme ..LCD svi slicni..
Srednjoskolke ..iste
Nema nista ..ono..bas ..novo..origainalno a upotrebljivo..
O izgledu ljudi se jos i da razgovarati ..ali i tu smo stoljece isti...prije su bar haljine bile drugacije ,a i muski su bili kreativniji.
Mozda je to i posljedica toga da sada nedamo da nam moda diktira sve u zivotu vec prihvatamo ono sto je nosivo i sto nam odgovara.
Mada ne smatram da smo dostigli savrsenstvo da bi se tu zaustavili...ali nema nista posebno novo...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Među stotinama prolaznica i prolaznika u recimo, Ul. Maršala Tita-Sa., uvijek prvo uočim one žene koje nose šešir. Bilo kakav, ali šešir. Ne znam zašto je to tako, ali upravo to mi se dešava.
Da li je to originalnost? Valjda, ako je originalan šešir, onda jeste.
Za malo ekstremnije originalnosti u pogledu oblačenja preporučujem Digitalne Opanke i Adidas Dimije:
Za malo ekstremnije originalnosti u pogledu oblačenja preporučujem Digitalne Opanke i Adidas Dimije:
http://www.bhserpe.com/tekst_27.html wrote:Adidas Dimije
(sa optičkim učkurom-svitnjakom) omogucavaju necujno kretanje kroz sljivike i livade, a u slucaju da je teren klizav kompatibilne su i sa Adidas kopackama, a u svim ostalim ispitivanjima najbolje rezultate Adidas Dimije su dale u kombinaciji sa Digitalnim Opancima.
-
_ambassador
PipiDugaDevetka wrote:Među stotinama prolaznica i prolaznika u recimo, Ul. Maršala Tita-Sa., uvijek prvo uočim one žene koje nose šešir. Bilo kakav, ali šešir. Ne znam zašto je to tako, ali upravo to mi se dešava.
Za malo ekstremnije originalnosti u pogledu oblačenja preporučujem Digitalne Opanke i Adidas Dimije:[b]http://www.bhserpe.com/tekst_27.html[/b] wrote:Adidas Dimije
(sa optičkim učkurom-svitnjakom) omogucavaju necujno kretanje kroz sljivike i livade, a u slucaju da je teren klizav kompatibilne su i sa Adidas kopackama, a u svim ostalim ispitivanjima najbolje rezultate Adidas Dimije su dale u kombinaciji sa Digitalnim Opancima.
hvala sto mi oci otvori za ovu stranicu
tamo izgleda samo nekakvi genijalci
-
_ambassador
usput, ta stranica je pravo originalna 
-
_ambassador
mene je bas humor privukao na toj straniciblack wrote:iako nije to tema..ali slazem se..stranica i "humor" na istoj su, malo je reci, odron..
bez uvrede, ali ako ti mozes bolje onda si veci genije...
mozda stranica i nije nesto po recimo sablonskoj izradi jedne tipicne web stranice, sto je dodatno originalno. dizajn - nisam vidio nesto da se tako razlikuje od dosad vidjenog od nasih domacih stranica.
a procitah par tekstova i meni je upravo humor kvalitetan, skroz lud
neznam, mozda je i do mene...
- lady midnight
valjda su originalni oni koji niti se trude niti pitaju kako da budu originalni ...oni jednostavno JESU 
-
Umjetnik a
ZA NJU NAJVEĆI_stoKA_ wrote:oces uzor za originalno?? molim vas ogromni aplauz za nenadmasnu mIRCiiiii
- Lace
hvala kolega...prenjet cemo komplimente centurionu...nasem vrhovnom vodji_ambassador wrote:mene je bas humor privukao na toj straniciblack wrote:iako nije to tema..ali slazem se..stranica i "humor" na istoj su, malo je reci, odron..![]()
bez uvrede, ali ako ti mozes bolje onda si veci genije...
mozda stranica i nije nesto po recimo sablonskoj izradi jedne tipicne web stranice, sto je dodatno originalno. dizajn - nisam vidio nesto da se tako razlikuje od dosad vidjenog od nasih domacih stranica.
a procitah par tekstova i meni je upravo humor kvalitetan, skroz lud
neznam, mozda je i do mene...![]()
-
realna do boli
Po cemu je ta stranica originalna...samo njeno postojanje u masi istih je ne orginalnost.
-
ibro dirka
Sta ti je uopste "originalno", i je li (posebno kod nas) teznja ka "biti originalan" uopste sama po sebi "originalna"?
-
realna do boli
Kada sam mislila na originalno , mislila sam opcenito ..i na umjetnost..muziku...pisanje...na tim poljima nije se dugo dogodilo nista sto bi bilo nesto novo ..zanimljivo ..nesto sto vec nije vidjeno.Jedan novi pokret ..jedan totalno novi stil..
-
_ambassador
ne! i to trebaju svi shvatiti... vise mi je originalan tip koji nije nimalo originalan (recimo da je npr blentav ili uprska stvar cim otvori ustaibro dirka wrote:Sta ti je uopste "originalno", i je li (posebno kod nas) teznja ka "biti originalan" uopste sama po sebi "originalna"?
-
Shamrock
Nemoj se truditi, originalnost dolazi iznutra.realna do boli wrote:Slikanjem se bavim kao hobijem , pa sam prucavajucu tehnike ,slike ..dosla do zakljucka da i nesvjesno nesto sto sam vidjela ili procitala,kopiram,a kao nesto se trudim biti originalna.
Nisu k...Prije par stoljeca ljudi nisu imali uvid sta se gdje dogadja, nisu mogli prepisivati i bili su originalni ...tada su nastali svi ovi danasnji stilovi...a mi ,mi samo kloniramo , dodamo ponesto i to je kao novo...
-
ibro dirka
Slazem se sa odgovorom, ali ne i (djelimicno) razlozima_ambassador wrote:ne! i to trebaju svi shvatiti... vise mi je originalan tip koji nije nimalo originalan (recimo da je npr blentav ili uprska stvar cim otvori ustaibro dirka wrote:Sta ti je uopste "originalno", i je li (posebno kod nas) teznja ka "biti originalan" uopste sama po sebi "originalna"?) nego onaj koji se neumorno znoji da bi nekom drugome bio lafac (originalan). a oba slucaja se lahko daju primjetiti
Npr kada gledam ove motoriste a la Village People/YMCA, i da ih pitam sta su, rekli bi "pa mi smo cool, originalni i tako to, ne slusamo turbo folk i sta ti ja znam". A poenta je upravo da zbog te teznje ka nekakvom "krdu" makar im se ucilo i "originalnim", je ono sto ih cini "neoriginalnim", i njih i krdo.
Last edited by ibro dirka on 21/09/2007 18:53, edited 1 time in total.