to su preseravanja nekih mama. dijete treba od malena uciti da bude samostalno, da se druzi i da ne trci za mamom. bar ja ne zelim da visim svom djetetu za vratom. svako treba svoj slobodan prostor, neovisno od toga koliko ima godina.fantom slobode wrote:I mamini sinovi su cak i izrazenija pojava kod novih majki, nije uopste stvar proslosti i izgleda da nema veze sa tradicijom, samo zelja za kontrolom zivota djece(do sjmrti) i brigom za sebe.Vidjam mnogu djecu kojoj mame ne daju dahnuti, stalna "Gebelsova propaganda".
Mamini sinovi!!!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
obuca
-
_BosanaC
Jel' majku i u krevet vodis? Ili se savjetujes s njom i po tom pitanju? I jel' ti majka i djecu odgaja? I pita li se vise u odgoju tvoje zene? Odnosno, cija se majka vise pita - tvoja ili zenina?trinaesti wrote:madam piano fino rece:
Allah dzs.
Poslanik Muhamed s.a.w.s.
Mama
Mama
Mama
Babo Babuka
ovo vazi za cijeli zivot.
to ne znaci da je supruga manje bitna, ali ne smije imati pravo nad majkom.
pametni kontaju. budalama je dzaba objasnjavat.
-
Zhaba
_BosanaC wrote:trinaesti wrote:madam piano fino rece:
Allah dzs.
Mama
Mama
Mama
Babo Babuka
to ne znaci da je supruga manje bitna, ali ne smije imati pravo nad majkom.
pametni kontaju. budalama je dzaba objasnjavat.
Jel' majku i u krevet vodis? Ili se savjetujes s njom i po tom pitanju? I jel' ti majka i djecu odgaja? I pita li se vise u odgoju tvoje zene? Odnosno, cija se majka vise pita - tvoja ili zenina?
Last edited by Zhaba on 17/09/2007 10:42, edited 1 time in total.
- fantom slobode
ne znam, gledao sam jednu mamu koja djetetu ne da izaci iz kolica(veliki je napor brinuti se o istom kada hoda po ulici, lakse ga je vezati i gurkati pomalo-to radi tata naravno).Mali se bunio na pocetku, a kasnije kada je mama odlucila da bi trebao izaci iz kolica (cini mi se negdje oko njegove 3 godine), mali uopste nije bio zainteresovan.Naravno da ima djece koja se otrgnu tom pretjeranom zagrljaju, ali nisu sva djeca takvog karaktera, mnogima je lakse plivati nizvodno, nego uzvodno.A struja, nosi li nosi.
- atko
Ljoodi man'te' se zahebancije stvar zna da uzme maha... stvarno ima maminih sinova koji neznaju ni casu vode sebi nasuti...
... sin(cina) spava... vec je podne... mama lagano dogrijava dorucak da je spreman cim sincic ustane... opominje sve u kuci da budu tihi... sa komsinicom ispija kafu i zabrinuto govori... ma da mi je ozeniti ovog mog... al da mi je da nadje kakve fine... da dodje na skuhano, oprano, da mu je ugrijano da moze odspavati...
Znam takvih sinova bar 5... do duse nikad nisu ni uspjeli da nadju kake zenice
jos uvijek su kod mame u svojim tridesetim
Et djevojke, i vi cete jednom biti zene... pazite kako rukujete sa sinovima
... sin(cina) spava... vec je podne... mama lagano dogrijava dorucak da je spreman cim sincic ustane... opominje sve u kuci da budu tihi... sa komsinicom ispija kafu i zabrinuto govori... ma da mi je ozeniti ovog mog... al da mi je da nadje kakve fine... da dodje na skuhano, oprano, da mu je ugrijano da moze odspavati...
Znam takvih sinova bar 5... do duse nikad nisu ni uspjeli da nadju kake zenice
Et djevojke, i vi cete jednom biti zene... pazite kako rukujete sa sinovima
-
obuca
bosanac svaka cast. mogu razumjeti da je mama bitna dok nemas svoju porodicu. pa covjece onda najbolje ozeni mamu. cuj mama uvijek ima prednost. kod mene nema i tacka. ni moja ni njegova. znas li ti kakvih mama "monstruma" ima koje hoce da imaju uvid u neciji zivot, i ti kazes majka ima pravo i prednost. e jadna tvoja zena._BosanaC wrote:Jel' majku i u krevet vodis? Ili se savjetujes s njom i po tom pitanju? I jel' ti majka i djecu odgaja? I pita li se vise u odgoju tvoje zene? Odnosno, cija se majka vise pita - tvoja ili zenina?trinaesti wrote:madam piano fino rece:
Allah dzs.
Mama
Mama
Mama
Babo Babuka
to ne znaci da je supruga manje bitna, ali ne smije imati pravo nad majkom.pametni kontaju. budalama je dzaba objasnjavat.
-
_BosanaC
Ma pokusah reci da oni koji stavljaju mamu na prvo mjesto cesto zaborave na mamu druge strane. Nije problem, ako ce biti vec toliko principijelni nek' se onda brate mame nadju pa nek' njih dvije o svemu odlucuju, a najbolje kod mama i da zive, ili da mame zive s njima, posto je ovako tehnicki izvodljivije.
Imam fakat dosta jarana (a imadoh i pravo dugu vezu) u kojoj je mama alfa i omega, ali naravno samo kada je u pitanju MOJA mater... S tim sto najvecu car svemu daje to sto ti krene srati i pricati kako ti nisi normalan jer nemas, eto, normalan odnos sa svojom majkom a on/ona ima...
Ja svoju mamu volim, o tome nema govora, ali moja mati i moj otac su svoj zivot organizovali onako kako su oni smatrali da treba, i ja zaista nisam nikada vidio da su pustili ikoga da im se mjesa u to, ukljucujuci vlastite roditelje. Odgojili su i othranili dvoje djece, dan danas svoj zivot organizuju po svom ceifu.
Mislim da je stvarno fer pustiti onda i druge da organizuju svoj zivot i odgajaju svoju djecu onako kako smatraju da treba. A ko nije spreman za odgoj djece onda neka djecu ni ne pravi, jerbo poslje jebanja nema kajanja, a nekako nije fer ni prema majci ni prema djetetu ocekivati da ce ti mater dijete odgajati i bracne probleme rjesavati.
Imam fakat dosta jarana (a imadoh i pravo dugu vezu) u kojoj je mama alfa i omega, ali naravno samo kada je u pitanju MOJA mater... S tim sto najvecu car svemu daje to sto ti krene srati i pricati kako ti nisi normalan jer nemas, eto, normalan odnos sa svojom majkom a on/ona ima...
Ja svoju mamu volim, o tome nema govora, ali moja mati i moj otac su svoj zivot organizovali onako kako su oni smatrali da treba, i ja zaista nisam nikada vidio da su pustili ikoga da im se mjesa u to, ukljucujuci vlastite roditelje. Odgojili su i othranili dvoje djece, dan danas svoj zivot organizuju po svom ceifu.
Mislim da je stvarno fer pustiti onda i druge da organizuju svoj zivot i odgajaju svoju djecu onako kako smatraju da treba. A ko nije spreman za odgoj djece onda neka djecu ni ne pravi, jerbo poslje jebanja nema kajanja, a nekako nije fer ni prema majci ni prema djetetu ocekivati da ce ti mater dijete odgajati i bracne probleme rjesavati.
-
Zhaba
tako je ! ja znam jednu koja je snahi i vikendom u 8 ulazila u stan da digne "djecu" ...oni naravno goli u krevetu jos spavali a sin ni da a kazeobuca wrote:bosanac svaka cast. mogu razumjeti da je mama bitna dok nemas svoju porodicu. pa covjece onda najbolje ozeni mamu. cuj mama uvijek ima prednost. kod mene nema i tacka. ni moja ni njegova. znas li ti kakvih mama "monstruma" ima koje hoce da imaju uvid u neciji zivot, i ti kazes majka ima pravo i prednost. e jadna tvoja zena._BosanaC wrote:Jel' majku i u krevet vodis? Ili se savjetujes s njom i po tom pitanju? I jel' ti majka i djecu odgaja? I pita li se vise u odgoju tvoje zene? Odnosno, cija se majka vise pita - tvoja ili zenina?trinaesti wrote:madam piano fino rece:
Allah dzs.
Mama
Mama
Mama
Babo Babuka
to ne znaci da je supruga manje bitna, ali ne smije imati pravo nad majkom.pametni kontaju. budalama je dzaba objasnjavat.
- fantom slobode
ne znam zasto takva reakcija, mogao si nam je malo objasniti.Samostalnost individue nije uopste losa osobina, pomaze u zivotu.trinaesti wrote:kako ste glupi!
-
_BosanaC
I tu je naravno snaha kriva... Sincic pojma nema sta se desava, djeca ostadose bez istovremenog prisustva oba roditelja, sin se drzi maminog 'ma kurva i nije bila za tebe, jesam li ti fino odmah rekla' a mami srce ko RusijaZhaba wrote:tako je ! ja znam jednu koja je snahi i vikendom u 8 ulazila u stan da digne "djecu" ...oni naravno goli u krevetu jos spavali a sin ni da a kazeobuca wrote:bosanac svaka cast. mogu razumjeti da je mama bitna dok nemas svoju porodicu. pa covjece onda najbolje ozeni mamu. cuj mama uvijek ima prednost. kod mene nema i tacka. ni moja ni njegova. znas li ti kakvih mama "monstruma" ima koje hoce da imaju uvid u neciji zivot, i ti kazes majka ima pravo i prednost. e jadna tvoja zena._BosanaC wrote: Jel' majku i u krevet vodis? Ili se savjetujes s njom i po tom pitanju? I jel' ti majka i djecu odgaja? I pita li se vise u odgoju tvoje zene? Odnosno, cija se majka vise pita - tvoja ili zenina?zeni je puko nekad film i rastane se od njega...
-
Zhaba
naravno snaha kriva a on zlatan i zato mu mama dovede drugu u kucu koja njoj odgovara i koja je naravno milion puta bolja (jer je mama izabrala)_BosanaC wrote:I tu je naravno snaha kriva... Sincic pojma nema sta se desava, djeca ostadose bez istovremenog prisustva oba roditelja, sin se drzi maminog 'ma kurva i nije bila za tebe, jesam li ti fino odmah rekla' a mami srce ko RusijaZhaba wrote:tako je ! ja znam jednu koja je snahi i vikendom u 8 ulazila u stan da digne "djecu" ...oni naravno goli u krevetu jos spavali a sin ni da a kazeobuca wrote: bosanac svaka cast. mogu razumjeti da je mama bitna dok nemas svoju porodicu. pa covjece onda najbolje ozeni mamu. cuj mama uvijek ima prednost. kod mene nema i tacka. ni moja ni njegova. znas li ti kakvih mama "monstruma" ima koje hoce da imaju uvid u neciji zivot, i ti kazes majka ima pravo i prednost. e jadna tvoja zena.zeni je puko nekad film i rastane se od njega...
- fantom slobode
A kada se u to ubaci mlada koja ima zelju da postane ista takva mama doticnom sincicu (istina malo tezem 85-130kg), onda je spektakl zagarantovan.Ne znam samo sto zaracene strane (mama i mlada) ne sjednu lijepo za sto i dogovore, kako dalje sa sincicem u zivotuobuca wrote:opet se slazemo. kad maminim sincicima nestane argumenata i smisla za razgovor onda se pomasaju ovako. ja sam mama najpametniji i ne dam da nas razdvoje._BosanaC wrote:E ovako izgleda razmazeni mamin sin.trinaesti wrote:kako ste glupi!
- mavcs
@trinaesti
Pametni ljudi razumiju stvari.
Kod takvih i majka i zena imaju svoje mjesto i niko nije nezadovoljan. U situaciji kada bas treba dati prednost zeni ili majci, majka je u prednosti. Ali daleko od toga da covjek treba da maltretira zenu na bilo koji nacin ili da ona treba da nesto trpi. Dakle, moguce je da se zena i majka (snaha i svekrva) slazu
i zive u harmoniji
Ali to prvenstveno zavisi od toga kako se muskarac postavi, ako je on levat i kreten handrice ga svi odreda.
A vi zene bi trebale znati da ako se muskarac fino ophodi prema majci, postuje je i slusa (ne bukvalno "radi sve sto mama kaze") onda ce takav biti i prema vama, tj. pun postovanja, blag, razuman- drugim rijecima sve sto vi trazite
Nema potrebe za ovim. Ranije si fino rekao, a ja cu to malo preformulisati.kako ste glupi!
Pametni ljudi razumiju stvari.
Kod takvih i majka i zena imaju svoje mjesto i niko nije nezadovoljan. U situaciji kada bas treba dati prednost zeni ili majci, majka je u prednosti. Ali daleko od toga da covjek treba da maltretira zenu na bilo koji nacin ili da ona treba da nesto trpi. Dakle, moguce je da se zena i majka (snaha i svekrva) slazu
A vi zene bi trebale znati da ako se muskarac fino ophodi prema majci, postuje je i slusa (ne bukvalno "radi sve sto mama kaze") onda ce takav biti i prema vama, tj. pun postovanja, blag, razuman- drugim rijecima sve sto vi trazite
-
obuca
mame mogu totalno da uniste djecu svojom pretjeranom brigom. obicno od takve djece proizvedu nesposobnjakovice, koji nemaju svoje ja, nemaju svoje misljenje, nemaju samopouzdanja. mama im unisti svaku vezu jer jebiga ne valja nijedna. jadni su ti sinovi kad im ne bude mame vise
-
MadamPiaNo
Zhaba wrote:tako je ! ja znam jednu koja je snahi i vikendom u 8 ulazila u stan da digne "djecu" ...oni naravno goli u krevetu jos spavali a sin ni da a kazezeni je puko nekad film i rastane se od njega...
Tako je?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
iskreno se nadam da ovako pises samo da kontriras raji....MadamPiaNo wrote:Zhaba wrote:tako je ! ja znam jednu koja je snahi i vikendom u 8 ulazila u stan da digne "djecu" ...oni naravno goli u krevetu jos spavali a sin ni da a kazezeni je puko nekad film i rastane se od njega...
Tako je?8 rano?
Sto su goli bili?
Ako je trazila da se on svadja sa svojom Mamom onda je bolje sto je svoje krpe pokupila i otisla
![]()
jer ako fakat tako mislis, onda ti spasa nema....
-
Zhaba
cuj sto su goli biliMadamPiaNo wrote:Zhaba wrote:tako je ! ja znam jednu koja je snahi i vikendom u 8 ulazila u stan da digne "djecu" ...oni naravno goli u krevetu jos spavali a sin ni da a kazezeni je puko nekad film i rastane se od njega...
Tako je?8 rano?
Sto su goli bili?
Ako je trazila da se on svadja sa svojom Mamom onda je bolje sto je svoje krpe pokupila i otisla
![]()
-
Zhaba
ja mislim da je ironija ilimIRCerka wrote:iskreno se nadam da ovako pises samo da kontriras raji....MadamPiaNo wrote:Zhaba wrote:tako je ! ja znam jednu koja je snahi i vikendom u 8 ulazila u stan da digne "djecu" ...oni naravno goli u krevetu jos spavali a sin ni da a kazezeni je puko nekad film i rastane se od njega...
Tako je?8 rano?
Sto su goli bili?
![]()
jer ako fakat tako mislis, onda ti spasa nema....