što je ovo sad toliko strašno?
moram priznat...riječi nisam izmišljao...al znam neke koji jesu...
_dulcela_ wrote: Necu dati komentar na zadacu za 6.razred.. u doba kad sam ja isla u osnovnu skolu, slicne su zadace bile i mi smo uzivali u tome.. mogli smo praviti svoje pismo pa se dopisivati sa drugaricama.. no to danas svakako nije vise 'cool'..
jesu, jesu...68847 wrote:_dulcela_ wrote: Necu dati komentar na zadacu za 6.razred.. u doba kad sam ja isla u osnovnu skolu, slicne su zadace bile i mi smo uzivali u tome.. mogli smo praviti svoje pismo pa se dopisivati sa drugaricama.. no to danas svakako nije vise 'cool'..
"Cool" je bilo sto je to zadato danas za sutra.
Imali smo svoja pisma al' nisu stvarana za jedno popodne.
O.K._dulcela_ wrote: Ne razumijem kako se bilo koji roditelj, koji zeli najbolje svojoj djeci, moze ljutiti na nastavnika, ucitelja zbog cinjenice sto ocjeni ucenika slabijom ocjenom zbog gramaticke greske u pismenoj radnji? Da li to znaci da pismena radnja treba biti ustvari totalno 'nepismena'.. jer zaista.. ko bi jos pametan ocijenio ć,č, je, ije, glasovne promjene i sl u jednoj pismenoj zadaci??
Mislim da bi postotak ljudi koji ne znaju govoriti svoj jezik, a o pisanju istog da i ne govorim, bio mnogo manji da roditelji ovakve gluposti bar pred djecom ne govore..
E sta cu ti kad si mahnit (ko i ja). Isto sam radio al' iz zeze.morti wrote:jesu, jesu...68847 wrote:_dulcela_ wrote: Necu dati komentar na zadacu za 6.razred.. u doba kad sam ja isla u osnovnu skolu, slicne su zadace bile i mi smo uzivali u tome.. mogli smo praviti svoje pismo pa se dopisivati sa drugaricama.. no to danas svakako nije vise 'cool'..
izvrtao sam postojeća...kombinovo latinicu i ćirilicu...čuda radio...:D...
i to za jedan čas...
eheeee...drug moj...68847 wrote:E sta cu ti kad si mahnit (ko i ja). Isto sam radio al' iz zeze.morti wrote:jesu, jesu...68847 wrote:
izvrtao sam postojeća...kombinovo latinicu i ćirilicu...čuda radio...:D...
i to za jedan čas...
morti wrote:pa smišljao sam i ja u 6. svoje pismo...iz zajebancije prvenstveno, nikakva zadaća nije bila u pitanju...
što je ovo sad toliko strašno?
![]()
moram priznat...riječi nisam izmišljao...al znam neke koji jesu...
ni ja ne nalazim da je ovo bas toliko blesavo.Amazonka27 wrote:de ba, ne pravite djecu debilima bezze.6 razred = 12 god (otprilike). Sjetite se kuda je vasa masta isla u tim godinama. Ja sam u II osnovne morala znati i latinicu i cirilicu...u 4 ucila ruska slova...to znaci, 3 razlicita pisma...i sta je problem jednom teenegeru da sklopi svoja slova. Svi smo ovo radili.
1. Zalila sam se na nastavnicu, objasnila kako im je dala "privremenog" keca iz fatihe (a sestricna ne ide na vjeronauku), objasnila kako uopste nema pedagoskih normi koje bi ovu uciteljicu cinile uciteljicom itd itdAmazonka27 wrote:Pa jel se problem pozaliti na ucitelja, nastavnika itd? Meni nikad niko nista nije objasnjavao a nit je imao vremena. to je mozda i bio razlog zasto nikad nisam bila odlikas...ali se nisam stidila svoje trice i cetvorke kad sam dosla u srednju...pa i na fakultet...gdje sam odlikasima objasnjavala i matematiku i pisala pismene vjezbe...a tako je i sad na fakultetu...ne mozete vjerovati koliko ima plitkih ljudi. 10.000 na digitronu otkucava 10 pa pritisne onu tacku (zarez) pa 000 i pita...kako mu ne valja rezultat. pustite djecu nek sama kontaju a pomazite mu tek tako da ga uputite ako skrene sa tacnog odgovora. I sve sto se vise pred djecom zalite na ucitelje, nastavnike...to ce djeca biti bezobraznija. Uvijek ce traziti izlaz u tome i opravdanje za to sto ne uci.
zato sam ja i bila ljuta - vecina roditelja se iz ne znam kojeg razloga trudila da se uvuce u guzicu balavoj uciteljici...i niko da se prvi pozali...Amazonka27 wrote:pa bas tako i treba. Pozalis se. Uvijek je bilo dobrih i losih ucitelja/nastavnika/profesora. Ali barem roditelji mogu izabrati kvalitetnog ucitelja.
Racunao sam da mi nismo za nivo Teletabisa pa nisam pisao detalje.Kurt_Kombajn wrote:...valjda bi sad djeci u sestom razredu, koja bi trebala vec polako uskakati u svijet fizike i hemije, trebalo dati teletabise da gledaju, sta li...
Tacno tako.floki wrote:
Jer kako sam čula od roditelja kojim djeca idu već u školu učitelji, nastavnici, profesori samo upute na času u tematiku zadanog, a roditeljima ostavljaju obavezu da urade ostatak sa djecom.
Mislim, halo, i onako nam je tempo života 100% ubrzan , naravno da želiš najbolje svom djetetu pružiti ali da smo svi sposobni biti prosvjetni radnici onda škole ne bi bile potrebne uopšte, nego brate mili ,kućna radinost
dovodis se u situaciju da razmisljas da li da pomognes djettu da uradi zadacu ili da mu je ti uradis i objasnis kako ide..Amazonka27 wrote:pa razlog je jasan, uvlace se u pakshu i nadaju se da ce uciteljica biti bolja na ocjenama, ili u drugoj verziji, da im djete ne uzme na zub pa da ga ne resheta sa slabim ocjenama. A koliko ce dijete nauciti...
I ovo je tacno.Hendrix wrote:Samo malo pogledajte djećicu kolike torbe pune stvari nose u školu pa će vam biti jasno koliko ih muče i peglaju. Pa moja sestra dok je bila u osnovnoj još je preplakala dane i dane radi tih zadaća jer im zadaju nešto abnormalno a ona neće da joj ja riješim , pa pod stresom majke mi ko da je na faxu ili slično.
Što nam ovo treba ?