Street race 402 Sarajevo - SLIKE

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

big_bud

Post by big_bud »

damirkatkic wrote:
gol-man wrote:Sve ok samo obrade slika by bhtuning studio... Pa k'o se to ucio malo u Photoshopu ili Corelu? :? :? :?
Fotografije se ne mogu obradjivati u Corelu :lol:
hoces da kazes "ja ne znam obradjivat slike u corelu"
dr.iver

Post by dr.iver »

akomlator :shock: :shock: :shock: :shock:
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

invizigot323 wrote:
damirkatkic wrote:
invizigot323 wrote: ma vala to mi je preseravanje....
na 400 m da mu se vise hladi motor....sranje kroz gusto granje...
sto nije napravio neko extra hladjenje ili neke dodatne usisnike zraka ili bilo sta sto je normalno nego hajmo izvadit far i to jedan da budem cool...
Nemoj pljuvati po stvarima koje ne razumijes, ili u koje nisi upucen.

Kada je rijec o SR-u, vecina auta je spremljena sao za taj vid nastupa, sto znaci da su auta dotjerana do u jednu stotinjku, i vise niti cipovanje, niti turbine ne pomazu, jer logicno ne mozes vjecito cipat kola, niti stavljat turbo veci, jer sve ima svoju granicu.

Kada se sve to odradi, onda vam ostaju sitnice, koje stoje izmjedju pobede i drugog mjesta, tj neuspjeha.

U takmicenju na SR je bitna svaka stotinjka, i ne bitno za koliko je neko nekoga bio brzi, pobjeda je pobjeda. Tako da vozaci pribjegavaju raznoraznim metodama, koje su vec dokazano pokazale da su funkcionalne.

Primjer:
Ljepljenje kedera tzv. duck tape-om, te ljepljenje steka i udubljenja od brava za otvaranje vozila, skidanje prednjih i zadnji brisaca, postavljanje plexija umjesto stakla, vadjenje svega iz auta, ukljucujuci i onu plastiku oko volana, te pojedini se sluze trikovima tako da vade akomulator.

Vremenski period u kojem se odvijaju utrke, u 90% slucaja znaci jako jako sunce bez imalo vjetra. Auta stoje u redu na start-u i proces dok se semafor upali i oznaci samo kretanje nekada zna da potraje i do 10 minuta, a auto kada se ne krece grije se previse. Onaj ko je ikada rastavio neki motor i bavio se mehanikom, nikada nebi rekao nesto tako nevidjeno GLUPO.

Vadjenje fara i to desnog u vecini slucajeva je iz razloga sto se tu nalazi usisni filter za zrak, sto auto dobije vise zraka, bolje vuce, u vecini slucajeva tu se nalazi tzv. gljiva.

Dalje autmobili koji imaju nitro, moraju obezbjediti svaku trunkicu svjezeg zraka, zbog ogromnih pregrijavanja. Ovo sto se vidi na pojedinim autima, tipa ove corse, je intercoler ili hladnjak koji je prepravljen da sluzi svrsi, u koju necu ni da pomisli da ulazim u objasnjavanje jer svakako nebi to razumio.

Zato prifati se Need fore speed-a i suti svegati, ako nemas sta pametno za reci, ili ako vec te zanima pitaj, i neko ce ti rado objasniti. :x :x :x :x :x ppk
ko je ppk suvisno je komentarisati iz boldiranog texta...

siguran sam da pravi tuneri imaju "pravi" nacin da pripreme auto za trku a ne da vade far...

"svjezi zrak" nema veze sa NOS-om nego ima sa motorom i da si ikad procitao bilo sta o tome a ne cuo od raje znao bi sta pricam...

steta sto nema na NFS tvog golfa dvice da ga mozes napucati i biti najbrzi u raji....
a NOS nema veze sa motorom jel ??? ma ja NOS ti otvori gepek (prtljaznik) da usporis :D :D :lol: :lol:
Bullet Tooth Tony

invizigot323 wrote:
damirkatkic wrote:
invizigot323 wrote: ma vala to mi je preseravanje....
na 400 m da mu se vise hladi motor....sranje kroz gusto granje...
sto nije napravio neko extra hladjenje ili neke dodatne usisnike zraka ili bilo sta sto je normalno nego hajmo izvadit far i to jedan da budem cool...
Nemoj pljuvati po stvarima koje ne razumijes, ili u koje nisi upucen.

Kada je rijec o SR-u, vecina auta je spremljena sao za taj vid nastupa, sto znaci da su auta dotjerana do u jednu stotinjku, i vise niti cipovanje, niti turbine ne pomazu, jer logicno ne mozes vjecito cipat kola, niti stavljat turbo veci, jer sve ima svoju granicu.

Kada se sve to odradi, onda vam ostaju sitnice, koje stoje izmjedju pobede i drugog mjesta, tj neuspjeha.

U takmicenju na SR je bitna svaka stotinjka, i ne bitno za koliko je neko nekoga bio brzi, pobjeda je pobjeda. Tako da vozaci pribjegavaju raznoraznim metodama, koje su vec dokazano pokazale da su funkcionalne.

Primjer:
Ljepljenje kedera tzv. duck tape-om, te ljepljenje steka i udubljenja od brava za otvaranje vozila, skidanje prednjih i zadnji brisaca, postavljanje plexija umjesto stakla, vadjenje svega iz auta, ukljucujuci i onu plastiku oko volana, te pojedini se sluze trikovima tako da vade akomulator.

Vremenski period u kojem se odvijaju utrke, u 90% slucaja znaci jako jako sunce bez imalo vjetra. Auta stoje u redu na start-u i proces dok se semafor upali i oznaci samo kretanje nekada zna da potraje i do 10 minuta, a auto kada se ne krece grije se previse. Onaj ko je ikada rastavio neki motor i bavio se mehanikom, nikada nebi rekao nesto tako nevidjeno GLUPO.

Vadjenje fara i to desnog u vecini slucajeva je iz razloga sto se tu nalazi usisni filter za zrak, sto auto dobije vise zraka, bolje vuce, u vecini slucajeva tu se nalazi tzv. gljiva.

Dalje autmobili koji imaju nitro, moraju obezbjediti svaku trunkicu svjezeg zraka, zbog ogromnih pregrijavanja. Ovo sto se vidi na pojedinim autima, tipa ove corse, je intercoler ili hladnjak koji je prepravljen da sluzi svrsi, u koju necu ni da pomisli da ulazim u objasnjavanje jer svakako nebi to razumio.

Zato prifati se Need fore speed-a i suti svegati, ako nemas sta pametno za reci, ili ako vec te zanima pitaj, i neko ce ti rado objasniti. :x :x :x :x :x ppk
ko je ppk suvisno je komentarisati iz boldiranog texta...

siguran sam da pravi tuneri imaju "pravi" nacin da pripreme auto za trku a ne da vade far...

"svjezi zrak" nema veze sa NOS-om nego ima sa motorom i da si ikad procitao bilo sta o tome a ne cuo od raje znao bi sta pricam...

steta sto nema na NFS tvog golfa dvice da ga mozes napucati i biti najbrzi u raji....
a NOS nema veze sa motorom jel ??? ma ja NOS ti otvori gepek (prtljaznik) da usporis :D :D :lol: :lol:
dr.iver

Post by dr.iver »

boki idi vozaj skodu
ovog golfica vozi baotic....
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Pa tako mi i treba kad dozvolim da se uplicem u rasprave sa totalnim klocom, pa onda pogresno i napisem pojedine stvari, ali to je sasvim ne bitno, a glavno je da ja vozim DVICU :)

Nemam vise komentara, osim jedno pod pitanja, hoces biti ljubazan da nas sve prosvjetlis i kazes nam sta si ti to tacno uradio u PS-u sa ovog golfa. I nemoj se stidit napisi slobodno vise od dvije recenice :)
damirkatkic

Post by damirkatkic »

A evo specijalac, da vdis kako se dvica pravi :lol:

http://www.bhtuning.com/showthread.php?tid=2564

Ti ako uspijes reci koji ovo motor ja ti kapu skinem, a evo i pomoci cu ti malo
sixpack :lol:
Last edited by damirkatkic on 22/09/2007 08:00, edited 1 time in total.
damirkatkic

Post by damirkatkic »

A evo ti i malo PS-a

http://www.bhtuning.com/showthread.php?tid=604

I ne nemoj se razocarati i plakati, ipak se ja ovim bavim duze vremena.
big_bud

Post by big_bud »

damirkatkic wrote:A evo ti i malo PS-a

http://www.bhtuning.com/showthread.php?tid=604

I ne nemoj se razocarati i plakati, ipak se ja ovim bavim duze vremena.
woooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooowwww
jesi multitalent, eee.
malo tuning, malo photoshop. e, imam nekih farova za prodat, javi se :lol:
neki

Post by neki »

Najveci skup krkana u BiH u zadnjih godinu dana..90% ovih vidimo na trkama ubrzanja svakodnevno po gradskim cestama
Da je bilo ogradit i popalit sve rijesen bi bio jedan veliki problem ovog drustva
sulesavic

Post by sulesavic »

neki wrote:Najveci skup krkana u BiH u zadnjih godinu dana..90% ovih vidimo na trkama ubrzanja svakodnevno po gradskim cestama
Da je bilo ogradit i popalit sve rijesen bi bio jedan veliki problem ovog drustva
Spomenuti imaju i svoj reality show na TV-u - Kerozin, s Borisom Ciglerom...
sulesavic

Post by sulesavic »

sulesavic wrote:
neki wrote:Najveci skup krkana u BiH u zadnjih godinu dana..90% ovih vidimo na trkama ubrzanja svakodnevno po gradskim cestama

Ljudi, je li ko gledao ovaj proljev?
Bullet Tooth Tony

sulesavic wrote:
sulesavic wrote:

Ljudi, je li ko gledao ovaj proljev?
bas mi krivo sto nisam gledo ako nista da se smijem imal se gdje pogledat ???
sulesavic

Post by sulesavic »

Odgled'o, zaboravio...
Citizen-X

Post by Citizen-X »

sulesavic wrote:Odgled'o, zaboravio...
Iz sve te mase "vozila" :D volio bih vidjeti par fotki onog crnog opel kadetta - strasno mi se dopao... Pa ako ima neko rado bih pogledao fotke...
Pozdravljam!
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Evo vam jos krkanluka, a za one koji cijene i vole ovo poslastice. Uzivate ppk-a :lol:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Image
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Image

Image
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Citizen-X

Post by Citizen-X »

damirkatkic wrote:Evo vam jos krkanluka, a za one koji cijene i vole ovo poslastice. Uzivate ppk-a :lol:
Pih razocar'o si me - nema onog crnog kadetta... Hebes Porsche vidjam ga ovdje svaki dan :D

Onaj drag je super :)

Nego ne skonta ja koja je "dvica" tvoja? Ona crvena ili ona sa kamiona?

Zaboravih spomenut ficu - fico je mrakaca :D Sto bi njemu dobro bilo stavit motor od ZZR-a ili Hayabusin motor,mali a zvijeri :D bila bi to mrakaca od jurilice :D
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Kad nekome babo dadne para, kupi mu kola, a onda ovaj pronalazi nacine da bude glavni u raji. Trosi pare na potpuno nefunkcionalne stvari, da bude glavni u raji.

Doduše, ima dosta ljudi koji bi to isto uradili da je njima njihov babo ostavio para. Neonku tamo, neonku amo, skini brave sa zadnjih vrata, dodaj spojler, nabaci friz i bit ćeš. Glavni u raji.
damirkatkic

Post by damirkatkic »

IlijaLadin wrote:Kad nekome babo dadne para, kupi mu kola, a onda ovaj pronalazi nacine da bude glavni u raji. Trosi pare na potpuno nefunkcionalne stvari, da bude glavni u raji.

Doduše, ima dosta ljudi koji bi to isto uradili da je njima njihov babo ostavio para. Neonku tamo, neonku amo, skini brave sa zadnjih vrata, dodaj spojler, nabaci friz i bit ćeš. Glavni u raji.
Komplekse ljeci drugdje, i ni milion takvih kao ti ne moze ovo okaljati. Ovde svako sam sebi pravi ono sto najbolje zna, i kako zna..

P.S
Ne vozim ja Dvicu.
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image