Novi Audi A4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ifbbpro

Post by ifbbpro »

Ovaj BMW je strava :-)
Al zato pogledajte ovog ˝momka˝.. Audi R8

Image
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

ifbbpro wrote:Ovaj BMW je strava :-)
Al zato pogledajte ovog ˝momka˝.. Audi R8

Image

dobro uradjeno samo sto je photoshop ...digimods.co.uk
elixiaboy

Post by elixiaboy »

taj Audi, nekako se topi brzo :D Image
Image
Image
Edin H.

Post by Edin H. »

68847 wrote:Bilo bi vrlo dobro da mu je i cijena kao Yuga 45 a ovako... dobro.
Barem na izgled :-D
Ukoliko poredis ova dva vozila rekao bih da premda konceptualno i dizajnerski slicni problem sa Yugom 45 je nedefinisanom finishiranju - probas otvoriti prozor, ostane ti ruckica u ruci, otvoris vrata, vrata roknu od pod, probas smotati, odpadne volan...

Nadam se da to sa novim Audijem nece biti slucaj, ali samo ce vrijeme pokazati pravu sliku :oops:
Citizen-X

Post by Citizen-X »

elixiaboy wrote:taj Audi, nekako se topi brzo :D

Hhhahahahaha :faraon1: Topi se ko gospodja Popuslic kad je kupovala snijeg na Markalama :D

Hajde de bar ce se moci dobro zaraditi na reciklazi aluminijuma :D
Zivo me interesuje zbog cega je izgorio :D
Salu na stranu ovaj isti "problem" ima i Audi A8 :D

A ovog gore "tjuniranog" na slikama - k'o da su opcijom "Gray-fru-IT :D i Le-Mon" u fotosopu razvlacili :D Nadrealisti bi se morali zalit' na ovo :D

Opet salu na stranu ipak R8 izgleda mocno ;)
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Maystor wrote:
Citizen-X wrote:
Better Man wrote: Za te be možda jeste car brand no. 1 BMW, ali ne i za Njemački autobild, za njih je to Mazda ili preciznije Mazda 6.
Jos samo da se doda Golf, Mercedes i eto ga - lista zelja prosjecnog bosanca :D
Nisam rekao nista o golfu i mercedesu, a ako zelis polemisati, iznesi argumente, a ne ovakve floskule. BMW je tehnicki najbolji, imaju najbolje motore, transmisiju i upravljanje od svih velikoserijskih marki. Uz to su neki od modela bili najbolji primjeri automobilskog dizajna. Nova dizajnerska filozofija koju vodi njihov sef za dizajn Chris Bangle je kontraverzna, ali popravljaju se (aktuelna serija 3 kupe izgleda fenomenalno). O Audiju sam vec dosta rekao.
Sta je bolan Junuze sta si se natakario :D

Ovako maestro da ti odgovorim na boldirano posto volis argumente:
Floskule?

1. Ako vec nemas blage veze o autima ili imas - onda bi trebao da znas da najbolja auta na svijetu prave japanski inzenjeri - htio ti ili neko drugi priznat ili ne. Pogledaj statistike kvarova, odrzavanja, kvalitetu dijelova itd.

2. Nisam nigdje rekao da je BMW los - ali sam rekao da nas mentalitet poznavanja auta se svodi na "merc", "bendzu" i golfa - za vecinu nasih pametnjakovica je to Marka - GOLF :D

3. BMW najbolji na svijetu - mozda tebi :D jer opet kazem najbolja auta na svijetu i mehanicki i opcekvalitativno su - japanska - tebi nazalost. A evo dat cu ti jedan bezveze primjer - Honda VTEC 1.6 sa 160 KS iz atmosferskog motora. Eh, jaro to je tehnologija i blagodet za kupca - mala potrosnja - a zvjerski snazan motor u ultralakoj karoseriji (Cisto da se zna - uvijek je na mojoj listi zelja taj model). To sto si pravo "haj" na BMWove 500-600 konja jake motore sa ukrasom poklopca motora od fiberkarbona mi je bezveze jer za taj cjenovni razred bih radije vozio Aston Martin a ne "visokoserijski" model kojeg moze priustiti slicnog i malo jaca mindza iz mahale.

4. BMW Serie 3 i izgleda lijepo ali fenomenalno izgleda i Toyota Celica Turbo 4x4 iz 1992 mozda "fenomenalnije" od njega. Fenomenalno izgleda i komsijina Opel Calibra Turbo od par hiljada marki kad joj stavis karbonske umetke Remus topove, ispoliras joj motor i "nadostiklas" NOSom eto ti zvijeri boli glava za 10 puta manju cijenu.

5. Jaro da se ne patis evo ti odgovor - ovo je bolje rjesenje od tog tvog zamisljenog BMW-a

Ja stvarno ne vidim sta je to vise seksi na BMW-u toliko za skoro istu cijenu nego na ovom bolidu. Necu ti namjerno postavljati prednji kraj jer nema potrebe - njemu kad pogledas u ledja - drago ti kad te pretekne u tvom i mom opel kadettu, golfu, mercedesu, bemeveju i ostalim "silama" :D

Pozdravljam te i budi mi dobar :D

Image
Maystor

Post by Maystor »

Citizen-X wrote:
Maystor wrote:
Citizen-X wrote: Jos samo da se doda Golf, Mercedes i eto ga - lista zelja prosjecnog bosanca :D
Nisam rekao nista o golfu i mercedesu, a ako zelis polemisati, iznesi argumente, a ne ovakve floskule. BMW je tehnicki najbolji, imaju najbolje motore, transmisiju i upravljanje od svih velikoserijskih marki. Uz to su neki od modela bili najbolji primjeri automobilskog dizajna. Nova dizajnerska filozofija koju vodi njihov sef za dizajn Chris Bangle je kontraverzna, ali popravljaju se (aktuelna serija 3 kupe izgleda fenomenalno). O Audiju sam vec dosta rekao.

Floskule?

1. Ako vec nemas blage veze o autima ili imas - onda bi trebao da znas da najbolja auta na svijetu prave japanski inzenjeri - htio ti ili neko drugi priznat ili ne. Pogledaj statistike kvarova, odrzavanja, kvalitetu dijelova itd.

2. Nisam nigdje rekao da je BMW los - ali sam rekao da nas mentalitet poznavanja auta se svodi na "merc", "bendzu" i golfa - za vecinu nasih pametnjakovica je to Marka - GOLF :D

3. BMW najbolji na svijetu - mozda tebi :D jer opet kazem najbolja auta na svijetu i mehanicki i opcekvalitativno su - japanska - tebi nazalost. A evo dat cu ti jedan bezveze primjer - Honda VTEC 1.6 sa 160 KS iz atmosferskog motora. Eh, jaro to je tehnologija i blagodet za kupca - mala potrosnja - a zvjerski snazan motor u ultralakoj karoseriji (Cisto da se zna - uvijek je na mojoj listi zelja taj model). To sto si pravo "haj" na BMWove 500-600 konja jake motore sa ukrasom poklopca motora od fiberkarbona mi je bezveze jer za taj cjenovni razred bih radije vozio Aston Martin a ne "visokoserijski" model kojeg moze priustiti slicnog i malo jaca mindza iz mahale.

4. BMW Serie 3 i izgleda lijepo ali fenomenalno izgleda i Toyota Celica Turbo 4x4 iz 1992 mozda "fenomenalnije" od njega. Fenomenalno izgleda i komsijina Opel Calibra Turbo od par hiljada marki kad joj stavis karbonske umetke Remus topove, ispoliras joj motor i "nadostiklas" NOSom eto ti zvijeri boli glava za 10 puta manju cijenu.

5. Jaro da se ne patis evo ti odgovor - ovo je bolje rjesenje od tog tvog zamisljenog BMW-a

Ja stvarno ne vidim sta je to vise seksi na BMW-u toliko za skoro istu cijenu nego na ovom bolidu. Necu ti namjerno postavljati prednji kraj jer nema potrebe - njemu kad pogledas u ledja - drago ti kad te pretekne u tvom i mom opel kadettu, golfu, mercedesu, bemeveju i ostalim "silama" :D

Vozdra strucnjak, sta ima?
-Najbolji auto nije onaj koji se najmanje kvari. Konzervativan pristup (upotreba starije i pouzdanije tehnike) ce ti uvijek dati auto koje se manje kvari, ali ovdje se ne govori o tome. Jesi li ti ikada vozio (novija auta) bmw-a i toyote? Vec nakon prve krivine postaje ti jasno o cemu govorim; toyota je ok, ali uzitak u voznji ide sa bmw-om - zbog preciznog upravljanja, straznjeg pogona, idealnog rasporeda mase, kratkog hoda rucice mjenjaca itd.
-Aston Martin i Porsche nisu tema ove polemike, govorim o velikoserijskim automobilima (dakle milionskim proizvodnim pogonima). Ali kad rece da bi kupio Aston Martina, onda shvatam koliko se razumijes u automobile.
-Ovo sto si rekao o Opelu, nepotrebno je komentarisati. Najblaze receno - smijesno.
I na kraju, da se ovo ne svede na licnu polemiku izmedju nas dvojice, predlazem ti da otvoris novu temu sa anketama u kojoj ces iznijeti svoje stavove o opelima, japanskim autima, aston martinu i slicno. Cisto da vidis koliko ljudi dijeli tvoje misljenje.
Better Man

Post by Better Man »

BMW, Mercedes, Golf su auta za seljake i mesare! Naložio si se na BMW i pričaš hvalospjeve kao da si neki veliki stručnjak. Pronađi ovdje moj raniji post i vidječeš da stručnjaci iz Autobilda ni blizu vrha kvalitete nisu stavili bajni BMW, već Mazdu 6.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Maystor wrote:
Citizen-X wrote:
Maystor wrote: Nisam rekao nista o golfu i mercedesu, a ako zelis polemisati, iznesi argumente, a ne ovakve floskule. BMW je tehnicki najbolji, imaju najbolje motore, transmisiju i upravljanje od svih velikoserijskih marki. Uz to su neki od modela bili najbolji primjeri automobilskog dizajna. Nova dizajnerska filozofija koju vodi njihov sef za dizajn Chris Bangle je kontraverzna, ali popravljaju se (aktuelna serija 3 kupe izgleda fenomenalno). O Audiju sam vec dosta rekao.

Floskule?

Vozdra strucnjak, sta ima?
-Najbolji auto nije onaj koji se najmanje kvari. Konzervativan pristup (upotreba starije i pouzdanije tehnike) ce ti uvijek dati auto koje se manje kvari, ali ovdje se ne govori o tome. Jesi li ti ikada vozio (novija auta) bmw-a i toyote? Vec nakon prve krivine postaje ti jasno o cemu govorim; toyota je ok, ali uzitak u voznji ide sa bmw-om - zbog preciznog upravljanja, straznjeg pogona, idealnog rasporeda mase, kratkog hoda rucice mjenjaca itd.
-Aston Martin i Porsche nisu tema ove polemike, govorim o velikoserijskim automobilima (dakle milionskim proizvodnim pogonima). Ali kad rece da bi kupio Aston Martina, onda shvatam koliko se razumijes u automobile.
-Ovo sto si rekao o Opelu, nepotrebno je komentarisati. Najblaze receno - smijesno.
I na kraju, da se ovo ne svede na licnu polemiku izmedju nas dvojice, predlazem ti da otvoris novu temu sa anketama u kojoj ces iznijeti svoje stavove o opelima, japanskim autima, aston martinu i slicno. Cisto da vidis koliko ljudi dijeli tvoje misljenje.
Vozdra ˇMajstorˇ eto ti jednog... A ti i dalje budi sam sebi majstor...
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Vidim ja koliko se ti razumijes drug moj kad ti se sve svodi na kratku rucicu mjenjaca i odnose masa i ponasanje u voznji.
Te tehnikalije moze priustit babo i babin sincic a ne visoke naklade o kojima ti pricas.

A o BMWu sam sve saznao kad sam vidio kako se decko u BMW Serije 3 Coupe bruka sa curom :D pri pola centa snijega uz Kobilju Glavu klizi li klizi bendzo neM'Re hudi ni makac. Silazi niz strminu i ide okolo na Rajlovac. Valjda sto ima dobar prijenosni odnos i raspored masa.

Vjerovatno bi mu raspored masa bio perfektan sa 2 vrece pijeska u gepeku sto je jako kul staviti u auto od jedno 20-30-40-50 hiljada maraka.

Mozemo se ti i ja raspravljat do sabaha ali s obzirom na tvoje izlaganje i po ponizavajucem tonu tipa - ja sve znam - samo padas nisko, pa se ne bih upustao u daljnju raspravu.

Na kraju krajeva tema je o Audiju a topic novi o BMW-ovim cudima, kao sto meni kazes otvaraj ti :D Sam si sa svoje teme zalut'o :D

Bolje bit poprdljiv nego govorljiv. Ovo ti je zadnji RE od mene na tvoje blago receno smijesne komentare. Pozdravljam te.
Bullet Tooth Tony

Drugovi sto ste se uhvatili BMW-a, jr to zato sto ipak vise znate od strucnjaka koji su BMW-ove motore proglasili za najbolje u posljednje 3 godine, za transmisiju i mjenjace necu ni da govorim , smg II mjenjac promijeni brzinu za manje od treprtaja oka (naucno ispitano i dokazano)

Tacno je da su japanci najbolji i da zauzimaju prvih 5 pozicija sve to stoji i svaka im cast

Sto se tice momka sto se bruka sa curom, momak ne zna da vozi !!!! moj prijatelj ima seriju 3 i svaki dan sa posla se vraca kuci i kada je snijeg 50 cm dubok, a ja zivim na Vratniku pa vi vidite.....
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Beg_Babic wrote:Drugovi sto ste se uhvatili BMW-a, jr to zato sto ipak vise znate od strucnjaka koji su BMW-ove motore proglasili za najbolje u posljednje 3 godine, za transmisiju i mjenjace necu ni da govorim , smg II mjenjac promijeni brzinu za manje od treprtaja oka (naucno ispitano i dokazano)

Tacno je da su japanci najbolji i da zauzimaju prvih 5 pozicija sve to stoji i svaka im cast

Sto se tice momka sto se bruka sa curom, momak ne zna da vozi !!!! moj prijatelj ima seriju 3 i svaki dan sa posla se vraca kuci i kada je snijeg 50 cm dubok, a ja zivim na Vratniku pa vi vidite.....
Joj Babicu - pa taj mjenjac se ugradjuje samo u M nemoj me zezat :) Ima SMG verzija i u Selespeedu i u Shiftronicu i u Tiptronicu - kad je Tiptronic rodjen odnosno DSG itd itd SMG je bio u povojima i izasao kao zadnji prototip ovih ostalih ;)

I vala iskreno govoreci nema tu puno znanja ne pomaze kad klizu tockovi...Zadnji pogotovo.... A i prednji... Da se razumijemo nisam ja ni rekao da je BMW bezze, samo se ne slazem da je BMW preteca i prolog autoindustrije....Kao i to da neki forumasi uzimaju sebi za pravo da odu na sajam auta vide pojedino auto i dozvole sebi "inzinjersko uskrsnuce i ushicenje" nakon toga :D

Pozdravljam ;)
Bullet Tooth Tony

Citizen-X wrote:
Beg_Babic wrote:Drugovi sto ste se uhvatili BMW-a, jr to zato sto ipak vise znate od strucnjaka koji su BMW-ove motore proglasili za najbolje u posljednje 3 godine, za transmisiju i mjenjace necu ni da govorim , smg II mjenjac promijeni brzinu za manje od treprtaja oka (naucno ispitano i dokazano)

Joj Babicu - pa taj mjenjac se ugradjuje samo u M nemoj me zezat :) Ima SMG verzija i u Selespeedu i u Shiftronicu i u Tiptronicu - kad je Tiptronic rodjen odnosno DSG itd itd SMG je bio u povojima i izasao kao zadnji prototip ovih ostalih ;)

I vala iskreno govoreci nema tu puno znanja ne pomaze kad klizu tockovi...Zadnji pogotovo.... A i prednji... Da se razumijemo nisam ja ni rekao da je BMW bezze, samo se ne slazem da je BMW preteca i prolog autoindustrije....Kao i to da neki forumasi uzimaju sebi za pravo da odu na sajam auta vide pojedino auto i dozvole sebi "inzinjersko uskrsnuce i ushicenje" nakon toga :D

Pozdravljam ;)
Pa dobro jeste samo u M ali je mrak...to je tu podvuceno,nego ja sam BMW Fan ali ako me ko cuje da kazem da je BMW preteca i prolog autoindustrije nek me odmah upuca necim.a za ove koji su inzinjeri a auto samo vidjeli...ma ti mi se gade :-D

Pozz
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Beg_Babic wrote:
Citizen-X wrote:

Pozdravljam ;)
Pa dobro jeste samo u M ali je mrak...to je tu podvuceno,nego ja sam BMW Fan ali ako me ko cuje da kazem da je BMW preteca i prolog autoindustrije nek me odmah upuca necim.a za ove koji su inzinjeri a auto samo vidjeli...ma ti mi se gade :-D

Pozz
Ho's rec mrOk :D
Bullet Tooth Tony

Citizen-X wrote:
Beg_Babic wrote:
Citizen-X wrote: Joj Babicu - pa taj mjenjac se ugradjuje samo u M nemoj me zezat :) Ima SMG verzija i u Selespeedu i u Shiftronicu i u Tiptronicu - kad je Tiptronic rodjen odnosno DSG itd itd SMG je bio u povojima i izasao kao zadnji prototip ovih ostalih ;)

Pozdravljam ;)

Pozz
Ho's rec mrOk :D
mrOk BA
Maystor

Post by Maystor »

OK Citizen, postujem tvoju odluku da ne raspravljamo dalje na ovu temu. Samo cu ti reci da ja nisam od onih koji misle da sve znaju, a da niko drugi nema pojma. Za svoje stavove ja sam ponudio argumente i isto to trazio od tebe. Cijenim svacije misljenje ako je zasnovano na argumentima. Prelistaj malo ovu temu i vidjeces ko je iznosio stavove o seljackim i mesarskim autima, prosjecnim bosancima, kvazi-strucnjacima itd. Uzimas sebi za pravo da ocjenjujes strucnost ljudi koje uopste ne poznajes. Cisto za tvoju informaciju, reci cu ti da ja predajem na fakultetu na kojem je razvoj automobila i motora maticna katedra, a moja uza specijalnost je CFD (ako ne znas - skracenica stoji za Computational Fluid Dynamics).
Eto, toliko, i pozdravljam i ja tebe!
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Maystor wrote:OK Citizen, postujem tvoju odluku da ne raspravljamo dalje na ovu temu. Samo cu ti reci da ja nisam od onih koji misle da sve znaju, a da niko drugi nema pojma. Za svoje stavove ja sam ponudio argumente i isto to trazio od tebe. Cijenim svacije misljenje ako je zasnovano na argumentima. Prelistaj malo ovu temu i vidjeces ko je iznosio stavove o seljackim i mesarskim autima, prosjecnim bosancima, kvazi-strucnjacima itd. Uzimas sebi za pravo da ocjenjujes strucnost ljudi koje uopste ne poznajes. Cisto za tvoju informaciju, reci cu ti da ja predajem na fakultetu na kojem je razvoj automobila i motora maticna katedra, a moja uza specijalnost je CFD (ako ne znas - skracenica stoji za Computational Fluid Dynamics).
Eto, toliko, i pozdravljam i ja tebe!
Sta bi mi da tebe nemamo ;)
Maystor

Post by Maystor »

Ne znam ni ja. Ne mogu ni da zamislim
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Maystor wrote:Ne znam ni ja. Ne mogu ni da zamislim
Ja mogu :D
Karabaja

Post by Karabaja »

Činjenica je da BMW, Audi i Mercedes voze ponajviše džiberi na našim cestama. Ali isto tako je činjenica da su to tehnički najnaprednija auta na svijetu. Činjenica je i da japanci prednjače u testovima izdržljivosti, troškova i isplativosti. Ali nikad Honda neće imati kvalitetan motor kao što je BMW-ov koji iz godine u godinu konstantno osvaja prvo mjesto. Također nikad Mazda neće imati tako dobar 4x4 pogon kao što je Audijev Quattro, niti će Toyota ikad moći parirati Mercedesovom luksuzu i tehničkim i sigurnosnim ostvarenjima kao što su night view assist, brake assist, pre-safe, distronic plus i hejbet još nekih pojmova i skraćenica.

Ako najbolje auto definišemo kao najpouzdanije onda je to definitivno japanac, a ako gledamo iz tačke gledišta tehničkog napretka, onda njemačkim predstavnicima nema ravnog.

Na ostale proizvođače neću da trošim riječi..

@Citizen-X Eh, majstore ko je tebi kriv kad džiber izabere Mercedes, a ti što se furaš da si kultura uzmeš Aston Martin i čak ne primjećuješ da si se zajeb'o.. (btw Englezi više i nemaju nacionalno auto, sve su im druge države pokupovale)
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Karabaja wrote:Činjenica je da BMW, Audi i Mercedes voze ponajviše džiberi na našim cestama. Ali isto tako je činjenica da su to tehnički najnaprednija auta na svijetu. Činjenica je i da japanci prednjače u testovima izdržljivosti, troškova i isplativosti. Ali nikad Honda neće imati kvalitetan motor kao što je BMW-ov koji iz godine u godinu konstantno osvaja prvo mjesto. Također nikad Mazda neće imati tako dobar 4x4 pogon kao što je Audijev Quattro, niti će Toyota ikad moći parirati Mercedesovom luksuzu i tehničkim i sigurnosnim ostvarenjima kao što su night view assist, brake assist, pre-safe, distronic plus i hejbet još nekih pojmova i skraćenica.

Ako najbolje auto definišemo kao najpouzdanije onda je to definitivno japanac, a ako gledamo iz tačke gledišta tehničkog napretka, onda njemačkim predstavnicima nema ravnog.

Na ostale proizvođače neću da trošim riječi..

@Citizen-X Eh, majstore ko je tebi kriv kad džiber izabere Mercedes, a ti što se furaš da si kultura uzmeš Aston Martin i čak ne primjećuješ da si se zajeb'o.. (btw Englezi više i nemaju nacionalno auto, sve su im druge države pokupovale)
Samo pogledaj koje je auto proglaseno za najbolje na svijetu ove godine ;)
Sve ce ti se samo kazat :D

Ah da Quattro pogon :D - sta je sa Subaruovim :D ? Sta je sa Integrale konceptom Lancie? Sta je sa Mitsubishijevim 4x4? Manje vise tu i nema neke naprednosti - jedino jos da pokusaju podesiti automatsko iskljucivanje svih i preusmjeravanje snage motora na tocak sa "gripom" :D Sto je vrlo vrlo zahtjevno :D Ipak bih dao prednost Subaruu na tom polju koji ugradjuje serijski 4x4 :) u sve modele.

Ah da night vision - invencija Mercedesa? :D Ne bih rekao - prije bih se slozio da je to Cadillacov izum ;)... Mercedes nema skoro nista svoje :D Jedini invent Mercedesa je BAS sistem tvrde da je i ABS - ali to je samo BOSCH-ov izum i nista vise :D - glavninu stvari su samo preradili, obradili i usavrsili bolje nego ostali proizvodjaci - isto kao sto su uradili sa CDI - motorom :D kojeg su drpili od AR-ovog JTD-a ;)

Uglavnom - prekopirali su vec prekopiran koncept - japanski ;)
Tako da je za mene Mercedes - BMW (Audija cu izbaciti on mi je kul) kombinacija bezvezna - kad znam da mogu da vozim prave zvijeri za novce za koje se prodaju ;)

Zivio ;)
Last edited by Citizen-X on 28/09/2007 11:44, edited 1 time in total.
Karabaja

Post by Karabaja »

dobro hajd :roll:
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Ma samo diskutujemo jaro, nemoj mi tih faca :D
Karabaja

Post by Karabaja »

Pa jaro kako ću ja s tobom ozbiljno diskutovati kad ti tvrdiš da Mercedes krade motore od Alfe :-? ?
Bullet Tooth Tony

otislo daleko i sirocco (vw :lol: ) , najbolje auto na svijetu je mclaren F1 , Ferrari F50, a znate zasto spominjem to , zato sto ste se poceli pucat tehnickim cudima... auto je sjediste,volan ja i moja vozacka iskustva :D :D
Post Reply