_BosanaC wrote:Pa ako mu je otac dosao u Zepce iz Zavidovica 24.06.1993. preko Biljacica i Dubravice, onda je bio u najmanju ruku okupator.osa wrote:Gledao sam jednom emisiju iz žepča kojoj su tema bile škole za hrvatsku i bošnjačku djecu. u toj je emisiji otac jednog djeteta hrvatske nacionalnosti izjavio nešto zbog čega mi se čini da se u bih nikad neće napisati kvalitetna i istinita knjig iz povijesti, naime rekao je slijedeće " kako da moje dijete uči istu povijest kao i bošnjačko kada ono uči da je dedo alija branio bosnu od okupatora, pa šta sam ja u žepču branio, zar da moje dijete uči da mu je otac bio okupator u vlastitoj domovini".Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Propust koji je (namjerno)napravljen pri pisanju ovog udzbenika Historije je po meni samo jedan mali djelic hronicne bolesti od koje boluju bosnjaci. Bolest se naravno zove -Zaborav.
Naravno, ni u kom slucaju djecu ne treba previse zamarati opsirnom historijom, ali ipak neke stvari trebaju i moraju znati. Zbog sebe, svoje djece i zemlje u kojoj zive.
U ovom slucaju, napravljena je jedna nerazumna, namjerna i vrlo podla greska. Ma kako neki gledali na njega, Alija Izetbegovic je svojim djelovanjem kao prvi predsjednik nezavisne BiH, svojim odbrambeno oslobodilackim angazmanom tokom agresije..., sigurno zasluzio da bude zabiljezen u skolskim knjigama. A zasto. Pa zato sto su Alija, armija BiH, narodni heroji(generali, komandanti, pojedinci), agresija i genocid historijski fakti! Fakti o kojima nasa djeca moraju da uce, da znaju, da bi bili opomenuti.
Ovo sto se danas radi, protiv je istine, pravde, heroja odbrane i protiv je zdravog razuma.
Dokle ovako? Dokle minimiziranje historije i onih koji su branili nasu zemlju?
Sve u svemu, SRAMOTA!!
možda ga je okupiralo u zavidovićima pa je bio prisiljen, tko je onda okupator.