Snovi

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
kEN0

#26 Re: Snovi

Post by kEN0 »

bilo je neko prdavanje u bkcu , nesto snovi i realnost, ako se ne varam!
bez_ideje

#27 Re: Snovi

Post by bez_ideje »

A sta kada se san ne moze nikako povezati sa nekim simbolima iz sanovnika...... :-?
Moji su snovi obicno takvi......da ujutru samu sebe pitam jesi ti normalna!?! :oops:

Npr sanjam neke zgrade u Madjarskoj (ja niti sam kad bila u Madjarskoj,niti znam kako izgledaju zgrade u MAdjarskoj ,niti je ista u tom snu ukazivalo da je rijec o MAdjarskoj.....a ti jednostavno ZNAS da je to MAdjarska ) ,elem....
zgrade su napustene i neka ja cudna svjetlost prisutra...meni zanimljivo..pa istrazujem,zavirujem i onda skontam ....da su je sve izgradjeno od pur pjene :shock: (ona zuta za prozore)...pogledam kroz prozor na ulicu...tamo rat!!! ratuju ljudi sve u 16 ,sicaju meci,bombe

Imal kakvog doktora za ovo :shock:
kEN0

#28 Re: Snovi

Post by kEN0 »

bez_ideje wrote:A sta kada se san ne moze nikako povezati sa nekim simbolima iz sanovnika...... :-?
Moji su snovi obicno takvi......da ujutru samu sebe pitam jesi ti normalna!?! :oops:

Npr sanjam neke zgrade u Madjarskoj (ja niti sam kad bila u Madjarskoj,niti znam kako izgledaju zgrade u MAdjarskoj ,niti je ista u tom snu ukazivalo da je rijec o MAdjarskoj.....a ti jednostavno ZNAS da je to MAdjarska ) ,elem....
zgrade su napustene i neka ja cudna svjetlost prisutra...meni zanimljivo..pa istrazujem,zavirujem i onda skontam ....da su je sve izgradjeno od pur pjene :shock: (ona zuta za prozore)...pogledam kroz prozor na ulicu...tamo rat!!! ratuju ljudi sve u 16 ,sicaju meci,bombe

ma to ce se sve desiti ili se desilo :)
kEN0

#29 Re: Snovi

Post by kEN0 »

babyline wrote:
kiki-miki wrote:Sanjam jedan san već godinama,ponavlja se s malo izmjenjenim detaljima,ali osnova je ista.

Da li znate nekoga ko dobro tumači snove da mi ga razjasni?
meni se isto dogodilo, sanjala godinama isti san i tumacila simbole.. sto je najgore uvijek mozes nesto naci..
i na kraju je bilo tako jednostavno i frapantno. elem, ono sto nisam vidjela bilo mi je pred nosom. znaci poruka podsvjesti o necem sto nisam skontala na javi. grzono :-?
da grozno, jer nisi naucila da ti podsvijest i svijest rade u "syncu" tj. da lupaju u isto vrijeme, kao beat kod DJa :]

kada to naucimo svi, bit ce nam mnogo lakse i ljepse :]
Schizophrenia

#30 Re: Snovi

Post by Schizophrenia »

Sigmund Frojd je vas prijatelj. Procitajte njegova djela o tumacenju snova i prisjecanju istih.
bez_ideje

#31 Re: Snovi

Post by bez_ideje »

I meni se cini da su male saMse da sam zivjela u zgradama od pur pjene :lol: :lol: :lol:
kEN0

#32 Re: Snovi

Post by kEN0 »

bez_ideje wrote:I meni se cini da su male saMse da sam zivjela u zgradama od pur pjene :lol: :lol: :lol:
mozda ces zivjeti, mozda si zivjela samo to ne znas :D
kEN0

#33 Re: Snovi

Post by kEN0 »

babyline wrote:odlicno, svidja mi se :D znaci u prevodu da se opustim i cesce odem na kakav dobar paty radi beat-a a cici frojdu svaka cast ali je on daaaaavno zivio no thanx sigmund :)
uvijek budi opustena, a ovo o beatu sam ti samo dao kao primjer podsvijesti i svijesti, kao 2 ploce koje idu zajedno i u beatu su , jedna je svijest, a druga podsvijest, i zvuce dobro, kontas? ma ne kontas al nema veze..

a otidji na party, mozda i skontas :]
Cholina_Lokica

#34 Re: Snovi

Post by Cholina_Lokica »

e a desava li se kome da se probudi ali nastavlja sanjati... meni se nekad desi, znaci svjesna sam da sanjam, otvorene mi oce gledam po sobi, ali mozas i dalje sanja, tijelo ne mogu da pomaknem uopce, ili da reagujem uopce da prekinem san. uvijek kad mi se to desi, san je taj da mi nesto ima u sobi.. npr. macka mi ulazi kroz prozor, ili neki papagaj leta po sobi i slicne stvari :-) :-)
burek_in_space

#35 Re: Snovi

Post by burek_in_space »

Dile wrote:e a desava li se kome da se probudi ali nastavlja sanjati... meni se nekad desi, znaci svjesna sam da sanjam, otvorene mi oce gledam po sobi, ali mozas i dalje sanja, tijelo ne mogu da pomaknem uopce, ili da reagujem uopce da prekinem san. uvijek kad mi se to desi, san je taj da mi nesto ima u sobi.. npr. macka mi ulazi kroz prozor, ili neki papagaj leta po sobi i slicne stvari :-) :-)
Struchno objashnjenje bi glasilo: ti zhivish svoj san. :D
Cholina_Lokica

#36 Re: Snovi

Post by Cholina_Lokica »

burek_in_space wrote:
Dile wrote:e a desava li se kome da se probudi ali nastavlja sanjati... meni se nekad desi, znaci svjesna sam da sanjam, otvorene mi oce gledam po sobi, ali mozas i dalje sanja, tijelo ne mogu da pomaknem uopce, ili da reagujem uopce da prekinem san. uvijek kad mi se to desi, san je taj da mi nesto ima u sobi.. npr. macka mi ulazi kroz prozor, ili neki papagaj leta po sobi i slicne stvari :-) :-)
Struchno objashnjenje bi glasilo: ti zhivish svoj san. :D
dobro je.. ja se taman bila zabrinula :mrgreen:
kakav nered

#37 Re: Snovi

Post by kakav nered »

Dile wrote:
burek_in_space wrote:

desilo mi se da sanjam da mi netko uskače na balon (na prizemlju sam).. bilo je baš tako kao što kažeš, činilo se da sam budna i da se to stvarno dešava..i počela sam vrištati u snu i probudila se vrišteći..nisam bila sigurna je li bio san ili je stvarnost..provjerila sam balkon i skontala da je ipak bio san.. ali jedan užasan osjećaj.. trebalo mi je 2 sata da ponovo zaspem..
Cholina_Lokica

#38 Re: Snovi

Post by Cholina_Lokica »

ma sanjala sam i ja i ljude tako, ali mi je najveci problem sto ne mogu da se probudim... kad se desi to, ja zarko zelim da se probudim, ali od tijela nikakve reakcije :-?
mislim da mi tijelo precvrst san ima :D jer skoro svaku noc mi se desava i ono hebeno trzanje, kad mozak provjerava je li tijelo zivo :D tako da i ovo sanjanje u neku ruku nije ni cudno :D
kEN0

#39 Re: Snovi

Post by kEN0 »

babyline wrote:
kEN0 wrote:
babyline wrote:odlicno, svidja mi se :D znaci u prevodu da se opustim i cesce odem na kakav dobar paty radi beat-a a cici frojdu svaka cast ali je on daaaaavno zivio no thanx sigmund :)
uvijek budi opustena, a ovo o beatu sam ti samo dao kao primjer podsvijesti i svijesti, kao 2 ploce koje idu zajedno i u beatu su , jedna je svijest, a druga podsvijest, i zvuce dobro, kontas? ma ne kontas al nema veze..

a otidji na party, mozda i skontas :]
to mi zvuci kao spanska sela, prevedi pls :)
jasno je da idu zajedno, ali kako to primjeniti na datu situacija, a?
pa sve zavisi koja situacija :)
Schizophrenia

#40 Re: Snovi

Post by Schizophrenia »

Snove ne moze tumaciti kroz dogadjaje koji su se desili u njima jer ima nebuloznih snova na prvi pogled koji su zapravo zamjena za nesto drugo.
patrius

#41 Re: Snovi

Post by patrius »

Tesko da bilo kakav san moze biti gori od jave :-)
chengaba

#42 Re: Snovi

Post by chengaba »

patrius wrote:Tesko da bilo kakav san moze biti gori od jave :-)
Uuu moze, zbog same prirode maste i zamisljanja, i pogotovo ako nisi svjestan da se mozes probuditi iz sna... :)
trofej

#43 Re: Snovi

Post by trofej »

Tkoga interesuju snovi neka u islamskim bibliotekama ,knjižarama,potraži knjigu po nazivu ,,Veliki tumač Snova ,,od pisca Ibn Sirin.
Frank Sinatra

#44 Re: Snovi

Post by Frank Sinatra »

To je jako cesta pojava. Procitaj tekst koji cu citirati, ima jako interesantnih stvari.
ŠTO JE LUCIDNO SANJANJE?

Što je lucidno sanjanje? Lucidno sanjanje je sanjanje sa spoznajom da sanjate. Obično ono se događa kada tijekom sna, možda zato što se nešto čudno događa u sadržaju sna, shvatite da sanjate. Većina ljudi koji pamte svoje snove ponekad su to doživjeli, obično odmah se probudivši nakon te spoznaje. Međutim, moguće je ostati duže vremena u snu i da ste potpuno svjesni da sanjate.

Mogu li se snovi kontrolirati?

Obično uz lucidnost ide i određeni stupanj kontrole nad tijekom sna. Koliko je kontrole moguće razlikuje se od sna do sna i od sanjača do sanjača. Vježba pridonosi ispoljavanju kontrole nad zbivanjima u snu. U najmanju ruku, lucidni sanjači mogu birati kako žele reagirati na događanja sna. Na primjer, umjesto da pokušate izbjeći neku opasnost kao što prirodno radite kada ne znate da sanjate, možete odlučiti da se suočite licem u lice sa zastrašujućim likom iz sna, znajući da vam to ne može štetiti. Čak i toliki stupanj kontrole može preobraziti san iz često zastrašujućeg, frustrirajućeg ili izluđujućeg iskustva u kojem ste bespomoćna žrtva, u iskustvo u kojem privremeno možete odbaciti brige i oprez budnoga života i uživati jedinstveno zadovoljstvo potpune slobode. S druge strane, neki ljudi uspijevaju u lucidnom sanjanju postići takav stupanj majstorstva da mogu stvoriti bilo kakav svijet, proživjeti bilo koju fantaziju i iskusiti sve što zamisle!

Da li svatko sanja?

Svatko sanja. Svi ljudi (zapravo, svi sisavci) imaju REM spavanje. Većina snova dešava se tijekom REM spavanja.To se pokazalo kada su budili ljude u različitim stupnjevima spavanja i pitali ih jesu li sanjali. U 85% buđenja iz REM spavanja ljudi su izvještavali da su sanjali. Nakon buđenja iz drugih faza spavanja (skupno zvanih ne-REM spavanje) rijetko ima izjava o sanjanju. REM spavanje se tijekom noći izmjenjuje s ne-REM spavanjem u ciklusima koji traju oko 90 minuta. U tipičnom 8-satnom spavanju provest ćete oko sat i pol u REM spavanju razdijeljenom u četiri ili pet "REM perioda", u trajanju od 5 do 45 minuta. Većinu snova zaboravljamo. Neki ljudi nikada se ne sjećaju snova dok drugi svake noći pamte pet ili više. Pamćenje snova može se razviti odnosno poboljšati i to je neophodno za učenje lucidnog sanjanja.

Da li lucidno sanjanje ometa funkciju normalnog sanjanja?

Lucidno sanjanje je normalno sanjanje. Tijekom lucidnog sanjanja mozak i tijelo su u istom fiziološkom stanju kao i u najobičnijem ne-lucidnom sanjanju, to jest, u REM-spavanju. Sanjanje je rezultat aktivnosti mozga dok su tjelesna osjetila isključena za vanjski svijet. U takvom stanju, i tipično tijekom REM spavanja, um stvara iskustva iz trenutno aktivnih misli, briga, sjećanja i fantazija. Snovi nisu unaprijed stvorene priče već se kreiraju dok se krećete kroz njih. Spoznaja da sanjate jednostavno vam dozvoljava da usmjerite san u konstruktivnom i pozitivnom smjeru, kao što usmjeravate misli dok ste budni. Dalje, lucidni vam snovi mogu dati čak više informacija o vama samima nego ne-lucidni snovi, jer možete promatrati razvoj sna iz svojih osjećanja i sklonosti, dok ste svjesni da sanjate i da se san rađa u vama. Pogrešno je stajalište da su snovi nesvjesni procesi koji trebaju takvi i ostati. Vaša budna svjesnost je uvijek nazočna u vašim snovima. Da nije, ne biste mogli upamtiti sne, jer možete upamtiti samo događaj koji ste svjesno iskusili. Dodatna "svjesnost" lucidnog sanjanja nije ništa drugo nego svjesnost da sanjamo.

Zašto imati lucidne snove?

Kako bi vam se svidjelo da možete bez ikakva rizika iskušati apsolutno bilo što?
Zakoni fizike i društva u snu ne djeluju. Jedina ograničenja su dosezi vaše imaginacije. Veliki dio mogućnosti sna izgubljen je jer ljudi ne prepoznaju da sanjaju. Kada u snu nismo lucidni, mislimo i ponašamo se kao da smo u budnoj stvarnosti. To može voditi u bezrazložne frustracije, konfuzije i rasipanje snaga, i u najgorem slučaju, u zastrašujuće more. Naši krivo usmjereni napori da obavimo zadatke budnoga života u snovima, imaju za posljedicu tjeskobne snove u kojima aparati ne rade kako treba, kasnimo na sastanke, zaboravljamo na važne ispite, ne možemo naći pravi put i tako dalje. Tjeskobni snovi i noćne more mogu se prevladati lucidnim sanjanjem jer ako znate da sanjate nemate se čega plašiti. Zbivanja u snu vam ne mogu nauditi. Lucidni snovi, osim što vam pomažu da vodite snove u zadovoljavajućem smjeru, uživate fantastične pustolovine i prevladate noćne more, mogu biti i dragocjena oruđa za uspjeh u vašemu budnom životu. Lucidni sanjači mogu promišljeno pokretati prirodni kreativni potencijal snova za rješavanje problema i umjetničko nadahnuće. Sportaši, javni izvođači, i slično, mogu se pripremati, vježbati i dotjerivati svoje izvođenje dok spavaju. To je samo blagi okus različitih načina na koji ljudi koriste lucidno sanjanje da bi proširili svoj život. Svi mi provodimo trećinu svojega života spavajući, zašto iz tog vremena ne izvući maksimum?
Da li je ovo cista glupost ili zaista postoje naucno dokazane tehnike za uvjezbavanje i praktikovanje lucidnog sanjanja?
Mjesanac

#45 Re: Snovi

Post by Mjesanac »

Frank Sinatra wrote:
To je jako cesta pojava. Procitaj tekst koji cu citirati, ima jako interesantnih stvari.
ŠTO JE LUCIDNO SANJANJE?

Što je lucidno sanjanje? Lucidno sanjanje je sanjanje sa spoznajom da sanjate. Obično ono se događa kada tijekom sna, možda zato što se nešto čudno događa u sadržaju sna, shvatite da sanjate. Većina ljudi koji pamte svoje snove ponekad su to doživjeli, obično odmah se probudivši nakon te spoznaje. Međutim, moguće je ostati duže vremena u snu i da ste potpuno svjesni da sanjate.

Mogu li se snovi kontrolirati?

Obično uz lucidnost ide i određeni stupanj kontrole nad tijekom sna. Koliko je kontrole moguće razlikuje se od sna do sna i od sanjača do sanjača. Vježba pridonosi ispoljavanju kontrole nad zbivanjima u snu. U najmanju ruku, lucidni sanjači mogu birati kako žele reagirati na događanja sna. Na primjer, umjesto da pokušate izbjeći neku opasnost kao što prirodno radite kada ne znate da sanjate, možete odlučiti da se suočite licem u lice sa zastrašujućim likom iz sna, znajući da vam to ne može štetiti. Čak i toliki stupanj kontrole može preobraziti san iz često zastrašujućeg, frustrirajućeg ili izluđujućeg iskustva u kojem ste bespomoćna žrtva, u iskustvo u kojem privremeno možete odbaciti brige i oprez budnoga života i uživati jedinstveno zadovoljstvo potpune slobode. S druge strane, neki ljudi uspijevaju u lucidnom sanjanju postići takav stupanj majstorstva da mogu stvoriti bilo kakav svijet, proživjeti bilo koju fantaziju i iskusiti sve što zamisle!

Da li svatko sanja?

Svatko sanja. Svi ljudi (zapravo, svi sisavci) imaju REM spavanje. Većina snova dešava se tijekom REM spavanja.To se pokazalo kada su budili ljude u različitim stupnjevima spavanja i pitali ih jesu li sanjali. U 85% buđenja iz REM spavanja ljudi su izvještavali da su sanjali. Nakon buđenja iz drugih faza spavanja (skupno zvanih ne-REM spavanje) rijetko ima izjava o sanjanju. REM spavanje se tijekom noći izmjenjuje s ne-REM spavanjem u ciklusima koji traju oko 90 minuta. U tipičnom 8-satnom spavanju provest ćete oko sat i pol u REM spavanju razdijeljenom u četiri ili pet "REM perioda", u trajanju od 5 do 45 minuta. Većinu snova zaboravljamo. Neki ljudi nikada se ne sjećaju snova dok drugi svake noći pamte pet ili više. Pamćenje snova može se razviti odnosno poboljšati i to je neophodno za učenje lucidnog sanjanja.

Da li lucidno sanjanje ometa funkciju normalnog sanjanja?

Lucidno sanjanje je normalno sanjanje. Tijekom lucidnog sanjanja mozak i tijelo su u istom fiziološkom stanju kao i u najobičnijem ne-lucidnom sanjanju, to jest, u REM-spavanju. Sanjanje je rezultat aktivnosti mozga dok su tjelesna osjetila isključena za vanjski svijet. U takvom stanju, i tipično tijekom REM spavanja, um stvara iskustva iz trenutno aktivnih misli, briga, sjećanja i fantazija. Snovi nisu unaprijed stvorene priče već se kreiraju dok se krećete kroz njih. Spoznaja da sanjate jednostavno vam dozvoljava da usmjerite san u konstruktivnom i pozitivnom smjeru, kao što usmjeravate misli dok ste budni. Dalje, lucidni vam snovi mogu dati čak više informacija o vama samima nego ne-lucidni snovi, jer možete promatrati razvoj sna iz svojih osjećanja i sklonosti, dok ste svjesni da sanjate i da se san rađa u vama. Pogrešno je stajalište da su snovi nesvjesni procesi koji trebaju takvi i ostati. Vaša budna svjesnost je uvijek nazočna u vašim snovima. Da nije, ne biste mogli upamtiti sne, jer možete upamtiti samo događaj koji ste svjesno iskusili. Dodatna "svjesnost" lucidnog sanjanja nije ništa drugo nego svjesnost da sanjamo.

Zašto imati lucidne snove?

Kako bi vam se svidjelo da možete bez ikakva rizika iskušati apsolutno bilo što?
Zakoni fizike i društva u snu ne djeluju. Jedina ograničenja su dosezi vaše imaginacije. Veliki dio mogućnosti sna izgubljen je jer ljudi ne prepoznaju da sanjaju. Kada u snu nismo lucidni, mislimo i ponašamo se kao da smo u budnoj stvarnosti. To može voditi u bezrazložne frustracije, konfuzije i rasipanje snaga, i u najgorem slučaju, u zastrašujuće more. Naši krivo usmjereni napori da obavimo zadatke budnoga života u snovima, imaju za posljedicu tjeskobne snove u kojima aparati ne rade kako treba, kasnimo na sastanke, zaboravljamo na važne ispite, ne možemo naći pravi put i tako dalje. Tjeskobni snovi i noćne more mogu se prevladati lucidnim sanjanjem jer ako znate da sanjate nemate se čega plašiti. Zbivanja u snu vam ne mogu nauditi. Lucidni snovi, osim što vam pomažu da vodite snove u zadovoljavajućem smjeru, uživate fantastične pustolovine i prevladate noćne more, mogu biti i dragocjena oruđa za uspjeh u vašemu budnom životu. Lucidni sanjači mogu promišljeno pokretati prirodni kreativni potencijal snova za rješavanje problema i umjetničko nadahnuće. Sportaši, javni izvođači, i slično, mogu se pripremati, vježbati i dotjerivati svoje izvođenje dok spavaju. To je samo blagi okus različitih načina na koji ljudi koriste lucidno sanjanje da bi proširili svoj život. Svi mi provodimo trećinu svojega života spavajući, zašto iz tog vremena ne izvući maksimum?
Da li je ovo cista glupost ili zaista postoje naucno dokazane tehnike za uvjezbavanje i praktikovanje lucidnog sanjanja?

Ja sam prije nekoliko godina poceo bivati svjestan u snu da sanjam. Za mene je to bio grozan osjecaj i nakon krace borbe uspio sam da prestanem postajati svjestan da sanjam. Uvijek bi me frustirala ne mogucnost budjenja iz sna, mada sam to nakon nekog vremena usavrsio.
Pikaboo

#46 Re: Snovi

Post by Pikaboo »

Prvi san.
Stojim na vratima od haustora ,osjetim da djavo dolazi,i ja gurnem mamu i sestru iza ledja i nedam mu da dodje do njih.Ne bojim ga se uopste

Drugi san

Mama i sestra su na sred nekog jezera i to na jogi duseku ,plutaju.Oko jezera zalosne vrbe,neka staza i sve je jako mracno.Ja na obali cekam njih dvije da nekako dodju do mene.Krenem puteljkom,djavo ispred mene,ogroman i uzasan.Opet ga se ne bojim vec se samo plasim za njih dvije.

Treci san,najuzasnjiji do sada
Ja sam negdje u nekoj kuci,nemam pojma gdje.I opet on dolazi,cujem to neko tutnjanje u daljini.Govorim svom muzu da legne iza mene i da se pokrije preko glave.Prekoputa naseg kreveta je prozor.Ja sama sebi govorim da ni slucajni negledam u pravcu prozora vec da se i ja pokrijem po glavi,ali ipak se otkrijem i pogledam,a tamo stoji on,samo se vidi glava.Ali sad izgleda kao covjek,jako gusta crna kosa,zelene oci i veoma bljed ten.Gleda u mene.Ja se prepadnem i ponovo se pokrivam preko glave i vidim da na cosku carsafa crvenim slovima pise sotona.U tom cujem kako negdje moja sestra vristi.Ja trcim prema kuci odakle vristanje dolazi i govorim sestri,ostani zakljucana ja idem da pomognem mami.Mama se nalazi na zadnjem spratu te neke kuce .To je neko kupatilo koje nema plafon vec stakleni krov,ustvari to su kao prozori,koji su u tom komentu otvoreni.Utrcim u kupatilo,i govorim mami da mi pomogne da zatvorim te prozore.Dok guramo prozorska krila da ih zatvorimo,desetine crnih ptica nas napadaju i udaraju u stakla.

Nemoram vam reci kakva budem kad se probudim.
al_akhisari

#47 Re: Snovi

Post by al_akhisari »

Kad su snovi i njihovo znacenje u pitanju, uvijek se s osmjehom sjetim svog profesora psihologije...

Naime, bili smo na vježbama, razgovarali o snovima, tumacenju snova, frojdu,...bla, bla, bla...Jedna od kolegica izrece tvrdnju "snovi su projekcija nasih zelja, osjecaja, potreba....

A, profa joj rece da mu objasni san mlade zene, koja zivi s muzem i svekrvom, s kojom je u jako losim odnosima...mlada svako vece sanja, kako na dvoristu svaki dan, sjekirom kolje jednu od svojih kokoski... :D
zgubidan2009

#48 Re: Snovi

Post by zgubidan2009 »

bez_ideje wrote:A sta kada se san ne moze nikako povezati sa nekim simbolima iz sanovnika...... :-?

Ma vjerovatno si prodavala neku fals pur pjenu ljudima na govreci da je orginal madzarska ,pa sad osjecas grizu savjesti sto nisi ostisla u Madzarsku :) .A to rat prenosi te na one unhcr folije , pa mislis kako se ljudima ispadu prozori od tvoje pur pjene :)
Pikaboo

#49 Re: Snovi

Post by Pikaboo »

zgubidan2009 wrote:

Ma vjerovatno si prodavala neku fals pur pjenu ljudima na govreci da je orginal madzarska ,pa sad osjecas grizu savjesti sto nisi ostisla u Madzarsku :) .A to rat prenosi te na one unhcr folije , pa mislis kako se ljudima ispadu prozori od tvoje pur pjene :)
Koment nidje veze,niti smjesan niti zanimljiv
maybelline

#50 Re: Snovi

Post by maybelline »

Zasto neki ljudi pricaju u snu? Znate li sta to znaci? Kad mi je dragi tu i kad skupa spavamo gotovo mi redovno preprica ujutro moje dogodovstine :) Nedavno mi je rekao da sam pocela pricati engleski jezik :) (predajem engleski u skoli)... hehehe
Post Reply