Konacno da demantova
Sad posto je u pitanju TV emisija (vjerovatno ima negdje i snimak iste) moglo se odmah utvrditi jel' ovo zaista izjavio ili nije. Zasto to niko nije uradio, ne znam.
Bilo ko, H.M. ili neko deseti koji obnasha jednu tako vaznu i visoku funkciju da daje ovakve izjave - nemam sta lagati, bash mi je bio shok.
Nisam znao ni sta da kazem - ni sta da napisem.
Na stranu sto su se "zapadnohercegovacki secesionisti" malo zanijeli po onoj "sta je babi milo, to se babi snilo" , i tako nemaju sta drugo da pricaju i rade.
Posjetioci ovog foruma me cude. Nacionalni_Bosanci, aferim, Sayed i jos par momaka spasishe obraz.
"Sarajlije" se istom javishe da se odjele u svoj separe ?!? Svasta. I to nece ni diskrit, nego namah drzavu
Sad bi bilo jako lijepo, da svi ovi sto ispsovashe H.M. radi ove izjave, da se lijepo i izvinu i zatraze oprost. Ne zato sto H.M. nije Mr. 10% (moze bit' da je i Mr. 18% ili 29% - to je druga tema i drugi par rukavica, nemam dokaza da optuzujem), nego zato sto su se zaletjeli pred rudu.
Kako procitah na naslovnoj strani, ideja koju je iznijeo je: BiH kao savez ili udruzenje opcina/opstina.
Cini mi se da ne bi bila losa ideja.
Nacelnici opstina su svakako "gazde" u svojoj carsiji, ljudi se znaju i poznaju, tako da bi privredni kriminal sigurno bio manji. Kad se uzima iz "velike kese", pa ako su je jos donijeli i pune stranci - svako grabi koliko moze. Lokalna administracija vec postoji, nista ne bi trebalo mijenjati ... silne kantonalne, federalne, medjukantonalne i ne znam ima li kakvih jos , vlade i uprave bile bi izbrisane i olaksale bi drzavni budzet za oho-ho...
Jel' ova ideja vrijedna razmatranja? I koje bi bile poteskoce prilikom njenog sprovodjenja?