Avazove fotografije milioniti put

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

sulesavic

Post by sulesavic »

_cheb_ wrote:jel ko primjetio ovo...
sad neznam ni ja, mozda je ispravno...
ova ramazanska vaktija sto je bila u avazu, i sad nabrojani gradovi BiH i vrijeme iftara, i medju tim gradovima grad HLIVNO, sad jel to greska ili nesto novo...
To se desi kad hod¾ice uzmu da tumaèe jezik...
jeza u ledja

#27 Re: Avazove fotografije milioniti put

Post by jeza u ledja »

adonis wrote: To se zove objektivno obavjestavanje, za informaciju
Ne, to se zove krsenje prava na privatnost.
Phia

#28 Re: Avazove fotografije milioniti put

Post by Phia »

jeza u ledja wrote:
adonis wrote: To se zove objektivno obavjestavanje, za informaciju
Ne, to se zove krsenje prava na privatnost.
U pitanju je novinarska etika koju ovi u avazu nemaju.Evo čak i danas na 30. str. objavili sliku nepokrivenog leša starice koja se utopila u Miljacki.Šta reći nego fuj na ovakvo novinarstvo.I to se zovu dnevne novine.Fuj fuj.
kekec

Post by kekec »

sulesavic wrote:
_cheb_ wrote:jel ko primjetio ovo...
sad neznam ni ja, mozda je ispravno...
ova ramazanska vaktija sto je bila u avazu, i sad nabrojani gradovi BiH i vrijeme iftara, i medju tim gradovima grad HLIVNO, sad jel to greska ili nesto novo...
To se desi kad hodžice uzmu da tumače jezik...
Ne okrivljuj nevinog.
Naziv dolazi iz drugih izvora:

Image

a jos vise na:
http://www.pliz.org/m_pictures/Bosna.jpg
Phia

Post by Phia »

Opet ostaje pitanje kako to da oni u avazu još uvijek žive u srednjem vijeku :-)
sulesavic

Post by sulesavic »

Kako mu ga DuVno ostade takvim?
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

duhno :D
sulesavic

Post by sulesavic »

Je li mi se to pridru¾uje¹ u rektalnom alpinizmu (kako to ovdje neko fino reèe)?
Neelix

Post by Neelix »

ljudi to se zove ekskluziva. u svakom svjetskom mediju koji ima crnu hroniku se slicne stvari pojavljuju. to sto ih oslobodjenje ne objavljujuje ne znaci da se eto suzdrzavaju od toga zbog svoji citalaca, nego znaci da im reporteri nisu na pravom mjestu u pravo vrijeme.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

Neelix wrote:ljudi to se zove ekskluziva. u svakom svjetskom mediju koji ima crnu hroniku se slicne stvari pojavljuju. to sto ih oslobodjenje ne objavljujuje ne znaci da se eto suzdrzavaju od toga zbog svoji citalaca, nego znaci da im reporteri nisu na pravom mjestu u pravo vrijeme.
de, ziv bio, nabroj mi par "svjetskih medija" koji objavljuju slike leseva samoubica. i kakva je tu exluziva. watergate je exluziva. ovo je samo poganluk ljudski. i nista vise.
Neelix

Post by Neelix »

ti to nigdje nisi vidio snimke vjesanja sadama huseina? to nigdje nisi vidio kako u iraku zarobljenicima skidaju glave? nisi vidio fotografije mucenja iracana u americkim zatvorima :?
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

kao sto neko lijepo napisa, postoji propis po kojem se fotografije zrtava ne smiju objavljivati bez odobrenja obitelji. Nakon 11. septembra nismo vidjeli nijednu fotografiju zrtava u medijima i na taj nacin su mediji pokazali odredjeni respekt. Mislim da bi i nasi dnevni listovi, poput onog navedenog u naslovu teme, trebali pokazivati postovanje i prema zrtvama i prema citateljima. Vijest je u ovakvim slucajevima sasvim dovoljna i ne bi je trebalo pratiti eksplicitnim fotografijama
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

adonis wrote:
Phia wrote:
Faust wrote: A sta ako teta Infra zakljuca temu nakon toga???
Jao čuj onoga gore..objektivno.. :? :? :shock: :shock: :shock: :? :shock: :? :? :shock:
Treba je cenzurisati??
da gospodine, treba je cenurirati jer nije to policijski dosje, nego novina, a slika moze uznemiriti djecu, ljude slabog srca i na kraju, sve nas uznemirava. i za tvoju informaciju - takav je zakon. hajde sad lijepo zavrsi te fakultete za profesionalnog novinara. ma nisu tako teski... nisu.
callmethebreeeze

Neelix wrote:ti to nigdje nisi vidio snimke vjesanja sadama huseina? to nigdje nisi vidio kako u iraku zarobljenicima skidaju glave? nisi vidio fotografije mucenja iracana u americkim zatvorima :?
mi ovjde pricamo o lesevima samoubica, ljudi koji najcesce nisu imali nikakvu ulogu u javnom zivotu.
Neelix

Post by Neelix »

callmethebreeeze wrote:
Neelix wrote:ti to nigdje nisi vidio snimke vjesanja sadama huseina? to nigdje nisi vidio kako u iraku zarobljenicima skidaju glave? nisi vidio fotografije mucenja iracana u americkim zatvorima :?
mi ovjde pricamo o lesevima samoubica, ljudi koji najcesce nisu imali nikakvu ulogu u javnom zivotu.
ne, mi ovdje pricamo o "stravicnim prizorima koji strase malu djecu i zato se nigdje ne objavljuju" ????
peanuth

Post by peanuth »

nisam nigdje vidio sem u avazu da se objavljuju imena ljudi i slike.bas ga postave na "lomacu" da mu svi sude.to nije u redu.

to sto neko kaze da i u svijetu postoji, to je bullshit. i ono za saddama ne bi bilo da onaj nije snimo.

i na kraju,ko smo mi da sudimo ko je imao ulogu u javnom zivotu a ko ne.

gadi mi se od ovoga.

posebno od avaza
Dori

Post by Dori »

Jos uvijek mi je u glavi slika tip kojeg je udarilo auto negdje oko Visokog na autoputu.....Pretrcavao je sa rodjakom i auto ga bukvalno prepolovilo! Ma grozno.
Stvarno zelim izbor...Ako imaju on-line izdanje, neka postave link i upozorenje. Pa ko hoce nek otvori....Ovako svaki put kad prodjem autoputem sjetim se toga :-?
Ma strasno! Cak i http://www.rotten.com ima neku vrstu "upozorenja" za razliku od ovih.
Fuj, fujeva! :x
emina_22

Post by emina_22 »

.
Last edited by emina_22 on 28/11/2008 10:23, edited 1 time in total.
Dori

Post by Dori »

bosmen wrote:A ja ne mogu da vjerujem koliko se cita najomrazenija, najgora i najneprofesionalnija novina u kojoj toliko tih neprofesinalnih stvari ima.
Apsurdno zaista 8-) :roll:
Inace ne bih, ali kupujem auto tako da pratim sve oglase!
To je jedini razlog :D
callmethebreeeze

Neelix wrote:
callmethebreeeze wrote:
ne, mi ovdje pricamo o "stravicnim prizorima koji strase malu djecu i zato se nigdje ne objavljuju" ????
jok, bolan. tema je samoubistva.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Neelix wrote:
callmethebreeeze wrote:
nakon 11. 09. je bas bilo dosta diskusije o ponasanju americkih medija i ocito da za Amerikance i Iracane vrijede drugi kriteriji. Bosanski mediji bi mogli imati malo postovanja prema Bosancima :wink:

valjda Avaz ima nekakav "code of conduct" ili je tiraz, tiraz über alles?
Mahalac

Post by Mahalac »

mozemo se svi zajedno popeti na jedan od Avazovih tornjeva i mahat usima, na ovom jednom ne moramo ni mahati, sam se vrti :D
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:34, edited 1 time in total.
tempora

Post by tempora »

Ako se ne varam, nije to samo problem neprofesionalnog Avaza nego danasnje zurnalistike i medija svuda u svijetu.Nedavno se na tv-u prikazivao nekakav program iz Hrvatske tipa razmjena zene u domacinstvu na nekoliko dana i sl.Jedna od tih osoba radi u nekakvoj organizaciji za zlostavljane zene ( ako se ne varam radilo se o skrivenom sklonistu) -i u programu se fino prikazuju te zene i ne samo one, vec i njihova djeca! :oops: Sve i da je senzacija i izmisljotina, pitam se kakve su posljedice za tu djecu-ako ih nema za njihove majke.
Primjera bi bilo dovoljno, u svim medijima, svuda u svijetu.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:31, edited 1 time in total.
Post Reply