Da 56%
Ne 43%

Enjoy
Kakve veze ova SHOLJAPrpa.ba wrote:
Enjoy
Ama ja mogu da shvatim da se nekome nesto ne svidja i svidja ali kad pocne da se preserava sa argumentima e onda to stvarno prelazi granice ukusnog. Kako to za mojih 27 godina zivota u komunizmu ja ne znam apsolutno nikoga da je odvodjen ili da mu je otac odvodjen???? Ali zato znam da su odvodjeni oni koji su srali protiv drzave sto se pokazalo kao extra efikasnim jer smo 40 i kusur godina zivjeli u lijepom miru i rahatluku ne razmisljajuci o 90% stvari o kojima nam danas rastu sijede. Dakle nismo imali SAX ali smo imali mir, sigurnost, posao, stanove, zdravstvo, skolstvo, sport i sve ono sto imaju sve normalne drzave na svijetu. Na svakoj livadi si mogao mirno prespavati i svake godine rahat otici na godisnji odmor. Izmedju svega toga i SAX-a sto bi se prevelo kao danasnja demokracija ja biram ovo prvo. Ovo prvo nije odnjelo na stotine hiljada zivota a nacionalizam i novokomponovana demokratija jeste. Naravno sve se to odnosi na komunizam za vrijeme TITA i Markovica a nikako Milosevica.Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Komunizam i oni koji su vodili komunizam su nas jednom skupo kostali.
Decenijama su nas ubjedjivali u jedno, a u stvari oni su bili glavni koji su isto pogazili.
Ne treba vise.
Kad se samo sjetim koji jezik smo za maternji ucili, sve ti je jasno...
P.S. U komunizmu ne bi smo imali Sa-x, vec partijski bilten za citanje.
tačno...dawn_upon_dawn wrote:nije bio komunizam nego socijalizam. sad raspravljajte k'o veliki.
eh ne merem ni ja izdrzatpitt wrote:ne bihOvi sto podrzavaju ocito misle na komunizam iz jozinog perioda (koji nije bio los kakvih sve ima). Problem je sto se takav komunizam nikada nece vise ponoviti (a ni joza). Mozete samo zamisliti partiju sa ovim sadasnjim politicarima/lopovima sa neogranicenim ovlastima (gore nego sada)
Sta ces, dosao djavo po svojebosmen wrote:Nejama ga vise kad god je bio._BosanaC wrote:Ah teme![]()
Samo jedno pitanje, prije desete strane: kada je to bio komunizam u BiH?
Djesi drug, nek si ti nama stigao
Samim tim sto nikad nije ostvaren taj pravi komunizam nemamo sta porediti.Faust wrote:Zar je loše željeti da svi stanovnici imaju pravo na jednake uvjete za školovanje, liječenje.... I zar je nemoralno i nepoželjno željeti kapitalistima ukinuti profit. I nije mi jasno kome može biti bolji američki kapitalizam (globalni) od nikad ostvarenog komunizma. Zašto bi neko resurse planete koristio za lično bogaćenje??? Čitaj: naftne kompanije.
loš zaključak - znamo šta se želi... Dakle, u osnovi ideje kumanizma je humanost, u osnovi ideje kapitalizma je Darwin...visby wrote:Samim tim sto nikad nije ostvaren taj pravi komunizam nemamo sta porediti.Faust wrote:Zar je loše željeti da svi stanovnici imaju pravo na jednake uvjete za školovanje, liječenje.... I zar je nemoralno i nepoželjno željeti kapitalistima ukinuti profit. I nije mi jasno kome može biti bolji američki kapitalizam (globalni) od nikad ostvarenog komunizma. Zašto bi neko resurse planete koristio za lično bogaćenje??? Čitaj: naftne kompanije.
Komunizam je utopija. Na papiru to lijepo zvuci al je u konfliktu sa pshihom i nagonima covjeka. Koji je to komunizam uspio u cijelosti a da nije doslo do kreiranje elite, kulta licnosti i ostalih sranja....a sve preko ledja sirotinje i naroda.Faust wrote:Zar je loše željeti da svi stanovnici imaju pravo na jednake uvjete za školovanje, liječenje.... I zar je nemoralno i nepoželjno željeti kapitalistima ukinuti profit. I nije mi jasno kome može biti bolji američki kapitalizam (globalni) od nikad ostvarenog komunizma. Zašto bi neko resurse planete koristio za lično bogaćenje??? Čitaj: naftne kompanije.
predlažeš: u borbu do istrebljenja ili pustimo da nam uzmu još??? Trpimo jer je takva ljudska priroda???pitt wrote:Komunizam je utopija. Na papiru to lijepo zvuci al je u konfliktu sa pshihom i nagonima covjeka. Koji je to komunizam uspio u cijelosti a da nije doslo do kreiranje elite, kulta licnosti i ostalih sranja....a sve preko ledja sirotinje i naroda.Faust wrote:Zar je loše željeti da svi stanovnici imaju pravo na jednake uvjete za školovanje, liječenje.... I zar je nemoralno i nepoželjno željeti kapitalistima ukinuti profit. I nije mi jasno kome može biti bolji američki kapitalizam (globalni) od nikad ostvarenog komunizma. Zašto bi neko resurse planete koristio za lično bogaćenje??? Čitaj: naftne kompanije.
kažem ti ja...visby wrote:Jeste lijepa je to idejaFaust wrote:ispravka, loš...visby wrote:Kako blesav? Tu se jednostavno nema sta porediti.
A kako? Pa lijepo, dakle ideja o jednakom pravu u društvenoj hierarhiji za sve je bolja od ideje "što više meni"...
A toga, eto, u kapitalizmu nema?pitt wrote:Komunizam je utopija. Na papiru to lijepo zvuci al je u konfliktu sa pshihom i nagonima covjeka. Koji je to komunizam uspio u cijelosti a da nije doslo do kreiranje elite, kulta licnosti i ostalih sranja....a sve preko ledja sirotinje i naroda.Faust wrote:Zar je loše željeti da svi stanovnici imaju pravo na jednake uvjete za školovanje, liječenje.... I zar je nemoralno i nepoželjno željeti kapitalistima ukinuti profit. I nije mi jasno kome može biti bolji američki kapitalizam (globalni) od nikad ostvarenog komunizma. Zašto bi neko resurse planete koristio za lično bogaćenje??? Čitaj: naftne kompanije.
posto se pokazala realnom, preporucujem da ovom naucnom metodom (cyber anketom) utvrdimo i dokle je srbija (serbian cafe), dokle je hrvatska (pincom), a dokle je bosnjaluk (bosnjaci.net).Prpa.ba wrote:U komentarima skoro svi protiv a rezultati ankete:
Da 56%
Ne 43%
![]()
Enjoy
Tamo te ubjeđuju da je elita normalna, da je puka slučajnost odlučila ko će imati puno, a ko ništa..._BosanaC wrote:A toga, eto, u kapitalizmu nema?pitt wrote:Komunizam je utopija. Na papiru to lijepo zvuci al je u konfliktu sa pshihom i nagonima covjeka. Koji je to komunizam uspio u cijelosti a da nije doslo do kreiranje elite, kulta licnosti i ostalih sranja....a sve preko ledja sirotinje i naroda.Faust wrote:Zar je loše željeti da svi stanovnici imaju pravo na jednake uvjete za školovanje, liječenje.... I zar je nemoralno i nepoželjno željeti kapitalistima ukinuti profit. I nije mi jasno kome može biti bolji američki kapitalizam (globalni) od nikad ostvarenog komunizma. Zašto bi neko resurse planete koristio za lično bogaćenje??? Čitaj: naftne kompanije.
Il' sto bi se reklo - lako je tudjim qrcem gloginje mlatitiFaust wrote:Tamo te ubjeđuju da je elita normalna, da je puka slučajnost odlučila ko će imati puno, a ko ništa..._BosanaC wrote:A toga, eto, u kapitalizmu nema?pitt wrote: Komunizam je utopija. Na papiru to lijepo zvuci al je u konfliktu sa pshihom i nagonima covjeka. Koji je to komunizam uspio u cijelosti a da nije doslo do kreiranje elite, kulta licnosti i ostalih sranja....a sve preko ledja sirotinje i naroda.![]()