ljubi se .. otvorenih očiju

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sedma_7

Post by sedma_7 »

14 činjenica o ljubljenju koje niste znali
Svi se znaju ljubiti. Ali pitanje je znate li neke neobične činjenice i detalje o ljubljenju. Npr. je li ljubljenje dobro ili loše za vaš organizam? Kako se zapravo ljube Eskimi? Možete li smršati od strastvenih poljubaca?

1. Čin ljubljenja pokreće čak 29 mišića lica. Drugim riječima, ljubljenje može biti korisna vježba za sprječavanje pojavljivanja neželjenih bora na licu.

2. Parovi tokom ljubljenja razmjenjuju različite supstance poput mineralnih soli, masnoća i proteina. Skorašnje istraživanje pokazalo je da razmjena navedenih supstanci potiče proizvodnju raznih antitijela u našem organizmu koji nas štite od raličitih bolesti.

3. 66 posto ljudi ljubi se zatvorenih očiu. Ostatak uživa gledati razmjenu emocija na partnerovom licu dok se ljube.
Stari

Post by Stari »

Pitanje koje je mene mucilo ...ono ...onomad davno...a koje je donekle u kontextu ove teme je: Kako sve to skontati ako partnerica insistira da bude mrak...mislim da bude ugaseno svjetlo...kako onda utvrditi ko gleda ...i u sta gleda u tom slucaju...?
anais_nin

#28 Re: ljubi se .. otvorenih očiju

Post by anais_nin »

SaraLe wrote:
cHupjahalic@ wrote:
danas wrote:ma uostalom -- nebitno je imam li ih ja otvorene ili zatvorene, glavno je da on ne gleda (dok se ljubU) previse :D :D :D
koje musko moze da "radi" 2 stvari istovremeno? :D :D
:thumbup: :D :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

Stari wrote:Pitanje koje je mene mucilo ...ono ...onomad davno...a koje je donekle u kontextu ove teme je: Kako sve to skontati ako partnerica insistira da bude mrak...mislim da bude ugaseno svjetlo...kako onda utvrditi ko gleda ...i u sta gleda u tom slucaju...?
pa upalis svijetlo, onako iznenada, ko ona na temi o "bratskoj ljubavi" :D
pitt

Post by pitt »

AKo je crnkinja nema da brines....sijaju oci ko reflektori na kosevu :D:D:D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

stochar wrote:
black wrote:ne vjeruj zeni koja laze.. :oops: :D ...stara kineska :D
ne vjeruj kineskim poslovicama - stara japanska.
:lol: :lol: :lol:
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Eshek wrote:Zar se ovdje ne nameće praktičan problem:

Kako ćeš znati da li osoba s kojom se ljubiš drži oči otvorenim, ako ih sam ne držiš otvorenim :? :D

:lol: :lol: :faraon1:
Zhaba

Post by Zhaba »

anais_nin wrote:
Stari wrote:Pitanje koje je mene mucilo ...ono ...onomad davno...a koje je donekle u kontextu ove teme je: Kako sve to skontati ako partnerica insistira da bude mrak...mislim da bude ugaseno svjetlo...kako onda utvrditi ko gleda ...i u sta gleda u tom slucaju...?
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :lol:
amalka

#34 Re: ljubi se .. otvorenih očiju

Post by amalka »

pinkzelena wrote:
izbjeglica_iz_besmisla wrote:danas dobih jedan od onih prokletih chain letters, ne znam šta mi bi pa pročitah ..

uglavnom, hrpa nakvih kineskih poslovica od kojih jedna ide vako nekako "ne vjeruj nikad onome ko se ne ljubi zatvorenih očiju"..

pomislih koja budalaština i u tom skontam da ja lično znam samo jednu curu koja se tako ljubila .... onu od koje me glava najviše zaboljela :shock: :o

I šta sad, jel i ovo glupa generaliozacija ili ima nešto istine?

Ko se ljubi otvorenih očiju,znači da ne uživa..simply as that :oops:
Zasto bi bilo tako? Ja uzivam 8-) :D
sabanss

Post by sabanss »

Zar se moze ljubiti zatvorenih ociju :shock:
fantom slobode

Post by fantom slobode »

sabanss wrote:Zar se moze ljubiti zatvorenih ociju :shock:
A i ja se to pitam, no sreca gore nam dadose statisticko objasnjenje sposobnosti jedngo dijela ljudskog roda :-D (Dobro, mozda to ima svojih prednosti, mozes zamisljati svaki put drugu osobu,npr.
misha

Post by misha »

joj ja volim proskiljit kad se ljubim praavooo
kad mu vidim one trepavice i ono malo sto se vidi, komadic obraza i nista vise, to mi je sladje nego u 'mrak gledat' :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#38 Re: ljubi se .. otvorenih očiju

Post by mIRCerka »

izbjeglica_iz_besmisla wrote:danas dobih jedan od onih prokletih chain letters, ne znam šta mi bi pa pročitah ..

uglavnom, hrpa nakvih kineskih poslovica od kojih jedna ide vako nekako "ne vjeruj nikad onome ko se ne ljubi zatvorenih očiju"..

pomislih koja budalaština i u tom skontam da ja lično znam samo jednu curu koja se tako ljubila .... onu od koje me glava najviše zaboljela :shock: :o

I šta sad, jel i ovo glupa generaliozacija ili ima nešto istine?
nema niste ljepse nego ljubiti voljenu osobu otvorenih ociju i u pola poljupca namignuti :D
O.o

#39 Re: ljubi se .. otvorenih očiju

Post by O.o »

mIRCerka wrote:
nema niste ljepse nego ljubiti voljenu osobu otvorenih ociju i u pola poljupca namignuti :D
e sad ovo moram da probam... kopkace me dok ne probam ... hahahaha :lol:
Hera

Post by Hera »

Ako insistira na mraku ne uziva garant. Znaci da ima problema sa samopouzdanjem, prihavatnjem svog tijela i svoje seksualnosti. Ok je da je zamraceno, romanticno, sexy, ali potpuni mrak??? Onda moras sa njom razgovarati, davati joj komplimente, podici je. Prvo to.

A ja licno volim da gledam, obozavam vidjeti kako druga strana uziva.
Schampion

Post by Schampion »

Aha sad mi je tek jasno... :o
Stari

Post by Stari »

anais_nin wrote:
Nisam citao tu temu a sad je ne mogu naci ...daj mi link ako ti nije mrsko.

Hera:
Ako insistira na mraku ne uziva garant. Znaci da ima problema sa samopouzdanjem, prihavatnjem svog tijela i svoje seksualnosti. Ok je da je zamraceno, romanticno, sexy, ali potpuni mrak??? Onda moras sa njom razgovarati, davati joj komplimente, podici je. Prvo to.

A ja licno volim da gledam, obozavam vidjeti kako druga strana uziva
Pa mozda si u pravu ...mozda je bilo to u pitanju ...jer kao sto vec rekoh ...to je bilo onomad davno .... Uglavnom sjecam se ko dan danas kad sam je upitao u vezi toga ...da malo :D rasvijetlimo :D cijelu tu situaciju - pa makar svijecom....Ona se iscudjavala... veli: "Sta ce ti to pobogu?....pa od gledanja nema koristi...nego radi svoj pos'o i suti 8-) "

Vjerovatno sam tad bio odvec mlad i nezreo da bih na to obracao paznju ...uglavnom bilo je kako je ona htjela ...ja sam radio svoj pos'o...dok sam jos ...jelte... mog'o.
sanjo18

Post by sanjo18 »

nisam citao sve postove al, ljubljkenje otvorenih ociju ne znaci da nije zainteresova, isl nego moze biti i da zelji gledati lice zene/muskarca i njene izraze..
tech10

Post by tech10 »

Ja se uvijek ljubim otvorenih ociju. :D

Image
pitt

Post by pitt »

[quote="tech10"]Ja se uvijek ljubim otvorenih ociju. :D

valja tebi ovarisati onaj kliker u fildzanu :D:D:D:D
tech10

Post by tech10 »

Meni je najvaznije da se puno ne otima. :D

Image
Phia

Post by Phia »

Pa isto kao što se dvoje zaljubljenih vole gledati u oči dugo (ili to samo kod mene tako?) tako je još ljepše kad još pri tome ljube.Drugo je kad padneš u 'trans' pa zatvoriš oči. :-) :D
tech10

Post by tech10 »

Najbolje je kad padne u trans i prevrne ocima. :D
Phia

Post by Phia »

tech10 wrote:Najbolje je kad padne u trans i prevrne ocima. :D
To još nisam doživjela.. :D
tech10

Post by tech10 »

Phia wrote: To još nisam doživjela.. :D
Pa nisi ni mogla, ti si sa druge strane. :D
A vidis joj samo beonjace, niDZe zjenica. :-)
Post Reply