Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Harrys wrote:basta,koji si ti odron ,nesto nevjerovatno.
Gore,vidim spominjes Sefarde i Askenaze,kakve to veze ima sa ovim,ima kao ljanski snijeg.
Ako je istina ovo sto se pise,da je drzavljanstvo dobio na osnovu pripadnosti hrvatskom narodu,to je morao i dokazati,vjerovatno mu je majka Hrvatica.Taj zahtjev on je morao licno potpisati clan 16, sto znaci da je on izabrao i da se osjeca Hrvat ,odnosno da se ne osjeca Jevrej.Njegov licni izbor i pravo.To sto je on supak od covjeka i pokusao da sjedi na dvije stolice,to je njegov problem.
po izraelskim zakonima se nacionalna pripadnost racuna po majci, po hrvatskim zakonima po ocu. Postoji izuzetak kada je majka Hrvatica da se drzavljanstvo daje djeci do 18. godina, a meni se cini da je ovaj malo stariji
zanima me samo sta ce jevrejska opcina reci na ovo i hoce li Alkalaj odsada biti Hrvat i u BiH ili ce na foru jevrejstva i dalje hodati od funkcije do funkcije. Bilo bi cudno da on koji je licno potpisao da je Hrvat spada i dalje u ostale
CIsto informacije radi, majka od Svena Alkalaja je Hrvatica, tako da ne vidim nikakvo cudo da on ne mora i ne treba da ima hrvatsku putovnicu.Ovo sve sto se pise po Bosni, a naravno i po svim medijima iz RS je strasna zelja, da covjek koji ima toliko diplomatskog iskustva i koji zeli nesto da promjeni u Ministarstvu inostranih poslova na bolje, treba da ode sa funkcije, da drzava BiH funkcionise sto manje moze.Strasno im je tesko sto je covjek zna da radi svoj posao:-)I tesko im je sto ce doci do poboljsanja organizacije i rada MIP-a.Cist dokaz za to je rad gospodina Alkalaja pri NATO-u u Briselu, mnogo smo blize NATO-u nakon njegovog aktivnog lobiranja i rada.
Gore,vidim spominjes Sefarde i Askenaze,kakve to veze ima sa ovim,ima kao ljanski snijeg.
Ako je istina ovo sto se pise,da je drzavljanstvo dobio na osnovu pripadnosti hrvatskom narodu,to je morao i dokazati,vjerovatno mu je majka Hrvatica.Taj zahtjev on je morao licno potpisati clan 16, sto znaci da je on izabrao i da se osjeca Hrvat ,odnosno da se ne osjeca Jevrej.Njegov licni izbor i pravo.To sto je on supak od covjeka i pokusao da sjedi na dvije stolice,to je njegov problem.
po izraelskim zakonima se nacionalna pripadnost racuna po majci, po hrvatskim zakonima po ocu. Postoji izuzetak kada je majka Hrvatica da se drzavljanstvo daje djeci do 18. godina, a meni se cini da je ovaj malo stariji
zanima me samo sta ce jevrejska opcina reci na ovo i hoce li Alkalaj odsada biti Hrvat i u BiH ili ce na foru jevrejstva i dalje hodati od funkcije do funkcije. Bilo bi cudno da on koji je licno potpisao da je Hrvat spada i dalje u ostale
Opet lupas.Kako to mnogi u BiH dobise drzavljanstvo i poslije 18 godina.
Otkud ti znas da li je on uopste clan Jevrejske opcine.A za njegove buduce funkcije trebala bi da pitas one koji ga predlazu.
Mitreee!
Ako netko nije imao hrvatsko drzavljanstvo do 58. godine, nek se brate strpi jos koju godinu....jos ako je ministar jedne drzave koja je na pragu euro-atlantskih integracija....
Ono sto nije u redu je da ministar jedne drzave, u jesen svog zivota cvili za drzavljanstvo susjedne zemlje.
Ako mu je mati Hrvatica sto nije uzeo drzavljanstvo '91. nitko mu ne bi rijeci rekao.
P.s. zamisli da sada Bush zatrazi kanadsko a Putin ukrajinsko drzavljanstvo
proljetni kauboj wrote:Mitreee!
Ako netko nije imao hrvatsko drzavljanstvo do 58. godine, nek se brate strpi jos koju godinu....jos ako je ministar jedne drzave koja je na pragu euro-atlantskih integracija....
Ono sto nije u redu je da ministar jedne drzave, u jesen svog zivota cvili za drzavljanstvo susjedne zemlje.
Ako mu je mati Hrvatica sto nije uzeo drzavljanstvo '91. nitko mu ne bi rijeci rekao.
P.s. zamisli da sada Bush zatrazi kanadsko a Putin ukrajinsko drzavljanstvo
Ja sam fino rekao da je on supak od covjeka,samo sto nisam naveo sve razloge vec jedan.
Opet lupas.Kako to mnogi u BiH dobise drzavljanstvo i poslije 18 godina.
Otkud ti znas da li je on uopste clan Jevrejske opcine.A za njegove buduce funkcije trebala bi da pitas one koji ga predlazu.
zakonska procedura za obicne gradjane, za ruske mafijase i bosanske politicare vrijede druga pravila
ne razumijem kako je moguce razlicito nacionalno izjasnjavanje u drugim zemljama. Ako je gospodin Alkalaj odlucio da postane Hrvat nema problema, i Bosanci koji su odlucili da budu Nijemci, Austrijanci ... su morali povuci konzekventan potez i odluciti se, Alkalaj za razliku od njih, cak moze zadrzati i sve dosadasnje privilegije i drzavljanstva. Onda znaci imamo ministra vanjskih poslova Hrvata
basta sljezove boje wrote:
ne razumijem kako je moguce razlicito nacionalno izjasnjavanje u drugim zemljama. Ako je gospodin Alkalaj odlucio da postane Hrvat nema problema, i Bosanci koji su odlucili da budu Nijemci, Austrijanci ... su morali povuci konzekventan potez i odluciti se, Alkalaj za razliku od njih, cak moze zadrzati i sve dosadasnje privilegije i drzavljanstva. Onda znaci imamo ministra vanjskih poslova Hrvata
Opet brkas narodnost i drzavljanstvo,pa ne vrijedi diskutovati.
Jeste ,prema ovim informacijama ako su tacne,ministar vanjskih poslova je Hrvat.
basta sljezove boje wrote:a po kojem to osnovu? Decko kojem je otac Hrvat, Sarajlija, ne moze vec godinama
p.s. zaista mi nisu jasni likovi koji uzimaju putovnicu tvrdeci da su Hrvati, a u BiH se drugacije nacionalno izjasnjavaju. Alkalaj je cijelu karijeru napravio vadeci se na jevrejstvo
a nije jedini,
poznajem tipa,
koji je bio VELIKI komunista ( prije rata),rat je poceo i on ode iz Sarajeva u prva dva-tri dana rata,proveo rat u Izraelu ( postao jevrej ) vratio se ovdje (postao veliki hrvat )-radi u ustanovi s hrvatskim perfiksom.
sutra da dodju na vlast oni s Haitija,on ce potati clanu vood stranke..........
a to je ,
nacionalna pripadnost prema licnim/osobnim/privatnim potrebama....
basta sljezove boje wrote:a po kojem to osnovu? Decko kojem je otac Hrvat, Sarajlija, ne moze vec godinama
p.s. zaista mi nisu jasni likovi koji uzimaju putovnicu tvrdeci da su Hrvati, a u BiH se drugacije nacionalno izjasnjavaju. Alkalaj je cijelu karijeru napravio vadeci se na jevrejstvo
a nije jedini,
poznajem tipa,
koji je bio VELIKI komunista ( prije rata),rat je poceo i on ode iz Sarajeva u prva dva-tri dana rata,proveo rat u Izraelu ( postao jevrej ) vratio se ovdje (postao veliki hrvat )-radi u ustanovi s hrvatskim perfiksom.
a to je ,
nekada se pjevalo: ''za ideale,ginu budale''
Da,pjevao je tako svojevremeno omrazeni Bora Corba!Medjutim,za ideale ne ginu budale,nego ljudi koji nisu tek obicne zivotinje...
a nije jedini,
poznajem tipa,
a to je ,
Da,pjevao je tako svojevremeno omrazeni Bora Corba!Medjutim,za ideale ne ginu budale,nego ljudi koji nisu tek obicne zivotinje...
sada,
komparirati ljude i zivotinje,nije bas ...........
obican primjer,
zivotinja ubij,kada je gladna,da bi jela,da bi se prehranila......
a
covjek.
nekada da spasi sebe,svoju porodicu,nekad zbog novca,nekad zbog ideala,a ponekada i iz ZADOVOLJSTVA.
zadovoljstvo - osjecaj iz kojeg ni jedna zivotinja ne ubija !
a to je ,
sada,
komparirati ljude i zivotinje,nije bas ...........
obican primjer,
zivotinja ubij,kada je gladna,da bi jela,da bi se prehranila......
a
covjek.
nekada da spasi sebe,svoju porodicu,nekad zbog novca,nekad zbog ideala,a ponekada i iz ZADOVOLJSTVA.
zadovoljstvo - osjecaj iz kojeg ni jedna zivotinja ne ubija !
dragi moj @Suncokrete,jesti i kada nismo gladni i piti i kada nismo zedni,jedino je sto nas razlikuje od zivotinja!!!Nazalost,mnoge "dvonozne zivotinje" ubijaju iz puke gladi svog poremecenog uma i duha!!!Ako to nisi dosad shvatio,zao mi te je...
Jos jednom, majka Svena Alkalaja je Hrvatica, sto znaci ima naravno pravo da ima hrvatsko drzavljanstvo.A sto nekim ljudima Sven Alkalaj smeta zato sto dobro obavlja svoj posao, to je upravo vidljivo na ovoj temi.Valjda ubi to sto covjeka cijene svugdje gdje se pojavi(osim naravno tamo gdje im smeta da rasture drzavu, na njihovu veliku zalost, to im nece uspjeti:-)
fantom slobode wrote:Jos jednom, majka Svena Alkalaja je Hrvatica, sto znaci ima naravno pravo da ima hrvatsko drzavljanstvo.A sto nekim ljudima Sven Alkalaj smeta zato sto dobro obavlja svoj posao, to je upravo vidljivo na ovoj temi.Valjda ubi to sto covjeka cijene svugdje gdje se pojavi(osim naravno tamo gdje im smeta da rasture drzavu, na njihovu veliku zalost, to im nece uspjeti:-)
Nije sala biti "fantom",a napose slobode...Mojoj malenkosti,i njenom skromnom misljenju nije poznato otkad se to za slobodu bori "fantomski" Sven Alkalaj je jako referentana licnost,otkad je on sef nase diplomatije,sve probleme smo rijesili...blago li se nama...E moj Druze Raife...
uspjeh vanjske politike BiH vidimo najbolje po tome sto je Srbija puno blize euroatlanskim integracijama od BiH koja je zbog rata imala najveci moguci kredibilitet i zaista je zalosno da ministar vanjskih poslova u 58. godini vadi drzavljanstvo Hrvatske da ne bi placao porez za kucu u Slanom
basta sljezove boje wrote:uspjeh vanjske politike BiH vidimo najbolje po tome sto je Srbija puno blize euroatlanskim integracijama od BiH koja je zbog rata imala najveci moguci kredibilitet i zaista je zalosno da ministar vanjskih poslova u 58. godini vadi drzavljanstvo Hrvatske da ne bi placao porez za kucu u Slanom
onda bi najbolje bilo da se pretvori u Politikin zabavnik, red crticha, red naucnopopularnih, red muzickih clanaka i lutkica za izrezivanje i mirna Bosna
basta sljezove boje wrote:onda bi najbolje bilo da se pretvori u Politikin zabavnik, red crticha, red naucnopopularnih, red muzickih clanaka i lutkica za izrezivanje i mirna Bosna
mozda...za vecinu vjerovatno bi..."Boze,kako je tesko objasniti i najjednostavniju stvar na svijetu"- rek'o bi Mesa,na kojeg se mnogi pozivaju...
Znam da vas covjek muci, pomogao je i Srbiji da pridje NATO-u, neka, svakako im se ne ulazi.U svakom slucaju sigurno je mnogo bolji od svih prijasnjih ministara (sjetimo se samo zadnjeg, on je stalno setao i propagirao politiku RS, a u MIP-u je ostavio haos).Sekira covjek pazi molim te nije bosnjak, a bori se za Bosnu i Hercegovinu.A kada se tome doda i Zeljko Komsic, nekima dodje do pomaka u glavi, ubila propaganda, sta ces:-)
patrius wrote:Nije sala biti "fantom",a napose slobode...Mojoj malenkosti,i njenom skromnom misljenju nije poznato otkad se to za slobodu bori "fantomski"
To su ti problemi koji se javljaju sa nepoznavanjem elementarnih stihova jednog naseg vrlo interesantnog pjesnika(za Cecu nikada nije pisao:-)
Samo jedan detalj.
Netko rece da mu je majka Hrvatica sto je dovoljno za prijem u hrvatsko drzavljanstvo....
Naime, kada se predaje za drzavljanstvo aplikant mora priloziti dokumente da se on osobno , u nekoj javnoj (ne crkvenoj) ispravi prije '90-te godine izjasnio kao Hrvat (npr. vojna knjizica iz JNA iz '71, koju ima moj stari ili neki drugi dokument) mada je to najcesce vojna knjizica za muskarce jer je jedan od rijetkih dokumenata iz bivse SFRJ koji uopce ima rubriku "Nacionalnost".
Ukoliko aplikant nema svoj dokument u koje se prije 1990. izjasnio kao Hrvat ili je aplikant mladje godiste (npr. 1980) , pa kao 10-godisnje dijete nije ni mogao imati takav dokument), moraju se priloziti dokumenti u kojem je vidljivo da su se OBA RODITELJA aplikanta prije 1990. izjasnjavali kao Hrvati.
OVA REGULATIVA PRILICNO JE STROGA I OSJETIO SAM JE OSOBNO NA SVOJOJ KOZI PRILIKOM APLIKACIJE (naime imao sam vojnu knjizicu za starog , ali nisam mogao naci nikakav dokument za majku ( Hrvatica 100%)jer , kao sto rekoh gore, u dokumentima bivse SFRJ nacionalnost se nije gotovo nigdje upisivala i bio bih izvisio da sticajem slucaja nisam nasao svoj dokument iz '83. gdje je slucajno pisala nacionalnost
patrius wrote:Nije sala biti "fantom",a napose slobode...Mojoj malenkosti,i njenom skromnom misljenju nije poznato otkad se to za slobodu bori "fantomski"
To su ti problemi koji se javljaju sa nepoznavanjem elementarnih stihova jednog naseg vrlo interesantnog pjesnika(za Cecu nikada nije pisao:-)
Nije mi poznato,@Fantome,koji je to PJESNIK!!!-pisao za cecu Tebi za vrlo dobronamjernu pouku:PJESNICI NE PISU ZA "CECE",Bog s tobom... "Zao mi te je,i ta me samilost boli..."
Nije mi poznato,@Fantome,koji je to PJESNIK!!!-pisao za cecu Tebi za vrlo dobronamjernu pouku:PJESNICI NE PISU ZA "CECE",Bog s tobom... "Zao mi te je,i ta me samilost boli..."
Ja cu probati iduci put da pisem polako, a ti probaj onda da shvatis.Procitaj vrlo pazljivo jos jednom moj post.Mozda dodje do prosvjetljenja.