ma samo pljesci

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

united bosnae

Post by united bosnae »

pinkzelena wrote:Ma mozemo mi sad srati o Purivatri sta god hocemo..takav smo narod,niko nam ne valja,nista nam ne valja,svi su lopovi,sve se zna..koliko je forumasa bilo na otvorenju SFF-a? Koliko je bilo na bar jednoj projekciji??
Koliko vas zna ko je sve ovaj grad na SFF-u pocastio svojim dolaskom??
Taj isti Miro Purivatra..lopov ne lopov,ko god bio,šta god radio..pružio je ovom gradu nešto što mu diže rating,bar tih 7 dana nam grad na nešto liči..
imamo priliku da pokažemo da smo i mi nešto u stanju napraviti.
Koliko samo turista posjeti ovaj grad maksuz radi SFF-a... kako nam bude drago kad vidimo toliko novih lica,stranaca..
Da vidim ko bi to od vas bio sposoban napraviti Sarajevo Film Festival,koji je svake godine sve bolji i bolji i uspješniji i uspješniji??
Nego,jok.. sastala se forumska mahala da naprdjuje o Miri Purivatri..
a niko se ne bi sjetio da kaže HVALA.. niko se još nije sjetio da kaže bar jednu jebenu pozitivnu rečenicu generalno o festivalu.
Svake godine uvijek Miro glavna tema,al Miro bogami radi svoj posao bogovski i svaka mu čast!!! Da je nama još ovakvih ko on....
Svaka cast, svaka ti para vrijedi.
Samo bih da pitam jel' ih iko tijerao da pljescu. Onog momenta kad im je raceno da moraju pljeskati, svako od njih je mogao pokupiti stvari i krenuti kuci.
A to ako je neko ocekivao da ce Senad P. napisati nesto pozitivno o najbolje organizovanom dogadjaju u gradu (poslije "Moj Ummete") niko nije ni ocekivao.
Najlakse je srati.....
HiBreeD

#27 Re: ma samo pljesci

Post by HiBreeD »

rajvosa^ wrote:
photo wrote: I to nije sve, pričaju nam, sada već u smijehu, srednjoškolci: "Rekli su nam da donesemo digitalne fotoaparate i slikamo čim se pojavi kakva filmska ekipa. Ali, s upozorenjem da ih ne zanimaju slike već samo blic: 'Što više blica', kažu. Jednom nam je prišao starac i pokazujući prstom neke ljude na crvenom tepihu, upitao 'ko su ovi?' Kažem 'pojma nemam, samo plješći.'" Makar i smiješnom ministru u bijelom odijelu na crvenom tepihu. (B. B.)[/b]

BH Dani, 24/08/2007, strana 10

molim komentare.....

mirsad purivatra je svake godine sve jadniji i jadniji....
Joj ovo je koma :lol: :lol: cuj legende...sta ja znam samo pljesci.

i meni je ovo najjace...

nego kontam...ok, djeca su to, mladi su jos, zeljni dokazivanja, to sto ih "dobrocudni" cika Miro jebe u zdrav mozak, neka polako, skontace, mislim skontali su, al nije im jos doslo do gornje vugla...a ima ovdje mjesta i ona, neko vec pomenu, a i tema ima o tome...ja imam akreditaciju SFF-a, okacim ja na vrat i povazdan...vozi misko...bez nje ni u halu ne idem, da mi je ko od "zavidnih " ljudi ne ukrade...

P.S. da zacinim pricu: prica mi drugarica, bila u frizerskom neki dan i dodje jedna ponosna mama i kaze kako njena cerka radi na SFF-u, prica kako je to tako poznat i na visokom nivou organizovan festival, ma boli glava, kaze nabroja one sve poznate face koje su bile na festivalu i slag na kraju, "a cak su i Severinu uspjeli dovest " :D :D jes jes, of course 8)
Krugman

Post by Krugman »

Joj jeste papcine - kad vidim kakvi smradovi se skupljaju po ovom forumu odma mi dodje kljuc da bacim.

Pogledajte Nuicev film "Sve Dzaba", prosle godine je osvojio nagradu na SFF. Frajer je i vas i ove ljubomorne supke iz Dana i Bosne koji su ko fol zabrinuti za osjecanja jadnih volontera odlicno opisao!!!
roki

Post by roki »

Krugman wrote:Joj jeste papcine - kad vidim kakvi smradovi se skupljaju po ovom forumu odma mi dodje kljuc da bacim.

Pogledajte Nuicev film "Sve Dzaba", prosle godine je osvojio nagradu na SFF. Frajer je i vas i ove ljubomorne supke iz Dana i Bosne koji su ko fol zabrinuti za osjecanja jadnih volontera odlicno opisao!!!
Papak ti u gaćama.
Ti govoris ovim rijecima:jebo sarajevsku omladinu koju purivatra smatra konjima i debilima,I hebe ih za pisljivih 100KM(il koliko vec) i za topli obrok,a "poznate" licnosti i te glumce vjerovatno gotivi.Haj nek bude mangup pa nek stane na binu i nek kaze:SFF mi je toliko jadan,da njegov sjaj jedino odrzavaju volonteri pljeskajuci za džabe,da mi nije njih neke bi projekcije bile prazne i upola manje svijeta bi docekalo goste na crvenom tepihu.I za sve to,ja ih hebem u zdrav mozak pa oni moraju odvajati svaki dan sebi za hranu umjesto da im ja sve to ,minimalno,obezbjedim.Eto vidite kakav sam ja covjek,podreden samo uspjehu i svom sjaju,a prljavi ves necu izlagati na sunce.
Ma purivatra,odjebi ba....
Incub

Post by Incub »

Magazin Dani:nema dogadjaja u Bosni u zadnjih par godina a da ga oni nisu nablatili
.Krenuvsi od piramida (ne ulazim u to ima li tu cega ili nema) pa evo sad i SFF...
Sta god bi moglo donijeti profit u nasoj posrnuloj drzavici tu je Senad da iskritikuje,pametuje...
Izgleda da je najbolje da Senad Pecanin nastavi pisati reportaze o samom sebi, kako je on bio na Tajlandu pa par slicica u Danima,kako je isao na godisnji Tunis-koga to interesuje.
DEGUTANTNO SENADE...
a vi ostali samo nastavite pljuvati i unistavajte svaki oblik koji se plasira ma nismo mi i ni zasta drugo osim turbo folka...
P.S. A i ova djeca sto su se javili ko volonteri,niko ih nije tjerao a sad kukakju na SFF pa dao bi vam covjek po 20Km samo da se vise takvi i ne pojavljujete (mislite da oni ljudi koji su ispred ulaza nisu isto tako dogovoreni na festivalima sirom svijeta).
Comrad

Post by Comrad »

Pa je li neko tjera da ta djeca rade, koliko sam vidio vecinom su to sminkercici, ako je bas tako grozno pokupis stvari i cao. I nek ugase ove Dane vise, stvarno je previse :-)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

mIRCerka wrote:
pinkzelena wrote: Svake godine uvijek Miro glavna tema,al Miro bogami radi svoj posao bogovski i svaka mu čast!!! Da je nama još ovakvih ko on....
im i bogovsku kucu, ko da ju je prenio sa Olimpa :x

normala da ce imati kucu preko milion vrijednu, a volonteri nel volontraju, ko im j m kad su budale...

Ma nek ima,sebi ima..znaš kolko takvih "Mira" ima u Sarajevu,samo što nisu poznati,pa njih niko ni ne proziva..niti se ko bakce s njihovom "imovinom".
Ja sam pokusala da ukazem na vjecito ljudsko prokletstvo-mahalanje!
Koga briga sto on ima kucu od milion? Jel to naustrb tebi,meni,nama?
Ja samo kazem da on svoj posao fantasticno radi i da je za razliku od mnogih ovom gradu,a i državi nešto pružio.Pa bolje sam priloge o SFF-u i utiske cula na HRT-u,Novoj,nego kod nas..
Zalosno...
Mi smo govna od naroda!
pinkzelena

Post by pinkzelena »

..
Last edited by pinkzelena on 25/08/2007 13:48, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

dupli
Last edited by pinkzelena on 25/08/2007 13:48, edited 1 time in total.
Brunello

Post by Brunello »

mIRCerka wrote:
pinkzelena wrote: Svake godine uvijek Miro glavna tema,al Miro bogami radi svoj posao bogovski i svaka mu čast!!! Da je nama još ovakvih ko on....
im i bogovsku kucu, ko da ju je prenio sa Olimpa :x

normala da ce imati kucu preko milion vrijednu, a volonteri nel volontraju, ko im j m kad su budale...
Nisi ni zelelena ni pink ali ti je argument "mrak"!!! 8)
Incub

Post by Incub »

Nama bi najvise odgovaralo da Purivatra zivi negdje u supi i da je teska fukara.Da ga mi sazaljevamo i u sebi govorimo dobro je da nisam u ovakvoj situaciji.Ovako kad ima vilu izdigao se od prosjeka i odma' carsiji bode oci.E zato nama i ne treba bolje i nece ni biti dok mi sami sa sobom ne rascistimo...Pustamo neke ljude koji i nisu iz Bosne da nam "pokusavaju rijesitti problemcice" a sve zavrsava na domenu traca...
Neka fala bogu ima covjek veliku kucu pa da ima i jos vecu,mora i trositi odma kad ima tako da je i ovim okolo odma bolje... Kako ste se nisko spustili mahaska prica najgore vrste -puna zavidluka
misha

Post by misha »

stvarno nije mi jasno kako se ta djeca imaju pravo žalit?pllliiiiizzz...
evo trinaesti feltival po redu i od prvog se zna sta znacit radit/volontirat na festivalu...prvo se jagme, sminkercici, babina djecica srednjoskolska, jer je na festu cool radit pa se onda zale..
ma daj, nije mi jasno sta su mislili?dobit onaj privjesak, sjedit u hladovini i parit oci..
ne opravdavam purivatrine postupke ako se otresa i tretira ljude na taj nacin, ali iz vlastitog iskustva, kao organizator jednog slicnog dogadjaja u nasem gradu, znam kakav je to stres i zadnje na sta mislis tih dana je maniri i med i mlijeko iz usta..
zato lijepo, nek djeca dogodine puste neku drugu djecu da rade, kupe sebi kartu ko sto sam je i ja kupila pa se tako'uslepaju' na film...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

trebali su ih platiti da sjede, da se ne kvare navike
:x
radijator

Post by radijator »

Baš mi ih je žao. Jadni, garant su navikli da se vozaju po vazdan na svojim skuterima, a sad pobogu moraju da nose gajbe pića. Još eto ispade da ih roditelji "plačaju da rade na SFF-u" :lol:

Inače, ne sviđa mi se što se raja tjeraju da plješću. Ovaj grad i ovaj narod, a bogami i festival je oduvijek krasila ta neka simpatična spontanost i šarm, ali izgleda da se sve to mora žrtvovati zbog "rasta festivala". Neko je spomenuo Bonu Voxa, kad se šetao gradom, a ono niko ga ne jebe ni 2%... Šta sad treba, da se plate ljudi da ga opsjedaju, slikaju i traže mu autogram? Jebeš to
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Obavezna literatura:

Image
van Basten

Post by van Basten »

GandalfSivi wrote:Meni je bas prije cool bilo ono, kao prolazi Bono Vox, a niko se ni ne pocese. Sad je to vec malo drugacije...
to je taj raniji duh festivala za kojim i ja žalim... evo večeras sam zaista od srca zapljeskao Moore-u za film ( da se i ja pohvalim kako sam bar jedan film odgledao na ovom festivalu:D ), ali da sam ga sreo na ulici sigurno ga ne bih teglio za rukav ili slično. No, očito nova vremena dolaze... a i sam Bono je znao reči kako mu je najbolja stvar u Sarajevu što može prošetati gradom bez da ga iko zaustavlja, dosađuje i sl... eventualno dobaci "vozdra Bono, šta mai" i to je to.
Što se tiče ovih volontera... nije mi ih sekunde žao. Čuj, on bi fol da ostane anoniman jer se boji da neće moći odraditi tri preostala dana ako se otkrije ko je, a vamo se raskukao kako radi k'o rudar. Uostalom, ako si volonter niko te ne može natjerati na bilo šta. Svake sekunde (ako vidiš da si izrađen ili preforsiran ili šta već) možeš pokupiti svoje stvari i pozdraviti "poslodavce" citirajući Cartaman :
"screw you guys, I'm going home"
Krugman

Post by Krugman »

roki wrote:
Krugman wrote:Joj jeste papcine - kad vidim kakvi smradovi se skupljaju po ovom forumu odma mi dodje kljuc da bacim.

Papak ti u gaćama.
Ti govoris ovim rijecima:jebo sarajevsku omladinu koju purivatra smatra konjima i debilima,I hebe ih za pisljivih 100KM(il koliko vec) i za topli obrok,a "poznate" licnosti i te glumce vjerovatno gotivi.Haj nek bude mangup pa nek stane na binu i nek kaze:SFF mi je toliko jadan,da njegov sjaj jedino odrzavaju volonteri pljeskajuci za džabe,da mi nije njih neke bi projekcije bile prazne i upola manje svijeta bi docekalo goste na crvenom tepihu.I za sve to,ja ih hebem u zdrav mozak pa oni moraju odvajati svaki dan sebi za hranu umjesto da im ja sve to ,minimalno,obezbjedim.Eto vidite kakav sam ja covjek,podreden samo uspjehu i svom sjaju,a prljavi ves necu izlagati na sunce.
Ma purivatra,odjebi ba....
Hajde ba ne laprdaj živ bio - sve ti je rečeno u ostalim postovima. I obavezno pogledaj Sve Džaba, naći ćeš se garant u sceni ipred doma penzionera. I onda dobro razmisli ko si i šta predstavljaš sa tom seljačkom pričom.
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

pinkzelena wrote:Ma mozemo mi sad srati o Purivatri sta god hocemo..takav smo narod,niko nam ne valja,nista nam ne valja,svi su lopovi,sve se zna..koliko je forumasa bilo na otvorenju SFF-a? Koliko je bilo na bar jednoj projekciji??
Taj isti Miro Purivatra..lopov ne lopov,ko god bio,šta god radio..pružio je ovom gradu nešto što mu diže rating,bar tih 7 dana nam grad na nešto liči..
Koliko samo turista posjeti ovaj grad maksuz radi SFF-a... kako nam bude drago kad vidimo toliko novih lica,stranaca..
Da vidim ko bi to od vas bio sposoban napraviti Sarajevo Film Festival,koji je svake godine sve bolji i bolji i uspješniji i uspješniji??
a niko se ne bi sjetio da kaže HVALA.. niko se još nije sjetio da kaže bar jednu jebenu pozitivnu rečenicu generalno o festivalu.
Svake godine uvijek Miro glavna tema,al Miro bogami radi svoj posao bogovski i svaka mu čast!!! Da je nama još ovakvih ko on....
de bona mala ne kaki.... to su ti sve ALIJINI UMJETNICI (Kupusović, Hadžihafizbegović, Putrivatra....) kojima je zadatak gladnom i prodanom narodu priređivat igara (Emirove biciklijade i kino-ulaznice za studente, pa onda megalomanski projekat tipa "Milion KM Za Svaki Film" itd) ,dok narod nema ni za hljeba (a pogodi ko mu ga "isprivatizira" pred nosom). SVI VELIKI DIKTATORI U ISTORIJI SU IMALI SVOJE ZABAVLJAČE-CIRKUSANTE (TZV SOCIJALNE AMORTIZERE) KOJIMA SU HIPERPRODUKCIJOM ŠUND-UMJETNOSTI DOKAZIVALI NARODU KAKO JE BAŠ ON (NAROD) LIJEP PAMETAN I TALENTOVAN I NADAREN, I KAKO I ONI (NAROD) TAKVI MOGU POSTATI , AL SAMO NEK SE STRPE JOS MALKO I NEK VEC JEDNOM ZAŠUTE POBOGU. :D (samo je kod nas kriza žešća pa nije dovolja šund umjetnost neg su izmislili i šund -nauku s piramidama; pogodi otkud reis u svemu tome pa to ti je bona ko u srednjem vijeku na dvoru, prava smo pravcata feudalna drzava (10 kantona=10 feuda) uskrsla iz skolskih udzbenika, imaš slab dvor jer bi svak da je Kralj, jake feudalce, i popa koji hoda okolo i propovjeda ukazanja poput stjene koja se raspukla pa haber došo dedi, bosanci s Plejada sišli (sneba gluho bilo) pa napravili prvu piramidu na svjetu... a oni polahko al sigurno samo sto nisu zavrsili Zakon o restituciji da nam mlatnu 50 milijardi KM ispred nosa!!) ....

Zato i u SAD nasta Hollywood pa sad tamo imas najkorumpiraniju politicku kamarilu na svjetu (pitaj Moora na SFF) . Tako i u Hitlera bi arhitekta Šper i ona kako joj ime režiserka zaboravio sam glavna propagandistica... Bio i rahmetli Wagner kog su maznuli mrtvog... Pa su Napoleoni imali svoje "umjetnike" (sta mislis kako je isprojektovana Trijumfalna kapija, za ljubav "velikom caru" (maleckom kaplaru), ili za zlatnike "Bonapartance"?) itd itd itd itd.... Balzac ti je pisao z alovu - ko ponudi više on mu napiše roman -romantiziranu verziju zivota dotičnog gospodina naručioca (u stilu kakav bi mu zivot bio da nije bio gad i lihvar za života), a nama djeca to danas moraju zvakat u lektiri ko zeko kupusa...kontaš uu jebote jes umjetnost....piso je velki Balzac...reziro velki Suljko Kupusko...glumijo velki emir Hadzhgafzibbcvhsicasadasvc...

sve ti je to već viđeno moja mala ... a sad ti evo jedan :kiss: jer mi nisi našla Oskara al ja jesam (ime mu je OSKAR BAJS - eno na 7 i 15 postirano o njemu) :D
photo

Post by photo »

ne radi se o tome da li je sff dobrodosao ili nije. naano da jeste. radi se o tome kako se prodaje taj isti koji ga je napravio. bar u sarajevu ne mozes se prodavati vise od onoga koliko vrijedis i sta si stvarno napravio. pogotovo ako raja zna kako si to napravio. ne mozes se prodavati da si uspjesan biznismen ako si naslijedio firmu od oca ili slicno. ovdje jniko ne napada sff nego odnos purivatre prema onima koji rade na sff i to kako ih tretira. ne mozes gaziti po ljudima i govoriti da is "demokratican."
Luthien

Post by Luthien »

Slazem se sa pinkzelenom :)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Luthien wrote:Slazem se sa pinkzelenom :)
:kiss: :D
pitt

Post by pitt »

pa to o pljeskanju i fazoni su normalna pojava svugdje po svijetu....radi tv kamera. Nista cudno. A za volntere jeste malo supacki. I ne mora miro sam to srediti vec moze i grad i drzava (jee i oni imaju hajra od svega) pomoci oko toga.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

pitt wrote:pa to o pljeskanju i fazoni su normalna pojava svugdje po svijetu....radi tv kamera. Nista cudno. A za volntere jeste malo supacki. I ne mora miro sam to srediti vec moze i grad i drzava (jee i oni imaju hajra od svega) pomoci oko toga.
jest, nije miro izmislio taj fazon, svi ga primjenjuju, od njih ga je i pokupio.
a sto se djece tice, zao mi je ako im NISTA nije platio a OBECAO, samo u tom slucaju. iz mog licnog iskustva znam da danas djeca rade vec vrlo rano ne iz ljubavi i interesovanja nego za lovu. i to veliku lovu, nije ih briga koliko im mama i tata zaradjuju i koliku penziju ima komsija i to sto nemaju zavrsenu ni srednju a kamoli fakultet. pricaju jezik novca i ako im ne das onoliko koliko oni smatraju da su trebali dobiti (maltene na lijepe oci) olajavat ce te na svakom koraku. zao mi je, uvijek sam na strani mladih ljudi, ali ti isti roditelji sto im daju 20 KM da "rade" na festivalu su im trebali usaditi malo vise licnog integriteta (ne valutnog) pa im se takve stvari ne bi ni desavale.

i ma ko bio purivatra i sff - valjda trebas, makar dok jos radis za odredjenu organizaciju i ako si makar na osnovu usmenog ugovora pristao raditi za istu, imati integriteta dovoljno da organizaciju za koju radis ne olajavas. kasnije, kad se sve zavrsi, zali se kome hoces - ako mislis da su ti povrijedjena prava, taj izbor uvijek postoji. mozes se i zaliti sefu ili dati otkaz (to cini zreo covjek). ali stvarati tabloidski materijal i tracati sefove za novine dok sve jos traje :roll: i ondad nastaviti raditi meni je krajnje neukusno, i od novinara i od malaca...
Faust

Post by Faust »

Najbolji dio teksta iz Dana: Jučer ste popili previše vode...
Situacija sa staffom/osobljem je ista svake godine i uvijek rade isti ili većinom isti - dakle, znaju šta da očekuju. Da rada toliko za tako malo - nisamznao. Ako žele raditi, neka rade.
S druge strane, hvaliti se kako je ovaj Festival dobar za sve građane KS-a makar i iskorištavati dobrovoljce je nekako neuštimano.
Ono što je meni problem s novinama kod nas, a tiče se Festivala jeste nevjerovatna ignorancija ljudi koji su gosti SFF-a. Ako pogledate, recimo, posljednjih 10 dana kako su se gostima SFF-a okoristili Jutarnji ili Večernji list, bit će jasno kakvi su mediji u nas. Naravno da ću radije čitati interview s Akinom, Mooreom, Makavejevom, Seidlom, Ainouzom... nego putešestvije Pećanina u potrazi za gejšom. Dakle, to što mediji (s pravom) zamjeraju netransparentnosti u trošenju i usmjeravanju novca koji se vrti oko Festivala je jedna strana priče, jako važna, a druga strana su tekstovi o filmovima koji su na SFF-u, interviewi s gostima, lista filmova koji nisu došli, a trebali su, razgovori sa selektorima (jedino Start ima interview s Feinsteinom) itd.
bug

Post by bug »

e, jedan trac iz frizerskog salona :D mjesto radnje salon msabic :D:D dan - otvaranje SFFa... dolazi doticna glasnogovornica :D zvucnog prezimena :D i preuskog struka :D valjda najavljena preko reda utrcava pod tus :D svjedoci mi ostali obicni smrtnici :D
razvija se konverzacija na temu filmova izmedju pomenute i njene peracice kose :D peracica bi isla gledati filmove pa je interesuje repertoar i postavlja se pitanje ima li uopste jos ulaznica na prodaju... doticna persona :D hladno i nimalo u povjerenju :D odgovara da ce joj ona to srediti jer citat :D "ne postoji drugi nacin da ih dobije"...
zatim persona sjeda pred ogledalo ali joj telefon ne da mira... :D ne da se ta smesti pa se u prepunom salonu javlja :D i onako nervozno i pocujte_me_svi tonom odgovara :D kako je ne interesuju ti jadovi koji ne zele da sviraju u nekoj kafani u kojoj cak i mostar sevdah moze svirati i neka ih se otkaze..

ne docekah da joj frizuru vidim :D:D
Post Reply