pinkzelena wrote:Ma mozemo mi sad srati o Purivatri sta god hocemo..takav smo narod,niko nam ne valja,nista nam ne valja,svi su lopovi,sve se zna..koliko je forumasa bilo na otvorenju SFF-a? Koliko je bilo na bar jednoj projekciji??
Koliko vas zna ko je sve ovaj grad na SFF-u pocastio svojim dolaskom??
Taj isti Miro Purivatra..lopov ne lopov,ko god bio,šta god radio..pružio je ovom gradu nešto što mu diže rating,bar tih 7 dana nam grad na nešto liči..
imamo priliku da pokažemo da smo i mi nešto u stanju napraviti.
Koliko samo turista posjeti ovaj grad maksuz radi SFF-a... kako nam bude drago kad vidimo toliko novih lica,stranaca..
Da vidim ko bi to od vas bio sposoban napraviti Sarajevo Film Festival,koji je svake godine sve bolji i bolji i uspješniji i uspješniji??
Nego,jok.. sastala se forumska mahala da naprdjuje o Miri Purivatri..
a niko se ne bi sjetio da kaže HVALA.. niko se još nije sjetio da kaže bar jednu jebenu pozitivnu rečenicu generalno o festivalu.
Svake godine uvijek Miro glavna tema,al Miro bogami radi svoj posao bogovski i svaka mu čast!!! Da je nama još ovakvih ko on....
de bona mala ne kaki.... to su ti sve ALIJINI UMJETNICI (Kupusović, Hadžihafizbegović, Putrivatra....) kojima je zadatak gladnom i prodanom narodu priređivat igara (Emirove biciklijade i kino-ulaznice za studente, pa onda megalomanski projekat tipa "Milion KM Za Svaki Film" itd) ,dok narod nema ni za hljeba (a pogodi ko mu ga "isprivatizira" pred nosom). SVI VELIKI DIKTATORI U ISTORIJI SU IMALI SVOJE ZABAVLJAČE-CIRKUSANTE (TZV SOCIJALNE AMORTIZERE) KOJIMA SU HIPERPRODUKCIJOM ŠUND-UMJETNOSTI DOKAZIVALI NARODU KAKO JE BAŠ ON (NAROD) LIJEP PAMETAN I TALENTOVAN I NADAREN, I KAKO I ONI (NAROD) TAKVI MOGU POSTATI , AL SAMO NEK SE STRPE JOS MALKO I NEK VEC JEDNOM ZAŠUTE POBOGU.

(samo je kod nas kriza žešća pa nije dovolja šund umjetnost neg su izmislili i šund -nauku s piramidama; pogodi otkud reis u svemu tome pa to ti je bona ko u srednjem vijeku na dvoru, prava smo pravcata feudalna drzava (10 kantona=10 feuda) uskrsla iz skolskih udzbenika, imaš slab dvor jer bi svak da je Kralj, jake feudalce, i popa koji hoda okolo i propovjeda ukazanja poput stjene koja se raspukla pa haber došo dedi, bosanci s Plejada sišli (sneba gluho bilo) pa napravili prvu piramidu na svjetu... a oni polahko al sigurno samo sto nisu zavrsili Zakon o restituciji da nam mlatnu 50 milijardi KM ispred nosa!!) ....
Zato i u SAD nasta Hollywood pa sad tamo imas najkorumpiraniju politicku kamarilu na svjetu (pitaj Moora na SFF) . Tako i u Hitlera bi arhitekta Šper i ona kako joj ime režiserka zaboravio sam glavna propagandistica... Bio i rahmetli Wagner kog su maznuli mrtvog... Pa su Napoleoni imali svoje "umjetnike" (sta mislis kako je isprojektovana Trijumfalna kapija, za ljubav "velikom caru" (maleckom kaplaru), ili za zlatnike "Bonapartance"?) itd itd itd itd.... Balzac ti je pisao z alovu - ko ponudi više on mu napiše roman -romantiziranu verziju zivota dotičnog gospodina naručioca (u stilu kakav bi mu zivot bio da nije bio gad i lihvar za života), a nama djeca to danas moraju zvakat u lektiri ko zeko kupusa...kontaš uu jebote jes umjetnost....piso je velki Balzac...reziro velki Suljko Kupusko...glumijo velki emir Hadzhgafzibbcvhsicasadasvc...
sve ti je to već viđeno moja mala ... a sad ti evo jedan

jer mi nisi našla Oskara al ja jesam (ime mu je OSKAR BAJS - eno na 7 i 15 postirano o njemu)