Amazonka27 wrote:duge relacije, veliki input/output ljudi, velike vrucine, neodrzavanje higijene tamvaja od strane GRASA...smog...primjesa vakih i nakih parfema...stari ljudi,ljudi sa fizikanerskog posla....
mozda su to faktori smrada...ili bi trebalo pisati na vratima...prije ulaska u tramvaj, molimo istusirajte se?!
Tramvaj i njegova upotreba
-
*mima*
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
iyvini, objasni mi logicno prisustvo FEKALNIH bakterija na rukohvatima...Amazonka27 wrote:duge relacije, veliki input/output ljudi, velike vrucine, neodrzavanje higijene tamvaja od strane GRASA...smog...primjesa vakih i nakih parfema...stari ljudi,ljudi sa fizikanerskog posla....
mozda su to faktori smrada...ili bi trebalo pisati na vratima...prije ulaska u tramvaj, molimo istusirajte se?!
ne treba pisati TUSHNITE SE ali bi mozda trebalo napisati NE CACKAJTE SHUPAK PRIJE UPOTREB TRAMVAJA..
- Phia
Ja, otkako sam vidjela lika kako je digao nogu na sjedište u tramvaju i doživjela susret sa prljavim pjandurama, kad dođem kući svu odjeću bacam u prljav veš i perem se.mIRCerka wrote:iyvini, objasni mi logicno prisustvo FEKALNIH bakterija na rukohvatima...Amazonka27 wrote:duge relacije, veliki input/output ljudi, velike vrucine, neodrzavanje higijene tamvaja od strane GRASA...smog...primjesa vakih i nakih parfema...stari ljudi,ljudi sa fizikanerskog posla....
ne treba pisati TUSHNITE SE ali bi mozda trebalo napisati NE CACKAJTE SHUPAK PRIJE UPOTREB TRAMVAJA..
- Amazonka27
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
kakva je razlika izmedju men koja nisam htjela ponistiti kupljenu kartu i teta koje ulaze na izlaz ne cekajuci da izadju oni sto trebaju izaci?atko wrote:I kakva je razlika sad izmedju tebe i onih teta sto su te ugurale nazad na izlaznim vratima...mIRCerka wrote: DE DA PONISTIM reko MOJNE...
jer kontam fakat, kome da placam i da budem fina...vise..![]()
![]()
Jesi li ti dobro?
- atko
Fala na pitanju nikad boljemIRCerka wrote:kakva je razlika izmedju men koja nisam htjela ponistiti kupljenu kartu i teta koje ulaze na izlaz ne cekajuci da izadju oni sto trebaju izaci?atko wrote:I kakva je razlika sad izmedju tebe i onih teta sto su te ugurale nazad na izlaznim vratima...mIRCerka wrote: DE DA PONISTIM reko MOJNE...
jer kontam fakat, kome da placam i da budem fina...vise..![]()
![]()
Jesi li ti dobro?
- fantom slobode
Naravno tu je i dobro staro kacenje za tramvaj kada tokom vrelih ljetnih dana izbjegavate strasne vrucine i guzvu unutar istoga, a i ne morate da razvaljujete vrata da bi "izasli" tamo gdje vam odgovara.Kartu mozete da zaboravite, iako sam vidjao ljude koji revizorima pokazuju mjesecnu kada ih ovi sa zadnjih prozora tjeraju sa tramvaja.
- Phia
Sve bi bilo lakše kad bi tramvaji išli još češće nego sada.Također autobusi..šta da kažem..svako jutro scena u 7.30 ujutro:autobuska stanica puna, dolazi onaj obični bus (inače u toku dana ide 'harmonikaš'), ljudi se trpaju samo što ne ispadnu, dio ljudi ostaje na stanici.fantom slobode wrote:Naravno tu je i dobro staro kacenje za tramvaj kada tokom vrelih ljetnih dana izbjegavate strasne vrucine i guzvu unutar istoga, a i ne morate da razvaljujete vrata da bi "izasli" tamo gdje vam odgovara.Kartu mozete da zaboravite, iako sam vidjao ljude koji revizorima pokazuju mjesecnu kada ih ovi sa zadnjih prozora tjeraju sa tramvaja.
- Amazonka27
- Phia
Za vozače ne znam ali znam da je jedan poznanik koji je ninđa-revizor prije godinu dana imao platu 1000 KM.Jel' to 'malo'?Amazonka27 wrote:radnici u GRAS-u imaju pravo male plate...da se iznenadite...zato i nije cudo sto su onako nervozni, jer konkretno svi mi napadamo vozace jer kasne i dr...umjesto da onima sa vrha hijerarhije kazemo sta imamo. Elem...trebamo svi da prestanemo placati karte, pa a se monopoliticko ponasanje malo da svede na minimum, pa ce se razmishljati o kvaliteti usluga a ne o nuznom zlu...onda ce vjerovatno i guzve biti manje...pa se necemo gurati na ulazu/izlazu...a mozda cemo se i mi koji se redovno vozimo GRAS-om poceti kupati
- Amazonka27
- dadoka84
Meni samo jedna stvar nije jasna. Pa zar je tolika nauka staviti makar jedan ventilator na onoliki tramvaj ili trolejbus. Posebno one dvodijelne trolejbuse sa 4 prozora. Da ne govorim o klima uredjajima, koji sad imaju koliko toliko pristupacne cijene. Ma, da stave makar jedan mali ventilatorcic da izbacuje napolje ustajali, da ne kazem usmrdjeni zrak bilo bi puno bolje, a ne ovako... Starom neki dan pozlilo u troli, temperatura unutra prava saharska. 
- Phia
Hajde nemoj tako i mene je propuh jednom tako 'uništio' da sam 3 dana muku mučila sa stravičnim glavoboljama.Nije rješenje prozor.Rješenje je ventilacija koja je smještena tako da nikom ne smeta.Ali to košta i to nećemo dočekati zadugo.k0laps wrote:black wrote:![]()
![]()
oooodlicaan!!!
Najkriminalnije su mi nane i dede, kad otvoris prozor da malo zraka udje na +40 a oni vele: sine zatvoridera to, ubi me propuh!!!
-
k0laps
Oci moje, dok nam ne instaliraju tu ventilaciju (a sve su prilike da nece zadugo, kao sto i sama kazes) jedina alternativa nam je taj prozorcic... zamandali i to i sauna nece biti ravna nasem dragom i miliom gradskom saobracaju...Phia wrote:Hajde nemoj tako i mene je propuh jednom tako 'uništio' da sam 3 dana muku mučila sa stravičnim glavoboljama.Nije rješenje prozor.Rješenje je ventilacija koja je smještena tako da nikom ne smeta.Ali to košta i to nećemo dočekati zadugo.k0laps wrote:black wrote:![]()
![]()
oooodlicaan!!!
Najkriminalnije su mi nane i dede, kad otvoris prozor da malo zraka udje na +40 a oni vele: sine zatvoridera to, ubi me propuh!!!![]()
- Phia
Ma ja kad uđem u tramvaj/autobus tražim sebi lokaciju na kojoj ne puše.Nisam ja ko te babe.Još ne.k0laps wrote:Oci moje, dok nam ne instaliraju tu ventilaciju (a sve su prilike da nece zadugo, kao sto i sama kazes) jedina alternativa nam je taj prozorcic... zamandali i to i sauna nece biti ravna nasem dragom i miliom gradskom saobracaju...