neopravdano visoke cijene prevoza u GRAS-ovim kantama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

placao/la bih redovno usluge GRASa kad bi karta bila 0,5 KM

da
36
78%
ne
10
22%

Total votes: 46

*mima*

Post by *mima* »

veca_sa wrote:
mima wrote:
veca_sa wrote: evri dej maj lav, evri dej, do studentskih
Kao i ja........ :)
hmmmm, zanimljivo nema sta, samo mi nemoj reci da si vozac, da se roknem :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...... :kiss:

Zar ima zeni vozac na nasoj liniji?
*mima*

Post by *mima* »

veca_sa wrote:
mima wrote:
veca_sa wrote: evri dej maj lav, evri dej, do studentskih
Kao i ja........ :)
hmmmm, zanimljivo nema sta, samo mi nemoj reci da si vozac, da se roknem :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....... :kiss:
zlotscha

Post by zlotscha »

ifbbpro wrote:
zlotscha wrote:mislim da Ilidzanci imaju najvise razloga da mrze GRAS! stvarno nije humano da jedino na tom mjestu nikad, ama bas nikad ne mozes da udjes za DŽ. bez veze.
Mislim da je i to proslost! Jaran koji je poceo raditi u OBI-ju je nedavno poceo da se sverca sa rajom, samo se naprave ludi i produze :-)
javis kad budu primali radnike u OBI, mozda je do one kockaste kosulje :D

bome meni vazda: mlllllllaaaaaaaddddddaaaaaaa dže češ?
zlotscha

Post by zlotscha »

neki dan slucajno pogledah prilog o GRAS-u. :-D
ljudi oni imaju prikladne praonice za svoja vooooooozzzzilA! vjerovali ili ne stare su 40-ak godina. tako da nemamo samo tramove koji su muzejski eksponati diljem svijeta, nego nam nude i higijenske uslove iz vremena kad je harala kuga! ali, ne brinite nova praonica im je "zapela na carini"
:-D :-D :-D :-D
i taj isti dan u crnoj hronici vidim putniku su i nos slomili. sto jes jes, ima vozaca koji voze narod bas kao sto bi krompir. :x
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

još jedna nepravda
meni sestra živi u švrkinom i meni daleko od otoke da idem pješke i haj na autobus 42. I oni meni hoće da naplate 1.8 za 1 stanicu :x :x :x :x :x :x
i pak moram pješke :(
zlotscha

Post by zlotscha »

je li neko primjetio cudne natpise na autobusima? (ne znam za ostatak spektra prevoznih sredst) pise nesto kao: nabavite nam bolje autobuse
a na koga se to odnosi na nas sto se vozamo, tj da mi kupimo njima ili (sumnjicavo hihihihi) GRAS nama? i onda u raskosu, svili i kadifi autobusa, kako to vec biva, drugi papir na kome pise: gradjani Sarajeva zasluzuju bolji prevoz!
ma dajte.... neka.....
ima li neko objasnjenje?
melb26sa

Post by melb26sa »

Ma sad su polijepili i po busevima i trolama na prednjoj sofersajbi - Nisu krivi radnici GRASA.

Ja ne znam ko je kriv sto prije dva dana (jutra) sam cekala od 730 do 807 da se pojavi bus (14). A trebala da u tih pola sata prodju 3 autobusa!
melb26sa

Post by melb26sa »

dupla
Last edited by melb26sa on 10/10/2007 19:20, edited 1 time in total.
melb26sa

Post by melb26sa »

Vijesti TV Hayat

Sindikat radnika GRASa u narednom periodu planira strajk i obustavu prevoza.

Kao razlozi se navode da vozila ugrozavaju zivote gradjana (kao da to nismo znali), nepostojanje podrske sa kantonalnog nivoa...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

melb26sa wrote:Vijesti TV Hayat

Kao razlozi se navode da vozila ugrozavaju zivote gradjana (kao da to nismo znali), nepostojanje podrske sa kantonalnog nivoa...
Neka im vrate Jusufranica i kompaniju!
sulesavic

Post by sulesavic »

chuchumbamayumbe wrote:
melb26sa wrote:Vijesti TV Hayat

Neka im vrate Jusufranica i kompaniju!
Ni¹ta nije nemoguæe...
zlotscha

Post by zlotscha »

na vijestima (meščini juce) GRAS dobio cetiri! (4) nova autobusa
zamislite koliko ce to popraviti situaciju heheheehehehehehee :-)
i kazu da je one natpise postavio GRASov sindikat. kazu ne mora vako... ni tramvaji nisu zadovoljavajuci... bla bla
mene sad interesuje ko to s kim prica? kako oni uopste nabavljaju buseve, tj. kako znaju da je vrijeme da se zamjene ( :-) ), kako rade ti ljudi znajuc da su nasi zivoti ocito u velikoj opasnosti jer ni njima nista nije jasno... :x
HomeArt

Post by HomeArt »

Prva i osnovna stvar je uvesti GRASU konkurenciju i onda ce se sve rijesiti.
melb26sa

Post by melb26sa »

zlotscha wrote:na vijestima (meščini juce) GRAS dobio cetiri! (4) nova autobusa
i kazu da je one natpise postavio GRASov sindikat. kazu ne mora vako... ni tramvaji nisu zadovoljavajuci... bla bla
mene sad interesuje ko to s kim prica? kako oni uopste nabavljaju buseve, tj. kako znaju da je vrijeme da se zamjene ( :-) ), kako rade ti ljudi znajuc da su nasi zivoti ocito u velikoj opasnosti jer ni njima nista nije jasno... :x
Znam i ja da se busevi trebaju mijenjati kada bus ne stane pri kocenju vec proklize ispred tebe ili kada vozac u voznji na mobitel zove odrzavanje da nema zraka u kocnicama.
Navodno su trebali nabaviti 50 novih buseva ali posto to nabavlja kanton oni izgleda da daju na kasicicu.
chuchumbamayumbe

melb26sa wrote:
zlotscha wrote:na vijestima (meščini juce) GRAS dobio cetiri! (4) nova autobusa
Znam i ja da se busevi trebaju mijenjati kada bus ne stane pri kocenju vec proklize ispred tebe ili kada vozac u voznji na mobitel zove odrzavanje da nema zraka u kocnicama.
Navodno su trebali nabaviti 50 novih buseva ali posto to nabavlja kanton oni izgleda da daju na kasicicu.
Zato je vjerovatno nabavljeno 50 novih A6, A8, Passata i Dzipova, da imaju kerovi da se vozaju! :x
in33sa

Post by in33sa »

Hajd se kladimo da ce vlada kantona problem sa radnicima GRAS-a rijesiti mnovim povecanjem cijena prijevoza u gradskom javnom saobracaju :-)
Skyfox

Post by Skyfox »

sahan wrote:Prva i osnovna stvar je uvesti GRASU konkurenciju i onda ce se sve rijesiti.
Prije par godina Centotrans je htio uvesti gradske linije ali vozaci GRASa su ih blokirali svojim vozilima odnosno drzavnom a ne svojom imovinom, izazvavsi velike zastoje i guzve. I jos da dodam Gras nije financirao (koliko znam) ni stanice ni stajalista da bi ih rezervisali samo za sebe. Naravno MUP i ministrica unutrasnjih poslova su stali na GRASovu stranu sa izajavom da se jedna privatna firma nemoze takmiciti sa drzavnom kao to nije "fer igra". Tako da od konkurencije GRASu nista :roll:
HomeArt

Post by HomeArt »

Prije par godina Centotrans je htio uvesti gradske linije ali vozaci GRASa su ih blokirali svojim vozilima odnosno drzavnom a ne svojom imovinom, izazvavsi velike zastoje i guzve. I jos da dodam Gras nije financirao (koliko znam) ni stanice ni stajalista da bi ih rezervisali samo za sebe. Naravno MUP i ministrica unutrasnjih poslova su stali na GRASovu stranu sa izajavom da se jedna privatna firma nemoze takmiciti sa drzavnom kao to nije "fer igra". Tako da od konkurencije GRASu nista
Pa ta ministrica je i rodbinski vezana za direktora GRASA tadasnjeg ali nije to vazno. Kanton preko mali milion viska radnika tako rijesava "nezaposlenost" ali da se dopunim bez privatizacije GRASA i konkurencije nema nafake.
zlotscha

Post by zlotscha »

sahan wrote:
Prije par godina Centotrans je htio uvesti gradske linije ali vozaci GRASa su ih blokirali svojim vozilima odnosno drzavnom a ne svojom imovinom, izazvavsi velike zastoje i guzve. I jos da dodam Gras nije financirao (koliko znam) ni stanice ni stajalista da bi ih rezervisali samo za sebe. Naravno MUP i ministrica unutrasnjih poslova su stali na GRASovu stranu sa izajavom da se jedna privatna firma nemoze takmiciti sa drzavnom kao to nije "fer igra". Tako da od konkurencije GRASu nista
Pa ta ministrica je i rodbinski vezana za direktora GRASA tadasnjeg ali nije to vazno. Kanton preko mali milion viska radnika tako rijesava "nezaposlenost" ali da se dopunim bez privatizacije GRASA i konkurencije nema nafake.
ma to ti je najvisi stupanj demokratije: ZAVEZITE LJUDI, najpametniji misle za vas!
:x :x :x
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

da vam se pozalim...
drugi dan bajrama...8:30 ujutro...ja na autobuskoj stanici u Blazuju...trebam do Hadzica...imala prevoz samo do Blazuja.Zadernecilo se...omaklo se ...elem...meni taj prevoz super dodje dotle...kontam brzo ce autobus...i tako...ja stadoh na ono prosirenje gdje pise BUS...jer su staru stanicu zatvorili...i cekam i cekam....svirajukamiondzije...komercijalisti...ovaki i onakvi...ja bih se rado sklonila...al nemam gdje...uzela bi i taxi...al ga nema ni na mapi....pocese i da staju na prosirenje i nako...sarmerskim glasom..."maco, trebal ti prevoz"....a meni hladno...kisa pomalo paducka...vec sam 24 sata budna....konacno nakon pola sata...dodje bus...i prodje...ja ono :shock: :? mashem ja...ko da sam na pustom ostrvu pa vidjela brod......levati me samo prodjose...pusjem galamim vristim....ovi i dalje sviraju...blinkaju...kad nakon 10 min...nailazi neki ciko i rece mi ...eeeeeeeee ne stoji tu autobus...gore ti je stanica...i ja raspalim gore...prosirenje ima...nako posuto sljunkom....i stala i chekam...vec je 9:45...ne shvatam...zasto tu staje...kad je dole obiljezeno mjesto za stajanje. Dodze autobus...kad staje jooooos visocije...ni prosirenja ni kojeg klinca...ja trcim u stiklama po onom kamenjaru...ulijecem u autobus i sistim ko pretis lonac...a vozac ..vidi me nako ljutu pita...ma ko luzio...i ja odmah s vrata pocinjem da vristim...da ne kontam zasto ovdje stoji kad ima dole prosirenje ili treb da zovem dzemilu i saradnike da mi kaze gdje ce ovi da stanu...a on mi pokaza rukom na felgu od kamiona na "stanici" u koju je zaboden crveno zeljezo na kojem bi trebalo da pise stajaliste...al eto nisu napisali....i kaze zali se kantonu....
karanana

Post by karanana »

Kakav je to dzentlmen pa da te ispusti u Blazuju samo zato sto on ne ide dalje. Sta mu je falilo proci jos 5-6 kilometara pa te fino ostaviti kuci u Hadzicima. Cccccc. Da si u Konjicu ja bih te odvezo nakon vjerovatno ludog provoda cijelu noc i uzivanja u tvojoj ljepoti i drustvu.
zhera
Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a

Post by zhera »

Što radi sandžaklija u odijelu i kravati ???

Kao revizor u Grasu ...
hehehehhee

A vi kako tE?
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

karanana wrote:Kakav je to dzentlmen pa da te ispusti u Blazuju samo zato sto on ne ide dalje. Sta mu je falilo proci jos 5-6 kilometara pa te fino ostaviti kuci u Hadzicima. Cccccc. Da si u Konjicu ja bih te odvezo nakon vjerovatno ludog provoda cijelu noc i uzivanja u tvojoj ljepoti i drustvu.
ma jaranica radi u kladionici i taj dan je trebala da mjenja neku u rakovici... tako da mi ispade prevoz dotle...
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

zhera wrote:Što radi sandžaklija u odijelu i kravati ???

Kao revizor u Grasu ...
hehehehhee

A vi kako tE?
dobro kako e :D :lol: :D
chuchumbamayumbe

zhera wrote:Što radi sandžaklija u odijelu i kravati ???

Kao revizor u Grasu ...
hehehehhee

A vi kako tE?
đe gori jadan...? :D
Post Reply