dojenje na javnom mjestu, da, ne??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zena21

Post by zena21 »

posto je originalna post izbrisan, hoce li mi neko reci sta je bilo, pliz :D
semmy

Post by semmy »

Ahmmed wrote:
kekec wrote:Nemam nikakve zamjerke na Zinetin postupak.
Da sam bio prisutan, vjerovatno bi se nasmijesio,
jer taj cin predstavlja nesto lijepo, toplo...
"Majka i dijete". Tako to treba posmatrati, a ne kao
nekakav "prljavi, pervezni, nepristojni..." cin.
Onaj ko to tako vidi treba se presabrati i upitati
koliko je on "dobar" ako u dojci koja hrani bebu vidi
sisu npr. Pamele Anderson.

Image

E sada, hajmo malo po Zineti dijasporusi.
Izgleda da je tu problem, a ne u dojenju. :roll: :-)
aferim! :thumbup:
potpisujem :thumbup:
Bajrin najmladji

Post by Bajrin najmladji »

Dojenje na javnom mjestu: DA!

I moja gospođa mama, tada zanosna majka 4 djece u tramvaju vašingtoncu broj 3. nahranila je tek rođenu sestru. Sestra je bjesomučno vrištala jer je bila gladna, a mati se nije mogla skloniti negdje na neko mirnije mjesto. Taksi služba je tada imala manje od 100 taksista, a i nije se imalo za taksija.

Da sam vlasnik kakvog ugostiteljskog objekta, reklamirao bih svoju radnju snimcima takvih slučajeva javnog hranjenja beba i obezbjedio sve mladim majkama da mogu doći sa bebama u takav objekat.

Ponašaj se prirodno...nahrani dijete kada je gladno, ma gdje to bilo!
obuca

Post by obuca »

semmy wrote:
Ahmmed wrote:
kekec wrote:Nemam nikakve zamjerke na Zinetin postupak.
Da sam bio prisutan, vjerovatno bi se nasmijesio,
jer taj cin predstavlja nesto lijepo, toplo...
"Majka i dijete". Tako to treba posmatrati, a ne kao
nekakav "prljavi, pervezni, nepristojni..." cin.
Onaj ko to tako vidi treba se presabrati i upitati
koliko je on "dobar" ako u dojci koja hrani bebu vidi
sisu npr. Pamele Anderson.

Image

E sada, hajmo malo po Zineti dijasporusi.
Izgleda da je tu problem, a ne u dojenju. :roll: :-)
aferim! :thumbup:
potpisujem :thumbup:

ma svaka ti čast za ovaj post. stvarno je super. :-D :)
a hoce li sada neko reci sta je bilo?????? :?
Motokultivator

Post by Motokultivator »

Situacija I
Odem ja sa suprugom u kliniku na kosevu sa tek rodjenom bebom, kad gospodja koja je bila ispred nas u redu, fino izvadi sisu ko da je struca hljeba i gurnu djetetu u usta. Nista tu ne bi bio problem, da ona to nije odradila, ko da je djetetu dala zvaku. Nikakvog obzira prema ostaloj djeci, zenama, muzevima, tih zena koje su tu bile :shock: :? . Fakat ne kontam. Takodje i moja supruga je trebala podojiti sina, pa se makla u drugi kraj hodnika i niko se nije osjeco neprijatno zbog toga. A dijete je dojilo bez ometanja (jer djetetu smeta, kada neko glano prica dok ono doji - misleci da se nejmu obraca).

Situacija II
Jedna moja jako dobra prijateljica, krenula na poso, kad u busu ciganka zove dijete i govori mu. Dodji ovamo, da ti dam sise, a dijete se necka. Kaze ako neces ti da'cu majstoru. Kad se okrenu vozac i ni pet ni sest. MRSSSS :D :D :D :D :D
Lace

Post by Lace »

a vid ovih klipana :shock:

Image

odavno nisu bebe
obuca

Post by obuca »

:shock: :-x e meni je ovo vec odvratno.
luciferino

Post by luciferino »

Ne znam šta je tačno bilo, ali ovako. Kada se malo preispitam, lično mi ne izgleda privlačna pomisao da negdje u javnosti dojim svoje dijete. Ako se to već mora učiniti, valjda postoji neki diskretniji način ... zakloni bebeću glavicu i sebe tunikom...šta već imaš na sebi. Viđala sam kako to neke žene rade, bebu pod bluzu, i nema frke... Pa nećete se valjda egzibicionistički otkriti usred ljetne bašte? Stvarno ne kontam. Kao što rekoh ne znam detalje.
Lace

Post by Lace »

a evo kako i na javnom mjestu to moze dya izgleda lijepo i diskretno...recimo kao sto se covjek u restoranu trudi da ne mljacka tako se i sakrije beba od pogleda dok jede :) moze i treba javno...i mi jedemo na javnom mjestu, sto ne bi i bebe :)

ja kada i ako budem imala djecu, necu se ustrucavati hraniti ih na javnom mjestu ako su gladni...ali znam kako cu to ciniti :)

Image

Image

a i zanimljiv je modni detalj

Image

Image
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Lace wrote:a vid ovih klipana :shock:

Image

odavno nisu bebe
Prijelaz æe biti lak i bezbolan... Neæe zaboraviti :D
luciferino

Post by luciferino »

Lace wrote:a evo kako i na javnom mjestu to moze dya izgleda lijepo i diskretno...recimo kao sto se covjek u restoranu trudi da ne mljacka tako se i sakrije beba od pogleda dok jede :) moze i treba javno...i mi jedemo na javnom mjestu, sto ne bi i bebe :)

ja kada i ako budem imala djecu, necu se ustrucavati hraniti ih na javnom mjestu ako su gladni...ali znam kako cu to ciniti :)

Image

Image

a i zanimljiv je modni detalj

Image

Image
E o tome i ja govorim.
Ako žena na ovakav način doji svoje dijete na javnom mjestu, i ako joj onda neko zamjeri i počne da drobi, ima pravo da ga zatjera gdje sunce ne sija.
Last edited by luciferino on 23/08/2007 10:15, edited 1 time in total.
Lace

Post by Lace »

Jessie B wrote:
zena21 wrote:posto je originalna post izbrisan, hoce li mi neko reci sta je bilo, pliz :D
Bas htjedoh pitati zasto covjek izbrisa vlastitu temu?
A Lace, ovaj prva slika...joj ovo crno mi izgleda nekako strasno...mislim da ne bi svoju bebsi poklopila ovim sta god da je...
pa evo imas i roza i plavo i dezena raznih...izbor slika na netu je ogranicen...hoces da se vidi i dezen...tesko ali se moze naci :D

Image

Image

Image

Image

a ovaj je cini mi se visenamjenski

Image
ztluhcs

Post by ztluhcs »

luciferino wrote: E o tome i ja govorim.
Ako ¾ena na ovakav naèin doji svoje dijete na javnom mjestu, i ako joj onda neko zamjeri i poène da drobi, ima pravo da ga zatjera gdje sunce ne sija.
©to se mene tièe nek doji kako hoæe... Meni ne smeta. Ne vidim ni¹ta lo¹e u tome... Ovako obuèena ili drugaèije...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

a nesmeta vam kad kreten zdere hamburger na sred ulice :roll:
Gladan ba tip :roll: :roll: :roll:
A kad dijete doji, e to je vec nesto perverzno od strane majke :(
luciferino

Post by luciferino »

ztluhcs wrote:
Ako žena na ovakav način doji svoje dijete na javnom mjestu, i ako joj onda neko zamjeri i počne da drobi, ima pravo da ga zatjera gdje sunce ne sija.
Što se mene tiče nek doji kako hoće... Meni ne smeta. Ne vidim ništa loše u tome... Ovako obučena ili drugačije...
Jeste, ali nisu svi kao ti. Meni također ne smeta, okrenuću se i neću gledati, ali zar dojenje zaista nije nešto vrlo intimno? Kao što rekoh, ne znam detalje priče, ali malo mi je van zdrave pameti da žena samo izvadi sisu i turi je djetetu u usta u punoj ljetnjoj bašti. Žensko sam, govorim valjda iz neke ženske perspektive.

1) Ne želim da mi stranci gledaju sise
2) Ne želim da stranci bulje u moje dijete dok ga dojim

Pa onda komotno možemo i golosise početi hodati po čitavom gradu...Šta fali i u čemu je razlika?

Lace je postavila slike "tunika". Mislim da su predivne (osim one crne). :roll:
Inače, čini me se da je u ovom slučaju nedostajalo tolerancije na svim stranama.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

luciferino wrote:
ztluhcs wrote:
Ako ¾ena na ovakav naèin doji svoje dijete na javnom mjestu, i ako joj onda neko zamjeri i poène da drobi, ima pravo da ga zatjera gdje sunce ne sija.
©to se mene tièe nek doji kako hoæe... Meni ne smeta. Ne vidim ni¹ta lo¹e u tome... Ovako obuèena ili drugaèije...
Jeste, ali nisu svi kao ti. Meni takoðer ne smeta, okrenuæu se i neæu gledati, ali zar dojenje zaista nije ne¹to vrlo intimno? Kao ¹to rekoh, ne znam detalje prièe, ali malo mi je van zdrave pameti da ¾ena samo izvadi sisu i turi je djetetu u usta u punoj ljetnjoj ba¹ti. ®ensko sam, govorim valjda iz neke ¾enske perspektive.

1) Ne ¾elim da mi stranci gledaju sise
2) Ne ¾elim da stranci bulje u moje dijete dok ga dojim

Pa onda komotno mo¾emo i golosise poèeti hodati po èitavom gradu...©ta fali i u èemu je razlika?

Lace je postavila slike "tunika". Mislim da su predivne (osim one crne). :roll:
Inaèe, èini me se da je u ovom sluèaju nedostajalo tolerancije na svim stranama.
Mislim da znam ¹ta je problem! Fale nam slike da steknemo uvid sa svih strana :D ¹ta se desilo :D
amrino

Post by amrino »

Ne mogu da vjerujem...Bas kad pomislim da ne moze biti gore opet se nadju neki takonazovi filozofi da me ubijede u suprotno!
Ma ja- jebo to sto je dijete gladno....sto ces dijetetu promijeniti bioritam ako ga ne nahranis bas tad i tu i poslije imati ogromne probleme...Zatvori se u kucu- i ne izlazi!!! Ako imas dijete- sakrij se i poklopi...
Normalno je, kao sto neko rece...da vi zderete i locete na sred ulice....cak je i pozeljno da raznorazne profuknjace hodaju gologuze i da izbacuju svoje sisurine ali kada se radi o najnormalnijoj i najljepsoj stvari na svijetu- majci koja hrani svoje dijete....e tu se nadju raznorazne glupave zamjerke! Ma ja- zasto bi mi okretali glavu i zenu pustili na miru- imamo pravo da zvirljamo gdje hocemo i da zabadamo noseve gdje god nam padne na pamet!
Fuj majke mi! Stvarno ne mogu da vjerujem! :oops: :oops: :oops:
_ja_

Post by _ja_ »

znam ja nas......**** ti nas!

Pa nama uvjek nesto smeta, Boze sacuvaj, citajuci pojedine postove sam pomislila da.... ne dao Bog da se zadesi neka trudnica isto tako u toj nekoj basti ...pa da joj dodje ono... pet do 12....... pa da se kojim slucajem i porodi na tom mjestu....sta bi tek onda bilo?
Kao na primjer , zamalo se nisam porodila na sred ulice :-) :D
Sta bi u toj situaciji? :? :roll: Znaci i buduce mame koje su u toj terminalnoj fazi bi trebale sjediti u kuci i ne vidjeti ni sunca , a ni mjeseca da joj se ne bi u kojem slucaju desilo da se pocne poradjati na javnom mjestu, da ne bi koga sokirala. :roll: Joj Boze......
To su stvari za koje ne mozes reci " sacekat cu malo" ne diktiras ih ti, a sto se toj zeni desilo da nahrani svoje dijete na taj (nekima odvratan) nacin, mozda u datom momentu nije ni imala izbora pa je morala tako....mozda ni ona to ne radi tako....mozda i nije pomislila da "nekoga" moze sokirati....u ostalom to je normalna stvar znamo svi. Ne znam
da se ne ponavljam kako god nama uvjek nesto smeta...... :x

Znaci dojenje na javnom mjestu jedno veliko DA :)
_ja_

Post by _ja_ »

amrino wrote:Ne mogu da vjerujem...Bas kad pomislim da ne moze biti gore opet se nadju neki takonazovi filozofi da me ubijede u suprotno!
Ma ja- jebo to sto je dijete gladno....sto ces dijetetu promijeniti bioritam ako ga ne nahranis bas tad i tu i poslije imati ogromne probleme...Zatvori se u kucu- i ne izlazi!!! Ako imas dijete- sakrij se i poklopi...
Normalno je, kao sto neko rece...da vi zderete i locete na sred ulice....cak je i pozeljno da raznorazne profuknjace hodaju gologuze i da izbacuju svoje sisurine ali kada se radi o najnormalnijoj i najljepsoj stvari na svijetu- majci koja hrani svoje dijete....e tu se nadju raznorazne glupave zamjerke! Ma ja- zasto bi mi okretali glavu i zenu pustili na miru- imamo pravo da zvirljamo gdje hocemo i da zabadamo noseve gdje god nam padne na pamet!
Fuj majke mi! Stvarno ne mogu da vjerujem! :oops: :oops: :oops:
:thumbup:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Nema nista prirodnije i normalnije od dojenja. Kakve veze ima gdje se to desava, to je normalna pojava i naravno da sam za, pa i na javnom mjestu.
Eto, niko se ne ibreti kada na plazi vidi sise, guzove...ali je frka kada mati hrani dijete.
Kakvi smo mi papci, primitivni i zaostali, to je cudo jedno.

p.s. otac sam male curice koja je sisala do prije koji mjesec, sada je drugo dijete na putu...Kada zaische sike, zasto joj ne dati (ako zena ima mlijeka)? Ko je roditelj trebao bi da shvati.
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Da ja kao ponosni otac kazem nesto. Dojenje i presvlacenje na javnom mjestu su normalna stvar. Pa ne jednom sam moje dijete presvukao u parku ili na stolici u kaficu, naravno ne ostavljajuci prljavu pelenu iza sebe :D Naravno uvijek se moze ponijeti nesto cime se beba zakloni.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

cheguevara_k1 wrote:Da ja kao ponosni otac kazem nesto. Dojenje i presvlacenje na javnom mjestu su normalna stvar. Pa ne jednom sam moje dijete presvukao u parku ili na stolici u kaficu, naravno ne ostavljajuci prljavu pelenu iza sebe :D Naravno uvijek se moze ponijeti nesto cime se beba zakloni.
I ja isto :D
meni promijenit pelenu na javnom mjestu, ko napit se vode :D
Samo se okrenem i kazem doticnom/oj do sebe "oprostite, ali djetetu je sila" :D
photo

Post by photo »

nemam nista protiv da majka doji dijete na ulici, restoranu ili bilo gdje drugo. to je normalna, prirodna stvar i nema covjek cega da se stidi ili da prigovara majci. umjesto da mu bude drago sto vidi zdravo ljudsko bice koje je voljeno od strane mame i da vidi taj sretan prizor, samo idiot moze da bude protiv toga.
obuca

Post by obuca »

pa ocel iko kazat sta je bilo :-? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :roll:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

HiBreeD wrote:Nego, previse su se neki uznemirili pomenutim slucajem i imam osjecaj da ce se javiti mnogi koji bi mogli bespotrebno da moralisu, sto bi moglo mene da iznervira, stoga zaboravite ovu pricu, a diskusija se moze nastaviti u smjeru onoga kako sam naslov teme kaze:

Dojenje na javnom, mjestu, da ne???

Razlozi za i protiv, suzdrzani i tako to... 8-)
dobro je pa si mijenjao uvodni tekst u temi, inace bi mogao cekati razne komentare u toku dana.
p.s. ako tebe nervira zato sto ljudi imaju razlicito misljenje, onda i ti pazi sta pises kad otvaras temu. :)
Post Reply