tuča

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Vedri wrote:
basta sljezove boje wrote:
Vedri wrote:ako je tacno da su stali pred ferhadiju i pjevali "ustani bane..." i provocirali prolaznike nek' su ih razbili. s druge strane, ako su levati mirno sjedili kako je onda doslo do tuce?
pjevali su to i na Plostadu u Skopju pa ih niko nije ni pogledao. Ocito kod nas ima histerika koje je lako isprovocirat
ovo kao neka bezazlena provokacija??? neko ti dodje pred dzamiju i mezarja i pjeva ustani bane cccc....
kako su mogli pjevati ispred dzamije ako su sjedili u kaficu i pili pivo? :?
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

ne'k su ih zgazili
samo da ne padnu sad
sve ostalo nije bitno :oops:
sasanjo

Post by sasanjo »

Vedri wrote:
basta sljezove boje wrote: pjevali su to i na Plostadu u Skopju pa ih niko nije ni pogledao. Ocito kod nas ima histerika koje je lako isprovocirat
ovo kao neka bezazlena provokacija??? neko ti dodje pred dzamiju i mezarja i pjeva ustani bane cccc....
jel ti znas gdje se sve to uopste desilo??
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

stochar wrote:
goldenlily wrote:malo su se folirali..popili maru,ne konatam koji je problem?Primitivci iz Hrvatske dodju provociraju naši primitivci ih nalupaju i ovi neki Europejci žale za izbijenim istrijanerskim zubima
s ovim dijelom se u osnovi slazhem. mada, najgore je shto ce sada ovo dobiti politichke konotacije. a kad bude derbi Dinamo-Hajduk, bude puno vise povrijedjenih nego danas, kad su na Malti izazvali vanredno stanje, to takodjer nije dobilo politichku konotaciju kao ni sranje koje je BBB nedavno napravio u austriji, jednostavno: tipichni huliganizam.
potpisujem.
angelface

Post by angelface »

Najgore sto su svi na neki nacin stali uz hrvate tvrdeci kako su ovi napadnuti bez razloga.. e pa jbg nisu ni oni cvjecke.. :-? Sad citam da razlicite novine plasiraju drugaciju pricu jedni kazu da je 'NAPAD' poceo oko 14 a drugi oko 15..
goldenlily

Post by goldenlily »

Ovi što brane pijane Istijanere,su garant manijaci :D ono skontali su da klub tone pa se bacili na kulturu,čujem da se u dolini ćupova organizuje dobrotvorna izložba,pomozimo Želji,izlažu se skulpture bana Jelačića uradjene u istarskom kamenu :D
E ljudi ne mogu da vjerujem koja smo mi kasaba,huligani se pomarisali,ta nazovi Armada dobila što je tražila i sad ovi malogradjani žale,za izgubljenim hrvatskim navijačima,za prosutim zubima i rižom,žale za svim a ja žalim njih....izazivali dobili..koji je problem?
basta sljezove boje

na Ferhadiji, valjda pred Ekonomijom
Vedri

Post by Vedri »

Vedri wrote:
basta sljezove boje wrote: pjevali su to i na Plostadu u Skopju pa ih niko nije ni pogledao. Ocito kod nas ima histerika koje je lako isprovocirat
koliko ja znam ona kafana je kod dzamije i koliko sam shvatio iz zatvorene, prethodne teme stajali su najprije pred dzamijom Ferhadija. doduse sve je to rekla kazala za sad ali ja mislim da su levati zasluzili sto su i dobili ( citaj fasovali) jer cisto sumnjam da se raja maksuz skupila u ferhadiji da tuku hrvatske navijace koji su uzgred (citaj usput :) ) po dosadasnjim vijestima dosli neorganizovano u Sa na tekmu.
sasanjo

Post by sasanjo »

basta sljezove boje wrote:na Ferhadiji, valjda pred Ekonomijom
ja mozda se on zeznuo htio je reci pored pravoslavne crkve... :-)

ako ne znas gdje je sta nemoj ni pisati tita ti...
iza ledja tog kafica tj. gdje je bio belaj nalazi se dzamija
angelface

Post by angelface »

:lol: :lol: ispred egipta, dobro pa nisam bila tu.. fasovala bi i ja :lol: :lol:
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Jel neko od vas bio tu? Jel cuo provokacije s bilo koje strane? Jel neko cuo HR stranu da pjeva "ustani bane"? Ako nisi onda je ono pravo supacki reci "e nek su ih prebili". Praviti nered u sred grada i razvaliti covjeku kafic nije normalno, al eto nekome izgleda da jest. Nadam se da ce neko ko je bio tu da se javi.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ja bih odsada pa nadalje bio jako tih na forumu SARAJEVO-X.COM
basta sljezove boje

koliko ja znam, dzamija Ferhadija je zatvorena, tako da nisu mogli smetati vjernike. Malo mi cudno sto Istrijani ispadaju nekakvi nacionalisti i to u Sarajevu
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

da,molimo one koji su bilu tu i ucestvovali da se jave ,kazu sta je bilo i ostave svoje podatke u reziji.
sasanjo

Post by sasanjo »

imas ovdje klip belaja
http://www.rtl.hr/vijesti/prikaz/11585/
pogledaj ako nisi!

evo na hayatu cetvorica hrvata su povrijedjena
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ma nije bastica prisla Sarajevu blize od Kiseljaka, sta vam je ba...
basta sljezove boje

GandalfSivi wrote:
zato sto ne znam ime kafancuge u kojoj se okupljaju alkosi? :lol:

vise sam za egipatski puter sladoled :-D
sasanjo

Post by sasanjo »

imaju lakse tijelesne povrede

dok su ih vozili na cum psovali majku tursu ali doktore nisu vrijedjali

zena govori koja je ocevidac da su oni poceli

eto
angelface

Post by angelface »

sasanjo wrote:imaju lakse tijelesne povrede

dok su ih vozili na cum psovali majku tursu ali doktore nisu vrijedjali

zena govori koja je ocevidac da su oni poceli

eto
Sumnjam da ce od ovog ista nauciti i ne govorim samo za hrvate nas dijeli isti mentalitet... :-?
zzzzz

Post by zzzzz »

goldenlily wrote:Ovi što brane pijane Istijanere,su garant manijaci :D ono skontali su da klub tone pa se bacili na kulturu,čujem da se u dolini ćupova organizuje dobrotvorna izložba,pomozimo Želji,izlažu se skulpture bana Jelačića uradjene u istarskom kamenu :D
E ljudi ne mogu da vjerujem koja smo mi kasaba,huligani se pomarisali,ta nazovi Armada dobila što je tražila i sad ovi malogradjani žale,za izgubljenim hrvatskim navijačima,za prosutim zubima i rižom,žale za svim a ja žalim njih....izazivali dobili..koji je problem?
He, he. dobar komentar...a najbolje ovo za kasabu, s tim da bih ja dodao kasaba sa kompleksom nize vrijednosti...

Mada mislim da je medju ovim sto zale najmanje je onih koji zive u Sarajevu
kujundzija

#46 Re: tuča

Post by kujundzija »

arman1 wrote:Kako sam uspio saznati izbila je tuća navijaća BiH i HR.
Ima li ko više informacija?
A sta se je moglo drugo da ocekuje ako su zajebavali i dobili su
sasanjo

Post by sasanjo »

samo vidite lika sad na ftv.u sto pusi cigaru bit ce vam sve jasno
ko je poceo... zasto je ko dosao ovamo... i sl.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

GandalfSivi wrote:

Ne, nego zato sto ne znas da ima dzamija preko puta slasticarne Egipat, a sto je opet poprilicno daleko od Ekonomije. Znas moras proci skroz sa druge strane one hrvatske katedrale, da bih dosla dotle. Ali hajde da te ja ne ucim stvarima, slijedeci put upotrijebi google earth prije nego sto udjes u raspravu. A za komentar "ma nisu mogli smetati vjernicima, kad dzamija ne radi" ti dajem oskara. Nenadjebljiva si, bez ikakve konkurencije...

EDIT: Zaboravih spomenuti, u sarajevskim ljetnim bastama se ne okupljaju alkosi, nego raja koja voli po cijeli dan jediti i piti kafe. To ti se inace zove sarajevskim nacinom zivota...
goldenlily

Post by goldenlily »

A svi znamo da je Hayat objektivan ko cnn i nbc i bbc,zajedno :D .Mislim da ne trebamo tražit razlog i opravdanje što su neke pijane barabe dobile degenek,ti hrvatski navijači gdje su god gostovali napravili su sranje.Sjetite se samo vaterpola,ma mislim bili ste svi na moru,znate koje bagre dole ima.Pa moji ,koji branite te automehaničare i dilere koji su fasovali sam Krleža je rekao:''sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva..''...naravno sad nećemo o politici,mada će ovo dobiti tu konotaciju,drago mi je da nismo ispali ko oni Maltežani...a znamo šta je tamo bilo,mislim da ih tamo nije imao ko izazvati...inače čujem da je u bitci sa Armadom našu flotu lično predvodio admiral Horatio Nelson :D ,ipak i mi imamo dobre razarače :D
Last edited by goldenlily on 22/08/2007 19:41, edited 1 time in total.
basta sljezove boje

GandalfSivi wrote:
GandalfSivi wrote: Ja bih odsada pa nadalje bio jako tih na forumu SARAJEVO-X.COM

Ne, nego zato sto ne znas da ima dzamija preko puta slasticarne Egipat, a sto je opet poprilicno daleko od Ekonomije. Znas moras proci skroz sa druge strane one hrvatske katedrale, da bih dosla dotle. Ali hajde da te ja ne ucim stvarima, slijedeci put upotrijebi google earth prije nego sto udjes u raspravu. A za komentar "ma nisu mogli smetati vjernicima, kad dzamija ne radi" ti dajem oskara. Nenadjebljiva si, bez ikakve konkurencije...

EDIT: Zaboravih spomenuti, u sarajevskim ljetnim bastama se ne okupljaju alkosi, nego raja koja voli po cijeli dan jediti i piti kafe. To ti se inace zove sarajevskim nacinom zivota...
u zemljama u kojima se puno vise pije nego kod nas osobe koje u po bijela dana piju alkohol spadaju u cugere. Sto se tice katedrale - ona nije hrvatska vec je katolicka, ali to ocito papak koji je sljego odnekud to nikad nece shvatiti.
Last edited by basta sljezove boje on 22/08/2007 19:40, edited 1 time in total.
Locked