Viza nam ne treba u 22 zemlje :)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

cyprus, mozda nasu raju vise zanima Federacija St. Kitts & Nevis. Od 1984. se njihovo drzavljanstvo moze kupiti. Cijena? Prava sitnica :-D
cyprus

Post by cyprus »

basta sljezove boje wrote:cyprus, mozda nasu raju vise zanima Federacija St. Kitts & Nevis. Od 1984. se njihovo drzavljanstvo moze kupiti. Cijena? Prava sitnica :-D
E, to vidiš nisam znao. Zanimljiva stvar u svakom slučaju. :D
Dip

Post by Dip »

Nije tacno da sa Bosanskim pasosem ne treba viza za Trinidad & Tobago. Kad sam tamo zivjela, provjerila sam.

Mislim i da i za druge zemlje na Karibima treba viza... Sto se tice drzavljanstva, ko im alove moze dobiti pasos za SVG i onda sa tim pasosem ti skoro nigdje ne treba viza.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

dinchy84 wrote:hajmo se organizovati, pa svi otici par dana u Trinidad i Tobago, da iskoristimo, dok nam i oni ne uvedu vizu :D
moze...i tamo zatrazimo azil :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Arslan wrote:zna li ko sta je sa arapskim zemljama? mozemo li tamo gdje sa nasim opasnim pasosom?
mozemo do sirije...oni nas prebace do kampa u gudurama afganistana :D
Chopper_Horrace

#31 Re: Viza nam ne treba u 22 zemlje :)

Post by Chopper_Horrace »

Kemal_S wrote:
Državljani Bosne i Hercegovine bez vize mogu posjetiti tek 22 zemlje svijeta. To su države regije, te, primjerice, Dominikanska Republika, Ekvador, Sjeverna Koreja, Kuba, Maleziju, Mali, Maldivi, Rusija, Turska, Singapur, Tunis, Samoa, Sejšeli, Solomonski Otoci, Svazilend, Sveta Lucija, Sveti Vinsent i Grenadin, te Trinidad i Tobago

Za ostalih 170 državljana članica Ujedinjenih naroda, mora se priskrbiti viza.

ovaj Grenadin je moj izbor! Samo neka mi neko hitno rece đe je taj Grenadin pa da ga trazim na karti? imal let za grenadin iz Sarajeva?
Ukucaj u Google Earth, ako imas instalirano, pa vidi gdje je.. Usput, kako se to izvorno pise da i ja potrazim..:D
cyprus

#32 Re: Viza nam ne treba u 22 zemlje :)

Post by cyprus »

Chopper_Horrace wrote:
Kemal_S wrote:
Državljani Bosne i Hercegovine bez vize mogu posjetiti tek 22 zemlje svijeta. To su države regije, te, primjerice, Dominikanska Republika, Ekvador, Sjeverna Koreja, Kuba, Maleziju, Mali, Maldivi, Rusija, Turska, Singapur, Tunis, Samoa, Sejšeli, Solomonski Otoci, Svazilend, Sveta Lucija, Sveti Vinsent i Grenadin, te Trinidad i Tobago

Za ostalih 170 državljana članica Ujedinjenih naroda, mora se priskrbiti viza.

ovaj Grenadin je moj izbor! Samo neka mi neko hitno rece đe je taj Grenadin pa da ga trazim na karti? imal let za grenadin iz Sarajeva?
Ukucaj u Google Earth, ako imas instalirano, pa vidi gdje je.. Usput, kako se to izvorno pise da i ja potrazim..:D
Saint Vincent and Grenadines :D
stranac_

Post by stranac_ »

Odo ja ljudi u Sjevernu Koreju pa se vi pusite...
StLouis

Post by StLouis »

kakva je situVacija s kazahstanom?
sekiracija

Post by sekiracija »

stranac_ wrote:Odo ja ljudi u Sjevernu Koreju pa se vi pusite...
stranac,
pitaj jeli karta za dvije osobe jeftinija?
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

StLouis wrote:kakva je situVacija s kazahstanom?
fantasticna, po vizu se ide u Bec, ako ces u Uzbekistan onda po vizu u Rim, a za Turkmenistan u Pariz. Obidjes pola Europe dok jos pakujes kofere za centralnu Aziju :-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

danas wrote:
Sogan wrote:posto meni ne treba viza za vecinu zemalja bilo bi neumjesno da se ocitujem na ovu temu :P :oops:
postovani kolega, ote mi slovo iz tastature :D
prodane duse...uh pardon guzice :lol: :lol: :lol:
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Khm khm...kad smo vec kod viza,moze li mi ko dati tOcnu informaciju koji su mi papiri osim garantnog pisma i m oj pasosa potrebni za dobijanje sengenske vize( na jedno mjesec dana),a radi se o Austriji?
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

:sad: to i pokusavam danima,ali bezuspjesno...termini za informacije su od 12-14,ali se u tom periodu niko nije udostojio odgovoriti na poziv,zbog toga i pitam...a zaposlena sam,pa ako neko nesto zna-unaprijed hvala!
Yamahalac

Post by Yamahalac »

new_jazzWa wrote::sad: to i pokusavam danima,ali bezuspjesno...termini za informacije su od 12-14,ali se u tom periodu niko nije udostojio odgovoriti na poziv,zbog toga i pitam...a zaposlena sam,pa ako neko nesto zna-unaprijed hvala!

za swe je koliko znam za dobijanje turisticke vize potrebno garantno pismo, uvjerenje da si zaposlen, rodni list od onog koji te poziva i sl.

pogledaj im na stranici od ambasade
_ambassador

Post by _ambassador »

danas wrote:
Sogan wrote:posto meni ne treba viza za vecinu zemalja bilo bi neumjesno da se ocitujem na ovu temu :P :oops:
postovani kolega, ote mi slovo iz tastature :D

a sto nam ne kazete "oklen" to vi tipkate, da navalimo pola bosne tamo :roll: :D

a mozda vam nije u interesu, bolje vam je da stojimo gdje jesmo, zamisli dodje vam sva mafija tamo, niste vise exkluzivni :D:D
LeeLooSA

Post by LeeLooSA »

Obavijest Svedske ambasade u Sarajevu
Od 1. januara 2007. godine osobe koje imaju namjeru podnijeti zahtjev Svedskoj ambasadi za vizu ili radnu dozvolu moraju pozvati ambasadu ili poslati e-mail Ambasadi kako bi rezervisali termin za podnosenje zahtjeva. Nakon sto se rezervise termin, Ambasada ce poslati obrasce, te informacije podnosiocu zahtjeva na kucnu adresu.
Obratite paznju da nece biti moguce podnijeti zahtjev bez prethodno rezervisanog termina.
Osobe koje ce predavati zahtjev moraju to uciniti navrijeme.
Ambasada smatra da ce vrijeme cekanja na termin biti oko jedne sedmice.
Broj telefona za rezervisanje termina je 033-276037. Linija je otvorena od ponedjeljka do cetvrtka od 14.00do 17.00.E-mail se moze poslati na:
ambassaden.sara [email protected]
Magnus Jansson
Atase za migracije
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

:-D ja rekla AUSTRIJA,a oni meni Svedsku...Pa rado,ali ne mere,heh... Pronasla sam sta mi treba ako dobijam garantno iz Njemacke,hvala dobronamjernicima...Njemascka,AUstrija skoro pa isti djavo :D
Post Reply