Prijateljska utakmica BiH - Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

@LSD, ... imas opomenu pred ban, rasizam ispoljavaj na nekom drugom mjestu.
dexcox

Post by dexcox »

hvala pape legendo vec sam se zabrino da ce i tema otic u kurac...

koliko god vas ista nerviralo oko bilo cijeg nacionalizma .. treba imati na umu da smo mi domacini utakmice i da trebamo takvi i biti.

kako jbt otic u hrvatsku a to je svima neminovno ako napravimo sranje u sarajevu nebitno jesmo li isprovocirani ili nismo??
Santos

Post by Santos »

Kuku meni i sastava.Volio bi da pobjede nasi ali ako Hrvatska bude htjela imalo ozbiljno pristupit igri pusiona je zagarantovana.Sto se tice Rascica kad bi i kapiten Zelje bio taj igrac veze nema i onaj go sto je dao Genku svi znamo da je bila poklon lopta dao bi ono i Komsic Taso.
adonis

Post by adonis »

Jeli ko zna koliko su karte za tekmu?
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

adonis wrote:Jeli ko zna koliko su karte za tekmu?

2 x 10 KM, 2 x 15 KM..
Edin H.

Post by Edin H. »

Majstorinho wrote:
peanuth wrote:Ma cime je zasluzio?? sto igra u Sarajevu?? sto je dao go Genku?nema to veze sa Zeljom..

jednostavno je stvar sto ima boljih igraca od Rascica koje je mogao da zovne..
Da!Zato sto igra u Sarajevu.
Nesto kontam da skuckam koju marku, platim gdje treba i odigram koju utakmicu za reprezentaciju...

Ja znam da treba Muzurovicu za penzije, Ahmetu za skolovanje nasljednika u Londonu, a drago mi je da je i Munib potentan za svoje godine, a i to kosta ali zaista kada ce se gospodari zivaca bosanskih navijaca :shock: vise prestati igrati sa ugledom reprezentacije.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Nisam neki fudbalski strucnjak ali zar nebi trebali imati neke rezervne odbrambene igrace ako se igra 4-4-2. 6 napadaca je na spisku a odbrana skrpljena sa 4 u prvom timu.

Sve nesto kontam da ce biti busiona.
denny84

Post by denny84 »

alphonse kauders wrote:
adonis wrote:Jeli ko zna koliko su karte za tekmu?

2 x 10 KM, 2 x 15 KM..
10, 10, 15, 20.
peanuth

Post by peanuth »

ma nece bit pusione.. tu su igraci sarajeva.. nova svjetska golmanska zvijezda alaim i u napadu buduci centarfor barcelone rascic :D (paznja Ironija)

a jedan go u predkolu lige prvaka ne znaci da si u formi a i ne znaci da nesto vrijedis..

i ove ostale ne treba komentarisat...odbrana nije ni zasto..a svima koji i malo imaju uvidjaja u fudbal znaju da je temelj svake dobre ekipe dobra odbrana..

sve u svemu jadni smo mi sa ovakvom ekipom...cast izuzetcima..

najzalosnije sto se na kraju uvijek razocaramo..ponadamo se necemu i onda padnemo na nos..
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Mislim da ce ova tekma ipak biti nesto vis od onog "ma prijateljska bezzzze"

Prvo Hrvatska kolko znam prvi put gostuje u SA

Drugo - BiH repka jedva ceka da odere nekog od susjeda, a HR bi bio najveci plijen kao i najbolja na tlu bivse Juge.

Trece - HR isto tako zna da ako zijani od BiH pricat ce se godinama, pa makar i prijateljska tekma.

Ovu ce tekmu pratiti svi na tlu bivse juge, sto radi rezultata, sto da vide hoce li biti belaja. Ovo daje dodatni moral repkama. Nadam se da nece biti belaja, al eto.

HR-BiH 3-2

I niko mi ne odgovori jel ima negdje na internetu da se moze pratiti uzivo?
van Basten

Post by van Basten »

Problem(i) oko poziva Raščiću jeste u sljedećem:
- On je po vokaciji napadač a pozvan je naknadno nakon što je iz spiska ispao Muharemović kojeg se vodi kao odbrambenog igrača.
- I sam Raščić je zadnjih dana krpan toliko da jedva stoji na nogama
Hakala

Post by Hakala »

isti kurac,svakako nece ulazit,eventualno 5 min.da mu udje u CV za buducu prodaju.

a steta je za muharmovica,to je jedini igrac sarajeva koji je po mom ukusu,i konacno se se rijesili musica,koji godinama nigdje nije igrao(osim u repki)...i sada ovaj peh,vjerovantno ce nekog stopera morati staviti na desnog beka,jer alternative nema.:roll:

pape, ocekuj inavziju kulturnjaka s onu stranu.ali prije svega onih sto se moraju dokazivati svojoj *matici* 8) .najbolje da to po kratkom postupku 8) inace ce zbog provokacija neko nevin uzvratit,pa zaplatit :oops:

nadam se da necemo izgubiti,docim ce nasa mlada reprezentacija biti ponizena.ali to je vec duza prica :x
sekiracija

Post by sekiracija »

Moje misljenje je da smo mi pobijedili,a bilo bi dobro da bude dosta izmijena,ono da svi probaju loma. :D
Nadam se da Muzur cita ovaj forum i da ce izaci u susret mojim zeljama,
energIs

Post by energIs »

kakva crna euforija u gradu, nigdje veze s vezom, niko i ne spominje utakmicu... smjesno... svasta ljudi izmisljaju...
Stari

Post by Stari »

Vidim da su i neki od mojih komentara uklonjeni sa ove teme Ne znam ljudi moji ...da li zbog toga sto se ne sjecam jesam li sto-god lanuo u nekom od njih ...ili zbog toga sto sam stvarno u zadnje vrijeme izbudalio...ili mozda komentari i nisu uklonjeni samo ih ja u svom dilirijumu ne umijem pronaci....tko bi to sad mogao znati.

Rekoh ne znam zbog cega je to tako ...oduvijek sam bio pun postovanja spram lika i djela njihovih exelencija zoom-a i Papeta ....ali mi ovom cistkom na ovoj temi ... pomalo pocinju liciti na nekakvog dezurnog oficira u JNA...i to stazistu ...

Stanite malo ljudi moji ...Pa ja sam za ideju ...multi-kulti zajednice, ...ja sam za ideju miroljubive koegzistencije svih naroda i narodnosti ... i nisam neprijatelj nikom osim onih koji se sami tako deklarisu ...znaci kao neprijatelji.

::::::::::::::::------II-------II-------II-------II----------:::::::::::::::::::::

A apropo utakmice ... ma bice dobro... vrijeme radi za nas ...
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

peanuth wrote:ma nece bit pusione.. tu su igraci sarajeva.. nova svjetska golmanska zvijezda alaim i u napadu buduci centarfor barcelone rascic :D (paznja Ironija)

a jedan go u predkolu lige prvaka ne znaci da si u formi a i ne znaci da nesto vrijedis..

i ove ostale ne treba komentarisat...odbrana nije ni zasto..a svima koji i malo imaju uvidjaja u fudbal znaju da je temelj svake dobre ekipe dobra odbrana..

sve u svemu jadni smo mi sa ovakvom ekipom...cast izuzetcima..

najzalosnije sto se na kraju uvijek razocaramo..ponadamo se necemu i onda padnemo na nos..
ti nam reci iz njemačke kako se pravi sastav
3 pobjede iz zadnja 3 susreta sa svim problemima je meni extra

šta vam smeta Raščić, čovjek igra svom snagom
ili je to što nema nikog iz Želje

mlada repka će nam biti ponižena
Miner

Post by Miner »

Moram se osvrnuti na komentare u vezi sa kvalitetom Rascica.
Slazem se da je pozvano previse napadaca, ali u isto vrijeme mislim da je Rascicu bilo mjesto medju pozvanim.
Gol koji je zabio Genku (ko biva ono bi svako zabio) ne govori o kvaliteti. Igrac se ne cijeni samo na osnovu broja golova koje je postigao. Nama je oduvjek nedostajalo trkaca (a to Rascic po mom misljenju jeste) jer smo sa "fudbalskim umovim" uvijek dobro stajali :-)
Na domacem terenu se uvijek igra ofanzivnije bez obzira na protivnika, a ofanziva znaci i trka za odbrambenim igracima protivnickog tima. Nadam se da ce toga biti u srijedu i da ce nam to uz podrsku biti prednost u odnosu na, u ovom trenutku, ipak kvalitetniju Hrvatsku.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Ja mislim da će najvjerovatnije početi utakmicu ovako:

--------------------------Gušo (Alaim)-------------------------
Berberović----------Bajić-------------Nadarević------Hrgović--
-----------------Damjanović------Rahimić---------------------
Bartolović--------------------------------------Misimović------
----------------------Džeko------Muslimović----------------------

Ovo i ne izgleda tako grozno, ali od zamjena imamo jedino upotrebljivo Čustovića i Ibiševića i mooooožda Ibričića, sve ostalo je za plakati..
Fakat ne kontam kako misli uvesti Raščića u igru.....
peanuth

Post by peanuth »

Umjetnik a wrote:
ti nam reci iz njemačke kako se pravi sastav
3 pobjede iz zadnja 3 susreta sa svim problemima je meni extra

šta vam smeta Raščić, čovjek igra svom snagom
ili je to što nema nikog iz Želje

mlada repka će nam biti ponižena
ja ti glupe poruke.

kakve veze ima ko odakle prica??jesi ti vec bosanac od mene sto ti sjedis u rajvosa?? idi bizi ba..

i kakva veze ima repka sa zeljom??
Miner

Post by Miner »

[Fakat ne kontam kako misli uvesti Raščića u igru.....[/quote]

Evo ovako: Dzeko je na posljednjoj utakmici usao posljednjih 11 minuta a Misimovic (koji je po vokaciji vrlo ofanzivan veznjak) nije uopce igrao.
Rascic je s druge strane u startnih 11 i mislim da bi u najmanju ruku trebao biti tu za potrebu da uskoci u drugom poluvremenu i osvjezi napad.
Hz 87

Post by Hz 87 »

A Raščić vam smeta zato sto igra za Sarajevo.
burekodsira

Post by burekodsira »

a i nije mu prva tekma za repku... uso je ko zamjena barbarezu u njemackoj protiv japana
radeljas

Post by radeljas »

burekodsira wrote:a i nije mu prva tekma za repku... uso je ko zamjena barbarezu u njemackoj protiv japana
samo kod nas moze igrac koji je igrao 2 i po medjunarodne utakmice i dao 1 slucajan go (konobare i kuhare sa malte ne racunam) upasti u repku tek tako. o alaimu, tom "sjajnom" golmanu, iz parlamenta opstine centar, necu reci ni rijeci, posto se on vec ustalio :x i neka mi niko (a pogotovu baho, taldzija sa savezom) ne govori o nekakvom ugledu reprezentacije. vjerovatno je ovaj rascic na spisku nekog od managera u talu sa pashalicem, pa kontaju da ce ga lakse prodati. smjesno fakat. cekam samo da nas neko nakanta i da se pocne traziti smjena muzurovica, koga je pregazilo vrijeme, a i pristrasnost prema bordo boji ... bez ikakvog pokrica
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Jako ste pokvareni i ljubomorni.Admir Rascic se borio kao lav u pretkolima lige prvaka.Sav je bio u zavojima kad se bukvalno hrvao sa odbranom Dynama iz Kijeva.Momak se bori,a vi nesto pametujete.Posebno ovi veliki Bosanci iz dijaspore.
LSD

Post by LSD »

Ma Rale je pozvan da se proba prodati.Pozivao je njega i Baka kada smo igrali prijateljsku sa Japanom u Dortmundu,cak mu je i pola sata igre kao i Vladavicu.Mene ne cudi to,toga ce uvijek biti.Nista posebno-pokusaj da se igrac u jacoj prijateljskoj utakmici pokusa prodati,posto ce biti menadzera na tribinama.Sto bi ja volio da je pozivanje Raleta jedini preostali problem nase repke :D
Post Reply