Švicarski nož(ić)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Motokultivator

Post by Motokultivator »

E, neznam kolko je ko imo priliku da se sretne sa zakonom oci u oci sto bi rekli :D. Al nedaj Boze da dodje do toga da ta tvoja djevojka nekog namarise golim rukama, iako je ovaj ranio npr nozem i prvi je napo. Moze zaglavit zatvora na fin broj mjeseci, a mozda i godina. Slabo ljudi kod nas kontaju sta je demokratija. Prema "demokratskim" zakonima, ako te neko napadne, haman da se ne smijes ni branit ili braniti smao onoliko da te neko ne povrijeti, bez nanosenja dusevne i fizicke boli napadacu. Prema tim istim "zakonima" obavezan si da pozoves nadlezno lice za uspostavljanje javnog reda i mira.
@atko
Prelistaj prvo zakon, ne bi ni to bilo lose Very Happy

Jer moze lako da se desi da recimo protiv lopova koji npr mazne tasnu tvojoj djevojci bude podignuta prekrsajna prijava a protiv tvoje djevojke krivicna prijava za nelegalno posjedovanje i upotrebu nedozvoljenih materija i orizja kao i upotreba istih i ugrozavanje zivota i sigurnosti nasih postenih lopova Roll

Danas je demokratija na snazi Laughing Mad
Tako da ovo ovdje stoji. Al ima i ona. Bolje da te dvojica sprovedu nego da te cetvorica pronesu.

Uglavnom. Prema "ovozemaljskim" zakonima kako ih ja nazivam, covjek NE SMIJE uzeti stvar u svoje ruke, sta god da se desi. Pa ti sad dobro skontaj, sta ti je za djevojku dobro.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Za ribe, krompira, lopova... Zna biti jako koristan :D

Image
sulesavic

Post by sulesavic »

Zna li se, uostalom, kolika je dozvoljena du¾ina bode¾a/sjeèiva na oruðu za samoodbranu koje se legalno smije nositi u d¾epu?
triton

Post by triton »

5 cm
sulesavic

Post by sulesavic »

triton wrote:5 cm
Prièao mi jednom jedan Nijemac kako u njegovom selu du¾ina sjeèiva ne smije biti veæa od ¹irine vlasnikovog dlana
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

sulesavic wrote:Zna li se, uostalom, kolika je dozvoljena du¾ina bode¾a/sjeèiva na oruðu za samoodbranu koje se legalno smije nositi u d¾epu?
zavisi jel hoæe¹ da bode¹ ili re¾e¹ :D
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Mislim da je najbolje sredstvo za jednu djevojku paper sprej. Sa tejzerom bi morala biti u blizini "razbojnika", a kao "muskarcina" mu je puno lakse svladat jednu zensku ili izbit tejzer iz ruke. Bio sam na nekim safety casovima gdje su zenske sa tejzerima pokusavale se odbraniti od kriminalca. Uspjeh je bio samo nekih 40%, jer bi ovi kao jaci pol uspjeli ili izbit iz ruke ili jednostavno svladat zensku. Paper sprej? Skoro pa 100%, jer se prsce iz daljiine. I nema sanse da je 300kg bilder, jarane kad ga sprzi paprika - place ko siroce.

Jedina mu je mana ako nisi pazljiv mozes i ti malo dobit po ocima (vjetar itd...) al bar imas sansu. Samo licno misljenje. :D

Naravno ako hadjo pridje s ledja, mozes mahat usima.
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

Post by trimi68 »

trimi68

Post by trimi68 »

trimi68

Post by trimi68 »

Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

iceman ze wrote:samo je kod nas u nasoj drzavi pravo na samoodbranu kaznjivo, to je elementarno ljudsko pravo, zasto se ne ugledaju na taj Zapad konacno.

ako vec uzimas sprej, uzmi onaj koji u sebi ima ljuti biber, on jedino ne skodi zdravlju, znam da je Zenici bilo u jednoj prodavnici oruzja kupiti, mislim da je od 25 ml bilo oko 10 KM.
i u kanadi je samo-odbrana zabranjena :-?
ako koristis bilo kakvo oruzje u samo-odbrani bices optuzen
znaci samo se smijes braniti sakama :-)

zato volim cemeriku
uso si u moju kucu, BUM i vozdra....
iceman ze

Post by iceman ze »

mislio sam prvenstveno na SAD......kod njih je sa Amendement II "second amendment of United state Constitution", zagarantovana svakom Amerikancu pravo na drzanje i nosenje oruzja, a koji je star par stotina godina. To pravo su oni poprimili od Engleza koji su ovo pravo na nosenje oruzja za odbranu poznavali jos od 12 vijeka, jer tada nije postojala policija.

Uglavnom taj sistem legalne samoodbrane, koji je sa korijenima iz Britanskog Comon Law tradicije, i dan danas se primjenjuje.Naravno da mnogi teoreticari a i politicari u SADu, zele da ga ospore,ili da ga bitno izmjene.

Ali zar nije pravo na samoodbranu osnovno ljudsko pravo....?.
_ambassador

Post by _ambassador »

sulesavic wrote:
triton wrote:5 cm
Pričao mi jednom jedan Nijemac kako u njegovom selu dužina sječiva ne smije biti veća od širine vlasnikovog dlana
tacno, mada vjerujem da postoji neka srednja vrijednost za tu sirinu dlana :roll:

@rajvosa: neznam kakve vrste safety casova si gledao, ali ocigledno nije ko u pravom zivotu. ne vjerujem da je taser direktno koristen punim potencijalom na "kriminalca", jer bi isti za 3 sekunde lezao na podu :roll: mislim (jos nisam iskusio :D) da je dovljno samo da ga zakacis i da izdrzis makar 2 sekunde, ako se desi reakcija ili trzaj u istom trenu kontakta, onda si vjerovatno u opasnosti :D

a sprej izgleda pravo doba stvar, jos ga opalis po mudima i to je to :D

a trimi je postavio isto tako zanimljiv gadget, onaj stapic.

ali je veliki zakonski propust ova samoodbrana. mozda i ne valja oko za oko, al nek podje na mene i moje, taj nesretnik ce izgubit oba oka :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

rajvosa^ wrote:Mislim da je najbolje sredstvo za jednu djevojku paper sprej. Sa tejzerom bi morala biti u blizini "razbojnika", a kao "muskarcina" mu je puno lakse svladat jednu zensku ili izbit tejzer iz ruke. Bio sam na nekim safety casovima gdje su zenske sa tejzerima pokusavale se odbraniti od kriminalca. Uspjeh je bio samo nekih 40%, jer bi ovi kao jaci pol uspjeli ili izbit iz ruke ili jednostavno svladat zensku. Paper sprej? Skoro pa 100%, jer se prsce iz daljiine. I nema sanse da je 300kg bilder, jarane kad ga sprzi paprika - place ko siroce.

Jedina mu je mana ako nisi pazljiv mozes i ti malo dobit po ocima (vjetar itd...) al bar imas sansu. Samo licno misljenje. :D

ZAKONOM ZABRANJEN KOD NAS.
_ambassador

Post by _ambassador »

mIRCerka wrote:
rajvosa^ wrote:Mislim da je najbolje sredstvo za jednu djevojku paper sprej. Sa tejzerom bi morala biti u blizini "razbojnika", a kao "muskarcina" mu je puno lakse svladat jednu zensku ili izbit tejzer iz ruke. Bio sam na nekim safety casovima gdje su zenske sa tejzerima pokusavale se odbraniti od kriminalca. Uspjeh je bio samo nekih 40%, jer bi ovi kao jaci pol uspjeli ili izbit iz ruke ili jednostavno svladat zensku. Paper sprej? Skoro pa 100%, jer se prsce iz daljiine. I nema sanse da je 300kg bilder, jarane kad ga sprzi paprika - place ko siroce.

ZAKONOM ZABRANJEN KOD NAS.
mIRCerka, zakon je ubjedljivo na kriminalnoj strani, tu se sagledaju sva ljudska prava kriminalca u slucaju da dodje do preobrtaja situacije. zalosno, ali jos jedamput, nuznost je zaobici zakon radi vlastite sigurnosti :roll:
triton

Post by triton »

ko tebe kamenom ti njega kalasom :D
Comrad

Post by Comrad »

Kupi ti njoj dobre tikepa, i posalji je na stazu nek' dodje u formu. Imat ces fit djevojku (naravno, ak vec nije takva) plus ce moci pobjeci od lopova - dvije muhe jednim udarcem :)
talijan

#43 Re: Švicarski nož(ić)

Post by talijan »

basta sljezove boje wrote:a je li kaznjivo nosenje nakita na rukama? :-?

Image
:lol: :lol: :lol:
crnkica

#44 Re: Švicarski nož(ić)

Post by crnkica »

Umjetnik a wrote:
basta sljezove boje wrote:a je li kaznjivo nosenje nakita na rukama? :-?

Image
je li ovo zaručnički :D :D :D :D :D :D :D :D
cuj Umjetnik a,ahahahaha,upala sam pod sto od smjeha :lol: cuj,
zarucnicki, :lol: ah nemogu zamisliti dragog da mi se pojavi s takvim
"prstenom" da me zaruci :lol: 8-) plavooo okoooo ko more dubookooo :lol:

da ne skrecem s teme,ma kupi joj cakiju i mirna Bosna 8-)
ja bez cakijice nikud ne idem :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

nisam sve procitala, ne znam da li je iko spomenuo sprej od bibera? :-)
crnkica

Post by crnkica »

cHupjahalic@ wrote:nisam sve procitala, ne znam da li je iko spomenuo sprej od bibera? :-)
imam ga i ja,al nije to bas dobro,jer znas u onoj frci(kad te neko napadne)
moze se desiti da pogresno okrenes pa pospricas samu sebe u oci :-)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

crnkica wrote:imam ga i ja,al nije to bas dobro,jer znas u onoj frci(kad te neko napadne)
moze se desiti da pogresno okrenes pa pospricas samu sebe u oci :-)
tako se isto (ne daj boze) moze desiti i sa nozem.

ja nemam sprej od bibera, ali imam zelju da ga nabavim (u Norveskoj nije dozvoljen, morat` cu preplivati do Danske :D ).
Harizmatican

#48 Re: Švicarski nož(ić)

Post by Harizmatican »

Gray wrote:Zna li iko gdje u Sarajevu mogu da nađem povoljno Švicarski nož? Htio bih da uzmem djevojci da uvijek ima uz sebe, za nedaj Bože, može biti jako koristan... zbog toga ne bi bilo loše ni kada bi imali kakvu verziju za djevojke :D ;)

Još nešto, gdje ima kupiti dobar sprej (suzavac?) za samoodbranu? Ni to ne bi bilo loše.

Hvala :)
nadji neku ruznu trebu i bit ces rahat.. :) .
_ambassador

#49 Re: Švicarski nož(ić)

Post by _ambassador »

Harizmatican wrote:
Gray wrote:Zna li iko gdje u Sarajevu mogu da nađem povoljno Švicarski nož? Htio bih da uzmem djevojci da uvijek ima uz sebe, za nedaj Bože, može biti jako koristan... zbog toga ne bi bilo loše ni kada bi imali kakvu verziju za djevojke :D ;)

Još nešto, gdje ima kupiti dobar sprej (suzavac?) za samoodbranu? Ni to ne bi bilo loše.

Hvala :)
nadji neku ruznu trebu i bit ces rahat.. :) .
:lol: :lol: :D
Post Reply