bijelo dugme - mramor kamen i zeljezo - cuo sam ovo na njemackom
riblja corba - 16 noci - pjesma se zove 3 tons tako nesto
Uvodni solo "Ulicne Svetiljke" od YU grupe je melodija koju izbija sat u kopenhagenu
Moderator: _BataZiv_0809
Mramor kamen i željezo se nalazi na istoimenom duplom live albumu Bijelog Dugmeta! Pjesma nije njihova, već su je oni obradili od zagrebačke grupe Roboti!Radoje B. wrote:Dobra tema, nastavimo sa listom - unaprijed sorry autorima i fanovima u slucaju greske
Uvodni solo "Ulicne Svetiljke" od YU grupe je melodija koju izbija sat u kopenhagenu
Originalno njemačka:Better Man wrote:Mramor kamen i željezo se nalazi na istoimenom duplom live albumu Bijelog Dugmeta! Pjesma nije njihova, već su je oni obradili od zagrebačke grupe Roboti!Radoje B. wrote:Dobra tema, nastavimo sa listom - unaprijed sorry autorima i fanovima u slucaju greske
nije Rachid Taha napisao Ya Rayah, to je narodna pjesma. Bregovic ju je preradio za DalarasaEreinion wrote:*/ vec bilo /*
Rachid Taha - Ya Rayah, Zdravko Colic - Jako, jako slabo, srce, zavodis
Drafi Deutscher, nazalost prosle godine preminuo, je izvodio pjesmu u originalu "Marmor, Stein und Eisen bricht". Pjesma je iz sezdesetih godinaEreinion wrote:Drug, koji živi u Njemačkoj, mi reče da je Mramor, kamen i željezo davno nekad bila hit tamo, čak je na njemačkom bar ime pjesme isto.
Sto ga bolan mrzish?Neelix wrote:merlin - ostace istine dvije (prince - when doves cry)
merlin - godinama (yossou n'dour (nisam siguran jel se ovako pise) - my daughter)
merlin - kad si rekla da me volis (tonic - if you could only see)
merlin - mjesecina (ub40 - where did i go wrong)
merlin - jednom kad sve ovo bude juce (michael jackson - they don't care about us)
merlin - da je tuga snijeg (Sezen Aksu - Bin Sende Tutuklu)
trebal dalje

vidi welsa, samo sam cekao kad ces se ti pojavit, nismo odavno o ovoj temi..wels wrote:Sto ga bolan mrzish?Neelix wrote:merlin - ostace istine dvije (prince - when doves cry)
merlin - godinama (yossou n'dour (nisam siguran jel se ovako pise) - my daughter)
merlin - kad si rekla da me volis (tonic - if you could only see)
merlin - mjesecina (ub40 - where did i go wrong)
merlin - jednom kad sve ovo bude juce (michael jackson - they don't care about us)
merlin - da je tuga snijeg (Sezen Aksu - Bin Sende Tutuklu)
trebal dalje
pasha moj solidnibasta sljezove boje wrote:Goran Bregovic i Dino Merlin su najveci plagijatori u povijesti svjetske muzike
Luca Carboni - Farfallina (1987)
http://www.youtube.com/watch?v=Y5UcaMEC90w
nagradno pitanje: Koga je skinuo Luca?
moj je zivot svicarskaaaaaaaaabasta sljezove boje wrote:zanimljivo da je Bugarka Anelia Dineva plagirala Dinu Merlina![]()
http://www.vbox7.com/play:a3b7112a
wtf ... trebala bi samo za njega posebna tema ...Neelix wrote:pasha moj solidnibasta sljezove boje wrote:Goran Bregovic i Dino Merlin su najveci plagijatori u povijesti svjetske muzike
Luca Carboni - Farfallina (1987)
http://www.youtube.com/watch?v=Y5UcaMEC90w
nagradno pitanje: Koga je skinuo Luca?
![]()
![]()
ovo je nevjerovatno, imal taj covjek ijednu svoju pjesmu????
Dobro, nisam znao da je tradicionalna. Imam je na nekoj kompilaciji afričkih muzičara. Jednom sam je slušao kad mi neko reče, da Čola ima istu pjesmu. Malo sam uporedio, i napisao ovdje. Nisam znao da je bilo na jednoj od ranijih tema.basta sljezove boje wrote:nije Rachid Taha napisao Ya Rayah, to je narodna pjesma. Bregovic ju je preradio za DalarasaEreinion wrote:*/ vec bilo /*
1,2,3 Soleil je legendarni koncert i ta verzija je najpoznatija. Ederlezi, Caje sukarije su takodjer tradicionalne pjesme. Brega je inace poznat po tome sto jednu pjesmu proda u 10 verzija na 20 jezika. Pjesme koje pjevaju Cola, Dalaras i Kayah su identicne. Me lene popi od Dalaras je Caje sukarije, Nychta je Mesecina, u Ena Tragoudi Gia Tin Eleni F. je pomijesao Lijepu nasu, Tamo daleko i Te noci, smuckao dvije pjesme od Dugmeta itd. Kayah pjeva Nie ma ciebie - Ederlezi, To nie ptak - Zaboravi ako mozes, Spij kochanie spij - Ciribiribela ... nije plagijat vec reciklazaEreinion wrote:Dobro, nisam znao da je tradicionalna. Imam je na nekoj kompilaciji afričkih muzičara. Jednom sam je slušao kad mi neko reče, da Čola ima istu pjesmu. Malo sam uporedio, i napisao ovdje. Nisam znao da je bilo na jednoj od ranijih tema.basta sljezove boje wrote:nije Rachid Taha napisao Ya Rayah, to je narodna pjesma. Bregovic ju je preradio za DalarasaEreinion wrote:*/ vec bilo /*