.
-
obuca
e pa kad dobijes otkaz dace ti otpremninu i to ovisno od staza levela plate i radnog mjesta (to u slucaju da radis za vojsku, a ostalo ne znam). onda uzmes jos malo kredita i eto. nemoj me shvatiti krivo. znam kako je, jer sam i ja isla prije 6 godina sa suprugom u banku. reko dajte mi 60 hiljada, a moram napomenuti da sam u toj banci imala dosta dolara oroceno, i meni tip kaze, mozemo vam dati onoliko koliko imate oroceno. reko hvala razrocite pare dizem sidro iz te banke. kaze on stooo i koluta ocima. pa reko dajete mi ono sto imam a i jos bi kamate da mi uzmete. dovidenja.Lace wrote:a gdje doci do para za kupovinu stana?
ima li kakva banka kojoj cu ja biti klijent kojem ne trebaju ziranti i po kojoj cu biti kreditno sposobna? koja ce procjeniti nekretninu koju kupujem (a stavila bih istu i pod hipoteku), taman nako do 1:2? ja trazim 70 000 (koja minijatura od stana - ako ubodem 30 kvadrata ima da se nogama u guzicu udaram) a oni je procjene na 140 000 (nemoguca misija)![]()
![]()
sad nisam "kreditno sposobna"...ebi ga radim za strance![]()
![]()
![]()
e kad mi dadnu para...onda trazim lokaciju...i mislim da ce stan da bude ko kutija za cipele ...al ce biti moj...ako ga ikad mognem priustiti...e onda mi nece biti zao ni na dobrinju se odesliti...mada sam u centru citav zivot![]()
uglavnom banke seru. lafo mladima oni nesto nude a kad tam odes ko da prosis, iako radis za strance.
- homo_sapiens
A šta misliš da potražiš stan u Trebinju . . . Ni tamo nisi nikad prije boravio
-
skojotovski
ko vozi, a ko stopa?amrino wrote:Ja sam od nedavno na Dobrinji! I prezadooooovoljna sam!!!
Ranije nisam uopste poznavala taj dio grada. Samo do Bagatele i nazad![]()
Ranije sam zivjela na Breci i AP.
Za razliku od Breke- sve je ravno...I nema potrebe da radi svake sitnice ides do grada. Stanica za trolejbus i komercijalu mi je tik ispred zgrade, zgradica je preslatka- ima 6 spratova, a stan jos sladji, komsiluk divan- sve gradska raja, sve je prepuno zelenila...Blizu mi je posta, pijaca, dom zdravlja, Merkator...A navece- korzo- ludilo. Nisam stvarno ni sanjala da ce mi se ovako svidjeti...
![]()
Do grada mi, autom preko RS-a, treba 7 minuta (stopali smo) lagane voznje.
a niko mi nije ranije rekao da su u slasticarnoj Kup- onako dobri kolaci
- Lace
ma otpremnina nece biti ni 1/5 onog sto mi treba...a dok dobijem otkaz cijene stanova ce jos skociti...razmisljala sam ja o svim opcijama...ali bez ziranata i to 2-3 jaka...od kredita nece biti nistaobuca wrote:e pa kad dobijes otkaz dace ti otpremninu i to ovisno od staza levela plate i radnog mjesta (to u slucaju da radis za vojsku, a ostalo ne znam). onda uzmes jos malo kredita i eto. nemoj me shvatiti krivo. znam kako je, jer sam i ja isla prije 6 godina sa suprugom u banku. reko dajte mi 60 hiljada, a moram napomenuti da sam u toj banci imala dosta dolara oroceno, i meni tip kaze, mozemo vam dati onoliko koliko imate oroceno. reko hvala razrocite pare dizem sidro iz te banke. kaze on stooo i koluta ocima. pa reko dajete mi ono sto imam a i jos bi kamate da mi uzmete. dovidenja.Lace wrote:a gdje doci do para za kupovinu stana?
ima li kakva banka kojoj cu ja biti klijent kojem ne trebaju ziranti i po kojoj cu biti kreditno sposobna? koja ce procjeniti nekretninu koju kupujem (a stavila bih istu i pod hipoteku), taman nako do 1:2? ja trazim 70 000 (koja minijatura od stana - ako ubodem 30 kvadrata ima da se nogama u guzicu udaram) a oni je procjene na 140 000 (nemoguca misija)![]()
![]()
![]()
![]()
e kad mi dadnu para...onda trazim lokaciju...i mislim da ce stan da bude ko kutija za cipele ...al ce biti moj...ako ga ikad mognem priustiti...e onda mi nece biti zao ni na dobrinju se odesliti...mada sam u centru citav zivot![]()
uglavnom banke seru. lafo mladima oni nesto nude a kad tam odes ko da prosis, iako radis za strance.
prva stvar koju su me pitali je jesam li udata...ono ko biva imam li suduznika...shok je bio kad sam rekla da hocu sama da dignem kredit i onda su mi rekli da bez suduznika i 2 jamca ne mogu nista...i to u banci preko koje primam platu
sutradan sam dosla i otvorila stedni racun...a sluzbenica je cak pitala "a zasto otvarate stedni racun?"
odgovor je bio zato sto ne mogu doci do kredita...a na njenom licu je bio blagi izraz shoka...i pitanje "pa kako to?"
naravoucenje...udaj se pa trazi kredit
ili
dobro se udaj pa nikad ne razmilsjaj o parama
za sada...stedim
- rajvosa^
Joj ovih doslaamrino wrote:Ja sam od nedavno na Dobrinji! I prezadooooovoljna sam!!!
Ranije nisam uopste poznavala taj dio grada. Samo do Bagatele i nazad![]()
Ranije sam zivjela na Breci i AP.
Za razliku od Breke- sve je ravno...I nema potrebe da radi svake sitnice ides do grada. Stanica za trolejbus i komercijalu mi je tik ispred zgrade, zgradica je preslatka- ima 6 spratova, a stan jos sladji, komsiluk divan- sve gradska raja, sve je prepuno zelenila...Blizu mi je posta, pijaca, dom zdravlja, Merkator...A navece- korzo- ludilo. Nisam stvarno ni sanjala da ce mi se ovako svidjeti...
![]()
Do grada mi, autom preko RS-a, treba 7 minuta (stopali smo) lagane voznje.
a niko mi nije ranije rekao da su u slasticarnoj Kup- onako dobri kolaci
Ja sam na bjelavama zivio do 84, i onda pravac kod Vucka.
- chuchumbamayumbe
To ono...kifli po 15kf i jedan jogurt, na teletinu zaboravi, samo junetina...Lace wrote:ma otpremnina nece biti ni 1/5 onog sto mi treba...a dok dobijem otkaz cijene stanova ce jos skociti...razmisljala sam ja o svim opcijama...ali bez ziranata i to 2-3 jaka...od kredita nece biti nistaobuca wrote:e pa kad dobijes otkaz dace ti otpremninu i to ovisno od staza levela plate i radnog mjesta (to u slucaju da radis za vojsku, a ostalo ne znam). onda uzmes jos malo kredita i eto. nemoj me shvatiti krivo. znam kako je, jer sam i ja isla prije 6 godina sa suprugom u banku. reko dajte mi 60 hiljada, a moram napomenuti da sam u toj banci imala dosta dolara oroceno, i meni tip kaze, mozemo vam dati onoliko koliko imate oroceno. reko hvala razrocite pare dizem sidro iz te banke. kaze on stooo i koluta ocima. pa reko dajete mi ono sto imam a i jos bi kamate da mi uzmete. dovidenja.Lace wrote:a gdje doci do para za kupovinu stana?
![]()
![]()
![]()
uglavnom banke seru. lafo mladima oni nesto nude a kad tam odes ko da prosis, iako radis za strance.![]()
prva stvar koju su me pitali je jesam li udata...ono ko biva imam li suduznika...shok je bio kad sam rekla da hocu sama da dignem kredit i onda su mi rekli da bez suduznika i 2 jamca ne mogu nista...i to u banci preko koje primam platu
sutradan sam dosla i otvorila stedni racun...a sluzbenica je cak pitala "a zasto otvarate stedni racun?"![]()
![]()
odgovor je bio zato sto ne mogu doci do kredita...a na njenom licu je bio blagi izraz shoka...i pitanje "pa kako to?"
naravoucenje...udaj se pa trazi kredit
ili
dobro se udaj pa nikad ne razmilsjaj o parama
za sada...stedim
Ja sam se ozenio, i za poklon od punca i punice smo dobili njihov stan, a oni otisli da zive kod bake...
I ne znamo koliko smo sretni kada vidimo kako se raja handri da se stambeno obezbijedi.
-
mamica papucarka
ovi moji prijatelji (svi frisko zasnovali porodicu) su ili kupili stan na Dobrinji, ili planiraju kupit zemljiste na onom dijelu iza Pionirske 
- uvjek dobar gost
Možda u ovom trenu je bolje pitanje kako uzeti stan u Sarajevu ako niste u rodbinsko-familijarnim odnosima sa investitorom il izvođačem radova...
Fakat odakle mlad čovjek da ukrade, namakne sredstva kad znamo da je kvadrat stana u gradu od 1500-3000 KM u zavisnosti od lokacije...
Ako znamo da prosjećan mladi čovjek zarađuje oko 800km, naravno neki rintaju i za tri stoje a neki za par hiljada, ali sad pričamo o nekomprosijeku... fakat pomoću koje magije se osamostaliti, zasnovati u perspektivi neku porodicu... a biti bez veza, šđtela il koko se to nešto danas već zove....
Kad se začu iz gomile.... ma šta daj meni tri kvadrata pa nek sve zapali se....
Fakat odakle mlad čovjek da ukrade, namakne sredstva kad znamo da je kvadrat stana u gradu od 1500-3000 KM u zavisnosti od lokacije...
Ako znamo da prosjećan mladi čovjek zarađuje oko 800km, naravno neki rintaju i za tri stoje a neki za par hiljada, ali sad pričamo o nekomprosijeku... fakat pomoću koje magije se osamostaliti, zasnovati u perspektivi neku porodicu... a biti bez veza, šđtela il koko se to nešto danas već zove....
Kad se začu iz gomile.... ma šta daj meni tri kvadrata pa nek sve zapali se....
- uvjek dobar gost
Ma najbolje je i sam da učestvujem u divljoj gradnji... samo ploča da osvane....
-
Dino007
#39 Re: Gdje uzeti stan u Sarajevu?
E velika stvar u PM!!!mima wrote:Svi hoce da budu Sarajlije.........Budo75 wrote:U Bosanskoj Gradisci, a tamo je kako je, pa valja selameta traziti na drugom mjestu.homo_sapiens wrote: Gdje si živio prije Švedske ?
- Zavatoni
Javiš li se puncu svako jutro da ga upitaš jel' se fino naspav'o?chuchumbamayumbe wrote: To ono...kifli po 15kf i jedan jogurt, na teletinu zaboravi, samo junetina...![]()
Ja sam se ozenio, i za poklon od punca i punice smo dobili njihov stan, a oni otisli da zive kod bake...![]()
I ne znamo koliko smo sretni kada vidimo kako se raja handri da se stambeno obezbijedi.
Po meni nije baš neka sretna opcija? A nisam neki konzervativac?
No hard feelings
Malo se samo zezam. Ipak si ti sretan čo'ek. Bez obzira na peglanje, usisavanje,...
- Zavatoni
Javiš li se puncu svako jutro da ga upitaš jel' se fino naspav'o?chuchumbamayumbe wrote:To ono...kifli po 15kf i jedan jogurt, na teletinu zaboravi, samo junetina...![]()
Ja sam se ozenio, i za poklon od punca i punice smo dobili njihov stan, a oni otisli da zive kod bake...![]()
No hard feelings
Malo se samo zezam. Ipak si ti sretan čo'ek. Bez obzira na peglanje, usisavanje,...
- Zavatoni
Javiš li se puncu svako jutro da ga upitaš jel' se fino naspav'o?chuchumbamayumbe wrote:To ono...kifli po 15kf i jedan jogurt, na teletinu zaboravi, samo junetina...![]()
No hard feelings
-
jugoistocnjak
Ja kol'ko vidim ti se njemu 4 puta dnevno javljas

-
united bosnae
#47 Re: Gdje uzeti stan u Sarajevu?
Jao papanke.....mima wrote:Svi hoce da budu Sarajlije.........Budo75 wrote:U Bosanskoj Gradisci, a tamo je kako je, pa valja selameta traziti na drugom mjestu.homo_sapiens wrote: Gdje si živio prije Švedske ?
- cHupjahalic@
a ja taman kontala da ulozim nesto novca u kakav stancic u Sarajevu.
valjda uspijem dici kakav kredit
eh, ali kopka me da li ima bujruma za mene mada se slabo snalazim u glavnom gradu?
@Budo sretno i nadam se da ces naci nesto.
eh, ali kopka me da li ima bujruma za mene mada se slabo snalazim u glavnom gradu?
-
mostarac
tebe i dajinicu cemo u kolektivni smjestajcHupjahalic@ wrote:a ja taman kontala da ulozim nesto novca u kakav stancic u Sarajevu.valjda uspijem dici kakav kredit
![]()
eh, ali kopka me da li ima bujruma za mene mada se slabo snalazim u glavnom gradu?![]()
PRISILILE SU ME DA IZBRISEM SLIKU