kako ono kazu ,za dobrim konjem se prasina dize pa tako i svacam ove poglupe komentare na forumu!!!
Dino Merlin - Comeback of 2007
Moderator: _BataZiv_0809
- motachjointa
ma dobar je dino... ajde dajte nam taj song da downloadujemo pls 
-
MUNAFIK
na ovoj strenici http://portal.bih.net.ba/portal/dt#0motachjointa wrote:ma dobar je dino... ajde dajte nam taj song da downloadujemo pls
- Bosanac_21
Dobra pjesma, potsjeca me na album "Sredinom".
Samo naprijed Dinci

Samo naprijed Dinci
-
artzy
Jami ba?KarabajaX wrote:peanuth wrote:sigurno smece kao i prosli put..
nekad sam volio da slusam njegovu muziku,cak sam isao i na koncerte..
poslije zadnjeg albuma mi je se zgadio
Jami,ba? Hajde bolan ti mu napisi koju pjesmu kad si dobar kriticar...
-
bice_bice
ovaj, ovajNeelix wrote:npr ovaj citiraniMUNAFIK wrote:Dobra pjesma, kao i obicno kad su u pitanju pjesme Merlina![]()
![]()
![]()
kako ono kazu ,za dobrim konjem se prasina dize pa tako i svacam ove poglupe komentare na forumu!!!
ni meni se ne djasvi, vazda na isti kalup..
-
PITARKA_SA
od koga je ovaj put mazn'o melodiju?
dino! dino! dino!

dino! dino! dino!
-
Umjetnik a
je si li ti normalaned0 wrote:Nije mu koncertna sezona bila skromna zbog snimanja novog albuma, vec zbog toga sto ga raja nigdje vise ne handri ni 2%. Nema vise budale koja ce dati 30 eura, da bi slusali sat i po nekakve svile, bureke i zidove.
-
Pusur
Kao covjek je veliki licimjer, mozda najveci u BIH sto ima, ne kontam ovu raju sto pisu kao da njemu neko zavidi nesto ili sl?! Uopce se ne radi o tome vec o situaciji npr. u kojoj Dino pise 94 pjesme Ceci a u isto vrijeme pjeva kako ce njegov sin biti general armije BIH, to je vrhunsko licimjerstvo ali vjerovatno isti ovi koji ga podrzavaju slusaju tu istu Cecu ciji muz je poklao i opljckao pola BIH tako da nije nista za cuditi. Zelene Beretke su mu trazile da im vrati stan koji su mu dali na poklon misleci da je covjek stvarno patriota, dok se nije saznalo ovo s Cecom i naravno sta mislite jel skut vratio stan?!
Kao muzicar je jos gori, sve velike hitove koje je taj covjek imao su tude pjesme za koje Dino misli da ljudi nikad nece cuti ili da zive(sto i nije daleko od istine) u toru pa samo znaju ono sto od njega dode. Sto zbog izolacije bivse juge(UB40), pa onda rata(M. Jackson) i na kraju krade pjesama od africkih i turskih izvodaca fakat se nekako uspio izvuci sa plagijatom a da ga niko ne tuzi, nevjerovatnoi!!!
Kao muzicar je jos gori, sve velike hitove koje je taj covjek imao su tude pjesme za koje Dino misli da ljudi nikad nece cuti ili da zive(sto i nije daleko od istine) u toru pa samo znaju ono sto od njega dode. Sto zbog izolacije bivse juge(UB40), pa onda rata(M. Jackson) i na kraju krade pjesama od africkih i turskih izvodaca fakat se nekako uspio izvuci sa plagijatom a da ga niko ne tuzi, nevjerovatnoi!!!
- Neelix
Pusur wrote:Kao covjek je veliki licimjer, mozda najveci u BIH sto ima, ne kontam ovu raju sto pisu kao da njemu neko zavidi nesto ili sl?! Uopce se ne radi o tome vec o situaciji npr. u kojoj Dino pise 94 pjesme Ceci a u isto vrijeme pjeva kako ce njegov sin biti general armije BIH, to je vrhunsko licimjerstvo ali vjerovatno isti ovi koji ga podrzavaju slusaju tu istu Cecu ciji muz je poklao i opljckao pola BIH tako da nije nista za cuditi. Zelene Beretke su mu trazile da im vrati stan koji su mu dali na poklon misleci da je covjek stvarno patriota, dok se nije saznalo ovo s Cecom i naravno sta mislite jel skut vratio stan?!
da ne spominjem pjevanje iz frankfurta '94 "gdje si bio ti kad je bilo najteze"
-
Umjetnik a
eto samo je on krao pjesmePusur wrote:Kao covjek je veliki licimjer, mozda najveci u BIH sto ima, ne kontam ovu raju sto pisu kao da njemu neko zavidi nesto ili sl?! Uopce se ne radi o tome vec o situaciji npr. u kojoj Dino pise 94 pjesme Ceci a u isto vrijeme pjeva kako ce njegov sin biti general armije BIH, to je vrhunsko licimjerstvo ali vjerovatno isti ovi koji ga podrzavaju slusaju tu istu Cecu ciji muz je poklao i opljckao pola BIH tako da nije nista za cuditi. Zelene Beretke su mu trazile da im vrati stan koji su mu dali na poklon misleci da je covjek stvarno patriota, dok se nije saznalo ovo s Cecom i naravno sta mislite jel skut vratio stan?!
- Neelix
eto ratko mladic je jedini ubijao po srebrenici pa ga toliko proganjaju. kriminal je kriminal, masovna pojava kriminalce ne oslobadja odgovornosti.Umjetnik a wrote:eto samo je on krao pjesmePusur wrote:Kao covjek je veliki licimjer, mozda najveci u BIH sto ima, ne kontam ovu raju sto pisu kao da njemu neko zavidi nesto ili sl?! Uopce se ne radi o tome vec o situaciji npr. u kojoj Dino pise 94 pjesme Ceci a u isto vrijeme pjeva kako ce njegov sin biti general armije BIH, to je vrhunsko licimjerstvo ali vjerovatno isti ovi koji ga podrzavaju slusaju tu istu Cecu ciji muz je poklao i opljckao pola BIH tako da nije nista za cuditi. Zelene Beretke su mu trazile da im vrati stan koji su mu dali na poklon misleci da je covjek stvarno patriota, dok se nije saznalo ovo s Cecom i naravno sta mislite jel skut vratio stan?!
-
Ddur
A ti ne krades kad skidas muziku sa rapidsharea ???Neelix wrote:eto ratko mladic je jedini ubijao po srebrenici pa ga toliko proganjaju. kriminal je kriminal, masovna pojava kriminalce ne oslobadja odgovornosti.Umjetnik a wrote:eto samo je on krao pjesmePusur wrote:Kao covjek je veliki licimjer, mozda najveci u BIH sto ima, ne kontam ovu raju sto pisu kao da njemu neko zavidi nesto ili sl?! Uopce se ne radi o tome vec o situaciji npr. u kojoj Dino pise 94 pjesme Ceci a u isto vrijeme pjeva kako ce njegov sin biti general armije BIH, to je vrhunsko licimjerstvo ali vjerovatno isti ovi koji ga podrzavaju slusaju tu istu Cecu ciji muz je poklao i opljckao pola BIH tako da nije nista za cuditi. Zelene Beretke su mu trazile da im vrati stan koji su mu dali na poklon misleci da je covjek stvarno patriota, dok se nije saznalo ovo s Cecom i naravno sta mislite jel skut vratio stan?!
-
chichamicha&gotovapri
Vi fakat nemate pojma. Dino je jedan od najvecih umjetnika iz BiH bez daljnjeg. Njegova muzicka karijera traje vec koliko? Kako on stari tako je kvalitet njegove muzike sve bolji i bolji. Covjek ubacuje ritmove, aranzmane, stilove iz globalne riznice raznih zanrova muzike i na tom mu se samo moze cestitati, jer je imao muda da nesto tako proba. Takve poteze nemoze svako izvesti. Zadnji album je pun stvari koje su fantasticne. kad covjek skonta da je on povezao nama ne tako blisku muziku sa bliskog istoka sa nasom muzikom koja manje ili vise je cista imitacija americke i britanske pop rock scene. Cak sta vise kombinacija je bila veoma uspijesna. Koliko je samo na kosevu bilo raje na koncertu? Neznam i nevjerujem u mahalske suplje price da je za Cecu pisao pjesme, jer znajuci kakav je on kao covjek to ni mahnit nebi mogao pomisliti. Sto se tice njegove muzike, ona je kao vino: sto starije to bolje. Tako njegov novi album sa prizeljkivanjem ocekujem ja i milioni drugih istomisljenika.
Eto toliko pa sad izvolite da cujem...
- Neelix
nit je to isto, nit sam ja na tapeti ovdje. skidam, jesam kriminalacDdur wrote:A ti ne krades kad skidas muziku sa rapidsharea ???Neelix wrote:eto ratko mladic je jedini ubijao po srebrenici pa ga toliko proganjaju. kriminal je kriminal, masovna pojava kriminalce ne oslobadja odgovornosti.Umjetnik a wrote: eto samo je on krao pjesme
a chichamicha...to za pjesmu "beograd" nisu mahalske, nego istina, imas brojne intervjue njegove u kojima govori o tome. o tvom naprdjivanju o "kvalitetu" njegove "muzike" nije potrebno trositi rijeci
- Better Man
chichamicha&gotovapri wrote:Vi fakat nemate pojma. Dino je jedan od najvecih umjetnika iz BiH bez daljnjeg. Njegova muzicka karijera traje vec koliko? Kako on stari tako je kvalitet njegove muzike sve bolji i bolji. Covjek ubacuje ritmove, aranzmane, stilove iz globalne riznice raznih zanrova muzike i na tom mu se samo moze cestitati, jer je imao muda da nesto tako proba. Takve poteze nemoze svako izvesti. Zadnji album je pun stvari koje su fantasticne. kad covjek skonta da je on povezao nama ne tako blisku muziku sa bliskog istoka sa nasom muzikom koja manje ili vise je cista imitacija americke i britanske pop rock scene. Cak sta vise kombinacija je bila veoma uspijesna. Koliko je samo na kosevu bilo raje na koncertu? Neznam i nevjerujem u mahalske suplje price da je za Cecu pisao pjesme, jer znajuci kakav je on kao covjek to ni mahnit nebi mogao pomisliti. Sto se tice njegove muzike, ona je kao vino: sto starije to bolje. Tako njegov novi album sa prizeljkivanjem ocekujem ja i milioni drugih istomisljenika.
Dino jeste napisao Ceci pjesmu i vrabci na grani to znaju! Dinin uzor je Brega i Dugme, što se može i vidjeti iz pjesme koju je napisao i posvetio Bregi (Uspavanka za Gorana B.). Dino radi isto kao i Brega obrađuje,tj. krade tuđe pjesme i potpisuje ih kao svoje ( krao je od UB 40, Jacksona, Police itd.)! Kao muzičar nije ništa posebno, tekstovi su mu bezveze i kao vokal je loš! On po meni spada u istu ravan sa Banfičkom i ostalima s kojima je radio duete!
- SaraLe
CIRKUS GODINE OD POSTAchichamicha&gotovapri wrote:Vi fakat nemate pojma. Dino je jedan od najvecih umjetnika iz BiH bez daljnjeg. Njegova muzicka karijera traje vec koliko? Kako on stari tako je kvalitet njegove muzike sve bolji i bolji. Covjek ubacuje ritmove, aranzmane, stilove iz globalne riznice raznih zanrova muzike i na tom mu se samo moze cestitati, jer je imao muda da nesto tako proba. Takve poteze nemoze svako izvesti. Zadnji album je pun stvari koje su fantasticne. kad covjek skonta da je on povezao nama ne tako blisku muziku sa bliskog istoka sa nasom muzikom koja manje ili vise je cista imitacija americke i britanske pop rock scene. Cak sta vise kombinacija je bila veoma uspijesna. Koliko je samo na kosevu bilo raje na koncertu? Neznam i nevjerujem u mahalske suplje price da je za Cecu pisao pjesme, jer znajuci kakav je on kao covjek to ni mahnit nebi mogao pomisliti. Sto se tice njegove muzike, ona je kao vino: sto starije to bolje. Tako njegov novi album sa prizeljkivanjem ocekujem ja i milioni drugih istomisljenika.
-
ketronsd1
A jel`to ima i njemacki i francuski i.t.d. rock i pop i jel`se to razlikuju od ostalih?chichamicha&gotovapri wrote:Vi fakat nemate pojma. Dino je jedan od najvecih umjetnika iz BiH bez daljnjeg. Njegova muzicka karijera traje vec koliko? Kako on stari tako je kvalitet njegove muzike sve bolji i bolji. Covjek ubacuje ritmove, aranzmane, stilove iz globalne riznice raznih zanrova muzike i na tom mu se samo moze cestitati, jer je imao muda da nesto tako proba. Takve poteze nemoze svako izvesti. Zadnji album je pun stvari koje su fantasticne. kad covjek skonta da je on povezao nama ne tako blisku muziku sa bliskog istoka sa nasom muzikom koja manje ili vise je cista imitacija americke i britanske pop rock scene. Cak sta vise kombinacija je bila veoma uspijesna. Koliko je samo na kosevu bilo raje na koncertu? Neznam i nevjerujem u mahalske suplje price da je za Cecu pisao pjesme, jer znajuci kakav je on kao covjek to ni mahnit nebi mogao pomisliti. Sto se tice njegove muzike, ona je kao vino: sto starije to bolje. Tako njegov novi album sa prizeljkivanjem ocekujem ja i milioni drugih istomisljenika.
Dino ko Dino!
SUPAAAAAAAAAK PRAVI
-
Umjetnik a
ovo kao da je mojom glavom rečenochichamicha&gotovapri wrote:Vi fakat nemate pojma. Dino je jedan od najvecih umjetnika iz BiH bez daljnjeg. Njegova muzicka karijera traje vec koliko? Kako on stari tako je kvalitet njegove muzike sve bolji i bolji. Covjek ubacuje ritmove, aranzmane, stilove iz globalne riznice raznih zanrova muzike i na tom mu se samo moze cestitati, jer je imao muda da nesto tako proba. Takve poteze nemoze svako izvesti. Zadnji album je pun stvari koje su fantasticne. kad covjek skonta da je on povezao nama ne tako blisku muziku sa bliskog istoka sa nasom muzikom koja manje ili vise je cista imitacija americke i britanske pop rock scene. Cak sta vise kombinacija je bila veoma uspijesna. Koliko je samo na kosevu bilo raje na koncertu? Neznam i nevjerujem u mahalske suplje price da je za Cecu pisao pjesme, jer znajuci kakav je on kao covjek to ni mahnit nebi mogao pomisliti. Sto se tice njegove muzike, ona je kao vino: sto starije to bolje. Tako njegov novi album sa prizeljkivanjem ocekujem ja i milioni drugih istomisljenika.
meni su najbolji
Hrvatska-Giboni
Srbija-Zdravko Čolić - rođen u Sarajevu
BiH-Dino Merlin
što se tiče pjesme za cecu, ja ne vjrejum da ju je napisao
Neelix gdje su ti intrjvjui
Dini su nudili turneju po Srbiji, koncerte u Beogradu, on je to odbijao, to ne spominjete
ovo tema me podsjeća na onu o SFF
sve što je naše ne valja, što nije naše valja
-
Carlito Brigante
#49 Car
Samo vi palamudite, a Dino će opet uzeti sumu. Car! 
- SaraLe
#50 Re: Car
Pa SUPCI najbolje prolaze u BiHCarlito Brigante wrote:Samo vi palamudite, a Dino će opet uzeti sumu. Car!