Test inteligencije na razgovoru za posao!!
- gospodar kuglastih munja
A na zapadu je to malo drugacije. Ako konkurises na neko radno mjesto gdje je potrebna diploma, niko nesmije postaviti pitanje vrijednosti te diplome, odnosno da li mozes ili ne mozes. Diploma kaze da mozes i kapak.
Mnogim poslodavcima je vaznije , koliko si drustven, socijalan, znas li komunicirati i djelovati u grupi. I najvaznije , koliko si samostalan. Potom podpitanja o familiji, zeni,djeci, i posebno je cjenjeno bavljenje nekom od slobodnih aktivnosti. Ako si u "umjetnickim vodama" jos bolje.
I jendom sam bio u prilici da budem upitan, vrlo stalozeno, bez provokacija, ima li nesto u mojoj religiji sto bi poslodavac trebao znati, pa da mi to eventualno omoguci. Odgovorje bio. Idem u crkvu/dzamiju samo kad ima dobre muzike...
.
Prije 3 g.sam dao otkaz, da bi zapoceo drugi posao.Neki dan dolazi gazda , privatno ,i poziva meda se vratim kod njega i izmedju ostalog kaze da nikad nece zaboraviti moj odgovor na pitanje o religiji.
Klasifikacija kakvu vi navodite je vjerovatno protuzakonita ili u najmanju ruku zloupotreba od strane poslodavca. Mislim na ocjenu IQ.
Mnogim poslodavcima je vaznije , koliko si drustven, socijalan, znas li komunicirati i djelovati u grupi. I najvaznije , koliko si samostalan. Potom podpitanja o familiji, zeni,djeci, i posebno je cjenjeno bavljenje nekom od slobodnih aktivnosti. Ako si u "umjetnickim vodama" jos bolje.
I jendom sam bio u prilici da budem upitan, vrlo stalozeno, bez provokacija, ima li nesto u mojoj religiji sto bi poslodavac trebao znati, pa da mi to eventualno omoguci. Odgovorje bio. Idem u crkvu/dzamiju samo kad ima dobre muzike...
Prije 3 g.sam dao otkaz, da bi zapoceo drugi posao.Neki dan dolazi gazda , privatno ,i poziva meda se vratim kod njega i izmedju ostalog kaze da nikad nece zaboraviti moj odgovor na pitanje o religiji.
Klasifikacija kakvu vi navodite je vjerovatno protuzakonita ili u najmanju ruku zloupotreba od strane poslodavca. Mislim na ocjenu IQ.
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
Ovakvi testovi su se rešavali i u Mercatoru.
Samo što su vremenski ograničeni na pola sata, i posle toga se rešavaju još dve vrste testova ( njihovi interni, uglavnom za koncentraciju i rad pod pritiskom ). Ukupno tri sata.
Samo što su vremenski ograničeni na pola sata, i posle toga se rešavaju još dve vrste testova ( njihovi interni, uglavnom za koncentraciju i rad pod pritiskom ). Ukupno tri sata.
- Amazonka27
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
Izvini, ali ja u ove tabele ne verujem.
Ovo je neka zajebancija.
Pa evo, doguraću do 160. I šta sad?
Posle prvog rešavanja, samo koriguješ greške, a uvek se vrte isti testovi.
Postoje razne vrste inteligencije... inteligencija elokvencije, zapažanja, memorisanja, bla, bla... ovi testovi su jako šturi i ne može se na osnovu njih ništa zaključiti.
Ovo je neka zajebancija.
Pa evo, doguraću do 160. I šta sad?
Posle prvog rešavanja, samo koriguješ greške, a uvek se vrte isti testovi.
Postoje razne vrste inteligencije... inteligencija elokvencije, zapažanja, memorisanja, bla, bla... ovi testovi su jako šturi i ne može se na osnovu njih ništa zaključiti.
- Amazonka27
- Amazonka27
-
enes-s
Dušo nisi me razumela. Ovi testovi se uvek vrte i uvek su na istu foru. Dakle šablonizovani su. Već sledeći put kada ih budem rešavao, tačno znam šta me očekuje, što mi daje mogućnost i dodatno vreme da se spremim.
Dva puta sam aplicirao u Mercator. Prvi put sam testove uradio loše, pa me nisu ni zvali, drugi put sam ih bukvalno pojeo, i zvali su me.
Dakle, neko ko ove testove uradi x na n-ti puta, ima velike šanse da ispadne super, mega, giga inteligentan.
Na stranu to što je inteligencija sveobuhvatna, a ovi testovi se odnose samo na jednu njenu formu.
Dva puta sam aplicirao u Mercator. Prvi put sam testove uradio loše, pa me nisu ni zvali, drugi put sam ih bukvalno pojeo, i zvali su me.
Dakle, neko ko ove testove uradi x na n-ti puta, ima velike šanse da ispadne super, mega, giga inteligentan.
Na stranu to što je inteligencija sveobuhvatna, a ovi testovi se odnose samo na jednu njenu formu.
- Amazonka27
- Citizen-X
Scena: Srednja skola cas matematike - ja "slab" iz matematike -2-3-2-1-2 
Kad profa organizovo dodatnu sekciju za "napredne"
haj reko da i ja odem ne bi l popravio ocjene 
Napisa on neki zadatak na tabli sjecam se trouglovi i geometrija (davno je bilo) svi gledaju ko telad u sarena vrata - kaze on ko zna nek se javi!
Ja kontam sta je al me stid da se javim
Haj reko da probam pa ak' se izvalim onda jedri ga 
Uradim zadatak ceska se on po bradici pa bravo kolega veli on meni
Ja ono vracam se u klupu stid me
Crta on drugi zadatak: pita ko zna? Ja gledam svi ko telad opet
Javim se ja opet: ispisem ja rjesenje nekako
"iz glave"
kaze meni profa (a u razredu bilo odlicnih koliko hoces a ja slab:D)
OVAKO KOD MENE ZNAJU DVICE
Hebo ga caca
Kad profa organizovo dodatnu sekciju za "napredne"
Napisa on neki zadatak na tabli sjecam se trouglovi i geometrija (davno je bilo) svi gledaju ko telad u sarena vrata - kaze on ko zna nek se javi!
Ja kontam sta je al me stid da se javim
Javim se ja opet: ispisem ja rjesenje nekako
Hebo ga caca
- Phia
Čula sam za jednog profesora matematike koji je učenicima govorio:Citizen-X wrote:Scena: Srednja skola cas matematike - ja "slab" iz matematike -2-3-2-1-2
Kad profa organizovo dodatnu sekciju za "napredne"haj reko da i ja odem ne bi l popravio ocjene
Ja kontam sta je al me stid da se javimHaj reko da probam pa ak' se izvalim onda jedri ga
Javim se ja opet: ispisem ja rjesenje nekako"iz glave"
Hebo ga caca
Vi možete znati najviše za 3, ja znam za 4 a Bog za 5.
- Lace
i meni oko 120Amazonka27 wrote:e pun mi je kufer ovih testova vise...sto ih vise radim...to su mi zamorniji...s obzirom da nema rjesenja tacno netacno...a volim znati da li sam pogrijesila i zasto sam pogrijesila... ev ja uradila ovaj test sa http://www.mensa.hr/eu_iq_test/eu_iq_test.php ...i kao IQ 120. ev ja cu staviti odgovre koje sam ja stavila, pa hajde da uporedimo i zasto nam se razlikuju. Nema vire
1. g
2. 14
3. 8
4. 6
5. 5
6. 8
7. -1
8. 2
9. c
10. c
11. d
12. c
13. a
14. a
15. a
16. a
17. b
18. d
19. d
20. d
21. c
22. c
23. c
24. c
25. d
26. c,d
27. b,c
28. c,c
29. b,e
30. d
31. c
32. a
33. c
- Citizen-X
Bio je u pravuPhia wrote:Čula sam za jednog profesora matematike koji je učenicima govorio:Citizen-X wrote:Scena: Srednja skola cas matematike - ja "slab" iz matematike -2-3-2-1-2
Kad profa organizovo dodatnu sekciju za "napredne"haj reko da i ja odem ne bi l popravio ocjene
Ja kontam sta je al me stid da se javimHaj reko da probam pa ak' se izvalim onda jedri ga
Javim se ja opet: ispisem ja rjesenje nekako"iz glave"
Hebo ga caca
Vi možete znati najviše za 3, ja znam za 4 a Bog za 5.
- cyprus
Ne rado upadam u diskusiju i ispravljam te, ali samo da ti kažem da Bilma nije u Nigeriji.enes-s wrote:Sto je prosek, nemoj da zezaš.
Znači da sam malo pametnija budala.
P.S. - A u taj prosek, verovatno ulaze i domaćice iz Dodome ( Tanzanija ), kao i poljoprivrednik iz Bilme ( Nigerija ) i doktor nauka iz New Yorka.
Svetski prosek? Evropski? Bosanski?
P.S. Što se tiče konkretno prosjeka, zna li ko koliki je IQ prosjek?
- Phia
Niger, Nigeria, ma tu je to.cyprus wrote:Ne rado upadam u diskusiju i ispravljam te, ali samo da ti kažem da Bilma nije u Nigeriji.enes-s wrote:Sto je prosek, nemoj da zezaš.
Znači da sam malo pametnija budala.
P.S. - A u taj prosek, verovatno ulaze i domaćice iz Dodome ( Tanzanija ), kao i poljoprivrednik iz Bilme ( Nigerija ) i doktor nauka iz New Yorka.
Svetski prosek? Evropski? Bosanski?
P.S. Što se tiče konkretno prosjeka, zna li ko koliki je IQ prosjek?
A i vi se svezali ići u detalje.