nista ne grijesiszlotscha wrote:naravno da je lijepo imati svoju slobodu. za to pokusava da se izbori jedna velika vecina u drustvu kao sto je ovo u kome mi egzistiramo. neki (tacnije NEKE) mozda imaju izbor da li da ih malo psihicki maltretiraju i da im izbiju dva zuba ili da ih vise psihicki maltretiraju, ali zato da dobiju samo dva samara.talijan wrote:sto se mene tice borite se, brate...zlotscha wrote: hmmmmmmmmmmmmmmm
da borba za neciji status jeste smjesna, ali nije svakome pogotovo ne onima koji se bore!
mora se teziti da se ostvari mnogo da bi se ostvarilo malo, usuprotnom se postigne puno manje ili nista
eto
meni niko ne smeta no mislim da sam slobodan da sebi biram drustvo a kako je pitanje bilo na koji nacin reagirate kada ste u kontaktu s ortodoksnim feministkinjama, na njega sam i odgovorio uzimajuci kao normalno da nikog ne mrzim.
gledam svoja posla
eto
porazna je statistika kada je u pitanju nasilje nad zenama i djecom. mislim da radikalni feminizam utice na samopouzdanje zenske populacije, a musku mozda, da se malo zapitaju zasto?
jos samo da podsjetim da se relativno mali broj slucajeva nasilja prijavi jer u patriarhalnom drustvu (kao sto je ovo) dzuvegija ne bije bez razloga (na koji, najnormalnije, zena ima sav uticaj)
ispravi me ako grijesim
hvala
vidim da ti je problem prirastao srcu i zelim ti puno uspjeha u njegovom rjesavanju.