Dalo bi se naæi. Ka¾e Wikipedia da su se proizvodili i 2000. (nama to ni¹ta ne znaèi - 1992. i kapak).Bobi wrote:Ih...ja bih sad uzeo jednog takvog i ako ima ochuvanih primjeraka ne vjerujem da je ispod 1500 KM.
koji bi bio vas izbor???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nekooo
nece jarane. haver mi ima punta 1.1B, zivi se navozamo, dosadi nam vise, vjeruj, a kazaljka se skoro nije ni pomjerila. lik naspe za 10 vozamo se citavu noc. i mozemo opet sutradan...sulesavic wrote:Dakle, treba ti dizel. Ne zalijeći se s benzincima male kubikaže. Koliko god to malo bilo, ono će popiti 10 litara. Dizel će popiti 7.nekooo wrote:ne radim. skoro sam polozio i trazim nesto za pocetak... da ne trosi puno, da nije glomazno a po mogucnosti da fino izgleda
Treba ti malo auto. Ozbiljno sam ti govorio za Yugu. No kako takav ne postoji u dizelskoj izvedbi, to propada. Dizeli su skuplji od benzinaca. Da bi kupio dizela s tim parama koje imaš, morat ćeš ga kupiti godinu-dvije starijeg od benzinca. Starije auto, veća ishrndanost, veći i češći kvarovi. Kvarovi koštaju. Nemaš prihode. Zajebi kladionice i slične ublehe. Kako? Automehaničar si? Odlično! Nisi? Imaš problem!
Koliko dugo planiraš voziti to auto? I na koje relacije? Pade mi na pamet Opel Kadett, oni bi se mogli za te parice i kao dizeli naći...
ja mu bas govorio. reko, ne valja ti auto. lik se zacudio,kaze sto? reko, slabo trosi gorivo!!!
-
sulesavic
Ma, vozio sam i ja dva punta, prve i druge generacije, 1.2. Neæe oni puno da potro¹e u konstantnoj nekoj vo¾nji, to je istina (i nevjerovatno je kako je to mala kolièina potro¹enog goriva), ali stani-kreni je druga prièa...
Mada, nagla¹avam to, potro¹nja goriva je najmanji tro¹ak koji auto sa sobom donosi.
Mada, nagla¹avam to, potro¹nja goriva je najmanji tro¹ak koji auto sa sobom donosi.
-
Mislilac
1.1 i 1.2sulesavic wrote:Ma, vozio sam i ja dva punta, prve i druge generacije, 1.2. Neće oni puno da potroše u konstantnoj nekoj vožnji, to je istina (i nevjerovatno je kako je to mala količina potrošenog goriva), ali stani-kreni je druga priča...
Mada, naglašavam to, potrošnja goriva je najmanji trošak koji auto sa sobom donosi.
Slažem se sa mišljenjem da bi punto bio logična solucija. Mogu se naći fini primjerci, sa solidnom opremom. ELX paket ili tako nešto...
Ako se nađe i fiesta ona malo starija, do te količine novca, nije ni ona loša. Vozio sam i benzince i dizelaše, nenadjebivo stabilne, čvrste, robusne. A ove koje sam vozio su vozili svakakvi... Radnički automobili.
Golf, posljednja opcija. Ako golf, onda benzinjaru. Manje seljačkija opcija.
-
sulesavic
Fiat iz 2001. pre¹ao 27.000 km?sigicalo wrote:Koji bi bio vas izbor: Fiat punto, 2001.god, 1.2 B-60, klima, servo, metalik siva 27 000 km, ili Reno Clio 2001. godina 1.2B-60, servo, 89 000 km. Fiat je jeftiniji za 300 KM.
Molim vas i obrazlozenje izbora. Hvala
-
sigicalo
Eh da nema dileme ne bih se ja ni javljala ovdje. Naime, rekli su nam kupis Fiat-a kupis problem, dok svi hvale clia zbog izdrzljivosti motora, elektronike, rjedjih raznoraznih problema. Al ja skoro pa totalni laik, znam da mi je cilj da kupim auto koje ce me sluziti makar 10 godina bez vecih (skupljih) problema.
-
sulesavic
Auto se vi¹e kvari kako mu godine prolaze. 10 godina je prezahtjevan period...sigicalo wrote:Eh da nema dileme ne bih se ja ni javljala ovdje. Naime, rekli su nam kupis Fiat-a kupis problem, dok svi hvale clia zbog izdrzljivosti motora, elektronike, rjedjih raznoraznih problema. Al ja skoro pa totalni laik, znam da mi je cilj da kupim auto koje ce me sluziti makar 10 godina bez vecih (skupljih) problema.
-
sigicalo
Ma znam to, kao i sve drugo s vremenom. Nisam bas mislila bukvalno 10 godina neg eto toliko da zaboravim kad se sta zadnji put pokvarilo
Imala sam punta 97. godiste i svako malo se nesto kvarilo, lupkalo i na kraju elektronika otisla. Sam popravak instalacija, brava, kompjuter, kod, kljucevi me izisao oko 900 KM pa se sad malo vise kolebam oko ovog izbora.
-
Gray
sulesavic wrote:Auto se više kvari kako mu godine prolaze. 10 godina je prezahtjevan period...sigicalo wrote:Eh da nema dileme ne bih se ja ni javljala ovdje. Naime, rekli su nam kupis Fiat-a kupis problem, dok svi hvale clia zbog izdrzljivosti motora, elektronike, rjedjih raznoraznih problema. Al ja skoro pa totalni laik, znam da mi je cilj da kupim auto koje ce me sluziti makar 10 godina bez vecih (skupljih) problema.
Zato i zvuči primamljivo ponuda Kie koja daje 7 godina garancije na Cee'd...
- Chopper_Horrace
kad bi birao...twingo do posla, golf 5 po gradu, bmw/volvo za duze puteve
posto ne mogu birati zivili tramvaj, trola i bus/voz
posto ne mogu birati zivili tramvaj, trola i bus/voz
-
proljetni kauboj
Vidi, sve ovisi o tome u kakvom je stanju auto.
Moze bolje slusati ocuvan opel Kaddet iz '85 nego izraubovan Audi iz '95. koji je presao 350 000.
Sve u svemu ako su auta priblizno u istom stanju, ako ga se mislis rijesavati za 1-2 god, uzmi golfa jer ga je lako prodati. Ako procjenjujes da ces vozati koju godinu, idi na Fiestu, ali nadji ocuvanu.
Reno izbjegavaj iz razloga sto su dijelovi skupi, a u auto staro 13-14 god ipak moras ulagati jer mu je dosta dijelova "na izmaku" a i Reno nije bas nesto u posljednje vrijeme.
*Obratite paznju, 90% vozila na slep sluzbama koje vidite na cestama i auto-putevima u BIH i CRO vecinom su Reno*
Moze bolje slusati ocuvan opel Kaddet iz '85 nego izraubovan Audi iz '95. koji je presao 350 000.
Sve u svemu ako su auta priblizno u istom stanju, ako ga se mislis rijesavati za 1-2 god, uzmi golfa jer ga je lako prodati. Ako procjenjujes da ces vozati koju godinu, idi na Fiestu, ali nadji ocuvanu.
Reno izbjegavaj iz razloga sto su dijelovi skupi, a u auto staro 13-14 god ipak moras ulagati jer mu je dosta dijelova "na izmaku" a i Reno nije bas nesto u posljednje vrijeme.
*Obratite paznju, 90% vozila na slep sluzbama koje vidite na cestama i auto-putevima u BIH i CRO vecinom su Reno*
- Troll_Happens
pod a) uzmi neku trulju od stare benge neke najstariji koji ima da pojede te ostale a opet benga je benga a cure to vole prosto svrshavaju u njemu hhahaasulesavic wrote:arman1 wrote:Prodat ću ti ja jednog za 100KM, samo da ga povućem s otpada.sulesavic wrote:Drug, a da ti uzmeš u obzir kakvog Yugu?Pomozite mi u odabiru auta. Auto mi treba za:
a) kur.enje
b) prijevoz od kuće do posla
c) isto kao pod b) + jednom godišnje do mora
- amrica
*Obratite paznju, 90% vozila na slep sluzbama koje vidite na cestama i auto-putevima u BIH i CRO vecinom su Reno*[/quote]
Objasni: 90% vozila ... su vecinom Renault???????? Koja ti je to matematika? Ili semantika?
I odakle ti taj podatak? Vecina vozila na slep sluzbama su slupana, bez obzira na marku, a ostalo su punoljetne trulje, svih marki i tipova.
Objasni: 90% vozila ... su vecinom Renault???????? Koja ti je to matematika? Ili semantika?
I odakle ti taj podatak? Vecina vozila na slep sluzbama su slupana, bez obzira na marku, a ostalo su punoljetne trulje, svih marki i tipova.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Objasni: 90% vozila ... su vecinom Renault???????? Koja ti je to matematika? Ili semantika?amrica wrote:*Obratite paznju, 90% vozila na slep sluzbama koje vidite na cestama i auto-putevima u BIH i CRO vecinom su Reno*
I odakle ti taj podatak? Vecina vozila na slep sluzbama su slupana, bez obzira na marku, a ostalo su punoljetne trulje, svih marki i tipova.[/quote]
Žene i automobili uglavnom nigdje veza. Ali ovo je jedan od jačih postova na PDF AUTO. Potpuno korektan bez pres***nja sa polutehničkim izrazima.
Čestitam.
-
Blizanac
ako se već ibretiš, evo ti još jedan primjer sa auto-pijace u nedjelju:peanuth wrote:ne valja ni jedan..em su stari, em preskupi.. ne razumijem kako auto od 16 god. moze da kosta taj novac?? to samo ima u bosni..
ali od ovog loseg izbora najbolji bi bio clio. golfa voza svako..nikad ne uzimam auto koje svako ima..
fiesta.. cim je to ford, to ne moze da valja
golf III D 1992, god. - 9100 KM
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Jeli uz njega dobiješ II pride(gratis)Blizanac wrote:ako se već ibretiš, evo ti još jedan primjer sa auto-pijace u nedjelju:peanuth wrote:ne valja ni jedan..em su stari, em preskupi.. ne razumijem kako auto od 16 god. moze da kosta taj novac?? to samo ima u bosni..
ali od ovog loseg izbora najbolji bi bio clio. golfa voza svako..nikad ne uzimam auto koje svako ima..
fiesta.. cim je to ford, to ne moze da valja
golf III D 1992, god. - 9100 KM
-
proljetni kauboj
Postovani Renault-ljubci nisam imao namjeru iznijeti nista lose samo je cinjenica da je veliki procenat auta na slep sluzbama(ne udarenih vec koji su vjerojatno ostali u kvaru) marke Renault.
Onaj tko se krece cesto po auto-putevima neka obrati paznju vecinom su to neki Megani, Lagune itd.
Cak je i clan uprave Renaulta nedavno izjavio da se za dizanje brenda iz krize mora nastojati postici kvaliteta Toyote, jer su i oni vidjeli kako stvari stoje.
Onaj tko se krece cesto po auto-putevima neka obrati paznju vecinom su to neki Megani, Lagune itd.
Cak je i clan uprave Renaulta nedavno izjavio da se za dizanje brenda iz krize mora nastojati postici kvaliteta Toyote, jer su i oni vidjeli kako stvari stoje.