Zemljo otvori se...

Pilsner

Post by Pilsner »

Prvo, Fair je ovdje pokrenuo temu koja nije nimalo provokativna, ali se diskusija nekako okrenula u pravcu baniranja autora zbog sasvim drugog posta...Ah, da sam Kafka, sad bih napisao "Proces 2"

Drugo, je li to doslo vrijeme da se banuju ateisti :)
Pade mi na pamet ona od Pusnja "Sejo razbio hasisara"...moze i "Talibani razbili cafira" :lol:

Tuzno je da je reprezentativni BH forum spao na ovakav nivo. :(
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bosmen wrote:
mIRCerka wrote:
ragib wrote: pa neka brisu takve teme nisam ja protiv toga.
FairLife je davno zasluzio ban dovoljno mi govori cinjenica ko su ovi moderatori kad jos to nisu uradili. Dugo sam ovdje i imam pravo da kazem kako je prije bilo kada je ipak ovaj forum licio na nesto. Izrazavanje misljenja tako sto uporedjujes muski polni organ sa Islamom je zaista sokantno i bolesno razmisljanje.
TO NIJE RAZMISLJANJE TO SU UVREDE
I kao stariji forumash mislis da imas veca prava od drugih? JEdino sto stariji forumashi oduvijek imaju jeste to da se moderatori, ko god da su, ubise upozoravajuci, a ne lete nakon prvog kiksa.
Kao dugogodisnji forumas si do sada dragi ragibe trebao znati da moderatori imaju svoje coskove, pa posaljes PP zoomketu koji je na religiji sa linkom na to, a ne pricas protiv moderacije par postova, jer jedna PP je manja i laksa za poslat od par postova sto si ovdje napisao.
Ako zoomketa nema, javis se nekome od administratora koji su online.
Ako ti bas nijedan admin ne odgovara, posaljes PP zoomketu ili nicku Administrator pa cekas da dodju online a do tad se strpis.
Da, i meni je degutantno sto uopste ima podforum religija ovdje, jer ovakvi forumashi genaralno ne zasluzuju pravo pricati o tome. Svaka religija nosi par kljucnih termina ukljucujuci SKROMNOST a religiozni na ovom forumu imaju sve sem toga...cast izuzecima koje sam uvijek citala (zena, Ahmmed i ti).

PS Ja inace ne forumam na tom podforumu jer mi je genralno ogavan sa takarenjem.
Mirci slazem se stobom u svemu osim da ne treba da postoji podforum religija
Mislim da je osnovna poenta u tome da oni koji sebe smatraju religiznim iskljucivo treba da forumaju tamo a oni sto se ne smatraju takvim neka se takare na drugim temama jer ih imaju sasvim dovoljno.
Doci na religiju i pozivati se na ateizam i pri tome prosipati svu pamet svijeta zaista nema smisla.
Ja licno iz istog razloga vrlo malo diskutujem na tom podforumu,jer se svede sve na prepucavanje.
Poenta je samo da pojednci koji se ne osjecaju religiznim da ne diraju u religiju i to je to.Jer ja nigdje ne vidjoh da ovi drugi njih nesto napadaju.Nmem nista ni protiv jednih ni drugih
Znaci o religiji trebaju pricati samo religiozni? :-)
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

trlica wrote:
_BosanaC wrote:
FairLife je davno zasluzio ban dovoljno mi govori cinjenica ko su ovi moderatori kad jos to nisu uradili. Dugo sam ovdje i imam pravo da kazem kako je prije bilo kada je ipak ovaj forum licio na nesto. Izrazavanje misljenja tako sto uporedjujes muski polni organ sa Islamom je zaista sokantno i bolesno razmisljanje.
Jel' tebi jasno da je meni do Islama stalo k'o do lanjskog snijega? Da postoje ljudi kojima je Islam isto sto i Andersenova bajka? :?
po pitanju vjere-nevjere trebamo se uvazavati.nit bi ja naturao propalim komunjarama Islam niti oni trebaju siriti propalu ideologiju cije rezultate bas danas kod Blajburga pocinju iskopavati.
Pa propali komunisti ste vi koji danas jedan drugog na silu petkom tjerate na dzumu i nedeljom na mise da bi ste se prikazali radi boljeg polozaja u drustvu i na poslovima.
A ovo malo sto je ostalo normalnog naroda nije propalo iako pokusavate da nas gurnete u propast vec 16 godina.
A sto se Blajburga tice steta sto je samo jedan.Manje bi danas stoke bilo.
Ma fuj.
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

ateizam je kurac, bas kao i komunizam.

:D
trlica

Post by trlica »

E tebi ako se ne svidjaju radikalni komunisti, kako etiketira one koji ti ne pasu - do vidjenja brate tamo gdje te niko ne vrijedja i gdje nisi ugrozen. I mani mi se te demagogije kako u familiji imas i ovakvih i onakvih Very Happy Kada god dodje do ove price dodje i do te suplje. Imam i ja u familiji i muslimana, i nemuslimana, i ateista, i razno raznih, pa sve dok postuju to da mene zaboli neka stvar za njihov izbor i ja postujem njihovo. Ali kada krene prica o 'ugrozenosti' takvih kao ti najblaze receno kosa mi se dize na glavi. Zajahali ste na vlast, virite iz svake hebene pore drustvenog zivota - vala sjasite s mene bar na forumu.
--------------------------------------------------------
nisu oni samovoljno zajahali na vlast,narod ih je postavio i narod tako hoce.
ragib

Post by ragib »

zoom66 wrote:
ragib wrote:
mIRCerka wrote: I kao stariji forumash mislis da imas veca prava od drugih? JEdino sto stariji forumashi oduvijek imaju jeste to da se moderatori, ko god da su, ubise upozoravajuci, a ne lete nakon prvog kiksa.
Kao dugogodisnji forumas si do sada dragi ragibe trebao znati da moderatori imaju svoje coskove, pa posaljes PP zoomketu koji je na religiji sa linkom na to, a ne pricas protiv moderacije par postova, jer jedna PP je manja i laksa za poslat od par postova sto si ovdje napisao.
Ako ti bas nijedan admin ne odgovara, posaljes PP zoomketu ili nicku Administrator pa cekas da dodju online a do tad se strpis.
Da, i meni je degutantno sto uopste ima podforum religija ovdje, jer ovakvi forumashi genaralno ne zasluzuju pravo pricati o tome. Svaka religija nosi par kljucnih termina ukljucujuci SKROMNOST a religiozni na ovom forumu imaju sve sem toga...cast izuzecima koje sam uvijek citala (zena, Ahmmed i ti).

PS Ja inace ne forumam na tom podforumu jer mi je genralno ogavan sa takarenjem.
mogao sam ali nisam greska moja ili ne necu da se vracam unazad
Ali se osjecam razocarano kad vidim da moderatori jos nisu banovali njega.
raga, nema niti jednog razloga za to. ako ti se ne svidja, idi na islambosna...:)
da stati u zastitu osobe koja uporedjuje K*rac i Islam nesto sto je mnogima ovdje sveto je zaista sokantno.
Nadam se da ce makar dario i mario reagovati na ovo.
cyprus

Post by cyprus »

Sad kad je zoom kreno banovat ove gluposti bojim se da će tema zamrijet. :roll: :D

Ja vezano za temu da kažem: koliko god da shvatam bol i agoniju kroz koju prolaze porodice nestalih, tolko mi je besmisleno plaćat nekome ko je vjerovatno jedan od krivaca za nestanak/smrt dotičnog člana porodice za taman i tačne informacije. A o moralu tih ljudi što traže pare, mislim da je premalo šta god da se kaže. Zato je bolje ne reći ništa.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

_BosanaC wrote:Jel' to doticni ne smije imati misljenje o religijama opcenito ili je problem samo zato sto je i Islam religija?
problem je u tome kako se izrazio, valjda. pa to je ocito. nemam ni ja nikakvo visoko misljenje o organiziranim religijama :D ali ne bih ni profi kosarkasu rekla "u lice" da je kosarka ku*ac iako je ne mogu smisliti... :roll:

p.s. banujte me slobodno, nisam trazila da se Fair ili bilo ko banuje niti mi pada na pamet, niti mislim da imam pravo. et.
Bosanac sa dna kace

#34 Re: Zemljo otvori se...

Post by Bosanac sa dna kace »

100.000 KM za tajnu o masovnoj grobnici

Službene metode otkrivanja lokacija masovnih i pojedinačnih grobnica u BiH,
uglavnom su poznate: satelitski snimci, preživjeli svjedoci, haška
dokumentacija,...ali o onim nezvaničnim malo ko zna osim ljudi koji su
direktno uključeni u to. Zaista je strašna priča da su porodice nestalih često
prinuđene plaćati informaciju, koja se često pokaže i netačnom. Ponekad su
takve informacije plaćale i Komisije za traženje nestalih. Za sve ove godine
tražilo se svašta, do milion KM, do krave, crijepa i mobitela...
...

Zbog ovakvih stvari ponekad mi se cini da bih lako mogao "odlijepiti"...

I sam sam svjedok da su moji placali za informaciju o mjestu na kojem sam
navodno pokopan... dok sam bio u logoru, jer do njih su dolazile
rekla-kazala saznanja da sam ubijen.

Zar se moze nize pasti na skali ljudskih vrijednosti...[/quote]
kad je bal nek i hala gori
kad se daje pola milion maraka na nake manifestacije...
kad imamo pratilje i pratioce kao profesije....
kad za tariguz u predsjednistvu izdvjaju mjesecno 3000 km
ovih 100 000 mi nekako dodje ko nista ...
hebiga sve ceto narod pozlatit

P.S ako ima kakav oglas za drzaca svijece kome a da dobro placaju javte mi
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Imam prijatelja kojem je otac ubijen u Srebrenici, i on je trazio da nekome plati da se samo nadju njegove kosti. Stvar je u tome sto su ljudi sami krenuli i poceli nuditi te pare, sto je preraslo u nesto cak gore i od zlocina. Skor pa placas ubici da ti kaze gdje su ti tvoji najmiliji. Fala bogu nemam nikog u Srebrenici, sva mi je familija u sarajevu, al kad vidim par jarana kroz sta prolaze, nemam snage da pricam sa njima o tome. Cekam da se oni otvore. I jos jebo te mora nekom platit da pokaze zlocin.

Na sta smo spali jebo te. :(
No__ONE

Post by No__ONE »

mIRCerka wrote:
ragib wrote:
mIRCerka wrote:U jednom trenutku se trazi demokratija, slobda izrazavanja, pa se meni salju PPovi kako nisam u pravu sto trazim da se zatvori tema gdje lik pise bukvalno da svako treba srbima u svom komsiluku napravit srebrenicu...

a sad demokratije i izrazavanja misljenja nema, jer Fair kaze da su sve religije, ukljucujuci islam, po njegovom misljenju K...preostra izjava, al nek vama ono gore nije bilo za ban...

Predlazem UKIDANJE RELIGIJA I POLITIKA podforuma...
makar privremeno
pa neka brisu takve teme nisam ja protiv toga.
I kao stariji forumash mislis da imas veca prava od drugih? JEdino sto stariji forumashi oduvijek imaju jeste to da se moderatori, ko god da su, ubise upozoravajuci, a ne lete nakon prvog kiksa.

E jeste mi pametni svi blago nama s vama :oops:
Dugo ovdje citam ove forume ali kad vidim ko sve pise mislim da cu poceti izbjegavati zbog tebe i takvih kao ti mircerka..
U svijetu skoro pa da je svaki covjek pripadnik neke religije i onaj izvali gore sto je izvalio i uvrjedi te sve ljude i ti ga kao branis, i ne samo ti..jooooj pametiii.. :shock:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

No__ONE wrote:
mIRCerka wrote:

E jeste mi pametni svi blago nama s vama :oops:
Dugo ovdje citam ove forume ali kad vidim ko sve pise mislim da cu poceti izbjegavati zbog tebe i takvih kao ti mircerka..
U svijetu skoro pa da je svaki covjek pripadnik neke religije i onaj izvali gore sto je izvalio i uvrjedi te sve ljude i ti ga kao branis, i ne samo ti..jooooj pametiii.. :shock:
Mozes slobodno :D

Imas zid.ba, islambosna, serbiancaffe, bosnjaci.net, tamo nema jednoumlja, smatraju da je svaki covjek pripadnik jedne religije, ljube guzice takvima ko ti - prosto ti SA-X ne treba :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

No__ONE wrote: E jeste mi pametni svi blago nama s vama :oops:
:zzzz:

Ono sto se odmah nakon rata pocelo desavati je da babe i dede na samrti u selima u pogranicnim podrucjima zovu CK i daju informacije o grobnicama ....
kazu VALJA MI NA ONAJ SVIJET...

pa jarane, dje ces se prat pred put sami... :(
Fair Life

Post by Fair Life »

No__ONE wrote:E jeste mi pametni svi blago nama s vama :oops:
http://--- NO LINKS ---/forum/index.php?topic=2979.0
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Fair, je li ti ovo sam miniras svoju temu ili zelis da znamo kako si zvijezda na nekom tamo forumu? :lol:

sto se tice teme, moja baka godinama placa "vidovitima" koje joj govore kako je stric ziv, ali od njega ni traga ni glasa. Tamo gdje je zadnji put vidjen nije niko prezivio, pa je jasno da informaciju o tome sta se desilo sa svim tim ljudima mozemo dobiti jedino od onih koji su ih ubili. Jest da je bolno, ali familija zeli konacno znati istinu.
sarajevoxxxx

Post by sarajevoxxxx »

_BosanaC wrote:Jel' to doticni ne smije imati misljenje o religijama opcenito ili je problem samo zato sto je i Islam religija?
Moze imati misljenje kakvo god hoce ''nema prisile uvjeri'' je kur'ansko pravilo, ali nema pravo to misljenje iskazati na bilo koji nacin...psovanjem, uvredama i sl

To bi valjda trebalo da vazi za sve, bilo da se radi o vjerniku ili ateisti, muslimanu ili krscaninu.

Gore od posvanja je samo podrzavati i tolerisati one koji psuju

mislim da najmanje sto moze uraditi ko je na tauj nacin uvrijedio sve one koji sebe nazivajumuslimanima jeste da se izvine...
Post Reply