P.J. Harvey
Moderator: _BataZiv_0809
-
Final Cut
-
rikardoreis
Final Cut wrote:bella pagina!dinash wrote:"Uh Huh Her" je (imho) jedan od onih podcjenjenih kvalitetnih albuma. novi singl "when under ether" mozete skinuti ovdje:
http://inkiostro.splinder.com/1186418451#13360190
(link je na dnu stranice)
Negdje je neko bio napisao da je P.J. Patti Smith novog doba,
mada je bijelkinja ,podsjeca me na Ninu Simone!
- black
e vala nidje veze, sa Ninom se ni blizu ne moze porediti, ti si toliko odusevljen sa njom da si poceo svasta pricatirikardoreis wrote:Final Cut wrote:bella pagina!dinash wrote:"Uh Huh Her" je (imho) jedan od onih podcjenjenih kvalitetnih albuma. novi singl "when under ether" mozete skinuti ovdje:
http://inkiostro.splinder.com/1186418451#13360190
(link je na dnu stranice)
mada je bijelkinja ,podsjeca me na Ninu Simone!mene ni blizu ne podsjeca na Ninu...no nebitno...
-
rikardoreis
eh, drug, pusti pizdarije...pravio ih je i moj drug pa niko ne rece da je DzegerFinal Cut wrote:pa muzika iz tog(nininog)i naseg doba je neuporediva
ali i nina je pravila piz......je,vece
ponajvise zato
-
Final Cut
Pa moze biti i to da sam maloblack wrote:e vala nidje veze, sa Ninom se ni blizu ne moze porediti, ti si toliko odusevljen sa njom da si poceo svasta pricatirikardoreis wrote:Final Cut wrote: bella pagina!
mada je bijelkinja ,podsjeca me na Ninu Simone!mene ni blizu ne podsjeca na Ninu...no nebitno...
- danas
pustite covjeka da se raduje, sta vam jeblack wrote:e vala nidje veze, sa Ninom se ni blizu ne moze porediti, ti si toliko odusevljen sa njom da si poceo svasta pricatirikardoreis wrote:Final Cut wrote: bella pagina!
-
Gatekeeper
#33 Re: PJ Harvey
Cool! i nije još album procurio na internet?Better Man wrote:Album izlazi 24.09.2007. godine i ima 11 pjesama!Gatekeeper wrote:Novi album se zove White Chalk i izlazi krajem godine. Inače svi albumi su joj odlični, al eto u ovom trenutku se odlučujem za Is This Desire?
Final Cut - ta 2 albuma što imaš su urađeni kao PJ Harvey trio - a ostali albumi koje je poslije snimala kao solo su dosta drugačiji od tih...
e svasta i vi raspravljate na ovom topicu - cuj nina & polly...
- victory
nije joj brat bez obzira sto imaju isto prezime i sto su neke stvari radili zajednoBetter Man wrote:Jest joj brat i svirao je na njenom albumu Stories From The City, Stories From The Sea"!victory wrote:ja ne bi rek'o da joj je Mick Harvey bratBetter Man wrote: I treba da te je stid! Žena je genijalna i napravila je par besmrtnih albuma, kao što su: "Bring You My Love", "Stories From The City, Stories From The Sea"! Ima starijeg brata koji je takođe muzičar i svira sa Nick Caveom. Zove se Mick Harvey!
-
rikardoreis
kad smo vec kod patti smith, da ne otvaram novu temu, samo da okacim ovu recenziju sa ri-rock.com njenog novog albuma, koji me zatangir'o
Patti Smith - Twelve
Sony 2007.
Ocjena: 8/10
Opis: Deseti studijski album Patty Smith posvećen isključivo obradama po njenom izboru aktualno je izdanje ponajviše zbog anti-pro problematike sadašnje vladajuće američke politike. Kuriozitet su gosti - legendarni glumac i dramatičar Sam Shepard svira banjo (!) na Nirvaninoj "Smells Like Teen Spirit", dok Flea iz RHCP i Tom Verlaine (Television) upotpunjavaju zvučne okvire originalnog Patty Smith Banda. Proguglajte streaming Neil Youngove pjesme "Helpless". Čarobno.
1. Are You Experienced?
2. Everybody Wants To Rule The World
3. Helpless
4. Gimme Shelter
5. Within You Without You
6. White Rabbit
7. Changing Of The Guards
8. The Boy In The Bubble
9. Soul Kitchen
10. Smells Like Teen Spirit
11. Midnight Rider
12. Pastime Paradise
Patti Smith - Twelve
Sony 2007.
Ocjena: 8/10
Opis: Deseti studijski album Patty Smith posvećen isključivo obradama po njenom izboru aktualno je izdanje ponajviše zbog anti-pro problematike sadašnje vladajuće američke politike. Kuriozitet su gosti - legendarni glumac i dramatičar Sam Shepard svira banjo (!) na Nirvaninoj "Smells Like Teen Spirit", dok Flea iz RHCP i Tom Verlaine (Television) upotpunjavaju zvučne okvire originalnog Patty Smith Banda. Proguglajte streaming Neil Youngove pjesme "Helpless". Čarobno.
1. Are You Experienced?
2. Everybody Wants To Rule The World
3. Helpless
4. Gimme Shelter
5. Within You Without You
6. White Rabbit
7. Changing Of The Guards
8. The Boy In The Bubble
9. Soul Kitchen
10. Smells Like Teen Spirit
11. Midnight Rider
12. Pastime Paradise
-
guardian
Još uvijek najdraži njen mi singl:
P.J. Harvey -- Sheela-Na-Gig
http://www.youtube.com/watch?v=nojeYbBpbeU
Ostarilo se
Ostarilo se
-
rikardoreis
guardiane, sto se mene tice, nisi trebao ni stavljat najdrazuguardian wrote:Još uvijek najdraži njen mi singl:
Ostarilo se
-
Final Cut
Odlicana je Sheela-Na...
Kucajuci njen tekst sam i pronasao o kome je rijec.
Mozda je druga najbolja civil war corresponder..
Uz put upravo slusam:
Patti Smith, Don't Smoke in bed.
Mes cini da i Nina simone ima nesta slicno,ili grjesim?
Kucajuci njen tekst sam i pronasao o kome je rijec.
Mozda je druga najbolja civil war corresponder..
Uz put upravo slusam:
Patti Smith, Don't Smoke in bed.
Mes cini da i Nina simone ima nesta slicno,ili grjesim?
Last edited by Final Cut on 10/08/2007 21:04, edited 1 time in total.
-
guardian
hajd' sto se ostarilo, al' sto postadoh 'vako citljiv...rikardoreis wrote:guardiane, sto se mene tice, nisi trebao ni stavljat najdrazuguardian wrote:Još uvijek najdraži njen mi singl:
Ostarilo se...znao sam da se radi o toj pjesmi
![]()
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
rikardoreis wrote:eh, drug, pusti pizdarije...pravio ih je i moj drug pa niko ne rece da je DzegerFinal Cut wrote:pa muzika iz tog(nininog)i naseg doba je neuporediva
ali i nina je pravila piz......je,vece
ponajvise zato![]()
imam kasetu sa nekim miksom
- lady midnight
jes' vala muka tebe provalit'guardian wrote:hajd' sto se ostarilo, al' sto postadoh 'vako citljiv...rikardoreis wrote:guardiane, sto se mene tice, nisi trebao ni stavljat najdrazuguardian wrote:Još uvijek najdraži njen mi singl:
Ostarilo se...znao sam da se radi o toj pjesmi
![]()
![]()
eto, i meni je ova najdrazha
-
guardian
Sacekaj malo, prica se da ce PJ Harvey snimit duet s Arsenom...lady midnight wrote:jes' vala muka tebe provalit'guardian wrote:hajd' sto se ostarilo, al' sto postadoh 'vako citljiv...rikardoreis wrote: guardiane, sto se mene tice, nisi trebao ni stavljat najdrazu...znao sam da se radi o toj pjesmi
![]()
![]()
:P:P:D:D
eto, i meni je ova najdrazha:) a nisam chak ni ostarila ko neki
:D