REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

drndalo

#26 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by drndalo »

Par puta sam vozio bogami i u BL i u Mostar, i u Trebinje s potvrdom... Nekad je na njoj pisalo Kanton SA, nekada je to malo pametnije bilo izostavljeno... Jedini potencijalni problem, tj. zaustavljanje zbog kontrole sam imao u Lasvi prije Viteza, i covjek (policajac) me je upitao kako to s tom potvrdom, jer kod njih u Vitezu sve bude gotovo isti dan... Rekoh, ne pitajte me nista, nacelniku PU treba 2-3 dana da potpise sve predmete, posto nece da potpisuje pomalo, nego samo ujutro... Sifra: Novi Grad, pretprosle godine kada opet nije bilo tablica... :-)

Covjek me pogleda, kaze nije ni vama lako i zazeli sretan put...

Ili sam mozda trebao cekati 3-4 dana da dobijem saobracajnu, pa tek onda na sluzbeni put pored urednog auta ? Nije registrovano ? Izvini, ali ako sam ja sve svoje duznosti, teh. pregled, osiguranje, uplate svih ostalih kvazi-poreza ispunio, a oni u PU treba da otkucaju datum isteka te registracije, puknu mur na to, i nacelnik stavi paraf, i za to im treba 2-3 dana, onda je do njih... Ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da sam im predao nesto tako tesko kao promjenu broja motora, boje karoserije, ispravku broja sasije...
Tahta

#27 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by Tahta »

znači definitvno je samo u kantonu Sarajevo problem i čeka se dugo, jebo cips i što je registraciaj na nivou države lokalni mafijaši rade šta hoće.
U Novom gradu je izgleda najgore oni su mimo cipsa odlučili da moraš dobiti novu saobračajnu i tablice bez obzira na zakon i Cips
drndalo

#28 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by drndalo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
drndalo wrote:Par puta sam vozio bogami i u BL i u Mostar, i u Trebinje s potvrdom... Nekad je na njoj pisalo Kanton SA, nekada je to malo pametnije bilo izostavljeno... Jedini potencijalni problem, tj. zaustavljanje zbog kontrole sam imao u Lasvi prije Viteza, i covjek (policajac) me je upitao kako to s tom potvrdom, jer kod njih u Vitezu sve bude gotovo isti dan... Rekoh, ne pitajte me nista, nacelniku PU treba 2-3 dana da potpise sve predmete, posto nece da potpisuje pomalo, nego samo ujutro... Sifra: Novi Grad, pretprosle godine kada opet nije bilo tablica... :-)

Covjek me pogleda, kaze nije ni vama lako i zazeli sretan put...

Ili sam mozda trebao cekati 3-4 dana da dobijem saobracajnu, pa tek onda na sluzbeni put pored urednog auta ? Nije registrovano ? Izvini, ali ako sam ja sve svoje duznosti, teh. pregled, osiguranje, uplate svih ostalih kvazi-poreza ispunio, a oni u PU treba da otkucaju datum isteka te registracije, puknu mur na to, i nacelnik stavi paraf, i za to im treba 2-3 dana, onda je do njih... Ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da sam im predao nesto tako tesko kao promjenu broja motora, boje karoserije, ispravku broja sasije...
imao si sreće sa tim policajcem,nikakve potvrde ne mogu zamijeniti pečat na saobraćajnoj dozvoli,to je jedini validni dokument da je vozilo registrovano
Vidis, ja se tu ne slazem, i isao bih do ustavnog suda da je trebalo... Ja sam sve svoje obavio 2 dana prije isteka registracije, sve uplatio, onaj dio koji je do njih oni nisu odradili, i time su mene smetali u uzivanju moga dobra (automobila)... Koji mi treba za posao... Ko bi meni nadoknadio izgubljenu zaradu ? Auto nije bio neosiguran, auto je bio tehnicki ispravan, nisam imao saobracajnu, a imao sam papir na kojem pise da mi je saobracajna zadrzana u PU Novi grad radi produzenja saobracajne... Po meni cista situacija, po tebi nije...

Formalno sam bio cist i u tome sto na potvrdi nije pisalo ogranicenje Kanton Sarajevo... Imao sam i srece sa policajcem koji nije bio raspolozen za natezanje... Mada sam se s njima u Vitezu znao natezati i zbog glupljih stvari...
vjesticanametli

#29 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by vjesticanametli »

kakavdanakneiskustvu wrote:je li ti bila istekla registracija auta?
cini mi se da jeste bilo je 2008 godine
maxell_sarajevo

#30 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by maxell_sarajevo »

Meni su u Grawe osiguranju dali potvrdu i rekli "da ti policija ne bi pravila probleme napisat cemo teritorija BIH, a ne KS"
spreca

#31 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by spreca »

maxell_sarajevo wrote:Meni su u Grawe osiguranju dali potvrdu i rekli "da ti policija ne bi pravila probleme napisat cemo teritorija BIH, a ne KS"
Ko su oni da ti mogu dvati neko pravo?...svsta covjek moze cuti od njih....pa sto se nezalite negdi na rad organizacije koja bi moral odmah davati odgovarajuce dokumente.Ovo me poce podsjecati na neku mafioznu drzavu.
Deluxe

#32 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by Deluxe »

OK, ovako vam stvari stoje. Ako ste predali papire za registraciju prije isteka stare (npr. registracija ističe 31.12. a vi predali 25.12.) onda možete voziti gdje hoćete - unutar BiH - sa potvrdom koju dobijete od osiguravajuće kuće (ta potvrda je ujedno i polisa obaveznog auto-osiguranja koju uvijek morate imati sa sobom, naročito u slučaju udesa).
Ako vam je registracija istekla (npr. važi do 31.12 a vi predate papire kasnij) auto zvanično nije registrovano i možete voziti samo u kantonu.
Eh sad, neki policajci gledaju samo tu potvrdu (ne provjeravaju je li auto još uvijek retistrovano ili nije) dok neki upoređuju datum polise i datum važenja prethodne registracije.
spreca

#33 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by spreca »

Nikakva polisa osiguranja nemoze zamjeniti saobracajnu...bar zakonski....polis je samo potvrda da je auto osigurano i nista vise.....normalno da ako je saobracajna istekla da auto nesmije u javni saobracaj ,odnosno na cestu.....zasto onaj isti dan kad predas sve uredne dokumente nemozes dobiti saobracajnu isti dan?.....zato sto je to JAVASLUK druze moj....a sta ako u medjuvremenu imas saobracajni udes?
AmADin_gospo

#34 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by AmADin_gospo »

po zakonu, vozać je dužan da posjeduje vozačku i ispravnu saobračajnu dozvolu, te samim time, ako nemaš oboje, nesmiješ nigdje voziti auto.

u zakonu nigdje ne stoji pravilnik ul uputstvo o upotrebi potvrde osiguranja, tako da murija ima pravo da te kazni pred tvojom kučom čim auto upališ.

a neoficijelno, drotovi tolerišu po kantonu.
spreca

#35 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by spreca »

AmADin_gospo wrote:po zakonu, vozać je dužan da posjeduje vozačku i ispravnu saobračajnu dozvolu, te samim time, ako nemaš oboje, nesmiješ nigdje voziti auto.

u zakonu nigdje ne stoji pravilnik ul uputstvo o upotrebi potvrde osiguranja, tako da murija ima pravo da te kazni pred tvojom kučom čim auto upališ.

a neoficijelno, drotovi tolerišu po kantonu.
Mozda im ovi iz osiguravajucih kuca daju lovu.....ovo nije cista posla.....mozda bi i SIPA mogla nesto reci o ovome
drndalo

#36 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by drndalo »

Opet mlatite praznu slamu, saobracajnu nisam imao jer mi ju je PU Novi Grad drzala 3 radna dana, dok je ne dobih potpisanu, i s pecatom... Jel' to do mene, ili do njih ? Svi ostali dokumenti su bili uradjeni prije (malo, ali ipak prije) isteka registracije u sabracajnoj... Auto nije bilo neregistrovano niti jedne sekunde, stara polisa je isticala npr. 24. 12. u 24.00, a nova je pocinjala od 24.12. u 00.00... Bar je tako pisalo na polisama... Tako da sam nekoga udario, polisa je bila tu i vazeca... Zapsinik o tehnickoj ispravnosti vozila je isto bio gotov i vazeci vec 22.12, dakle auto je imalo papinu potvrdu da je ispravno, sa parametrima koji su mjereni...

Sta nije imalo kod sebe ? Samo sve te papire zato sto su predani u PU, da se saobracajna produzi (a na potvrdi od osiguravajuce kuce pise: Zadrzana u PU XX zbog produzenja...), polisa vazeceg osiguranja nazocna... A zasto njima treba samo 3 radna dana da ovjere saobracajnu, znaci ne da izdaju novu, nego samo pecat-potpis...? Zasto nacelnik/nacelnica potpisuje samo ujutro kamaru od proslih dana, a ne npr. u 15.00 i papire od tog dana ? Mozda zato sto nije na poslu... I zasto bi iko trebao da pati zbog toga...?

Da, trudim se da postujem propise kada god mogu, ali nisam idealan, a kada me neko *ebe kao Sansku kozu, onda pokusavam okolo... Koliko uspijevam, neka ostane tajna, ali po drugim pitanjima cak i cesto nerazumni policajci, na neke gluposti svojih kolega progledaju kroz prste... Posebno po Kantonu Sarajevo, jer svi znaju koja opstinska PU najvise zakera i pravi probleme... Kako ce to neko u Vitezu skontati, kad kod njih nema takvih slucajeva, ne znam, ali moje iskustvo je pozitivno... Nasao sam covjeka me(h)ka srca, koji se na moju postenu facu i probleme sazalio, te samo sto jos samodoprinos nije raspisao...
spreca

#37 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by spreca »

ja koliko sam vidio ,nije niko ništa tebi priovorio,nego da je to vrlo čudna situacija,i da to nisu čista posla
Mozda je mislio da se to odnosi na njega i ostale koji su zrtve neodgovornih ljudi koji rade na tim poslovima.
Nikakva potvrda od osiguravajuceg zavoda nemoze zamjeniti saobracajnu,bar sto se tice zakona.Osiguravajuce drustvo je samo usluzna organizacija....pa cak da si mo vazecu saobracajnu dozvolu kod kuce,to ti nista ne pomaze jer je moras imati u momentu cim sjedes u auto.
drndalo

#38 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by drndalo »

Nisam ni shvatio licno, ja sam iznio svoje licno iskustvo, koje je takvo kakvo jeste...

Tu se vratimo na famozni CIPS i zasto se sve radi "pjeske", zasto ovako, zasto onako...

Sama ideja tih dokumenata je da me ne moraju pitati za adresu stanovanja (jer na dokumentima ne pise), kad me legitimisu... Ima i kod za skeniranje masinom, pa bi samo jedan "peep" trebao biti dovoljan da sve znaju o meni, imam li neplacenih kazni, jel mi vozacka oduzeta u periodu kada sam legitimisan ali se "svercam", ime oca, majke, ljubavnice, koliko i kojih auta imam registrovanih na sebi, dal' je nekome istekla registracija...

Al' ne, u Vitezu mogu sve zavrsiti isti dan, u Sarajevu (posebno Novi Grad) ne mogu... Pa ce biti da bi trebalo tog nacelnika iz Srednje Bosne prekomandovati u SA, da ih malo nauci poslu...

Ako postoji sumnja u neki od podataka, fino se sve zapise, provjeri policijskim kanalima, i ako sam ja ili kako vi kazete "sumnjivo osiguranje" lagao/falsifikovao, mada vjerovatno vise mislite na agencije za registrovanje vozila, onda mi to npr. sudija naplati bar 500-1000 KM, a pravnom licu 5000 KM, i vise mi nikada ne bi tako nesto palo na pamet, a bogami ni njima... Sve je to vec izmisljeno u svijetu, samo treba pogledati, prepisati, ukljuciti kefalo, nije to nuklearna fizika...
AmADin_gospo

#39 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by AmADin_gospo »

drndalo wrote:Opet mlatite praznu slamu, saobracajnu nisam imao jer mi ju je PU Novi Grad drzala 3 radna dana, dok je ne dobih potpisanu, i s pecatom... Jel' to do mene, ili do njih ?
drzali ti je oni 15min, dan il godinu, nije bitno, zakon kaze da bez validne saobracajne dozvole nesmijes izaci na ulicu, a automobil nije registrovan dok se ovlasteno lice ne potpise na saobracjnu, stoga ti mozes mlatiti prznu slamu koliko hoces, po zakonu si kriv i nemas pravno utemeljen validan razlog za zalbu. tacka
drndalo

#40 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by drndalo »

Posteno ! Ja opet naglasavam da na potvdama pise: Saobracajna zadrzana u PU na produzenju ! Ko ju je zadrzao, i sto je nije ovjerio bez zadrzavanja !?

Pricamo o formalnom i faktickom stanju... Formalno ste vi u pravu, fakticki svi znaju da imamo sranje, ali niko se ne zeli mijesati u svoj posao, i to napraviti kako treba...

Vi po svom, ja po svom, ne pada mi na pamet zbog njihovih *eboguzluka ispastati...
AmADin_gospo

#41 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by AmADin_gospo »

jarane, "potvrda" izdata od osiguranja nije nikakav pravno validan dokument, to je čisto potvrda da si platio osiguranje i predao dokumente, a to ne znači da ti je auto registrovano i ispravno, niti je ikakva potvrda da će auto i biti ikada registrovano. to dobro znaju u svakom osiguranju, samo se prave budalama i izdaju te "potvrde".

šta ako si kupio ukradeno auto i platio novu registraciju, a saobračajna je na provjeri u mupu?
drndalo

#42 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by drndalo »

Pa i to je jedan od problema u ovoj nazovi "drzavi", gdje nemas gdje ni provjeriti "cistocu" auta koji bi kupio...

A da se ja vratim na to da mi za auto koje vozim 8 godina, i na meni je 7, treba 3 dana da puknu pecat i potpis...? Kad je sve u redu ? Kad nije sve u redu, tj. kad sam imao neplacenu kaznu, zvali su me u roku <2 sata da to rjesavamo...

Mislim fakticko stanje je takvo, svi to znaju, i policija, i korisnici, i osiguranja. Pa ako vec nije sprijeceno, onda je ne bas dozvoljeno ali tolerisano...
goran16v

#43 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by goran16v »

Nas zakon je k'o goblen, to je isti zakon po kojem se mozes nekome parkirati na glavu sve dok nema znaka zabrane parkiranja ili po kojem si mogao preticati u tunelu - nema t6u nikakve logike al eto zakon je!!!!

Da bih registrovao tj, vozio auto ja ga moram osigurati, auto mora biti teh. ispravno i moram platiti sve doprinose i poreze. Na potvrdi tj. na racunu koji sam dobio od agencije lijepo pise da sam sve to poplacao i da mi to mijenja zaobr. dozvolu + sto imam svoj primjerak polise osigiranja. Ako sam ja sve svoje obaveze izvtrsio po zakonu, ako nemam pravo voziti svoj auto zbog sporosti agencije, dzrave itd onda je to cisto krsenje mojih prava - bilo po zakonu ili ne.

Zna li iko, da li CIPS registruje kad se predmet za registraciju dostavi nadleznoj PU na produzenje registracije tj, registraciju? Ako CIPS to registruje onda to moze biti razlog zasto nekog kazne a nekog puste. Npr. imam neplacenu kaznu, sve platim agenciji, mislim da sam time sve zavrsio ali PU nece da primi predmet dok ne platim kaznu. U tom slucaju je logicno da ne mogu voziti na potvrdu jer moj predmet nije zaprimljen od nadlezne PU.
AmADin_gospo

#44 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by AmADin_gospo »

goran16v wrote:Da bih registrovao tj, vozio auto ja ga moram osigurati, auto mora biti teh. ispravno i moram platiti sve doprinose i poreze. Na potvrdi tj. na racunu koji sam dobio od agencije lijepo pise da sam sve to poplacao i da mi to mijenja zaobr. dozvolu + sto imam svoj primjerak polise osigiranja. Ako sam ja sve svoje obaveze izvtrsio po zakonu, ako nemam pravo voziti svoj auto zbog sporosti agencije, dzrave itd onda je to cisto krsenje mojih prava - bilo po zakonu ili ne.
jarane, ako ti ja napišem na komadu papira da si supermen, jel to znači da se možeš baciti s avaza na glavu i preživjeti ?

a što se tiće kršenja ljudskih prava, opet si fulio, koliko ni meni samom nije drago što sve to traje više nego što bi trebalo, nikakva prava nisu ugrožena. kao što u ustavu ne piše da svako mora imati auto, tako nigdje ne piše da ti se saobračajna mora odmah ovjeriti. čisto stvar procedure i vremena.

također, imaš problem s dosta osiguravajućih agencija, koje ne predaju predmete odmah, nego čekaju par dana da se "nakupi" pa poslje to prebacuju na krivicu murije.

prije rata, saobračajnu je ovjeravao šef teh. pregleda i tako si po izlasku s tehničkog, odma bio i registrovan, kao što je svugdje vani, dok je naš sistem napravljen nakaradno, pa komandir opštinske stanice MUPa mora da ovjerava iste. stavite se u poziciju komandira stanice kojem pored 1000 poslova na stolu svaki dan osvane 700-800 saobračajnih koje valja ispotpisivati, ma odma mu mrak padne na oči, al šta je tu je.

suma summarum, nema saobračajne, nema vožnje. zakon čist ko suza.
drndalo

#45 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by drndalo »

Ne mora se biti komandir... :x
goran16v

#46 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by goran16v »

AmADin_gospo wrote:
goran16v wrote:Da bih registrovao tj, vozio auto ja ga moram osigurati, auto mora biti teh. ispravno i moram platiti sve doprinose i poreze. Na potvrdi tj. na racunu koji sam dobio od agencije lijepo pise da sam sve to poplacao i da mi to mijenja zaobr. dozvolu + sto imam svoj primjerak polise osigiranja. Ako sam ja sve svoje obaveze izvtrsio po zakonu, ako nemam pravo voziti svoj auto zbog sporosti agencije, dzrave itd onda je to cisto krsenje mojih prava - bilo po zakonu ili ne.
jarane, ako ti ja napišem na komadu papira da si supermen, jel to znači da se možeš baciti s avaza na glavu i preživjeti ?

a što se tiće kršenja ljudskih prava, opet si fulio, koliko ni meni samom nije drago što sve to traje više nego što bi trebalo, nikakva prava nisu ugrožena. kao što u ustavu ne piše da svako mora imati auto, tako nigdje ne piše da ti se saobračajna mora odmah ovjeriti. čisto stvar procedure i vremena.

također, imaš problem s dosta osiguravajućih agencija, koje ne predaju predmete odmah, nego čekaju par dana da se "nakupi" pa poslje to prebacuju na krivicu murije.

prije rata, saobračajnu je ovjeravao šef teh. pregleda i tako si po izlasku s tehničkog, odma bio i registrovan, kao što je svugdje vani, dok je naš sistem napravljen nakaradno, pa komandir opštinske stanice MUPa mora da ovjerava iste. stavite se u poziciju komandira stanice kojem pored 1000 poslova na stolu svaki dan osvane 700-800 saobračajnih koje valja ispotpisivati, ma odma mu mrak padne na oči, al šta je tu je.

suma summarum, nema saobračajne, nema vožnje. zakon čist ko suza.
Nisam ja nigdje napisao da smijem da vozim (citaj paznjivije) nego bas u prilog tome tj da sam uradio sve sto zakon nalaze i ako uprkos tome ne mogu da vozim onda je to krsenje ludskih prava!
Za prava si profulio kilometar! Prva registracija: sva davanja sam platio za godinu dana, osiguranje sam platio na godinu dana ALI po zakonu NE MOGU da vozim tih 365 dana jer nekih 5 dana cekam *ebene tablice, vlasnicku i saobracajnu! Produzenje registracije ista stvar, u zvanicnom dokumentu (nikakav tariguzni dokument iz agencije) tj u saobracajnoj mi je auto registrovan do npr. 21.11.2011, predajem za produzenje 11.11.2011 tj 10 dana prije isteka (a zakon dozvoljava do 30 dana) i ako po zakonu da auto NE SMIJEM voziti do 21.11.2011 (iako je po zvanicnom dokumentu do tad registrovan) nego do 11.11.2011 onda to nije nista drugo nego krsenje i propisa i ljudskih prava! Ja placam za godinu dana tj 365 dana sva davanja i obaveze da bih vozio auto i ako nisam u mogucnosti da ga vozim tih 365 dana za koje sam platio, bez obzira da li dokumente zadrzava PU, agencija ili je pao sistem ili su nacelnici po bolovanjima, onda to to vrlo jednostavno krsenje mojih prava i kradja. Custo sumnjam da zakon o upravom postupku ne definise krajnji rok u kojem nadlezni organ mora ovjeriti dokument, a druga je stvar sto su nam i drzava i zakon i sistem chuna.
AmADin_gospo

#47 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by AmADin_gospo »

slažem se s tobom milion % da nas jebe administracija i sistem kako se dignemo iz kreveta, pa dok opet oči ne skopimo, ali šta je tu je, nisam napao tebe nego osiguranja, što oni levate raju s tim "potvrdama" koje nemaju nikakvog pravnog osnova, i mogle bi se zvati i "Molbe za puštanje" jer su upravo to, molbe drotovima da te puste, ništa više
goran16v

#48 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by goran16v »

goran16v wrote:Nas zakon je k'o goblen, to je isti zakon po kojem se mozes nekome parkirati na glavu sve dok nema znaka zabrane parkiranja ili po kojem si mogao preticati u tunelu - nema t6u nikakve logike al eto zakon je!!!!

Da bih registrovao tj, vozio auto ja ga moram osigurati, auto mora biti teh. ispravno i moram platiti sve doprinose i poreze. Na potvrdi tj. na racunu koji sam dobio od agencije lijepo pise da sam sve to poplacao i da mi to mijenja zaobr. dozvolu + sto imam svoj primjerak polise osigiranja. Ako sam ja sve svoje obaveze izvtrsio po zakonu, ako nemam pravo voziti svoj auto zbog sporosti agencije, dzrave itd onda je to cisto krsenje mojih prava - bilo po zakonu ili ne.

Zna li iko, da li CIPS registruje kad se predmet za registraciju dostavi nadleznoj PU na produzenje registracije tj, registraciju? Ako CIPS to registruje onda to moze biti razlog zasto nekog kazne a nekog puste. Npr. imam neplacenu kaznu, sve platim agenciji, mislim da sam time sve zavrsio ali PU nece da primi predmet dok ne platim kaznu. U tom slucaju je logicno da ne mogu voziti na potvrdu jer moj predmet nije zaprimljen od nadlezne PU.

ne piše ti ni na kakvoj potvrdi da ti neka potvrda ili račun mijenja saobraćajnu dozovolu
Pise neki hepek ciji je smisao da na osnovu te potvrde tj racuna mogu voziti jer je saobr. dozvola zadrzana radi produzenja registracije.
drndalo

#49 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by drndalo »

Imam ja jarana sto pecate rece samo tako... Kompjuterom...
Optimist

#50 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by Optimist »

Ne uklapa se skroz u ovu temu, ali moze proci:

Image

Nijedan vozac nije oprezan kao onaj koji je saobracajnu ostavio u MUP-u. :D
Post Reply