Going to Dijaspora ....
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#27 Re: Going to Dijaspora ....
...i postanes supakgavrilo wrote:moj savjet ... bjezi sto dalje od nasih i gledaj sto prije da se integrises u englesko drustvo.Dedda wrote:All the best
Pa se cujemo
-
liberal
#29 Re: Going to Dijaspora ....
bolje engleski supak nego......karabaja-x wrote:...i postanes supakgavrilo wrote:moj savjet ... bjezi sto dalje od nasih i gledaj sto prije da se integrises u englesko drustvo.Dedda wrote:All the best
Pa se cujemo
ma sa srecom ti bilo i neslusaj ove levate sto govore da se samo spava i radi
to samo vazi za nepismene
vidjet ces za godinu ili dvije kad se vratis dole kako ti sve to izgleda smijesno i malo, kako se nista nije promjenilo( osim par nazovi zgrada)
i nemoj da te sekira sto bivsa raja nece da s tobom popije kafu...nista nepropustas vjeruj mi
-
_BosanaC
#30 Re: Going to Dijaspora ....
Nemoj za mnom zaliti svega tiDedda wrote:Elem, uskoro idem da zivim vani.
Dobio sam posao i sredio sve papire, jos samo par sedmica.
Samo da kazem ljudima da cu svakako:
- Da zalim za Sarajevom i ovom zivotom
- Da mislim da je najbolje kod nas
- Da budem jedan od onih koji ce da zaborave BH jezika u mjesec dana
- Da budem jedan od onih koji ce Vam pametovati kako trebate da sami regulisete politicko stanje
- Da mislim kako nema boljega zivota od ispijanja kafa i ogovaranja
- Da smo mi ipak najpametniji na svijetu
- Da bih naravno dao i dupeta da se vratim
- Da vam kukam kako mi je tesko sa platom i porezima
- Da kazem kako ja volim bosnu i da mi je jako tesko sto nemogu da dijelim patnju i dalje sa Vama
All the best
Pa se cujemo
I neka je sa srecom
- Citizen-X
Nek je sa srecom!
Tuga je to...
Mozemo mi pricat' i pod*ebavat! Ali tuga je... Ruzna je od pojedinih forumasa zajedljivost koju pokazuju al' na sramotu im!
Ja kad sam isao u "dijasporu" nisam racunao na zlatne kasike, mecedese i kojesta, racunao sam samo na dostojanstven i uredjen sistem koliko toliko!
Al' nije to ni bitno - da ne nastavljam i da postanem meta doticnih dusebriznika i *ebivjetara foruma! - Sretno i nek je hairli!
Tuga je to...
Mozemo mi pricat' i pod*ebavat! Ali tuga je... Ruzna je od pojedinih forumasa zajedljivost koju pokazuju al' na sramotu im!
Ja kad sam isao u "dijasporu" nisam racunao na zlatne kasike, mecedese i kojesta, racunao sam samo na dostojanstven i uredjen sistem koliko toliko!
Al' nije to ni bitno - da ne nastavljam i da postanem meta doticnih dusebriznika i *ebivjetara foruma! - Sretno i nek je hairli!
- ArtefakT
Jerane, najgore je to sto ces citat skoro svaki dan o svim sranjima sto se desavaju, i nakon nekog vremena ces imati objektivni pogled na citavu situaciju u BiH, onda ces reci hvala Bogu sto odoh...Dedda wrote:Idem u London, evo da kazem, tacnije da kazem u Islington.
Sto se tice komenatara ovih gore, najebao sam ja u ratu i poslije njega i kada sam morao da napustim faks, jer nisam imao novaca i kada sam morao da ne jedem kvalitetno nekih tri mjeseca da bi platio ratu za fakultet koji sam ponovo upisao.
Imam ja u sarajevu jako dobar posao, ali ne mogu vise zbog svoje psihe da izdrzim, jer svaki hebeni dan diskusije o Dodiku, Silajdzicu, gdje god ... narod ko narod ... oko 85 odsto danasnjih sarajlija preslo na ruralnu kultura, a to nisam ja i ne mogu to biti.
Dovoljno je reci samo da se poslusa par pjesama i sve ce ti se samo kazti:
Sugestija:
Hladno pivo - Sreca i
Elemental (jes da su malo debilni) - Iz dana u dan
- rajvosa^
#35 Re: Going to Dijaspora ....
Suti dobro je, nek je sretno.Dedda wrote:Elem, uskoro idem da zivim vani.
- Da budem jedan od onih koji ce Vam pametovati kako trebate da sami regulisete politicko stanje
- Da kazem kako ja volim bosnu i da mi je jako tesko sto nemogu da dijelim patnju i dalje sa Vama
All the best
Pa se cujemo
-
Princess Fiona
Sretno Dedda i dobrodosao!Dedda wrote:Idem u London, evo da kazem, tacnije da kazem u Islington.
Sto se tice komenatara ovih gore, najebao sam ja u ratu i poslije njega i kada sam morao da napustim faks, jer nisam imao novaca i kada sam morao da ne jedem kvalitetno nekih tri mjeseca da bi platio ratu za fakultet koji sam ponovo upisao.
Imam ja u sarajevu jako dobar posao, ali ne mogu vise zbog svoje psihe da izdrzim, jer svaki hebeni dan diskusije o Dodiku, Silajdzicu, gdje god ... narod ko narod ... oko 85 odsto danasnjih sarajlija preslo na ruralnu kultura, a to nisam ja i ne mogu to biti.
Sugestija:
Hladno pivo - Sreca i
Islington... pa nije ti ni Emirates Stadium daleko!
Ne osvrci se na ove komentare za pidzame ... ne znaju oni da trava nigdje nije zelena kao u Engleskoj
p.s. Javi se ako ti treba kakav info prije puta.
-
Leonid Breznjev
#38 Re: Going to Dijaspora ....
zar ne htjede i ti jednom otici bosanac? sta se dogodi?_BosanaC wrote:Nemoj za mnom zaliti svega tiDedda wrote:Elem, uskoro idem da zivim vani.
All the best
Pa se cujemo![]()
I neka je sa srecom
-
Brzaner
- Spasavaj se ko moze...
- Kud koji mili moji...
- Nista ne pitaj samo brisi...
- Furaj mali...
- Trci koliko te noge nose...
- Bolje ti je bjezi...
- Ufati se pravca...
- Samo gari...
- Zanogetaj se svim silama...
- Ne okreci se sine...
...ali kad malo bolje razmislim, nemoj ba ici, neka te s rajom
- Kud koji mili moji...
- Nista ne pitaj samo brisi...
- Furaj mali...
- Trci koliko te noge nose...
- Bolje ti je bjezi...
- Ufati se pravca...
- Samo gari...
- Zanogetaj se svim silama...
- Ne okreci se sine...
...ali kad malo bolje razmislim, nemoj ba ici, neka te s rajom
-
tbaharis
sta ima objektivni nisam te prepozno...ArtefakT wrote:Jerane, najgore je to sto ces citat skoro svaki dan o svim sranjima sto se desavaju, i nakon nekog vremena ces imati objektivni pogled na citavu situaciju u BiH, onda ces reci hvala Bogu sto odoh...Dedda wrote:Idem u London, evo da kazem, tacnije da kazem u Islington.
Sugestija:
Hladno pivo - Sreca i
-
mamica papucarka
Ovo je odlicno recenoforUMASH wrote:......mojne ba tintisra.........pricas kao da ti se zivot zavrsava, a pojma nemas da ustvari tek pocinjes jedan novi koji tek trebas otkriti....spakuj sarajevski zivot u kakvu kutiju, posveti se novom zivotu, stani na noge i otvori kutiju sa SA zivotom za neke dvije godine.....vidjeces da ima pravo dobrih stvari koje nigdje neces naci.....isto tako ces skontati sta je bolje i pozitivnije u novoj sredini.....s vremenom, skontaces kako spojiti najbolje iz oba svijeta i kako se rijesiti ili preskociti lose stvari iz obje sredine....
....sretno.....
-
dugacki
#44 Re: Going to Dijaspora ....
moj savjet.......bjezi sto dalje od ovakvih kao sto je gavrilogavrilo wrote:moj savjet ... bjezi sto dalje od nasih i gledaj sto prije da se integrises u englesko drustvo.Dedda wrote:All the best
Pa se cujemo