Halal ti majcino mlijeko jesi nasao izvor informacija, pogledaj jos SBosnu, i po mogucnosti ono spadalo u 60 minuta, uoblici to ziv bio mozda da dobijes neku korist, mozda Ameri odmah napadnu Bosnu, zasto ne , borba protiv terorizma!!Fair Life wrote:BiH DANI, Broj 372 - 30.07.2004crni321 wrote:...Ministar policije goso.Alispahic, direktor AID-a gos.Ljevakovic formiraju kamp za obuku terorista, koja nebuloza, Boze moj!
...
Ako ti neko maglu prodaje, ne rasturaj je.
Lijep pozdrav
Bosanski veterani planirali su napad na New York!?
![]()
Nacionalna komisija za 11. septembar SAD-a, sastavljena od pet demokrata i pet republikanaca, u svom konačnom izvještaju, čija je autorizirana verzija na 585 stranica objavljena 22. jula u Washingtonu, bavi se i Bosnom i Hercegovinom i vezama islamskih ratnika sa napadima na Ameriku.
(Esad Hecimovic)
Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH
-
crni321
-
sport billy
The Bosnian connection
Observations
Brendan O'Neill
Monday 2nd August 2004
Observations on terrorism. By Brendan O'Neill
According to the 9/11 commission report, Iran allowed at least eight of the "muscle hijackers", the young men, most of them Saudis, who barked instructions and wielded box- cutters on the flights of 11 September 2001, to travel across Iranian territory to Afghanistan between the preceding October and February. The report does not cite this as evidence that the Iranians had prior knowledge of 9/11. But that has not stopped some commentators from drawing conclusions. "Did we invade the wrong country?" asked Charles Kraut-hammer in the Washington Post.
A longer-term link between Iran and 9/11 is being ignored. Between 1992 and 1996 Iran illegally armed the Bosnian Muslims in the former Yugoslavia, flying in military advisers and mujahedin fighters to take on the Serbs. At least two of the 9/11 hijackers, Khalid al-Mihdhar and Nawaf al-Hazmi, trained and fought in Bosnia as part of Iran's operation. Khalid Sheikh Mohammed, described by the 9/11 commission as the "principal architect of the 9/11 attacks", also honed his jihadist skills in Bosnia and financed some of the mujahedin operations there.
UN Resolution 713, adopted on 25 September 1991, ruled that member states must suspend "the delivery of all weapons and military equipment to Yugoslavia". Yet in 1992 and 1993 Iran armed the Bosnian Muslims, using Boeing 747s to fly weapons, ammunition, anti-tank rockets, communications equipment, uniforms and helmets to Zagreb airport. In late 1993, roughly 30,000 soldiers were armed and equipped by Iran, and by Turkey.
The Bosnian Muslims stopped receiving arms near the end of 1993, when there was heightened conflict between Muslims and Croats. But after the federation of Croatia and Bosnia was formed in March 1994, the Clinton administration, according to Professor Cees Wiebes of the University of Amsterdam, author of Intelligence and the War in Bosnia 1992-95, gave "a green light to the arms supplies from Iran to Croatia". This opened the floodgates. According to the US House Republi- can policy committee, in a statement of 26 April 1996, "eight flights a month packed with thousands of tons of arms and ammunition either originating in Iran or purchased and shipped with Iranian backing" arrived in Zagreb. Not only that, but Iran "stationed from 3,000 to 4,000 revolutionary guards [mujahedin] in Bosnia". Mujahedin forces set up training camps: some were financed by Osama Bin Laden and Khalid Sheikh Mohammed.
Under the 1995 Dayton Peace Accords, the foreign mujahedin units were required to disband and leave. Yet in 2000, the State Department raised concerns about "the hundreds of foreign Islamic extremists" still in Bosnia. In October 2001, Bosnia's interior minister, Muhamed Besic, said that scores of Bin Laden's associates were trying to flee Afghanistan with the intention of "seeking refuge among militant sympathisers in Bosnia". America discovered that it is one thing to give the "green light" to the movement of such forces but quite another to rein them in again.
The link between Iran and 9/11, via Bosnia, is not a directly collaborative or operational one. The link goes deeper than that. It appears that the Bosnia operation, supported by Bill Clinton, played a vital role in globalising the mujahedin mentality, just as western intervention against the Soviets in Afghanistan helped to create it. Many Arabs, as the journalist James Buchan put it, were left stranded in Afghanistan "with a taste for fighting but no cause". Bosnia provided some of them with a new cause.
Brendan O'Neill is assistant editor of Spiked ( [http://www.spiked-online.com])
This article first appeared in the New Statesman. For the latest in current and cultural affairs subscribe to the New Statesman print edition.
Observations
Brendan O'Neill
Monday 2nd August 2004
Observations on terrorism. By Brendan O'Neill
According to the 9/11 commission report, Iran allowed at least eight of the "muscle hijackers", the young men, most of them Saudis, who barked instructions and wielded box- cutters on the flights of 11 September 2001, to travel across Iranian territory to Afghanistan between the preceding October and February. The report does not cite this as evidence that the Iranians had prior knowledge of 9/11. But that has not stopped some commentators from drawing conclusions. "Did we invade the wrong country?" asked Charles Kraut-hammer in the Washington Post.
A longer-term link between Iran and 9/11 is being ignored. Between 1992 and 1996 Iran illegally armed the Bosnian Muslims in the former Yugoslavia, flying in military advisers and mujahedin fighters to take on the Serbs. At least two of the 9/11 hijackers, Khalid al-Mihdhar and Nawaf al-Hazmi, trained and fought in Bosnia as part of Iran's operation. Khalid Sheikh Mohammed, described by the 9/11 commission as the "principal architect of the 9/11 attacks", also honed his jihadist skills in Bosnia and financed some of the mujahedin operations there.
UN Resolution 713, adopted on 25 September 1991, ruled that member states must suspend "the delivery of all weapons and military equipment to Yugoslavia". Yet in 1992 and 1993 Iran armed the Bosnian Muslims, using Boeing 747s to fly weapons, ammunition, anti-tank rockets, communications equipment, uniforms and helmets to Zagreb airport. In late 1993, roughly 30,000 soldiers were armed and equipped by Iran, and by Turkey.
The Bosnian Muslims stopped receiving arms near the end of 1993, when there was heightened conflict between Muslims and Croats. But after the federation of Croatia and Bosnia was formed in March 1994, the Clinton administration, according to Professor Cees Wiebes of the University of Amsterdam, author of Intelligence and the War in Bosnia 1992-95, gave "a green light to the arms supplies from Iran to Croatia". This opened the floodgates. According to the US House Republi- can policy committee, in a statement of 26 April 1996, "eight flights a month packed with thousands of tons of arms and ammunition either originating in Iran or purchased and shipped with Iranian backing" arrived in Zagreb. Not only that, but Iran "stationed from 3,000 to 4,000 revolutionary guards [mujahedin] in Bosnia". Mujahedin forces set up training camps: some were financed by Osama Bin Laden and Khalid Sheikh Mohammed.
Under the 1995 Dayton Peace Accords, the foreign mujahedin units were required to disband and leave. Yet in 2000, the State Department raised concerns about "the hundreds of foreign Islamic extremists" still in Bosnia. In October 2001, Bosnia's interior minister, Muhamed Besic, said that scores of Bin Laden's associates were trying to flee Afghanistan with the intention of "seeking refuge among militant sympathisers in Bosnia". America discovered that it is one thing to give the "green light" to the movement of such forces but quite another to rein them in again.
The link between Iran and 9/11, via Bosnia, is not a directly collaborative or operational one. The link goes deeper than that. It appears that the Bosnia operation, supported by Bill Clinton, played a vital role in globalising the mujahedin mentality, just as western intervention against the Soviets in Afghanistan helped to create it. Many Arabs, as the journalist James Buchan put it, were left stranded in Afghanistan "with a taste for fighting but no cause". Bosnia provided some of them with a new cause.
Brendan O'Neill is assistant editor of Spiked ( [http://www.spiked-online.com])
This article first appeared in the New Statesman. For the latest in current and cultural affairs subscribe to the New Statesman print edition.
-
mrmot
Po kojoj logici mi nismo trebali obučavati mudžahedine koji su došli ovdje da se bore, kad su ameri, tj. jedna od njihovih "agencija" obučavali Osamu?
Trebali smo ih valjda odmah predati amerikancima da ih oni obuče. U svakom slučaju oni toliko lažu da više i sami ne znaju šta je istina.
Trebali smo ih valjda odmah predati amerikancima da ih oni obuče. U svakom slučaju oni toliko lažu da više i sami ne znaju šta je istina.
-
margareta
#30 tokić i mudžahedini
Da su ne daj Bože svi bili borci ko npr. S.Tokić , danas on ne bi bio uspješan vrganjouzgajivač, barem ne živ i da je večina BiH narodamrmot wrote:Po kojoj logici mi nismo trebali obučavati mudžahedine koji su došli ovdje da se bore, kad su ameri, tj. jedna od njihovih "agencija" obučavali Osamu?
uzgajala njegoveu odbrambenu strategiju Bosne i Hercegovinue, za doručak bi nas sve poždrale brđanske divlje zvijeri.
Ne znam ni jednoga mudžahedina ALI hvala njima što su iz daljine bolje
vidjeli opasnost za naš nestanak sa ovih prostora i dobrovoljno došli da nam pruže pomoc.
Neka je sram svakoga ko te ljude napada ,kao znak zahvalnosti , što su spasili mnoge živote.Bitni su lični politički poeni, pa makar na najsramotniji način, od Tokiča i Lagumđije.
Nisam baš neka Muslimanka, ali nisam ni zla ko tokić, pa i Lagumđija, jer su baš oni blateći nas mudžahidinima ,uvlačili se u d... Bušu.
Sami su posijekli drvo na kom' su sjedili.
Što su tražili to su i dobili.
Napadali su rahmetli Izetbegovića , koji nije npr. "naredio" mobiliziranje baš zlatnog Zlaje i buldoga Tokiča.
Užasavam se nad bilo čijim nacionalizmom, ali jednako tome i na "anacionalizmom" za lične potrebe i promocije , bez obzira koliko štete nanijele drugome.
-
Qwert
Samo mala ispravka, nisu se oni nikom uvlacili u dupe vec u blatoNisam baš neka Muslimanka, ali nisam ni zla ko tokić, pa i Lagumđija, jer su baš oni blateći nas mudžahidinima ,uvlačili se u d... Bušu.
Posto SDP sebe smatra gradjanskom partijom ili najboljom, svejedno mi, zasto se onda toliko vucara sa velikim vozdom. Primjera radi, u najboljim demokratskim zemljama jedna partija kad dozivi totalni kolaps poslije cetvorogodisnje vladavine, prvo sta se desi je ostavka presjednika stranke. Da bi se zatim izvrsila analiza kako je moglo doci do takvog nesto. Mislim zakljucak je prost, biraci nisu zadovoljni radom partije. E takva partija u jednoj takvoj zemlji izlazi u susret biracima promjenom programa i statuta, a ne ocekuje da biraci sami dodju zato sto cemo ih kazniti kojekakvom propagandom i opstrukcijama, sve zbog promjene rednog broja na glasackom listicu.
Gradjanska al' u ku*cu. SDA 'ekstremista' kao kontrargument je potpuno neozbiljno.
-
Justin Time
Dejtonski sporazum prema kojem je otpisano 49% teritorije BiH, i prema kojem se razoružava ARBiH, kao i program "opremi i obuči" po kojem nam Amerikanci prodaju EU plastične puške i tenkove i helikoptere 100-godišnjake, a koja ih onda donira nama su postali aktuelni prije nego što je Lagumdžija došao na vlast, tako da mi nije baš najjasnije zašto njega za to kriviš.crni321 wrote:Za Aldi
U svakom slucaju ja se ne raspravljam s tobom, mozda si stekla/stekao, takav dojam,mozda sam cuvao ovce al nisam pasao travu!
Ministar policije goso.Alispahic, direktor AID-a gos.Ljevakovic formiraju kamp za obuku terorista, koja nebuloza, Boze moj!
De bogati pogledaj koliko nam jos treba teskog naoruzanja da bi se sa cetnicima izjednacili,odnosno koliko smo u rebalansu po dejtanskom sporazumu??
Lijep pozdrav
A, ne znam jesi li, što kažeš čuvao ovce, pasao travu, bio pastir ili šta već, al se fakat izražavaš ko kočijaš jarane.
- Fair Life
#33 Re: tokić i mudžahedini
Kako je SDA pripremala odbranu BiH:margareta wrote:Da su ne daj Bože svi bili borci ko npr. S.Tokić , danas on ne bi bio uspješan vrganjouzgajivač, barem ne živ i da je večina BiH naroda
uzgajala njegoveu odbrambenu strategiju Bosne i Hercegovinue, za doručak bi nas sve poždrale brđanske divlje zvijeri.
... Vizija sadasnjeg bosnjackog vodjstva doseze do zidova kojima su opasane njihove avlije. Ili, u najboljem slucaju, do Kozije cuprije i Marijin dvora. U prvi mah mi se cinilo kao vic kad sam cuo pricu da su na sastanku aktivista SDA Ilidze, u ljeto 91. godine davane upute kako se pripremiti za odbranu:
"Tri puta prouciti Ajetulkjursiju, tri puta puhnuti niza se, a zene neka pripreme luga da cetnicima bacaju u oci".
Autori uputa bili su Omer Behmen i aktuelni predsjednik SDA Ilidza. Krajem 91. godine iz istog kruga lansirana je nova, i u odnosu na ovu pocetnu, revolucionarna strategija odbrane: auto treba staviti na avlijska vrata, da cetnici ne mogu uci. Dugu ili kratku cijev treba imati u kuci: ako cetnici vec udju, da se brani kucni prag. ...
Lukava strategija, Sefer Halilovic; Rodjen u Prijepolju, 06. januara 1952. godine. Zavrsio je gimnaziju u Prijepolju, a skolovao se na Vojnoj akademiji u Beogradu. Kao aktivno vojno lice, sluzbovao u Mostaru, Vinkovcima i Djakovu. JNA napustio 13. septembra 1991. godine, bijegom iz Komandno-stabne skole u Beogradu. Odmah se ukljucio u pripreme za otpor, tada ilegalne Patriotske lige RBiH. N acelo Armije je postavljen 25. maja 1992. godine.
-
margareta
#34 zlatko lagumđija-predsjednik
Simptomatično je da se baš pred izbore vrganjouzgajivač oglasi , a ne(j)ma ga nigdje do izbora. Tokič se sada pojavljuje s' pričom da bi trealo spriječiti odlazak naše vojske u Irak.
Kao na manifestaciji ljekovitog bilja , otvorio je štand za prodaju priče,
prikupljajući potpise građana, i živeci pri tom u zabludi da je
u stvari sebe promovirao , te da je svaki potpisnik i njegove "partije"
glasač.
Veoma proziran i jeftin trik.
Mogao je tek za uspt prodavati kvazi patriotske priče o mudžehidinima u BiH i kandidirati se u RS-entitetu , sa tom pričom , koja ga je u Federaciji s' pravom koštala definitivne političke propasti.
NIŠTA bolji nije ni Lagumdžija. On u stvari sada MORA biti ,htio il' ne lider
zbog deficita ljudstva u str. SADA i nece niko na mjesto predsjednika ZLATKOVE stranke koja je na umoru.
glasač.
Mogao je tek za uspt prodavati kvazi patriotske priče o mudžehidinima u BiH i kandidirati se u RS-entitetu , sa tom pričom , koja ga je u Federaciji s' pravom koštala definitivne političke propasti.
zbog deficita ljudstva u str. SADA i nece niko na mjesto predsjednika ZLATKOVE stranke koja je na umoru.
-
Kokos palma
Koliko ja znam trenutni lider je Adnan.
Code: Select all
"Lideri vladajućih stranaka su zaštitnici kriminalaca" -
focak
#37 Re: zlatko lagumđija-predsjednik
margareta wrote:Simptomatično je da se baš pred izbore vrganjouzgajivač oglasi , a ne(j)ma ga nigdje do izbora. Tokič se sada pojavljuje s' pričom da bi trealo spriječiti odlazak naše vojske u Irak.
glasač.
Slazem se sa tobom u vezi ove Tokiceve incijative jer je to sve predizborni trik
Bilo kako bilo, Bosna ide naprijed i bez Lagumdzije.
-
dalton
ma lagumdjija je bio u koaliciji sa sda tokom rata ....da bi pokazao svijetu da je ova vlada multikulturna itd......(mislim uveo je mijatovicevu i pejanovica u predsjednistvo i zato dobio poziciju podpredsjednika vlade)
a o kakvom se postenjacini radi....
iz njegovog kabineta je "ukraden " pecat tadasnje vlade i tim pecatom su se kasnije ovjeravala odobrenja za prikupljane pomoci bih.....cijena sitnica ...
a o kakvom se postenjacini radi....
iz njegovog kabineta je "ukraden " pecat tadasnje vlade i tim pecatom su se kasnije ovjeravala odobrenja za prikupljane pomoci bih.....cijena sitnica ...
-
crni321
O cemu ti pises pametnjakovicu?
Prije nego sto napises komentar red bi bio da procitas ono sto zelis da komentarises, ukoliko ne razumijes mogu ja tebi i nacrtat!
Prije nego sto napises komentar red bi bio da procitas ono sto zelis da komentarises, ukoliko ne razumijes mogu ja tebi i nacrtat!
Justin Time wrote:Dejtonski sporazum prema kojem je otpisano 49% teritorije BiH, i prema kojem se razoružava ARBiH, kao i program "opremi i obuči" po kojem nam Amerikanci prodaju EU plastične puške i tenkove i helikoptere 100-godišnjake, a koja ih onda donira nama su postali aktuelni prije nego što je Lagumdžija došao na vlast, tako da mi nije baš najjasnije zašto njega za to kriviš.crni321 wrote:Za Aldi
U svakom slucaju ja se ne raspravljam s tobom, mozda si stekla/stekao, takav dojam,mozda sam cuvao ovce al nisam pasao travu!
Ministar policije goso.Alispahic, direktor AID-a gos.Ljevakovic formiraju kamp za obuku terorista, koja nebuloza, Boze moj!
De bogati pogledaj koliko nam jos treba teskog naoruzanja da bi se sa cetnicima izjednacili,odnosno koliko smo u rebalansu po dejtanskom sporazumu??
Lijep pozdrav
A, ne znam jesi li, što kažeš čuvao ovce, pasao travu, bio pastir ili šta već, al se fakat izražavaš ko kočijaš jarane.
-
Justin Time
Pametnjakoviću? Prvo, stvarno ne vidim potrebu za vrijeđanjem. Al hajd. Ako ti je lakše, i meni je odma.
Drugo, nije ti jasno o čemu pišem? Da ne treba tebi šta nacrtat? Prije nego ti pošaljem skicu, evo ti hint: govorio sam malo o debalansu u naoružanju između ARBiH i VRS i o tome ko je odgovoran za njega, a malo o tebi kao o govornom i izražajnom biću.
I treće, u pravu si: stvarno mi nisi jasan. De mi fakat nacrtaj da vidim na šta će to ličit.
Drugo, nije ti jasno o čemu pišem? Da ne treba tebi šta nacrtat? Prije nego ti pošaljem skicu, evo ti hint: govorio sam malo o debalansu u naoružanju između ARBiH i VRS i o tome ko je odgovoran za njega, a malo o tebi kao o govornom i izražajnom biću.
I treće, u pravu si: stvarno mi nisi jasan. De mi fakat nacrtaj da vidim na šta će to ličit.
-
margareta
#41 lagumdžija i tokic
te stranke su
piiiiiiši propalo.
tačka
-
airwing
#42 Re: lagumdžija i tokic
Slažem se. Opet smo mi Bošnjaci tome krivi.margareta wrote:![]()
taj dvojac sada razjedinjen nanio je više štete BIH nego večina četnika i
tačka
-
margareta
#44 moralnim grbavcima
MUSLIMANI - Bošnjaci , ujedinite se !
Dosta smo sami sebi u BIH i širom svijeta nanijeli šteta i
dozvolili si da nam ini zakuhaju pa zavladaju , našim životima ,imovinom i svemu što je naše.
IMAMO sve referense za USPJEH i PROSPERITET ali
naš osnovni problem je R.A.Z.J.E.D.I.NJ.E.N.O.S.T.
NE smijemo jedni drugima kopati jame.........NE.........NIKADA !
Draga naša Grbavice i mila "grbavice",
.....mnogo te voli
.............tvoja
..................Margareta
Dosta smo sami sebi u BIH i širom svijeta nanijeli šteta i
dozvolili si da nam ini zakuhaju pa zavladaju , našim životima ,imovinom i svemu što je naše.
IMAMO sve referense za USPJEH i PROSPERITET ali
naš osnovni problem je R.A.Z.J.E.D.I.NJ.E.N.O.S.T.
NE smijemo jedni drugima kopati jame.........NE.........NIKADA !
Draga naša Grbavice i mila "grbavice",
.....mnogo te voli
.............tvoja
..................Margareta
-
kijametdedo
margareta, cvjeticu ishabani...
da tebi mozda sajo kurtovic nije muz il kakav rod, neuzubillahu?
bio je tako jednom jedan koji je isto ujedinjavao sta je stigao a likvidirao sve sto se ujediniti nije htjelo...
i on je u svom malom svijetu tako exkomunicirao sve one koji misle svojom glavom. i sve to onako na daljinski...
jebalo te nacionalno ujedinjenje i kolektivna svijest. da imas dijete, vjerovatno bi se malo zamislila oko tih kvazi-ideala. al posto ocito nemas, onda te boli neka stvar...
p.s.
jel to neko moderno bosnjacko ime, "margareta" il je to samo onako? mislim, nije tradicionalno, pa je onda sigurno progresivno...
da tebi mozda sajo kurtovic nije muz il kakav rod, neuzubillahu?
bio je tako jednom jedan koji je isto ujedinjavao sta je stigao a likvidirao sve sto se ujediniti nije htjelo...
i on je u svom malom svijetu tako exkomunicirao sve one koji misle svojom glavom. i sve to onako na daljinski...
jebalo te nacionalno ujedinjenje i kolektivna svijest. da imas dijete, vjerovatno bi se malo zamislila oko tih kvazi-ideala. al posto ocito nemas, onda te boli neka stvar...
p.s.
jel to neko moderno bosnjacko ime, "margareta" il je to samo onako? mislim, nije tradicionalno, pa je onda sigurno progresivno...
-
kijametdedo
klOnirAnje, sto bi rek'o ogulin chulibrk OglO...
p.s.
ja mislim da onaj uhljup grbavicki nije ake, suvise je glup i povrsan. onaj pobjeglica je bio mnogo podmukliji...
p.s.
ja mislim da onaj uhljup grbavicki nije ake, suvise je glup i povrsan. onaj pobjeglica je bio mnogo podmukliji...
-
kijametdedo
eh, zato to zovu OPCA PSIHOZA, jer je zaraznog karaktera i najlakse kontaminira one sa najslabijim umom i gubitnickim mentalitetom... 
-
margareta
#48 "kijamet_dedi"
kijamet_dedo,
Malo ti je predugo trebalo da sročiš tako sočan komentar. Čovječe jel' ti jasno da ti srbin NIKADA nece biti istinski prijatelj.
Upravo na moje ime nasukali su se NAŠI pitomi , multikulturalni srbi.
Ne znajuci da nisam nji'ova tokom agresije i naročito poslije , toliko se izlaju na balije da se vjerovao ili ne svaki puta iznova šokiram.
Nisu mi potrebna tuđa bilo čija svjedočanstva, ubjeđenja, dokazi itd.
Ne može meni i nece niko prodavati ono što imam još od prije rođenja ,
a to je religija.
Nisam pristalica osobito Islamskoga radikalizma , getoizacije , jednoumlja, prodavanja magli , oblaka , prašine ni KOSMOSA.
Nije se rodio - NEKO ko bi mogao vladati mojim umom i mentalnim sklopom.
Kroz moj životni put vodila sam se samostalno bez bilo čije "potpore", osobito od strane onih iz naše vlade.
Ipak malo mi para uši , oči i emocije nepravda nas SVIH ljudi koji se smatraju kompetentnim sa exkluzivnim pravom na osudu samo jednoga naroda , ciji je i sam pripadnik.
Nisam proživjela logore , ali ono što sam "kao" srpkinja čula , naprosto ne mogu ni oprostiti a još manje zaboraviti.
Shvati da NIJE Izetbegović Alija kriv za agresiju , koju su četnici pripremali još za TITOVOGA života.
Poslije bitke svi su generali.
"kijamet_dedo", što si toliko zakijametio na mene , ja sam na kraju NIKO
a ti si NEKO i uživaj u svojoj autonomnosti , samo pokušaj biti iskren.
PS ako si toliko anacionalan šta ti znači ime ?
Malo ti je predugo trebalo da sročiš tako sočan komentar. Čovječe jel' ti jasno da ti srbin NIKADA nece biti istinski prijatelj.
Upravo na moje ime nasukali su se NAŠI pitomi , multikulturalni srbi.
Ne znajuci da nisam nji'ova tokom agresije i naročito poslije , toliko se izlaju na balije da se vjerovao ili ne svaki puta iznova šokiram.
Nisu mi potrebna tuđa bilo čija svjedočanstva, ubjeđenja, dokazi itd.
Ne može meni i nece niko prodavati ono što imam još od prije rođenja ,
a to je religija.
Nisam pristalica osobito Islamskoga radikalizma , getoizacije , jednoumlja, prodavanja magli , oblaka , prašine ni KOSMOSA.
Nije se rodio - NEKO ko bi mogao vladati mojim umom i mentalnim sklopom.
Kroz moj životni put vodila sam se samostalno bez bilo čije "potpore", osobito od strane onih iz naše vlade.
Ipak malo mi para uši , oči i emocije nepravda nas SVIH ljudi koji se smatraju kompetentnim sa exkluzivnim pravom na osudu samo jednoga naroda , ciji je i sam pripadnik.
Nisam proživjela logore , ali ono što sam "kao" srpkinja čula , naprosto ne mogu ni oprostiti a još manje zaboraviti.
Shvati da NIJE Izetbegović Alija kriv za agresiju , koju su četnici pripremali još za TITOVOGA života.
Poslije bitke svi su generali.
"kijamet_dedo", što si toliko zakijametio na mene , ja sam na kraju NIKO
a ti si NEKO i uživaj u svojoj autonomnosti , samo pokušaj biti iskren.
PS ako si toliko anacionalan šta ti znači ime ?