Kruh poskupljuje za 15 pfeniga

_BosanaC

Post by _BosanaC »

Motokultivator wrote:
_BosanaC wrote:Ja se samo nadam da ce kruh poskupiti barem za 1KM :oops:
A ja se nadam da ce HLJEB poskupit 1,5KM :D
A koliko je to u kunama? :D
inside

Post by inside »

Fair Life wrote:Vladu ne podrzava vecina stanovnika BiH, nego... vecina od ukupnog broja
biraca izaslih na poslednje izbore.
:lol: "nije govno nego se pas posro" :lol:

Ovi sto ne glasaju su opozicija. :lol:

Odnosno, to su Bosanci Hercegovci koji ce jednog dana otjerati ove Bosnjake, Hrvate i Srbe :lol:

Samo jedno pitanje. Odakle se ti javljas ? Pitam jer mi zvucis kao dezerter. I ovi nasi koji su nagulili iz RS su obicno najglasniji i najveci Srbi.
Doduse mi imamo daleko manje dezertera nego Bosnjaci. Da je pravde bili bi u zatvoru cim predju BiH granicu... i Srbi i Hrvati i Bosnjaci.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

inside wrote:
Fair Life wrote:Vladu ne podrzava vecina stanovnika BiH, nego... vecina od ukupnog broja
biraca izaslih na poslednje izbore.
:lol: "nije govno nego se pas posro" :lol:

Ovi sto ne glasaju su opozicija. :lol:

Odnosno, to su Bosanci Hercegovci koji ce jednog dana otjerati ove Bosnjake, Hrvate i Srbe :lol:

Samo jedno pitanje. Odakle se ti javljas ? Pitam jer mi zvucis kao dezerter. I ovi nasi koji su nagulili iz RS su obicno najglasniji i najveci Srbi.
Doduse mi imamo daleko manje dezertera nego Bosnjaci. Da je pravde bili bi u zatvoru cim predju BiH granicu... i Srbi i Hrvati i Bosnjaci.
Delegat :D Hajd' procitaj tih svojih 13 postova po dva puta svaki pa onda o pravdi pricaj :D Alije ti :D
inside

Post by inside »

bosmen wrote:kolko ces ti izdrzat na ovom forumu
Pa valjda dok ne prekrsim pravila foruma. Ako u pravilima pise da je ovo forum samo za bosnjake i bosnjacka misljenja onda me banujte odmah.

Dosao malo da pricam sa vama. Nisam 15 god. pa se pozelio. :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bosmen wrote:
inside wrote:
Pa valjda dok ne prekrsim pravila foruma. Ako u pravilima pise da je ovo forum samo za bosnjake i bosnjacka misljenja onda me banujte odmah.

avp ga jos jedan sto tvrdi da su Srbi ugrozeni na ovom forumu
ovdje upravo takvi ne opstaju
a Srbi opstaju(oni koje ti vjerovatno ubrajas u izdajnike)
a imam osjecaj da ce te upravo jedan takav i ohladiti :D
Jel' ti to mene nazva Srbinom ili izdajnikom? :oops: :D
inside

Post by inside »

bosmen wrote:
inside wrote:

avp ga jos jedan sto tvrdi da su Srbi ugrozeni na ovom forumu
Aha, to su ti neki vasi Srbi. Sta mislite da osujete Srpsku Bosansku Stranku ? Mozda i uspijete na izborima dobiti 0.1% glasova. :lol:

Vi umisljate neke imaginarne Srbe. Kao, ovi nam se ne svidjaju pa cemo vjerovati da postoje neki koji drugacije razmisljaju i sigurno su u vecini ali se boje ovih cetnika. Kao ona djeca debili koji imaju imaginarne prijatelje. :lol:

Ima ih sigurno ali toliko da stanu u jednu sobu.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bosmen wrote:
_BosanaC wrote:
bosmen wrote: avp ga jos jedan sto tvrdi da su Srbi ugrozeni na ovom forumu
Jel' ti to mene nazva Srbinom ili izdajnikom? :oops: :D
za mene cojk
a za njega izgleda izdajnik
Znas koliko me zaboli sta misle onakvi kao on :-) :-) :-)
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

chuchumbamayumbe wrote:
Kaktusssss wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Nadam se da ce cijena HLJEBA ostati nepromijenjena? :D
Ako nemas nista pametno dodati u veze teme idi malo poigraj se pred obdanistem :D pa se vrni, za jedno par godina. Strasno je to kada ljudima pored teskta ovakve sadrzine banalne stvari bodu oci, fakat me hvata strah. :shock: :shock:
Kao sto rece kolega Fair Life, nije to nista, bice gore.
Harač rajo, harač treba!
Eto, je li sada moj komentar prikladan?
Neka poskupi ba, neka bude 20km kifla, narod ce opet biti isti, ko ovce, i to je to.
Boli me briga sto poskupljuje hljeb, ja ga ionako rijetko koristim.
A za ostale, glasali ste, eto vam ga, i PDV, i hljeb, i kifle, uopste me ne interesuje, ja para imam a bijeda nek se pati u sopstvenoj gluposti.
Umjesto da izadje i slupa im one Audije, Pasate, rezidencijalne objekte itd...
Moja mati je penzioner, nema para, da joj nije mene "krepala bi", da je pošprajcam svaki mjesec. Ali kada su izbori, ne glasa onako kako joj kazu na dnevniku ili u crkvi/dzamiji. A penzioneri, najbrojniji glasači, i eto im.
Odoh pred obdaniste da podijelim boba slatkoj dječici a ako vam se ne svidja moj komentar, sorry, šta ću vam ja. Nismo svi isti.
Ovo boldirano ja bi kako da sam mogao pozlatio ti. tako je!
mostarac

Post by mostarac »

kazu da SDA,SBiH,HDZ,HDZ1990, SNSD, KRadom Za Boljitak i HSP na dan iducih izbora ugostiteljima placaju sve popijene kafe, kako bi se ista dijelila besplatno, da svim onima koji ce dan poslije da se kao hvataju za glavu, bude lijeno da odu na biralista i sklone bagru jednom i zauvijek.
iako mi je i otac penzioner, penzionera mi nije ni najmanje zao. Oni izlaze plebiscitarno na izbore i konstantno glasaju za nacionalne stranke koje su na prethodnim izborima u zbiru dobile 90% DEVEDESET PROCENATA glasova izaslih biraca. Nek nemaju penzija, nek su im lijekovi skupi i neka hljeb ili kruh poskupi sasvim je svejedno. penzioneri su to svojim cinjenjem "zaiskali", a mladi i nezaposleni svojim necinjenjem. nek sve krepa od gladi kad su ovce i debili. Nadam se da ce uskoro da poskupi gorivo i struja kako bi doslo do novog talasa poskupljenja svih namirnica. Trazili ste evo nam ga, glasali (ni)ste - gladujmo.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dok sam bio student, gazda kod kojeg sam zivio, penzioner, kaze nesto u ovom stilu: "Jebem ti i studente i sve vise, koji ces se klinac skolovati dok se ne rijese pitanja penzionera" (mrtav ozbiljan, a na temu toga kako sam odbijen za boracku stipendiju pored nezaposlenih roditelja i prosjeka 9 na faksu, a koju su dobili btw sin i kcerka covjeka koji je, pokoj mu dusi, poginuo na gradjevini jos pocetkom osamdesetih).

S druge strane, gledam kako se penzioneri sada bune zbog inicijative da se smanje dadzbine na plate jer ce to, eto, najvise njih pogoditi, a ne vidim da se buni i jedan penzioner ni za vladine regrese, ni za vladin vozni park, niti za bilo sta drugo u drzavi. To je populacija kojoj je u glavi ona 'Poslje mene potop', i te mi populacije, u ovom svjetlu i onom kako napisa @mostarac, nije ni najmanje zao. A uz sve to - stranke penzionera sjede uredno u svakoj vlasti i vazda su dio vladajuce garniture.

I opet kazem - nadam se da ce hljeb poskupiti toliko da kifla bude 2KM, a za ostalo je nebo granica.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Valja mi zas'jat 'senicu na balkon :D
sulesavic

Post by sulesavic »

Stoko, pozor!

Hljeb/kruh u Bugojnu poskupio. Vi¹e nije 0,50 - sada je 0,80 KM.
Hendrix

Post by Hendrix »

Nema druge nego tanje kriške rezat :)
Ozbiljno sad, kao što ljudi gore pišu ,tražili ste , eto vam ga , ko je mislio o hljebu na predizbornim mitinzima kada su se divili pametnim govorima svojih pametnih lidera koji će se boriti za njih i pravdu i plaće i......... :roll:
Nosili su zastave svojih stranaka ponosni što će dati glas i upisati se u istoriju kao jedan od mase debila.
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Jest zove stara pa se zali. Moram ponovo razradit budzet. Sad bi lano nesto al necu..... :) Nadomjestak za hljeb su kukuruza i proja, a probao sam jednom u banja luci i kruh, nije los. Zakurlatali u (jedinom bosanskom gradu koji je izgubio status grada i postao selo) somun i proju nizbrdo, i ko pobijedi to ce se jesti cijele godine. Povela proja a oni zavikase drzi je somune jebo je ti zutu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

nek se ukine...makar hljeba ne imali...

eto vam ga...meni jok, ja imam 5 vreca brashna :oops:
zena21

Post by zena21 »

ma hajde, prezivice se... suha hljeba i suha mesa, dosta :oops: :lol: :lol: :lol:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

ja sad pojedoh cijelu "zvijezdu"... dok je jo¹ po staroj cijeni... da se najedem :D
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Koliko ja znam brasno se mjeri u metrima. Morel metar u zajam?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ne mogu naci, ali zbog suse i sjebanog usjeva zita, mnoge zemlje zabranise IZVOZ zitarica i uljarica...samo se mi glupiramo....i sutimo...
a CRO i SR vec zabranu pukle...
a nasi ce se sjetiti toga...nekad...mozda...
:x
zena21

Post by zena21 »

ztluhcs wrote:ja sad pojedoh cijelu "zvijezdu"... dok je još po staroj cijeni... da se najedem :D
bogami neka si... sto je sigurno, sigurno je... ko zna kada ces opet moci :lol: :lol: :lol:
babanovac

Post by babanovac »

Je li ovo ima veze sa PDV-om?
Terza se kleo da ce cijene ostati iste i bez nulte stope.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

zena21 wrote:
ztluhcs wrote:ja sad pojedoh cijelu "zvijezdu"... dok je jo¹ po staroj cijeni... da se najedem :D
bogami neka si... sto je sigurno, sigurno je... ko zna kada ces opet moci :lol: :lol: :lol:
Ma ode¹ u goste ba kad se hljeba po¾eli¹... :D Ja æu ¹oljicu kahve i komad kruha... Ko onaj crtani... "Umoooèèèiæu!" :D
sulesavic

Post by sulesavic »

...
Last edited by sulesavic on 13/08/2007 15:36, edited 2 times in total.
sulesavic

Post by sulesavic »

Stoko!

Samo bih podsjetio da je u Brèkom priijedlog da hljeb ko¹ta 1,20 KM. Danas se tandara o tome.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Hajd ako nista dotegnucemo liniju :D
Post Reply